Ποιοι είμαστε
Αρχική “Εικόνα από Ισπανία” – ΚαταρρίπτεταιHOAXES

“Εικόνα από Ισπανία” – Καταρρίπτεται

28 Μαΐ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Αναπαράγεται στο facebook μια φωτογραφία άστεγης οικογένειας, με τον ισχυρισμό πως προέρχεται από την Ισπανία. 

ΨΕΥΔΕΣ

Η ανάρτηση αναφέρει:

Εικόνα απ την Ισπανία του σήμερα !Αυτή ντε που έπιασε τους στόχους !
ΌΧΙ Δεν πρέπει να είναι αυτός ο κόσμος που θ’ αφήσουμε στα παιδιά μας ! ΝΑΙ Όσο κι αν είναι βαριές οι θυσίες μας, αυτό τον σάπιο κόσμο , αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα που λέγεται καπιταλισμός “αυτό το πειρατικό θα το βουλιάξουμε, θα το βουλιάξουμε, που να σκάσει ο διάβολος / και θα χτίσουμε ένα κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα”, όπως τον ήθελε και ο Χικμέτ. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στις νέες γενιές !

40002

40001

Η φωτογραφία δεν προέρχεται από την Ισπανία, αλλά από το Ιράν. Την έχουν πάρει από ένα άρθρο του 2015, που αναφέρει αύξηση του αριθμού των άστεγων γυναικών στην Τεχεράνη.

www.mojahedin.org

40003

https://archive.is/SciS4

https://www.google.gr/search

Αν παρατηρήσουμε την εικόνα θα δούμε την χαρακτιριστική ενδυμασία της γυναίκας και τα αραβικά γράμματα στο τσουβάλι που χρησιμοποιεί σαν μαξιλάρι.

Ο ισχυρισμός πως η φωτογραφία είναι από την Ισπανία, καταρρίπτεται. 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.