Ποιοι είμαστε
Αρχική “Καταδικάστηκε σε 500 μαστιγώματα και φυλάκιση 10 ετών,επειδη είναι Χριστιανός.” – ΚαταρρίπτεταιHOAXES

“Καταδικάστηκε σε 500 μαστιγώματα και φυλάκιση 10 ετών,επειδη είναι Χριστιανός.” – Καταρρίπτεται

1 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Κυκλοφορεί μια φωτογραφία στο facebook, με τον ισχυρισμό πως “Καταδικάστηκε σε 500 μαστιγώματα και φυλάκιση 10 ετών,επειδη είναι Χριστιανός.”

ΨΕΥΔΕΣ

 Καταδικαστηκε σε 500 μαστιγωματα και φυλακιση 10 ετων,επειδη ειναι Χριστιανος. Συγχρονοι μαρτυρες του Χριστου,εν ετει 2016!
40502

40501

Στη φωτογραφία βλέπουμε το 25χρονο Saeed Ghanbari, που καταδικάστηκε σε 80 χτυπήματα με μαστίγιο σε δημόσια θέα στην Qazvin, Ιράν, στις 21 Αυγούστου 2007. Ο Ghanbari καταδικάστηκε για κατανάλωση αλκοόλ και σεξουαλική επαφή εκτός γάμου.

Η φωτογραφία είναι του Mohammad Kheirkhah και κέρδισε το Award of Excellence από το PICTURES OF THE YEAR INTERNATIONAL.

https://www.poyi.org/65/12/ae03.php

40503

Η dailymail, που δημοσίευσε τις φωτογραφίες από την παραπάνω ιστορία, στο τέλος του άρθρου αναφέρει μια περίπτωση ενός άνδρα που καταδικάστηκε σε μαστίγωμα γιατί βρέθηκε μια βίβλος στο αυτοκίνητο του, χωρίς να μας δείνει κάποια άλλη πληροφορία.
https://archive.is/ypbIO
Στην Σαουδική Αραβία υπάρχει μια περίπτωση καταδίκης ενός άθεου άνδρα, που καταδικάστηκε με φυλάκιση 10 ετών, 2000 χτυπήματα με μαστίγιο (μοιρασμένα σε 50 χτυπίματα τη βδομάδα) και πρόστιμο 20.000 Riyals για τα αθεϊστικά του tweets. Ο άθεος άνδρας αρνήθηκε να μετανοήσει, λέγοντας ότι αυτό που έγραψε αντανακλούσε τις δικές του πεποιθήσεις και ότι είχε το δικαίωμα να τις εκφράσει.
https://archive.is/sSQNV

Ο ισχυρισμός πως ο άνδρας της φωτογραφίας καταδικάστηκε σε 500 μαστιγώματα και φυλάκιση 10 ετών επειδη είναι Χριστιανός, καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.