Ποιοι είμαστε
Αρχική Προσοχή στους επιτήδιους που υπόσχονται δάνεια με ευνοϊκούς όρους μέσω αναρτήσεων στο FacebookHOAXES SCAMS

Προσοχή στους επιτήδιους που υπόσχονται δάνεια με ευνοϊκούς όρους μέσω αναρτήσεων στο Facebook

2 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Μια νέα απάτη που εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες στο Facebook, έχει να κάνει με άτομα που τάζουν δάνεια ανεξαρτήτως ποσού και χρόνου αποπληρωμής, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

 απ1

[icon_list style=”font-size:40px; color: #C11B17; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”warning”]ΑΠΑΤΗ[/icon_list_item] [/icon_list]

Πίσω από την απάτη, είναι ένα τουλάχιστον ένα προφίλ στο Facebook με το όνομα Huyber Borel. Παλαιότερα είχαν εμφανιστεί με διαφορετικό όνομα όπως Panagiotis Davvetas (αυτή τη στιγμή τα προφιλ με το όνομα Davvetas έχουν κατέβει – Προσοχή, υπάρχει ένα προφίλ από Κύπρο με αυτό το όνομα, που δεν έχει καμία σχέση με την απάτη). Η πρακτική τους είναι απλή. Εντοπίζουν δημόσια πόστ σε δημοφιλής ομάδες (πχ φιλοζωικές) και τις βομβαρδίζουν με το παρακάτω μήνυμα:

Να ανησυχείς. Χρειάζεστε χρηματοδότηση για το σπίτι σας, την επιχείρησή σας, να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, να αγοράσει ένα ποδήλατο, το οποίο θα σας επιτρέψει να Δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση, για τις προσωπικές σας ανάγκες είναι πλέον σε αμφιβολία. Προσφέρουμε τα προσωπικά δάνεια που κυμαίνονται από 5000 € 1.000, 000 € και πάνω, το οποίο είναι το ονομαστικό επιτόκιο του 2% ανεξαρτήτως ποσού. Παρακαλώ διευκρινίστε σε σας αιτήσεις δανείων το ακριβές ποσό που θέλετε και την περίοδο αποπληρωμής. Ο θεός να σας ευλογεί.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου άμεσα
E-mail : [email protected]

Παλαιότερα είχαμε επικοινωνήσει μαζί τους, για να λάβουμε ένα δάνειο (40.000 ευρώ), το οποίο θέλαμε να αποπληρώσουμε σε 10 χρόνια (120 δόσεις). Μιλήσαμε μαζί τους μέσω email, μιας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας (γιατί άραγε;). Η απάτη βγάζει μάτια από τη πρώτη στιγμή. Σας παραθέτουμε τους διαλόγους:

d6ad0d_2f095b5027194eea8ee7ea324259a2f7

1

2

3

4

5

6

Επειδή η ίδια απάτη ξαναεμφανίστηκε, ελαφρώς τροποποιημένη αυτή τη φορά, επικοινωνήσαμε εκ νέου μαζί τους, για να δούμε εάν πρόκειται για τα ίδια άτομα:

ς1 - Αντιγραφή

ς2 - Αντιγραφή

ς3 - Αντιγραφή

ς4 - Αντιγραφή

ς5 - Αντιγραφή

Όπως μπορείτε να δείτε, ο τρόπος δράσης είναι ακριβώς ο ίδιος. Οι επιτήδειοι, θα αποσπάσουν τα πλήρη στοιχεία του θύματος σε πρώτη φάση, και κατόπιν θα ζητησουν προμήθεια για τις υπηρεσίες τους. Εννοείτε πως το ανύπαρκτο δάνειο, δε θα φτάσει ποτέ στο παραλήπτη του. Με τα πλήρη στοιχεία του θύματος στη διάθεσή τους, ενδέχεται να προσπαθήσουν να πάρουν δάνειο από αλλού και να το φορτώσουν στο ανυποψίαστο θύμα. Πάντως η έλλειψη ορθογραφίας και κυρίως συντακτικού, υποδηλώνει πως η άπατη γίνεται είτε από αλλοδαπούς, είτε, από άτομα στο εξωτερικό που είναι το πιθανότερο.

απ2

Fact-check for the sake of Democracy