«Καταδικάστηκε σε 500 μαστιγώματα και φυλάκιση 10 ετών,επειδη είναι Χριστιανός.» – Καταρρίπτεται

In Facebook, Hoax by Θοδωρής Δανιηλίδης1 Comment

Κυκλοφορεί μια φωτογραφία στο facebook, με τον ισχυρισμό πως «Καταδικάστηκε σε 500 μαστιγώματα και φυλάκιση 10 ετών,επειδη είναι Χριστιανός.»

  • ΨΕΥΔΕΣ
 Καταδικαστηκε σε 500 μαστιγωματα και φυλακιση 10 ετων,επειδη ειναι Χριστιανος. Συγχρονοι μαρτυρες του Χριστου,εν ετει 2016!
40502

40501

Στη φωτογραφία βλέπουμε το 25χρονο Saeed Ghanbari, που καταδικάστηκε σε 80 χτυπήματα με μαστίγιο σε δημόσια θέα στην Qazvin, Ιράν, στις 21 Αυγούστου 2007. Ο Ghanbari καταδικάστηκε για κατανάλωση αλκοόλ και σεξουαλική επαφή εκτός γάμου.

Η φωτογραφία είναι του Mohammad Kheirkhah και κέρδισε το Award of Excellence από το PICTURES OF THE YEAR INTERNATIONAL.

https://www.poyi.org/65/12/ae03.php

40503

Η dailymail, που δημοσίευσε τις φωτογραφίες από την παραπάνω ιστορία, στο τέλος του άρθρου αναφέρει μια περίπτωση ενός άνδρα που καταδικάστηκε σε μαστίγωμα γιατί βρέθηκε μια βίβλος στο αυτοκίνητο του, χωρίς να μας δείνει κάποια άλλη πληροφορία.
https://archive.is/ypbIO
Στην Σαουδική Αραβία υπάρχει μια περίπτωση καταδίκης ενός άθεου άνδρα, που καταδικάστηκε με φυλάκιση 10 ετών, 2000 χτυπήματα με μαστίγιο (μοιρασμένα σε 50 χτυπίματα τη βδομάδα) και πρόστιμο 20.000 Riyals για τα αθεϊστικά του tweets. Ο άθεος άνδρας αρνήθηκε να μετανοήσει, λέγοντας ότι αυτό που έγραψε αντανακλούσε τις δικές του πεποιθήσεις και ότι είχε το δικαίωμα να τις εκφράσει.
https://archive.is/sSQNV

Ο ισχυρισμός πως ο άνδρας της φωτογραφίας καταδικάστηκε σε 500 μαστιγώματα και φυλάκιση 10 ετών επειδη είναι Χριστιανός, καταρρίπτεται.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Diabolo

    παρε τηλεφωνο …τον κερατα λαλαλαλαλαλα