Ποιοι είμαστε
Αρχική Υποχρεωτικό το Ραμαζάνι στα σχολεία της Γαλλίας από το 2017;HOAXES FAKE NEWS

Υποχρεωτικό το Ραμαζάνι στα σχολεία της Γαλλίας από το 2017;

22 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Δημοσίευμα ισχυρίζεται πως η νέα υπουργός Παιδείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι από τη νέα σχολική χρονιά, 2017, όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές θα κάνουν νηστεία κατά την περίοδο του Ραμαζανίου.

41502

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο pronews.grnewsone.grsbbcnews.com tanea-diaspora.net, και el.gr,

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Πρωτοφανές: Υποχρεωτικό το Ραμαζάνι στα σχολεία της Γαλλίας αλλιώς δεν θα μπορούν οι μαθητές να δώσουν εξετάσεις!

41501

Η νέα υπουργός Παιδείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι από τη νέα σχολική χρονιά, 2017, όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές θα κάνουν νηστεία κατά την περίοδο του Ραμαζανίου. Θα εξαιρούνται μόνο αυτοί που δεν θα μπορούν να το κάνουν για ιατρικούς λόγους! Όσοι θα αρνούνται να το κάνουν θα αποκλείονται από τις εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν στην γρήγορη και άμεση ενσωμάτωση των δύο πολιτισμών σηματοδοτώντας την άνοδο ενός νέου πολιτισμού στην κοινωνία του Βελγίου και της Γαλλίας!

Για να υπερασπιστεί, η υπουργός, το νομοσχέδιό της δήλωσε πως οφείλουμε να ανοιχτούμε στους άλλους ανθρώπους διότι ζούμε σε μια πολιτισμική κοινωνία. Επίσης στα σχολεία της Γαλλίας και του Βελγίου η πλειοψηφία των μαθητών είναι μουσουλμάνοι!

Η απόφαση αυτή, φυσικά, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα μουσουλμανικά εκτελεστικά όργανα του Βελγίου και της Γαλλίας, λέγοντας: “Έτσι οι νέοι μας δεν θα μπουν στον πειρασμό από τις ενέργειες των απίστων στην αντίληψή μας.”

Η υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα ληφθούν και άλλα μέτρα ένταξης: τροφίμων halal στις καντίνες, απαγόρευση του χοιρινού κρέατος, την υποχρεωτική χρήση της μαντίλας για τα κορίτσια, κλπ, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα βάλουν ένα τέλος στη σχολική διαφορετικότητα.

Μια τέτοιου είδους είδηση θα έπρεπε να υπήρχε σε όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Εφημερίδες τηλεοπτικά κανάρια, και ραδιοφωνικοί σταθμοί θα την αναμετέδιδαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Όμως δεν υπάρχει τίποτα, καμιά αναφορά από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Η παραπάνω “είδηση” δεν περιέχει ίχνος αλήθειας. Η ψευδής είδηση ξεκίνησε από τη Βελγική σατιρική σελίδα nordpresse.be και είναι προϊόν φαντασίας του αρθρογράφου.

Στους όρους και προϋποθέσεις της σελίδας, διαβάζουμε:
Les informations présentes sur le site internet Nordpresse.be ne sont pas objectivement vérifiées par des journalistes professionnels, il est donc possible que certaines informations soient erronées. C’est même totalement probable étant donné que tous nos articles sont inventés par des chimpanzés bourrés.
Σε ελεύθερη μετάφραση:
Οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα Nordpresse.be δεν επαληθεύονται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, έτσι είναι πιθανό ορισμένες πληροφορίες είναι ανακριβείς. Ακόμη, είναι εντελώς πιθανό, αφού όλα τα δημοσιεύματά μας κατασκευάστηκαν από μεθυσμένους χιμπατζήδες.
https://archive.is/GQ1G0

Στην σελίδα τους στο facebook αναφέρουν:
Pour ceux qui ne le connaissent pas encore, Nordpresse, selon les mots de son jeune créateur, c’est « un cousin belge et demeuré du Gorafi ». On y trouve des informations parodiques, des nouvelles inutiles et « insolites », mais aussi beaucoup de cul, du gore et des blagues limites :

« Y’a pas vraiment de ligne éditoriale. Je pense le site comme si c’était mon blog. Je mets un peu ce que j’ai envie dedans. »
Σε ελεύθερη μετάφραση:
Για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμα, η σελίδα Nordpresse, σύμφωνα με τα λόγια του νεαρού δημιουργού της, είναι “μια βελγική σελίδα συγγενική της (γαλλικής σατιρικής σελίδας) Gorafi”. Περιέχει πληροφορίες παρωδίας, περιττά νέα και «ασυνήθιστες» δημοσιεύσεις.

«Δεν υπάρχει πραγματική εκδοτική γραμμή. Νομίζω ότι η σελίδα είναι σαν να είναι το blog μου. Έβαλα λίγο από αυτό που νιώθω μέσα μου. “
https://archive.is/X5w4C

Είναι ακόμη μία περίπτωση που σατιρικά άρθρα, παρουσιάζονται σαν πραγματικές ειδήσεις.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.