«Κεφάλια σκύλων στα σούπερ μάρκετ της Ευρώπης» – Καταρρίπτεται

In Fake news, Hoax by Θοδωρής Δανιηλίδης5 Comments

Κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα που αναφέρει πως σύντομα θα δούμε να πουλιούνται κεφάλια σκύλων στα σούπερ μάρκετ, μετά από αίτημα Κινέζων.

 • ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο tro-ma-ktiko.blogspot.grcrete-news.gr,  evivanews.gr και 24news.com.cy

Το δημοσίευμα αναφέρει:

ΑΙΣΧΟΣ! Κεφαλάκια ΣΚΥΛΟΥ στα Σούπερ Μάρκετ της Ευρώπης για τους Κινέζους; [photo]

Η…κινεζοποίηση της Ευρώπης έχει σαν αποτέλεσμα πέρα από τις εξισωτικές τάσεις ανάμεσα στις…
αμοιβές των κινέζων και των Ευρωπαίων (και ειδικότερα των Ελλήνων εργαζομένων) και την μεταφορά των διατροφικών συνηθειών του ασιατικού λαού στη γηραιά Ήπειρο.

Όπως είναι γνωστό το κρέας του σκύλου αποτελεί παραδοσιακά εκλεκτό μεζέ για τους κινέζους που όμως δεν το βρίσκουν στα κρεοπωλεία και τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ της Ευρώπης.

41001

Οι Κινέζοι που ζουν στην Ιταλία αποφάσισαν να ζητήσουν και επίσημα την εισαγωγή από …κεφαλάκια σκύλων με αποτέλεσμα στη γειτονική χώρα (που τρώει άλογα) να έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις από κυνοφιλικές και γενικότερα κοινωνικούς φορείς….

41002

Το παραπάνω άρθρο είναι ένα κλασικό παράδειγμα κατασκευασμένης είδησης. Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, δημοσιεύουν μια εντυπωσιακή φωτογραφία και γράφουν οτιδήποτε φαντάζονται και ταιριάζει με τη φωτογραφία.

Το δημοσίευμα δεν παρουσιάζει καμιά απόδειξη για τους ισχυρισμούς του. Η είδηση θα έπρεπε να υπάρχει και σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως και τα δημοσιεύματα με τις αντιδράσεις. Όμως το μόνο που υπάρχει είναι οι αναπαραγωγές του αρχικού κειμένου από τον Νοε. 2013. https://archive.is/EkytG

Η εικόνα ανέβηκε στο flickr.com στις 14 Μάιου, 2013, με τον χρήστη να ισχυρίζεται πως του στάλθηκε από ένα φίλο στη Νότια Κορέα και λήφθηκε από με ένα iPhone σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, στη Σεούλ.

Μπορεί η κατανάλωση σκύλου είναι ένα ταμπού στο δυτικό κόσμο αλλά στη Νότια Κορέα και άλλες ασιατικές χώρες όπως Κίνα, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ τρώνε σκυλίσιο κρέας, όμως οι ισχυρισμοί του παραπάνω δημοσιέυματος είναι ψευδείς. Κανένας Κινέζος δεν ζήτησε να κάνει εισαγωγή από κεφάλια σκύλων στην Ιταλία, φυσικά δεν υπήρχαν αντιδράσεις από οποιαδήποτε κυνοφιλική ομάδα και δεν θα βρείτε σκυλίσιο κρέας σε ευρωπαϊκό σούπερ μάρκετ.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 • Phoenix

  Ακόμα και οι ετικέτες είναι στα Ασιάτικα , όποιος το πίστεψε χύμα πόσο χαζός παίζει να είναι όταν η ίδια η εικόνα καταρίπτει αυτό που λέει το άρθρο ;

 • Klein Mein

  Αυτο το «tromaktiko» είναι οχετός ειδήσεων. Ακόμα και ο τρόπος που αναρριχήθηκε στην μπλογκοσφαιρα είναι ΕΜΕΤΙΚΟΣ.

  • Trompaktiko είναι ο σωστός τίτλος.

   • leon06010

    Ε βέβαια, αφού γράφεται από και απευθύνεται σε τρόμπες.

    • 12180

     Bullying.Η ηλιθιότητα δεν πρέπει να είναι ταμπού