Ποιοι είμαστε
Αρχική Η πιο πρόσφατη “απόδειξη” των αεροψεκασμώνΧωρίς κατηγορία

Η πιο πρόσφατη “απόδειξη” των αεροψεκασμών

30 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Η αλήθεια είναι πως δεν νομίζω πως έχει ιδιαίτερο νόημα να ασχολούμαστε με το θέμα. Όσοι πιστεύουν πως μας ψεκάζουν θα συνεχίσουν να το πιστεύουν ότι και αν πεις.

Τα άρθρα μας για αυτό το θέμα, ίσως να γίνουν αποδεκτά από αυτούς που αμφιταλαντεύονται και δεν έχουν πάρει θέση ακόμα.

Αλλά, παρά τη ματαιότητα του θέματος, υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν είναι κακό να κάνεις μια εξαίρεση και να ασχοληθείς, ειδικά όταν αυτό είναι το νέο “δυνατό επιχείρημα” των ψεκασμένων.

Ίσως θα έπρεπε, εκτός από το “Δυνατό επιχείρημα” και η λέξη “νέο” να είναι σε εισαγωγικά διότι μόνο νέο δεν είναι. Πιο συγκεκριμένα, ο Dave Wigington, γνωστός υποστηρικτής της θεωρίας των αεροψεκασμών, ανέβασε πρόσφατα ένα βίντεο στο οποίο ισχυρίζεται πως περιέχονται ακράδαντες αποδείξεις για τους αεροψεκασμούς που γίνονται.

Το βίντεο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Στο βίντεο βλέπουμε αποσπάσματα από μια αναφορά του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην οποία διαβάζουμε αρκετά ενδιαφέροντα. Ακολουθεί απόσπασμα σε φωτογραφία.

αναφορα1

Ο Wigington προκειμένου να περάσει το μήνυμά του επιλέγει συγκεκριμένα κομμάτια που μοιάζουν πιο εντυπωσιακά και τα βάζει σε κίτρινο για να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα.

Το πρώτο μέρος μοιάζει να αναφέρει γεγονότα, αλλά στη πραγματικότητα τα μικρά γράμματα (με κίτρινο) είναι αυτά που είπε η ομάδα “Tri-State Natural Weather Association”. Με μεγαλύτερα γράμματα στη μέση των επιλεγμένων κειμένων βλέπουμε αυτά που γράφτηκαν από την επιτροπή, και μάλιστα γράφει ξεκάθαρα πως το δεύτερο κίτρινο μέρος είναι η κατηγορία που έκανε η Tri-State Natural Weather Association.

Συνεπώς τα παραπάνω δεν είναι γεγονότα που συμβαίνουν αλλά κατηγορίες της Tri-State Natural Weather Association σχετικά με το τι πιστεύει η ίδια πως συμβαίνει.

Το ίδιο βλέπουμε και στις υπόλοιπες φωτογραφίες.

αναφορά2

αναφορά3αναφορά4αναφορά 5

Ειδικά αυτή η τελευταία φωτογραφία διαβάζουμε μερικές από τις κατηγορίες που κάνει η Tri-State για τη σπορά και είναι τόσο τραβηγμένες και τρελές που δεν μπορείς να τους πάρει στα σοβαρά.

Για να ξέρουμε για τι μιλάμε, η Tri-State είναι μια οργάνωση που το 1978, που γράφτηκαν αυτά, ήταν κατά της σποράς των συννέφων. Η σπορά γίνεται για έναν από τους δύο λόγους, ή για να αυξήσει τη βροχή, ή να τη μειώσει, ανάλογα με τη περίπτωση.

Δεν μιλάμε λοιπόν για τις λευκές ουρές της θεωρίας των αεροψεκασμών, αλλά απλώς για σπορά συννέφων που κανείς ποτέ δεν αρνήθηκε πως συμβαίνει, ακόμα και από το 1978.

Και ένα τελευταίο που ο Wigington επέλεξε να μην μας δείξει:

αναφορά 6

Νομίζουμε πως είναι ξεκάθαρο πως με αυτό το βίντεο δεν προστίθεται τίποτα νέο στη συζήτηση και πως τίποτα δεν άλλαξε στη συνωμοσία των αεροψεκασμών. Απλώς κάποιος βρήκε ένα αρχείο του 1978, επέλεξε τμήματα που τον βολεύουν και ταιριάζουν με τη λογική του, τα ερμήνευσε όπως θέλει και τα παρουσιάζει σαν αποδείξεις.

Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το ξαναπούμε: Αν θέλετε να βρείτε αποδείξεις, βρείτε μια κούπα από το ψεκαστικό υγρό που, βάση των δικών σας ισχυρισμών, πρέπει να παράγεται σε γιγαντιαίες ποσότητες σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να βρείτε ένα λίτρο και σίγουρα είναι πιο εύκολο από το να μαζέψετε παγάκια από τον ουρανό ή λάσπη από τον πάτο μιας λίμνης.

Αλλά όχι. Έτσι ίσως φανεί το λάθος στη θεωρία οπότε το ξεχνάμε αυτό (κλείνω τα αφτιά φωνάζοντας λαλαλαλαλαλαλαλα).

Αρθρογράφος - Ερευνητής