Ποιοι είμαστε
Αρχική ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ που περιέχει 500.000% φθόριο και είναι υπεύθυνη για ΚΑΡΚΙΝΟ! Μάλλον όχι…HOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ που περιέχει 500.000% φθόριο και είναι υπεύθυνη για ΚΑΡΚΙΝΟ! Μάλλον όχι…

26 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

colgate

Επακυκλοφορούν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την ”ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ που περιέχει 500.000% φθόριο και είναι υπεύθυνη για ΚΑΡΚΙΝΟ!”.

 

ΨΕΥΔΕΣ

Πρόκειται για είδηση που κυκλοφορεί εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια. Την έχουμε δεί στο katohika.grentypwsiako.comtro-ma-ktiko και nataleme.gr.

Ας δούμε το σχετικό άρθρο:

‘ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ που περιέχει 500.000% φθόριο και είναι υπεύθυνη για ΚΑΡΚΙΝΟ!

colgate

Δημοφιλή φθοριούχος οδοντόκρεμα περιέχει 5.000 PPM φθοριδίου νατρίου – σχεδόν 500.000% πέρα από το επίπεδο που είναι γνωστό ότι βλάπτει το σώμα σας…
Αυτές τις μέρες είμαι πραγματικά σοκαρισμένος από ένα πρόσφατο εύρημα.
Σοκαρίστηκα, όμως, όταν έμαθα ότι κάποιος ήξερε ότι χρησιμοποιούσε πραγματικά μια απο τον γιατρό συνιστώμενη οδοντόπαστα που περιέχει ένα επιβλητικό 5.000 φθόριο PPM.
Αυτό είναι 5.000 φορές, ή 5.000% υψηλότερο από το ποσό του φθορίου που έχει συνδεθεί με τους κορυφαίους ιατρικούς επαγγελματίες με 25% αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης των όγκων, την καλλιέργεια των κυττάρων του καρκίνου, καθώς και τη μείωση του ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗΣ.

Τι ισχύει πραγματικά;

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 76/768/EEC, επιτρεπεται στην ΕΕ η κυκλοφορία οδοντόκρεμων που περιέχουν φθόριο από 1.000 (0,22%) έως 1.500 PPM (0,312%) – [Parts Per Million – Μέρη (φθορίου) ανά Εκατομμύριο (τελικού προϊόντος)].  Δηλαδή οι συνηθισμένες οδοντόκρεμες του εμπορίου, περιέχουν 1.000 έως 1.500 μέρη φθορίου, ανά 1.000.000 μέρη τελικού προϊόντος. Οδοντόκρεμες με μεγαλύτερη περιεκτικότητα, είναι κατά κανόνα φαρμακευτικές και χορηγούνται με ιατρική συνταγή. Εξυπακούτε πως η Ελλάδα συμμορφώνεται με την εν λόγο οδηγία. Η περιεκτικότητα έως 1.500 PPM, θεωρείται ασφαλής για καθημερινή και μακροχρόνια χρήση.

1+1=3;

Οι συνομωσιολόγοι συνήθως δε φημίζονται για τις ικανότητές τους στα μαθηματικά. Στο τίτλο διαβάζουμε για 500.000% φθόριο! Τι εννοεί ο συντάκτης; 500.000% περισσότερο φθόριο από τα επιτρεπτά όρια;

Στη συνεχεια μας λένε πως η συγκεκριμένη οδοντόκρεμα περιέχει 5.000% περισσότερο από το ποσοστό που βλάπτει το ανθρώπινο σώμα. Τι από τα δύο ισχύει, παραμένει άγνωστο…

Πιθανότατα, ο ”ερευνητής” που συνέταξε το άρθρο, έλαβε υπόψιν τα όρια φθορίωσης του πόσιμου νερού στις ΗΠΑ που σύμφωνα με οδηγίες του CDC, δε μπορεί να ξεπεράσει το 1,2 PPM. Πρόσφατα, αυτό το ποσοστό αναθεωρήθηκε προς τα κάτω και πλέον δε ξεπερνά τα 0,7 PPM. Η βασική διαφορά όμως είναι πως εν αντιθέσι με το νερό, την οδοντόκρεμα δεν τη καταπινουμε…

Η αληθεία πάντως ειναι πως το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει 3,3 φορές περισσότερο φθόριο, επειδή είναι φαρμακευτικό, βάση της προναφερόμενης Ευρωπαϊκής οδηγίας. Για την ΕΕ οι οδοντόκρεμες με περιεκτικότητα φθορίου έως 1.500 PPM, λογίζονται ως καλλυντικά και όχι φαρμακευτικά προϊόντα.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς από το σάιτ της Colgate, η συγκεκριμένη οδοντόκρεμα περιέχει 5.000 PPM φθόριο ή 1,1% και είναι ”prescription only”, δηλαδή χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή.

colgate1

Βάση των ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως η οδοντόκρεμα Colgate Prevident 5000 προκαλεί καρκινο και μειώνει τη νοημοσύνη, καταρρίπτεται.

terranovaincognita.gr

Fact-check for the sake of Democracy