Εμβόλια, καρκίνος και το CDC

In Άλλα θέματα, Διατροφή - υγεία by Θοδωρής Μαγουλάς1 Comment

cdc-logo

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί ένα κείμενο στα εναλλακτικά site το οποίο ισχυρίζεται πως:

  • 98 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν κάνει εμβόλιο με έναν ιό που προκαλεί καρκίνο
  • Το CDC το παραδέχθηκε
  • Το CDC  προσπάθησε να το καλύψει.

Το άρθρο αυτό το βρίσκουμε σε site σαν το Natural News, ένα site που ειδικεύεται στη ψευδοεπιστήμη και στη τρομολαγνεία, οπότε είναι δύσκολο να το πάρουμε στα σοβαρά.

Σε αυτό το άρθρο βασίζονται πολλές κραυγές κατά των εμβολίων καθώς μοιάζει να έχει υφανθεί ολόκληρη συνωμοσία κάλυψης του σκανδάλου.

Αλλά ας δούμε τους ισχυρισμούς έναν προς ένα.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως CDC σημαίνει Center for Disease Control, στα Ελληνικά θα ήταν Κέντρο Ελέγχου Λοιμωδών Ασθενειών, ή κάτι παρόμοιο.

Το άρθρο λοιπόν μας λέει πως το CDC είχε στο site του σελίδα όπου παραδέχθηκε πως 98 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν κάνει το μολυσμένο εμβόλιο. Η σελίδα αυτή μετά εξαφανίστηκε, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτό έγινε σε μια προσπάθεια συγκάλυψης.

Στη πραγματικότητα το CDC ποτέ δεν παραδέχθηκε πως υπήρξε επιμόλυνση ατόμων με τον ιό. Αυτό που είπε είναι πως από τα 98 εκατομμύρια εμβόλια που έχουν γίνει από το 1955 μέχρι το 1963, σε μερικά βρέθηκε ο ιός SV40. Μάλιστα το CDC υπολογίζει πως το εμβόλιο που περιείχε τον ιό το έκαναν περίπου 10-30 εκατομμύρια άτομα, όχι 98.

Ο ιός SV40 ανακαλύφθηκε σε κάποια είδη μαϊμούδων και δεν επιδρά τον άνθρωπο με κάποιο τρόπο.

Ο ιός αυτός έχει βρεθεί σε κάποιους καρκίνους στον άνθρωπο, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως προκαλεί καρκίνο και το CDC το λέει πολύ ξεκάθαρα.

Για οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το τι ακριβώς λέει το CDC για το θέμα, δείτε εδώ τη δήθεν κρυμμένη σελίδα του CDC όπου αναφέρει εκτενώς τον ιό SV40.

Η επίμαχη σελίδα ποτέ δεν κρύφτηκε από το CDC, απλώς μεταφέρθηκε αλλού στο site μαζί με περισσότερες πληροφορίες. Αλλά ακόμα και αν αυτό σας φαίνεται αστεία σαν δικαιολογία, αυτό που δεν έχει νόημα για καμία συνωμοσία, είναι πως η σελίδα υπήρχε μέχρι το 2007 και «ξαφνικά» εξαφανίστηκε το 2013, οπότε και ανακαλύφθηκε η συγκάλυψη. Αυτός είναι εξαιρετικά παράλογος ισχυρισμός διότι τι νόημα έχει να συγκαλύψεις κάτι που είναι διαθέσιμο στο κοινό από το 2007 μέχρι το 2013, δηλαδή περίπου 6 χρόνια και ψιλά;

Με άλλα λόγια, από τους τρεις ισχυρισμούς που κάνει το άρθρο, ούτε ένας δεν στέκει.

Πέραν αυτού, από το 1963 και μετά κανένα εμβόλιο δεν περιέχει το ιό SV40.

Τίποτα ιδιαίτερο λοιπόν σε αυτό το άρθρο πέραν της προσπάθειας να τρομάξει ο κόσμος με κάτι που δεν υφίσταται. Αλλά ο πόλεμος κατά των εμβολίων καλά κρατεί και για όπλα χρησιμοποιούμε οτιδήποτε έχουμε, ακόμα και κάτι ψεύτικο και ανακριβές.

Θοδωρής Μαγουλάς

Θοδωρής Μαγουλάς

Αρθρογράφος - Ερευνητής
Θοδωρής Μαγουλάς

Latest posts by Θοδωρής Μαγουλάς (see all)

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Μ. Τ

    Το CDC είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ της Ευρώπης. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα είχαν γίνει μηνύσεις τεραστίων διαστάσεων, που θα το έπαιρναν χαμπάρι και οι επιστήμονες.