Ποιοι είμαστε
Αρχική Νεκρό…το τέρας του Λοχ Νες; (Photo)HOAXES FAKE NEWS

Νεκρό…το τέρας του Λοχ Νες; (Photo)

1 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Κυκλοφόρησε η είδηση μαζί με μια φωτογραφία πως στις όχθες της λίμνης Loch Ness βρέθηκε ένας σκελετός, ο οποίος θυμίζει το τέρας του Loch Ness (Nessy).

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο topontiki.grmadata.grnooz.grlaimitomos.com και oparlapipas.com

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Νεκρό…το τέρας του Λοχ Νες; (Photo)Παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου και κάθε φορά που υπάρχει περίπτωση κάποιος να την έχει δει, γίνεται μεγάλος ντόρος.Ο λόγος για τη Νέσσι, το περιβόητο τέρας του Λοχ Νες, η οποία κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες κόσμου στη λίμνη στη Σκωτία στην προσπάθειά τους να δουν το τέρας.Ωστόσο, πριν από λίγες ώρες κυκλοφόρησε η είδηση μαζί με μια φωτογραφία πως στις όχθες της λίμνης βρέθηκε ένας σκελετός, ο οποίος θυμίζει κατά πολύ την εικόνα που έχουμε από τη Νέσσι.

41704

Κανείς δεν είναι σίγουρος πως ο σκελετός βρέθηκε εκεί και αν πρόκειται για πραγματικό σκελετό ή για κάποια φάρσα. Σίγουρα, όμως, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων όσοι μαθαίνουν την είδηση

Μια ματιά είναι αρκετή για να καταλάβουμε πως η εικόνα του σκελετού είναι στημένη. Τα εντόσθια φαίνονται ανέπαφα, ενώ απουσιάζει η σάρκα και τα οστά έχουν επάνω τους υπολείμματα φρέσκιας σάρκας με κοκκινωπό χρώμα.

Αξίζει όμως να μάθουμε το λόγο που στήθηκε το σκηνικό.

41705

Οι δύο φωτογραφίες ανέβηκαν στο fb από τη φιλοζωική οργάνωση Help2Rehome της Σκωτίας. Αν και αρχικά ισχυρίστηκαν (κάνοντας χιούμορ) πως ο σκελετός βρέθηκε από ένα σκυλί και αναρωτιούνται αν είναι αλήθεια η κάποια φάρσα, αργότερα ξεκαθάρισαν πως ο σκελετός στήθηκε για τα γυρίσματα κάποιου σόου της τηλεόρασης.

41703

https://archive.is/8vPQ6

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.