Ποιοι είμαστε
Αρχική Τον έπιασαν να βιάζει αvήλικο κoρίτσι και του έκοψαν το μόριο. Καταρρίπτεται.HOAXES FAKE NEWS

Τον έπιασαν να βιάζει αvήλικο κoρίτσι και του έκοψαν το μόριο. Καταρρίπτεται.

27 Μαΐ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Κυκλοφόρησε μια κατασκευασμένη είδηση με τίτλο, “Εικόνες φρίκης στην Κρήτη: Τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω να βιάζει αvήλικο κoρίτσι και του έκοψαν το μόριο σε κρεοπωλείο!”

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο deite-to.comaitoloakarnanianews.gr και kriti-channel.blogspot.gr

Το άρθρο αναφέρει:

Εικόνες φρίκης στην Κρήτη: Τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω να βιάζει αvήλικο κoρίτσι και του έκοψαν το μόριο σε κρεοπωλείο!

39901

Ο 40χρονος Πέτρος Αντωνάκης, στον Κίσσαμο Χανίων, έγινε αντιληπτός από τους ντόπιους, όταν ακούστηκαν οι κραυγές μιας έφηβης από ένα δρομάκι. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Κρητικά Νέα αυτόπτες μάρτυρες τον έπιασαν επ” αυτοφώρω την ώρα που είχε στριμώξει την κατατρομαγμένη κοπέλα πάνω σε έναν τοίχο και την βiαζε.

Το πλήθος χτυπούσε επί ώρα με ξύλα τον άνδρα, ενώ στη συνέχεια άγνωστοι τον έσυραν σε κρεοπωλείο όπου με ένα μηχάνημα κοπής κρέατος τον ευνoύχισαν, αναφέρει το δημοσίευμα. Ο αιμόφυρτος Πέτρος Αντωνάκης παρέμεινε στη μέση του δρόμου για αρκετή ώρα. Ένας ντόπιος, ο Μανώλης Βουρντουνάκης, εξηγεί ότι κανένας δεν τον βοήθησε γιατί γνώριζαν ότι έπρεπε να τιμωρηθεί.

«Έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά, πρέπει να σταματήσει η κατάσταση αυτή», λένε. Οι αρχές καταδίκασαν την άγρια τιμωρία του παιδεpαστή και αναζητούν τους δράστες, σημειώνει το δημοσίευμα. Ο Πέτρος Αντωνάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το κoρίτσι λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον άνδρα.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, μια είδηση τέτοιου μεγέθους θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιόφωνα, κανάλια), αλλά σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει τίποτα.

Η είδηση είναι μια αντιγραφή ενός περιστατικού που συνέβει στην Ινδία το 2014 και απλά ο αρθρογράφος άλλαξε την τοποθεσία και τα ονόματα.
https://archive.is/dObCw

Στην αρχική δημοσίευση, η κατασκευασμένη είδηση ανέφερε ως το συμβάν συνέβει στη Ροδόπολη Χανίων, αλλά αυτό άλλαξε μετά από ένα σχόλιο που ανάφερε πως δεν υπάρχει Ροδόπολη στο νομό Χανίων και έτσι η Ροδόπολη έγινε Κίσσαμος.

39902

https://archive.is/58K4N

Επικοινωνήσαμε με την εφημερίδα Κρητικά Νέα και μας απάντησαν πως δεν υπάρχει η είδηση στην εφημερίδα.

Είναι εντυπωσιακό πως κάποιοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν υπαρκτά ονόματα για να κατασκευάσουν μια είδηση, με μοναδικό στόχο να προσελκύσουν αναγνώστες. Φυσικά όπως ήδη καταλάβατε, η παραπάνω “είδηση”, καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.