29χρονος Άγγλος με IQ 145 εξηγεί γιατί ψήφισε υπέρ του Brexit!

10

j1

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί η είδηση πως ο 29χρονος Βρετανός Τζάθαν Σμιθ (Jathan Smyth), με IQ 145 εξηγεί γιατί ψήφισε υπέρ του Brexit.

[icon_list style=»font-size:40px; color: #348017; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»check-circle»]ΑΛΗΘΕΙΑ[/icon_list_item][/icon_list]

Την είδηση την είδαμε, μεταξύ άλλων, στο tribune.gr, στο infognomonpolitics.blogspot.gr, και στο pyli-apokalypseis.com και στο kontranews.gr.

Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

[content_band style=»color: #333;» bg_color=»#FBF6D9″ border=»all» inner_container=»true»][custom_headline style=»margin-top: 0;» level=»h4″ looks_like=»h3″]29χρονος Άγγλος με IQ 145 εξηγεί γιατί ψήφισε υπέρ του Brexit και αποστομώνει![/custom_headline]Στα «ψιλά» έχει περάσει το σχόλιο του Βρετανού πολίτη Τζάθαν Σμιθ (Jathan Smyth), 29 ετών, ο οποίος εξήγησε γιατί ψήφισε υπέρ του BREXIT απαντώντας στη «λάσπη» περί ακροδεξιάς και ξενοφοβίας.

«Τζάθαν Σμιθ. Είμαι 29, με ΙQ πάνω από 145. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου κανένα πολιτικό κόμμα, δεν είμαι θρησκευόμενος και αγαπώ κάθε άνθρωπο στον πλανήτη εκτός κελιού φυλακής.
Τώρα, μετά που ψήφισα ΕΚΤΟΣ, έγινα 30 ετών, το IQ μου έπεσε κατακόρυφα, έγινα δεξιός εθνικιστής, χριστιανός και ξενοφοβικός ρατσιστής σύμφωνα με κάποιους που ψήφισαν την παραμονή.

 • Δεν ψήφισα επειδή πιστεύω στη μία πλευρά ή στην άλλη.

 • Δεν ψήφισα επειδή μισώ τον Ντέιβιντ Κάμερον ή γιατί θέλω να δω τον Μπόρις Τζόνσον ή τον Νάιτζελ Φάρατζ ή οποιονδήποτε άλλο να γίνεται πρωθυπουργός.

 • Δεν ψήφισα επειδή θέλω να διώξω τους εκπληκτικούς και σκληρά εργαζόμενους μετανάστες από αυτή τη χώρα.

 • Δεν ψήφισα για να μπορέσουμε να πούμε στον υπόλοιπο κόσμο και στην Ευρώπη να πάει να γ@μηθεί.

 • Ψήφισα επειδή πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα για μια εκλεγμένη, υπεύθυνη και υπόλογη εκπροσώπηση για τη χώρα του.

 • Ψήφισα για την ελπίδα ότι η Ευρώπη και η Βρετανία μπορούν με ό,τι απέμεινε από τις εθνικές τους ταυτότητες και ιδιαιτερότητες να εργαστούν από κοινού ως μεγάλα αυτόνομα έθνη, αντί να είναι μια ομογενοποιημένη ομάδα όμοιων ανθρώπων, των οποίων η μόνη διαφορά μεταξύ τους θα είναι ποιος έχει χρήματα και ποιος θα ικετεύει για ψίχουλα από τους μη εκλεγμένους, τζάμπα μάγκες, υποκριτές δικτάτορες που κάνουν κουμάντο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».[/content_band]

Κάνοντας μια απλή αναζήτηση στη Google με τους όρους Jathan Smyth, Brexit και IQ 145, διαπιστώνουμε πως, πέρα από τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο σχετικό σε ξενόγλωσσα σάιτ.

j2

Επόμενο βήμα ήταν η αντίστροφη αναζήτηση της φωτογραφίας που παραθέτουν κάποια δημοσιεύματα (μερικοί πρόλαβαν κι την άλλαξαν), για να μάθουμε ποιος είναι ο εικονιζόμενος κύριος.

j3

Με λίγη προσπάθεια μάθαμε πως πρόκειται για το Βρετανό δημοσιογράφο Ian Silvera που εργάζεται για λογαριασμό των International Business Times. Διατηρεί μάλιστα και σχετικό λογαριασμό στο Twitter.

j4

j5

Και κάτι τελευταίο: Το επίθετο »Smyth» του 29χρονου Βρετανού προφέρετε »Σμάιθ» και όχι »Σμιθ».

Ενημέρωση άρθρου 29/6/2016

Με βάση τα ανωτέρω, αρχικά είχαμε καταρρίψει το δημοσίευμα, αλλά ο Jathan Smyth είναι υπαρκτό πρόσωπο και όντως έκανε την επίμαχη ανάρτηση. Αναφερθήκαμε στην είδηση που παρουσιάζει την εικόνα του δημοσιογράφου Ian Silvera, ο οποίος φυσικά, ουδεμία σχέση έχει με το όλο θέμα. Επιπλέον, είχαμε βρει το λογαριασμό του Jathan Smyth, στο facebook, όπου διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει κάποια σχετική ανάρτηση και η φωτογραφία δεν έχει κάποια σχέση με τα δημοσιεύματα. Προφανώς, η ανάρτηση κοινοποιήθηκε μέσω φίλων και όχι δημόσια.

Κατόπιν, επικοινωνήσαμε μεσώ facebook με τον Jathan Smyth, ο οποίος μας είπε τα κάτωθι:

»My privacy settings only enable my posts to be found through friends of friends, but if you know the original source of which page I posted it on then everyone should be able to read it, I posted on comments from Vote Leave, Leave.eu and a few others».

13494854

»Οι ρυθμίσεις απορρήτου μου επιτρέπουν τα ποστ μου να βρεθούν μέσω φίλων των φίλων , αλλά αν ξέρετε την αρχική πηγή της οποίων σελίδας που δημοσιεύτηκε, τότε ο καθένας θα πρέπει να είναι σε θέση να το διαβάσει, Ανάρτησα σε σχόλια από (τις σελίδες) Vote Leave, Leave.eu και μερικές άλλες».

terranovaincognita.gr

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • dt

  Τουλάχιστον ψάξανε! Κάποιοι άλλοι που τα τρώνε αμάσητα πότε θα αρχίσουν να ψάχνουν; Τώρα για την ποιότητα τέτοιων άρθρων ένα έχω να πω: 😛

 • Konstas

  Μας εξήγησε γιατί ψήφισε Brexit ο άνθρωπος που είναι 29 χρονών, με IQ 145, αλλά δεν έχει καν διαβατήριο, όχι μάλιστα από πεποίθηση αλλά επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα προς τούτο, ούτε καν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει έναν Η/Υ (που να’ ταν και χαζός) !!!

  Από το link http://www.tribune.gr/blog/news/article/260571/o-jathan-smyth-pou-psifise-brexit-iq-145-iparchi-xeftila-ton-ellinikon-hoaxes.html

  (ελπίζω να είχατε την έγκρισή του να δημοσιεύσετε τις συζητήσεις σας μαζί του, αλλιώς τον έχετε ψιλο-ξεφτιλίσει εν αγνοία του)

 • Ύποπτος

  Θάνο καλό είναι να ψάχνεις την αλήθεια και να μας ενημερώνεις, αλλά αυτή τη φορά μάλλον πρέπει να ζητήσεις μια συγνώμη σε κάποιους…
  http://www.tribune.gr/blog/news/article/260571/o-jathan-smyth-pou-psifise-brexit-iq-145-iparchi-xeftila-ton-ellinikon-hoaxes.html

 • Jathan Smyth

  Ummm hello ? Jathan Smyth here.

  • Konstas

   Welcome to Disqus. Congrats on your first comment !

 • Το μόνο ψευδές είναι η ανάρτησή σας και να ανακαλέσετε. Εάν είστε ανίκανοι να ερευνήσετε, τουλάχιστον συγκρατείστε τη λάσπη σας.

  • George Mega

   Φίλε μου έκαναν λάθος και ζήτησαν συγνώμη όλοι εσείς ζητήσατε ποτέ συγνώμη για τα τέρατα που γράφετε καληνύχτα

  • Ναι έχετε δίκιο. Αυτό όμως, δεν σας δικαιώνει για τους χαρακτηρισμούς.
   Ναι κάναμε λάθος γιατί τα δημοσιεύματα είχαν κάποια άλλη άσχετη φωτογραφία του Ian Silvera.
   Ναι κάναμε λάθος γιατί τα στοιχεία που υπήρχαν, όλα έδειχναν πως είναι μια ακόμη τρολιά.
   Ναι κάναμε λάθος γιατί μας μπέρδεψε η φωτογραφία του πραγματικού Jathan Smyth που δεν είχε καμιά σχέση με τη φωτογραφία που δημοσίευσαν.
   Ναι κάναμε λάθος γιατί ο Jathan Smyth είχε την ανάρτησή του, κρυφή από τους μη φίλους του και ήταν αδύνατο να την βρούμε.
   Το αναγνωρίζουμε και ζητήσαμε συγνώμη για αυτό το λάθος από τους αναγνώστες μας.
   Μακάρι να κάνουν το ίδιο όλοι.
   Στο fb γράψαμε:
   Όταν τόσα χρόνια ασχολείσαι με την κατάρριψη ψευδών δημοσιευμάτων, θα έρθει η ώρα που θα κάνεις το λάθος. Κι εμείς το κάναμε.
   Χαρακτηρίσαμε «ανύπαρκτο» ένα υπαρκτό πρόσωπο, τον Βρετανό Τζάθαν Σμιθ που εξηγούσε γιατί ψήφισε υπέρ του Brexit.
   Οι αρχικές ενδείξεις που είχαμε μας οδήγησαν σε λάθος αξιολόγηση του θέματος.
   Λυπούμαστε και σας ζητάμε συγγνώμη. Είναι η ΠΡΩΤΗ φορά.
   Δεσμευόμαστε να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να μην υπάρξει δεύτερη.
   Ευχαριστούμε.
   (Ορισμένες ιστοσελίδες έσπευσαν χαιρέκακα να μας διορθώσουν. Τους απαντάμε: Μετράμε ένα λάθος. Μετράνε δεκάδες)

   • kikimos

    Καραγκιόζη αυτό βρίσκεις για να δικαιολογηθείς ?

  • vv

   σιγα ρε τριμπιουν