Ποιοι είμαστε
Αρχική “Πρόσφυγες” απαιτούν από τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ να είναι σεμνές. – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS

“Πρόσφυγες” απαιτούν από τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ να είναι σεμνές. – Καταρρίπτεται

17 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Κυκλοφορεί άρθρο που ισχυρίζεται πως πρόσφυγες απαιτούν από τις Ελληνίδες να είναι σεμνές και το αποδεικνύει με μια φωτογραφία. 

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο voicenews.grpronews.grcretablog.gr και to-gamato.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! “Πρόσφυγες” απαιτούν από τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ να είναι σεμνές… (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
Όχι μόνο έχουν έρθει στη χώρα μας και τα έχουν κάνει όλα άνω κάτω (χειρότερα απ’ότι είναι), προσπαθούν κιόλας να επιβάλλουν τα έθιμα τους.


Τελευταίο κρούσμα έγινε στη Νάξο, όπου πρόσφυγες που μένουν εκεί είχαν το θράσος να ζητήσουν από τις γυναίκες να είναι σεμνές γιατί είναι περίοδος ραμαζανίου.

Μάλιστα, έχουν πάει και σε μια παραλία και έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναγράφουν “Σεβασμός στο ραμαζάνι, όχι μπικίνι”.

Μάλλον έχουν ξεχάσει ότι εδώ είναι απλώς φιλοξενούμενοι…

Αλλά με τις τόσες ανέχειες και τις τόσες ευκολίες που τους προσφέρει κατά καιρούς η ελληνική κυβέρνηση, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να νιώθουν σαν στο σπίτι τους…

41301

Όμως η φωτογραφία δεν είναι από την Νάξο, αλλά ούτε και από κάποιο άλλο μέρος τις Ελλάδας. Η φωτογραφία προέρχεται από το Μαρόκο και το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο 2015. Δημοσιεύτηκε από τη σελίδα Morocco World News στις 20 Ιουνίου 2015.

Στο δημοσίευμα του Morocco World News, διαβάζουμε πως πολλοί κάτοικοι δεν συμφωνούν με αυτή την κίνηση γιατί βλάπτει τον τουρισμό του Μαρόκου.

41302

https://archive.is/FUWBR

https://archive.is/7DA2B

https://archive.is/g1x8Q

Το “#PLAKA” που γράφουν κάτω αριστερά στο πανό, και θυμίζει Ελληνική περιοχή, είναι το όνομα της παραλίας στο Μαρόκο που είναι γνωστή για τα μεγάλα κύματα. Αν προσέξετε στη φωτογραφία, φαίνονται και οι σανίδες του σερφ.
https://archive.is/cmahT

Το blog makpress.blogspot.gr, έχει βρει άλλες 2 φωτογραφίες, που αποδεικνύουν πως το πανό αναρτήθηκε στη παραλία Plaka της Anza στο Μαρόκο.

Η ομάδα των surfers, με το πανό

41303

Κι άλλη μια φώτο με το πανό,  από την παραλία Plaka της Anza στο Μαρόκο.

41304

Ο ισχυρισμός πως το παραπάνω περιστατικό με το πανό συνέβη στη Νάξο, καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.