Όλοι θέλουν να μας σκοτώσουν αλλά αποτυγχάνουν παταγωδώς!

7

Όλες οι βασικές και μεγάλες θεωρίες συνωμοσίας έχουν ένα κοινό παρονομαστή: οι σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να μας σκοτώσουν

Το ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις εξαρτάται από το ποια συνωμοσία παρακολουθείτε, αλλά μπορεί να είναι οι Ιλουμινάτι, η CIA, οι Μασώνοι, οι Εβραίοι, οι Φαρμοκοβιομηναίες, η Monsanto, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, ή το ΔΝΤ.

Όλες αυτές οι δυνάμεις, μαζί ή χώρια, θέλουν να μας σκοτώσουν, γρήγορα ή αργά, με εργαλεία όπως οι αεροψεκασμοί, τα εμβόλια, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τα φάρμακα, το φθόριο στο νερό και άλλα πιο γραφικά μέσα.

Αν αυτό όντως συμβαίνει τότε θα πρέπει να το δούμε στις στατιστικές και στο προσδόκιμο ζωής, κυρίως στον ανεπτυγμένο κόσμο, όπου όλα τα παραπάνω (εμβόλια, ΓΤΤ, κτλ) είναι πιο διαδεδομένα από το μη ανεπτυγμένο κόσμο όπου οι άνθρωποι ζούνε «φυσικά» και χωρίς «χημικά».

Ακόμα και αν δεν πιστεύει κάποιος σε όλες τις παραπάνω συνωμοσίες (οι περισσότεροι πιστεύουν σε περισσότερες από μία), η κάθε μια από αυτές παρουσιάζεται ως αρκετά θανατηφόρα για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

Δυστυχώς για αυτές τις συνωμοσίες και ευτυχώς για εμάς, τα στατιστικά που έχουμε για το προσδόκιμο ζωής διαψεύδουν τις συνωμοσίες και δείχνουν πόσο αβάσιμες είναι.

Στο παρακάτω βλέπετε το προσδόκιμο ζωής ανά ηλικία και ανά χρονική περίοδο για πολλές χώρες. Νομίζω  στο σχεδιάγραμμα, η εικόνα είναι ξεκάθαρη.

Life expectancy 2

Συχνό επιχείρημα είναι πως ο μέσος όρος ζωής επηρεάζεται από τη παιδική θνησιμότητα που έχει μειωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι ένα λογικό επιχείρημα μιας και αν υπολογίσεις όλες τις ηλικίες τότε η εντυπωσιακή μείωση της παιδικής θνησιμότητας πραγματικά επηρεάζει την εικόνα.

Παρακάτω βλέπετε τη εξέλιξη της παιδικής θνησιμότητας. Ξεκάθαρη και απότομη πτώση ακόμα και σε χώρες που δεν θεωρούνται ανάμεσα στις ανεπτυγμένες. Μάλιστα, με αυτό το σχεδιάγραμμα καταρρίπτεται το επιχείρημα των αντι-εμβολιαστών που λέει πως η μείωση των παιδικών αρρωστιών έχει προκληθεί από βελτίωση των συνθηκών ζωής. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με σοβαρό πρόσωπο πως η Αιθιοπία έχει βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών της σε τέτοιο σημείο που να δικαιολογεί τέτοια μείωση της παιδικής θνησιμότητας.

child-mortality

Αλλά οι στατιστικοί γνωρίζουν πως η μείωση της παιδικής θνησιμότητας επηρεάζει τη συνολική εικόνα οπότε την συνυπολογίζουν ώστε να μην «χαλάει» το τελικό συμπέρασμα.

Στο παρακάτω βλέπουμε το προσδόκιμο ζωής ανά ηλικία για το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό της κατάστασης στη δυτική Ευρώπη.

life expectancy

Ξεκάθαρα λοιπόν, ακόμα και συνυπολογίζοντας της μείωσης της παιδικής θνησιμότητας, ο μέσος όρος ζωής αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Μήπως όμως ο μέσος όρος αυξάνεται για τους λίγους αλλά οι πολλοί, οι ανυπεράσπιστοι που δεν ανήκουν στην «ΕΛΙΤ», πεθαίνουν σαν τις μύγες;

Όχι! Ούτε αυτό συμβαίνει όπως βλέπουμε στο παρακάτω σχεδιάγραμμα όπου φαίνεται η αύξηση του πληθυσμού της γης.

world-population-growth-in-the-long-view

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουμε λοιπόν;

Όσες συνωμοσίες έχουν στόχο τη θανάτωση των ανθρώπων με οποιοδήποτε τρόπο, αποτυγχάνουν παταγωδώς! Μάλιστα αποτυγχάνουν εδώ και χρόνια και οι «ΕΛΙΤ» δεν δείχνουν διάθεση να διορθώσουν τα λάθη τους.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά αν αυτά είναι τα αποτελέσματα της προσπάθειας να σκοτώσουν, τότε ίσως θα πρέπει να τους ζητήσουμε να συνεχίσουν τη δουλειά που κάνουν.

Θοδωρής Μαγουλάς

Θοδωρής Μαγουλάς

Αρθρογράφος - Ερευνητής at ellinika hoaxes
Θοδωρής Μαγουλάς

Latest posts by Θοδωρής Μαγουλάς (see all)

 • Φελέκι

  Από ποια ΜΚΟ πληρώνεστε άθλιοι για να τα γράφετε αυτά; Αφού δεν υπάρχουν πιά ημίθεοι που ζούσανε 500 χρόνια, άρα το προσδόκιμο ζωής πέφτει. Μη πω για το Μαθουσάλα. ΜΑΣ ΠΣΕΚΑΖΟΥΝ!

 • Isidoros Davazoglou

  Σας παροτρύνω όμως να δείξετε και τις αντίστοιχες έρευνες για την αύξηση των ποσοστών σε ασθένειες (όπως π.χ του διαβήτη) και μετά να συνυπολόγισε αν οι φαρμακοβιομηχανίες δεν έχουν όφελος από έναν μακρόβιο-ασθενή, εθισμένο από νεαρή ηλικία στη ζάχαρη και τις επεξεργασμένες τροφές. Εκατοντάδες άνθρωποι (κυρίως από τους κύκλους της Μοριακής Βιολογίας) μιλούν σήμερα για τις αρνητικές επιπτώσεις μίας διατροφής στηριγμένη στα ζωικά παράγωγα αλλά δεν βλέπω πουθενά οι συγκεκριμένες μελέτες να σχολιάζεται στην τηλεόραση ή το διαδίκτυο. Αντίθετα ακούω καθημερινά για το πόσο θρεπτικό είναι το κρέας και το γάλα και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην δημιουργία ενός ισχυρού οργανισμού. Δεν γνωρίζω κανέναν οικείο μου που να ακολούθησε αυτή την διατροφή και να είναι άνω των 60 χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας (και να μην καταθέτει έναν παχουλό λογαριασμό κάθε μήνα στο φαρμακείο). Αντίθετα, άνθρωποι που είχα την χαρά να συναναστραφώ και να διαπιστώσω ότι στις ίδιες ηλικίες είναι απόλυτα υγιείς, προέρχονται από κύκλους που απείχαν από την συστηματική κατανάλωση των προαναφερμένων προϊόντων. Μπορεί να είμαι σύμπτωση η υγεία τους με το κομμάτι της διατροφής (π.χ να έχουν καλό γονίδιο); ναι μπορεί, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι που ακολούθησαν την συμβατική διατροφή είναι άρρωστοι. Ζητώ συγνώμη αν βγήκα λίγο εκτός θέματος, αλλά όσο έχω μελετήσει το κομμάτι της υγείας και της πρόληψης στην Ελλάδα, με έχει απογοητεύσει. Παρότι για χρόνια χλεύαζα τις θεωρίες συνομωσίας, όλη αυτή η σιωπή γύρο από την αύξηση των σχετιζόμενων με την διατροφή ασθενειών, με κάνει κάπως επιφυλακτικό στο κατά πόσο όσοι εμπορεύονται την υγεία και τα διατροφικά αγαθά δεν βρίσκουν βολικό να στέλνει ο ένας πελάτες στον άλλο. Ο λαός εξάλλου λέει: δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.

  • John Smith

   Άλλο το αν νοιάζονται για την υγεία μας -spoiler: δεν νοιάζονται- και άλλο το αν προσπαθούν να μας σκοτώσουν. Άλλωστε το ότι πρέπει κανείς να τρώει ισορροπημένα νομίζω ότι το ξέρουν όλοι, άσχετα με το τι τελικά κάνουν.

 • Γιάννης

  Εμένα δεν έχει πέσει ποτέ στην αντίληψή μου θεωρία συνωμοσίας που να λέει ότι όλοι αυτοί επιθυμούν «να μας θανατώσουν», ούτε γίνεται καμία σχετική παραπομπή στο άρθρο. Ο συνήθης ισχυρισμός είναι ότι όλοι αυτοί κυβερνάνε «μυστικά» τον κόσμο, ενώ στη χειρότερη περίπτωση θα δούμε ότι αδιαφορούν ή αποκρύπτουν κάποιες υποτιθέμενες βλαβερές συνέπειες π.χ. ΓΤΤ κλπ. Μήπως τελικά η «κατάρριψη» απλώς υποβαθμίζει τις πραγματικές κοινωνικές διαφορές και ανισότητες στηλιτεύοντας κάποιες υποτιθέμενες υπερβολικές συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις;

  • John Smith

   Υπάρχουν και θεωρίες του στυλ «εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω των εμβολίων», «κατασκευάζουν αρρώστιες για να μειώσουν τον πληθυσμό», «μας ψεκάζουν δηλητήρια» κλπ. Άμα ψάξεις στα άρθρα του site θα βρεις τέτοια παραδείγματα.

   • Γιάννης

    Αφού δεν παραπέμπει ο ίδιος ο αρθρογράφος δεν βλέπω το λόγο να ψάξω εγώ κάτι. Αυτά που έχω εγώ διαβάσει κατά καιρούς είναι ότι κάποιες ασθένειες ξεκινάνε ως βιολογικά όπλα σε εργαστήρια, ενώ τα υποτιθέμενα σχέδια «μείωσης πληθυσμό» έχουν στόχο τις υπανάπτυκτες χώρες, οι δε «ψεκασμοί» γίνονται για να μας ελέγχουν τη σκέψη κλπ. Καμία σχεδόν σχέση με τον ισχυρισμό ότι «Όλες οι βασικές και μεγάλες θεωρίες συνωμοσίας έχουν ένα κοινό παρονομαστή: οι σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να μας σκοτώσουν», που γενικεύει – μάλλον επιπόλαια – αρθρογράφος.

 • John Smith

  «Μα δεν καταλαβαίνετε ότι όλες οι στατιστικές είναι ψεύτικες; Τις φτιάχνουν επίτηδες, για να μας εξαπατήσουν ότι δήθεν μας βοηθούν, ενώ στην πραγματικότητα μας σκοτώνουν! Και εσείς, που φυσικά είστε πράκτορές τους, προσπαθείτε να μας πείσετε ότι όλα πάνε καλά. Αίσχος!» Και κάπως έτσι μια σοβαρή μελέτη που κάποιος έκανε κόπο να ετοιμάσει καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων του μέσου συνωμοσιολόγου.

  Άραγε είναι τουλάχιστον σε θέση να σκεφτούν το ότι οι «σκοτεινές δυνάμεις που ελέγχουν τα πάντα» δεν έχουν κανένα λόγο να σκοτώσουν αυτούς που ήδη ελέγχουν; Ή μήπως πιστεύουν ότι όλα γίνονται για να εξοντωθούν αυτοί προσωπικά, αφού μόνο αυτοί γνωρίζουν την αλήθεια;