ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ που περιέχει 500.000% φθόριο και είναι υπεύθυνη για ΚΑΡΚΙΝΟ! Μάλλον όχι…

In Fake, Διατροφή - υγεία by Θάνος Επαχτίτης4 Comments

colgate

Επακυκλοφορούν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την »ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ που περιέχει 500.000% φθόριο και είναι υπεύθυνη για ΚΑΡΚΙΝΟ!».

 

 • ΨΕΥΔΕΣ

Πρόκειται για είδηση που κυκλοφορεί εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια. Την έχουμε δεί στο katohika.grentypwsiako.comtro-ma-ktiko και nataleme.gr.

Ας δούμε το σχετικό άρθρο:

‘ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ που περιέχει 500.000% φθόριο και είναι υπεύθυνη για ΚΑΡΚΙΝΟ!

colgate

Δημοφιλή φθοριούχος οδοντόκρεμα περιέχει 5.000 PPM φθοριδίου νατρίου – σχεδόν 500.000% πέρα από το επίπεδο που είναι γνωστό ότι βλάπτει το σώμα σας…
Αυτές τις μέρες είμαι πραγματικά σοκαρισμένος από ένα πρόσφατο εύρημα.
Σοκαρίστηκα, όμως, όταν έμαθα ότι κάποιος ήξερε ότι χρησιμοποιούσε πραγματικά μια απο τον γιατρό συνιστώμενη οδοντόπαστα που περιέχει ένα επιβλητικό 5.000 φθόριο PPM.
Αυτό είναι 5.000 φορές, ή 5.000% υψηλότερο από το ποσό του φθορίου που έχει συνδεθεί με τους κορυφαίους ιατρικούς επαγγελματίες με 25% αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης των όγκων, την καλλιέργεια των κυττάρων του καρκίνου, καθώς και τη μείωση του ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗΣ.

Τι ισχύει πραγματικά;

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 76/768/EEC, επιτρεπεται στην ΕΕ η κυκλοφορία οδοντόκρεμων που περιέχουν φθόριο από 1.000 (0,22%) έως 1.500 PPM (0,312%) – [Parts Per Million – Μέρη (φθορίου) ανά Εκατομμύριο (τελικού προϊόντος)].  Δηλαδή οι συνηθισμένες οδοντόκρεμες του εμπορίου, περιέχουν 1.000 έως 1.500 μέρη φθορίου, ανά 1.000.000 μέρη τελικού προϊόντος. Οδοντόκρεμες με μεγαλύτερη περιεκτικότητα, είναι κατά κανόνα φαρμακευτικές και χορηγούνται με ιατρική συνταγή. Εξυπακούτε πως η Ελλάδα συμμορφώνεται με την εν λόγο οδηγία. Η περιεκτικότητα έως 1.500 PPM, θεωρείται ασφαλής για καθημερινή και μακροχρόνια χρήση.

1+1=3;

Οι συνομωσιολόγοι συνήθως δε φημίζονται για τις ικανότητές τους στα μαθηματικά. Στο τίτλο διαβάζουμε για 500.000% φθόριο! Τι εννοεί ο συντάκτης; 500.000% περισσότερο φθόριο από τα επιτρεπτά όρια;

Στη συνεχεια μας λένε πως η συγκεκριμένη οδοντόκρεμα περιέχει 5.000% περισσότερο από το ποσοστό που βλάπτει το ανθρώπινο σώμα. Τι από τα δύο ισχύει, παραμένει άγνωστο…

Πιθανότατα, ο »ερευνητής» που συνέταξε το άρθρο, έλαβε υπόψιν τα όρια φθορίωσης του πόσιμου νερού στις ΗΠΑ που σύμφωνα με οδηγίες του CDC, δε μπορεί να ξεπεράσει το 1,2 PPM. Πρόσφατα, αυτό το ποσοστό αναθεωρήθηκε προς τα κάτω και πλέον δε ξεπερνά τα 0,7 PPM. Η βασική διαφορά όμως είναι πως εν αντιθέσι με το νερό, την οδοντόκρεμα δεν τη καταπινουμε…

Η αληθεία πάντως ειναι πως το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει 3,3 φορές περισσότερο φθόριο, επειδή είναι φαρμακευτικό, βάση της προναφερόμενης Ευρωπαϊκής οδηγίας. Για την ΕΕ οι οδοντόκρεμες με περιεκτικότητα φθορίου έως 1.500 PPM, λογίζονται ως καλλυντικά και όχι φαρμακευτικά προϊόντα.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς από το σάιτ της Colgate, η συγκεκριμένη οδοντόκρεμα περιέχει 5.000 PPM φθόριο ή 1,1% και είναι »prescription only», δηλαδή χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή.

colgate1

Βάση των ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως η οδοντόκρεμα Colgate Prevident 5000 προκαλεί καρκινο και μειώνει τη νοημοσύνη, καταρρίπτεται.

terranovaincognita.gr

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 • George Katsadoros

  κατι δεν καταλαβαινω, με τις συγκεντρώσεις. π.χ, 1000 μερη στο εκατομμυριο , δια 10000 μας κάνει 0,10% και οχι 0,22%, παρεκτός και αν εννοουν σε ξηρό βάρος, βασικη διαφορά. Το νερό εκτoς. καντε αναγωγη για να βρήτε % νερό!

 • John Smith

  Η κακή οδοντόκρεμα προκαλεί «καλλιέργεια των κυττάρων του καρκίνου», «μείωση του ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗΣ» -με κεφαλαία, μήπως και δεν το προσέξουμε- και μάλλον καθαρίζει και τη μάκα απ’ την τουαλέτα όταν τη ρίχνουμε μέσα. Γιατί δεν μας τα λέει όλα ο αρθρογράφος; Και κυρίως γιατί δεν μας λέει για ποια οδοντόκρεμα πρόκειται, παρά μόνο ότι είναι «δημοφιλής»; Τι έγινε, φοβάται μήπως πέσουν μηνύσεις;

  Μάλλον ο μόνος μειωμένος δείκτης νοημοσύνης είναι αυτός του ιδίου και του κοινού του.

 • Jason

  Την ορθογραφία σας λίγο να κοιτάξετε. Σύμφωνα με έρευνα, όσοι κάνουν ορθογραφικά λάθη, δεν ξέρουν ορθογραφία.

 • Γιώργος Μεταξάς

  500.000%. Νέα (συνωμοσιολογικά) μαθηματικά!