Ποιοι είμαστε
Αρχική Δεν είναι αυτός ο αγριόγατος της Κρήτης.HOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν είναι αυτός ο αγριόγατος της Κρήτης.

3 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα έχετε δει ή ακούσει για την είδηση που θέλει να εμφανίστηκε στη Κρήτη ένα άγριο αιλουροειδές, μιλώντας ακόμα και για τίγρη.

Μάλιστα κυκλοφορούν και άρθρα που δείχνουν και βίντεο με το αιλουροειδές, κάνοντας λόγο για κρητικό αγριόγατο. Τέτοια άρθρα συναντάμε και σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, όπως το πρώτο θέμα και iefimerida.gr  από όπου είναι και το παρακάτω κείμενο.

agriogartos-siteia-708

ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΓΡΙΟΓΑΤΟ

Τρόμος στη Σητεία: Εμφανίστηκε άγριο αιλουροειδές, μήκους ενός μέτρου!

Αναστάτωση έχει προκληθεί στους κατοίκους της Σητείας. Ο λόγος; Ενα περίεργο αιλουροειδές το οποίο εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή, κυρίως τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που έτυχε να το δουν, το περίεργο αιλουροειδές μοιάζει με κρητικό αγριόγατο και έχει μήκος περίπου ενός μέτρου.

Μάλιστα, στο κυνήγι του άγριου ζώου έχουν επιδοθεί και οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος της περιοχής καθώς η είδηση της εμφάνισής του έχει προκαλέσει τρόμο στους κατοίκους!

Δείτε σπάνιο βίντεο που έχει καταγράψει στο παρελθόν έναν κρητικό αγριόγατο που σύμφωνα με τις μαρτυρίες μοιάζει στο αιλουροειδές της Σητείας:

https://www.youtube.com/watch?v=csG_xl9xsyQ

Δεν γνωρίζω αν στη Κρήτη έχει εμφανιστεί κάποιο περίεργο αιλουροειδές ή είχαμε επανεμφάνιση του κρητικού αγριόγατου και δεν είναι αυτό που μας απασχολεί σε αυτό το άρθρο. Στο άρθρο αυτό μας απασχολεί το βίντεο, μας είχε και απασχολήσει παλαιότερα όπου και τότε έκαναν λόγο για κρητικό αγριόγατο δείτε ΕΔΩ.

Στο βίντεο δεν βλέπουμε τον κρητικό αγριόγατο αλλά ένα  Pallas’s cat ή αν προτιμάτε Μανούλ, ένα σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας των αιλουριδών και το συναντάμε σε μεγάλα υψόμετρα στην Ασία.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι του 2013.

Στο παρακάτω συνδέσμο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του πανεπιστημίου Κρήτης θα βρείτε περιγραφή για τον κρητικό αγριόγατο που το 1996 δύο φοιτήτριες μέλη ιταλικής αποστολής σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης είχαν καταφέρει να τον παγιδέψουν, ο αγριόγατος κρατήθηκε για λίγο και αφού του τοποθέτησαν πομπό ραδιοτηλεμετρικής παρακολούθησης τον απελευθέρωσαν.

http://www.nhmc.uoc.gr/el/museum/photo-archive/selection/images/nhmc.image.39001

Cretan wildcat

 

Και για επίλογο επισημαίνω ξανά ότι δεν γνωρίζω αν στη Κρήτη εμφανίστηκε κάποιο μυστήριο αιλουροειδές ή ο κρητικός αγριόγατος, αυτό που εξετάζουμε είναι το βίντεο το οποίο γυρνάει στο διαδίκτυο και που υποτίθεται δείχνει τον κρητικό αγριόγατο.

Αρθρογράφος - Ερευνητής