Τροχαίο του κ.Βαρουφάκη στη Κηφισίας – Καταρρίπτεται.

1

Κυκλοφορεί (24/6/2016) στα ιστολόγια άρθρο με τρανταχτούς τίτλους περί έκτακτης είδησης για υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα του κ. Βαρουφάκη στη Κηφισίας, η ψευδής αυτή είδηση μάλιστα κάνει λόγο για μεταφορά του στην εντατική.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»][icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

Το είδαμε στο mikroskopio.gr, eimaste-edo.blogspot.gr, corfiatiko.blogspot.gr και allothema.com

 

[content_band style=»color: #333;» bg_color=»#FBF6D9″ border=»all» inner_container=»true»] [custom_headline style=»margin-top: 0;» level=»h4″ looks_like=»h3″]ΕΚΤΑΚΤΟ – Σοβαρό ΤPOXΑΙΟ στη Κηφισίας !! Στην εντατική ο Βαρουφάκης[/custom_headline]

Καταγραφή390

Θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος έπεσε πριν λίγο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών έπεσε θύμα τροχαίου, όταν μια πολυτελέστατη Πόρσε πέρασε με κόκκινο και παρέσυρε τον Γιάνη Βαρουφάκη μαζί με την μηχανή του. Ο κ. Βαρουφάκης ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού το κράνος που φορούσε του έσωσε την ζωή.

Το ατύχημα συνέβη πριν από λίγο στην Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού.
Ο πρώην Υπουργός βρίσκεται στην εντατική μονάδα του Ευαγγελισμού, ενώ από την πρώτη στιγμή στο πλευρά του βρίσκεται η σύζυγός του.
Υ.Γ. Η είδηση μεταδίδετε με καθε επιφύλαξη…[/content_band]

Χωρίς τίτλο

Το υστερόγραφο στο τέλος όπου μεταδίδεται η είδηση με κάθε επιφύλαξη είναι όλα τα λεφτά.

Ας γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πίσω και συγκεκριμένα στις 1 Απριλίου 2015, όπου είχε εμφανιστεί και πάλι η, ας το πούμε, είδηση ως αστείο τιμής ένεκεν της ημέρας. Καλόγουστο ή κακόγουστο εξαρτάται την οπτική σας. Στις μέρες μας επανεμφανίστηκε ως πραγματική είδηση.

Στο xamogelategiatixanomaste.blogspot.gr διαβάζουμε σχετικά.

[content_band style=»color: #333;» bg_color=»#FBF6D9″ border=»all» inner_container=»true»]

Θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο Υπουργός Οικονομικών έπεσε θύμα τροχαίου, όταν μια πολυτελέστατη Πόρσε πέρασε με κόκκινο και παρέσυρε τον Γιάνη Βαρουφάκη μαζί με την μηχανή του. Ο κ. Βαρουφάκης ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού το κράνος που φορούσε του έσωσε την ζωή. Το ατύχημα συνέβη πριν από λίγο στην Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού.

Ο Υπουργός βρίσκεται στην εντατική μονάδα του Ευαγγελισμού, ενώ από την πρώτη στιγμή στο πλευρά του βρίσκεται, εκτός από την σύζυγό του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

(Καλή Πρωταπριλιά σε όλους!)

[/content_band]

Οπως λοιπόν εύκολα καταλαβαίνετε δεν πρόκειται περί έκτακτου γεγονότος, όπως τα ιστολόγια γράφουν, βασικά δεν πρόκειται καν για είδηση.

 

 • Konstas

  Εάν προσέξεις λίγο την «είδηση» θα καταλάβεις εάν έγινε ή δεν έγινε το τροχαίο.

  Κατ’ αρχάς το άρθρο του parapolitika παραπέμπει στην Freddo. Πρώτο πράγμα που πρέπει να σε υποψιάσει. Αλλά ας είμαστε καλόπιστοι και ας θεωρήσουμε ότι η Freddo είχε αποκλειστικές δηλώσεις Βαρουφάκη για ένα ατύχημα που παρολίγο να του κοστίσει την ζωή, δηλώσεις που κανένας τηλεοπτικός σταθμός, ιστοσελίδα μεγάλης επισκεψιμότητας ή εφημερίδα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει (ούτε καν μπήκε στον κόπο να αναδημοσιεύσει, όπως θα είχε το δικαίωμα -απλά την αγνόησε).

  Πάμε στο ίδιο το άρθρο … Πρόσεξε τι λέει :
  1) «Όλη η αλήθεια για το τροχαίο ατύχημα του πρώην υπουργού Οικονομικών» (δεν λέει πουθενά ότι έγινε το ατύχημα, λέει ότι θα σου πει «όλη την αλήθεια» σχετικά με αυτό)

  2) «Τι συνέβη τελικά στον Γιάννη Βαρουφάκη και με το τροχαίο στην Κηφισίας; Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλάει σήμερα αποκλειστικά στην Freddo και αποκαλύπτει όλη την αλήθεια σχετικά με το τροχαίο…» (επίσης το ίδιο)

  3) «…σημειώνοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να με εξαφανίσουν».» Τι σημαίνει το τελευταίο; Η λογική του μέσου λογικού ανθρώπου λέει ότι σημαίνει «κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν» (προφανώς μέσω του τροχαίου). Όχι όμως η λογική των tabloid. Με αυτή το παραπάνω μεταφράζεται σε «κάποιοι θέλουν να με εμφανίσουν σκοτωμένο», δηλαδή ότι κάποιοι γράφουν ψέμματα επίτηδες ότι σκοτώθηκε. θα το διαπιστώσεις όταν αγοράσεις το Freddo και διαβάσεις το άρθρο.

  Αν έχεις διαβάσει tabloid θα έχεις διαπιστώσει ότι ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής είναι πολύ διαδεδομένος. Π.χ. (πραγματική περίπτωση), εξώφυλλο : «τροχαίο ατύχημα – σοκ για την Μενεγάκη, πήγε στο νοσοκομείο , διαβάστε μέσα λεπτομέρειες» και μέσα η είδηση ήταν ότι κάποιος γνωστός της Μενεγάκη είχε πάθει ατύχημα και τον είχε επισκφθεί στο νοσοκομείο ταραγμένη. Δεν είχε πει ψέμματα στο εξώφυλλο 😉

  Ουσιαστικά ακροβατούν στα όρια της αλήθειας, παρουσιάζοντας το θέμα με παραπλανητικό τρόπο για να σε πείσουν να αγοράσεις το περιοδικό. Μέσα φυσικά γράφουν την «απογοητευτική» πραγματικότητα.

  Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορείς να το καταλάβεις ότι συμβαίνει, αφού ΠΟΥΘΕΝΑ στο εξώφυλλο του FREDDO δεν αναγράφει κάτι σχετικό (δεν θα ήταν από τις σημαντικές/πρώτες ειδήσεις ο παρολίγον θάνατος του Βαρουφάκη;;;), ενώ έχει άλλα θέματα όπως «Μις Ευρώπη – με λένε βίζιτα και βγαίνω από τα ρούχα μου», «παντρεύεται την καυτή Τζούλια ο Φαήλος» (περιμένεις ότι θα είναι καμιά Αλεξανδράτου αλλά θα είναι τελικά καμιά άσχετη Τζούλια), «ο καιρός τρελάθηκε» και άλλα.

  Επίσης μπορείς να το καταλάβεις ότι δεν συνέβη το ατύχημα γιατί δεν θα το δεις πουθενά, σε κανέναν σταθμό, site σοβαρό ή εφημερίδα.