Ποιοι είμαστε
Αρχική Καλλιτέχνης θα σκοτώσει ζώα σε έκθεση στη κατεχόμενη ΛευκωσίαHOAXES FAKE NEWS

Καλλιτέχνης θα σκοτώσει ζώα σε έκθεση στη κατεχόμενη Λευκωσία

4 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Ένα δημοσίευμα κυπριακού ιστολογίου έχει γίνει viral της τελευταίες ημέρες και έφτασε στην Ελλάδα. Αναδημοσιεύεται σε φιλοζωικές σελίδες σε Ελλάδα και Κύπρο

1

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο pasmina.gr

Στο άρθρο διαβάζουμε:

Καλλιτέχνης θα σκοτώσει ζώα σε έκθεση στη κατεχόμενη Λευκωσία!

Είναι απίστευτο αλλά θα συμβεί στις 7 Ιουλίου στη κατεχόμενη Λευκωσία.

Ένας καλλιτέχνης με το όνομα ΗR Giger έχει στήσει την έκθεσή του στη Λευκωσία, στο χώρο του  Kumarcilar Han  (το χάνι των Κουμαρτζήδων)

Στον εκθεσιακό χώρο πρόκειται να δεθούν, μια αγελάδα, ένα γουρούνι, ένα μοσχάρι, μια κατσίκα, ένα πρόβατο, ένα άλογο, ένα κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, ένα φιλικουτούνι και ένα μυρμήγκι. Εκεί ο καλλιτέχνης θα σκοτώσει τα άτυχα ζώα με μία«κουνιάν». Τα ζώα θα πεθάνουν με επανειλημμένα χτυπήματα«κουνιάς»υπό τους ήχους metal μουσικής.

Η ημερομηνία που θα «εκτεθούν» τα ζώα για να σκοτωθούν είναι στις 7 Ιουλίου 2016. Οι Κύπριοι φιλόζωοι έχουν ήδη ετοιμάσει διαμαρτυρία προς τον υπουργό παιδείας και πολιτισμού της Κύπρου ζητώντας του να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο, καθώς έχουν κινητοποιηθεί και μεγάλες φιλοζωικές οργανώσεις ανά την Ευρώπη.

Mother and Child Divided exhibition copy 2007 (original 1993) Damien Hirst born 1965 Presented by the artist 2007 http://www.tate.org.uk/art/work/T12751

Visitors look at Damien Hirst's piece 'Death Explained'

Ο HR Giger φαίνεται πως παραδειγματίστηκε από τον σαδιστή «καλλιτέχνη» Guillermo Vargas ο οποίος είχε γίνει γνωστός παγκοσμίως και ιδιαίτερα στους φιλόζωους, καθώς πριν μερικά χρόνια είχε τοποθετήσει έναν σκύλο μέσα σε έκθεσή του και τον άφησε δεμένο μέχρι να πεθάνει από την πείνα. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το σκυλί παρέμεινε για μία μέρα στον εκθεσιακό χώρο μέχρι που κατάφερε να δραπετεύσει.

Ο HR Giger (Hans Rudolf Giger) γεννήθηκε στην Ελβετία τις 5 Φεβρουαρίου 1940 και έχει σαν δάσκαλο τον μεγάλο  καλλιτέχνη Dado και τον Ernst Fuchs. Zει και εργάζεται στη Ζυρίχη. Ο ΗR Giger είναι γνωστός για τις σκανδαλώδεις εκθέσεις του ανά το παγκόσμιο και τις ακραίες αντιδράσεις του κόσμου για την δουλειά του.

Τι ισχύει:

Ο HR Giger ήταν Ελβετός σουρεαλιστής ζωγράφος που απέκτησε παγκόσμια φήμη, όταν το 1979 δημιούργησε το χαρακτηρα του Alien για την ομώνυμη ταινία του Ρίντλεϊ Σκότ. Έφυγε από τη ζωή στις 12 Μαϊου 2014, επομένως είναι μάλλον απίθανο να είναι σε θέση να κάνει τουρνέ και να σκοτώνει ζώα.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες που παραθέτει το δημοσίευμα, απεικονίζουν δημιουργίες του εκκεντρικού καλλιτέχνη Damien Hirst.

Ο HR Giger ενέπνευσε ολόκληρη σχολή σχεδιαστών και εικονογράφων αλλά και γλυπτών ενώ έργα του κόσμησαν τα εξώφυλλα πολλών άλμπουμ, κυρίως metal μουσικής. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του καθώς και στις σελίδες του στο facebook, HR Giger και HR Giger Museum. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, ουδέποτε ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης χρησιμοποίησε ζώα σε εκθέσεις του και δε θα βρείτε ούτε κάποια αναφορά για επερχόμενη έκθεση στη Κύπρο.

Επιπλέον, η κυπριακή ιστοσελίδα “xeroteana.com” που είναι η αρχική πηγή της παραπάνω δημοσίευσης, είναι σατιρική ιστοσελίδα και τα κείμενα που δημοσιεύονται είναι προϊόν φαντασίας, όπως μπορείτε να δείτε στην ενότητα ”About us

Τι είναι το xeroteana.com;

Το xeroteana.com είναι η τελευταία και μεγαλύτερη απευθείας σύνδεση κοινωνικής εμπειρίας γεμάτη με το πιο clickable, ακαταμάχητο περιεχόμενο οπουδήποτε στο διαδίκτυο.

Ποιος είναι ο στόχος του xeroteana.com;

Ας είμαστε ειλικρινείς: Σήμερα, μια μέση ιστοσελίδα είναι γεμάτη με απρόσεκτα και πρόχειρα άρθρα, με παραπλανητικό περιεχόμενο, τα περισσότερα εκ των οποίων σπάνια γίνονται viral.

Στο xeroteana.com, αρνούμαστε να πάρουμε μερίδιο από αυτό. Προσπαθούμε να βεβαιωθούμε ότι ολόκληρο το περιεχόμενό μας, υποθάλπει και να παραπλανεί τους αναγνώστες μας απλά για να γίνει viral. Πιστεύουμε ότι κάθε άρθρο, είτε για την ποπ κουλτούρα, την πολιτική, τις τάσεις στο διαδίκτυο, ή την κοινωνική δικτύωση θα πρέπει να να μοιράζεται με τα εκατοντάδες εκατομμύρια των χρηστών του Διαδικτύου προτού μπορέσουν καν να κατανοήσουν αυτό που μόλις διάβασαν.

Το xeroteana.com έχει μία και μόνο μία βασική πεποίθηση: Όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αξίζει να γίνει viral.

Το δημοσίευμα που έχει αναστατώσει φιλόζωους είναι σατιρικό, δεν περιέχει ίχνος αλήθειας και καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy