«Φωτογραφήθηκε η ψυχή την ώρα του θανάτου» – Καταρρίπτεται

4

Το άρθρο εμφανίζεται συχνά στο διαδίκτυο και ισχυρίζεται ότι φωτογραφήθηκε η ψυχή την ώρα που αφήνει το ανθρώπινο σώμα.

Χωρίς τίτλο

 

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

Δεν θα αναπαράγω το άρθρο το οποίο μπορείτε να δείτε στο makeleio, athensmagazine.gr  ή πιο παλιά στο pronews.gr. Δείτε όμως και ένα παράδειγμα από τα πολλά άρθρα που κυκλοφόρησαν παλαιότερα σε ιστοσελίδες του εξωτερικου με τίτλο  Russian scientist photographs the soul leaving the body at death.

Με λίγα λόγια, ένας επιστήμονας εν ονόματι dr Korotkov φωτογράφισε την ψυχή με μια ειδική κάμερα, δεν θα επεκταθώ όμως και θα μείνω μόνο στην επίμαχη φωτογραφία η οποία υποτίθεται δείχνει τη ψυχή να αφήνει ένα ανθρώπινο σώμα.

 

v2-2

Αυτή η φωτογραφία λοιπόν δεν απεικονίζει την ψυχή να εγκαταλείπτει το σώμα αλλά το τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν βρίσκεται μέσα σε σάουνα.

https://www.metabunk.org/debunked-soul-leaving-body-photo-russian-scientist-konstantin-korotkov.t2447/

sauna

 

blood

 

Oσο για την άλλη  φωτογραφία που κοσμεί το άρθρο, δεν είναι τίποτα άλλο πέραν μίας καλλιτεχνικής απεικόνισης, δημιουργός της ο Oscar Burriel.

http://www.sciencephoto.com/media/287461/view

M7650052-Transfiguration_ghostly_figure_leaving_body-SPL

Ανατριχιάσατε;

 

 • John Smith

  Είπα και εγώ να διαβάσω όλο το άρθρο, και μου προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες. Το ότι δεν σταματάει το θέμα στη δήθεν «φωτογραφία της ψυχής» -που είναι αρκετά ηλίθιο από μόνο του- αλλά προχωράει και σε περαιτέρω αναλύσεις, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάποιοι θέλουν να φάνε τις ψυχές μας και γι’ αυτό «εκφυλίζουν τις τροφές μας» -αμάν και αν κατάλαβα τι θέλει να πει ο ποιητής- με κάνει να υποψιάζομαι ότι το Δαφνί δεν κάνει καλά τη δουλειά του και ξεφεύγουν οι τρόφιμοι. Μήπως πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας;

 • Phoenix

  Οπότε με λίγα λόγια όταν φεύγει η ψύχη σου από το σώμα νιώθεις σα να είσαι σε σάουνα ! Αυτό ήθελε να πει ο Ρώσος ποιητής !

 • Γιώργος Μεταξάς

  Ούτε ζυγίζει 21 γραμμάρια?!

  • Με 24% ΦΠΑ, ακόμη πιο λίγο