Ποιοι είμαστε
Αρχική “Φέρετρο από το ΙΚΕΑ με 68,99 ευρώ.” – ΚαταρρίπτεταιHOAXES

“Φέρετρο από το ΙΚΕΑ με 68,99 ευρώ.” – Καταρρίπτεται

2 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Κυκλοφορεί μια εικόνα σε blogs και κοινωνικά δίκτυα με τον ισχυρισμό πως στην Ισπανία πουλάνε φέρετρο στο ΙΚΕΑ με 68,99 ευρώ. 

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο tanea-diaspora.net oparlapipas.comkinima-ypervasi.blogspot.grsvouranews.grparapona-rodou.blogspot.gr και protinews.blogspot.gr

40601


Μια κακόγουστη φάρσα αναπαράγεται σε διάφορα blogs με μια φωτογραφία και τον ισχυρισμό πως το ΙΚΕΑ στην Ισπανία πουλάει φέρετρο με 68,99 ευρώ.

40603Η φάρσα ξεκίνησε από την Ιταλία και στην εικόνα βλέπουμε Ιταλικό κείμενο και όχι Ισπανικό. “Spazio alla vita” σημαίνει “Χώρος για τη ζωή” και “altri modelli”  άλλα μοντέλα. Στη Ιταλία υπήρχε μια διαφημιστική καμπάνια της ΙΚΕΑ με τίτλο “Spazio alla vita” και η φάρσα με το φέρετρο χτυπούσε αυτή την καμπάνια.

 

Μπορεί η παραπάνω εικόνα να είναι μια φάρσα, αλλά το φέρετρο “φτιάξτο μόνο σου” υπάρχει στην Ιταλία από την εταιρία Eco Coffin.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.