Ποιοι είμαστε
Αρχική Εμβόλια, καρκίνος και το CDCΧωρίς κατηγορία

Εμβόλια, καρκίνος και το CDC

7 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

cdc-logo

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί ένα κείμενο στα εναλλακτικά site το οποίο ισχυρίζεται πως:

  • 98 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν κάνει εμβόλιο με έναν ιό που προκαλεί καρκίνο
  • Το CDC το παραδέχθηκε
  • Το CDC  προσπάθησε να το καλύψει.

Το άρθρο αυτό το βρίσκουμε σε site σαν το Natural News, ένα site που ειδικεύεται στη ψευδοεπιστήμη και στη τρομολαγνεία, οπότε είναι δύσκολο να το πάρουμε στα σοβαρά.

Σε αυτό το άρθρο βασίζονται πολλές κραυγές κατά των εμβολίων καθώς μοιάζει να έχει υφανθεί ολόκληρη συνωμοσία κάλυψης του σκανδάλου.

Αλλά ας δούμε τους ισχυρισμούς έναν προς ένα.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως CDC σημαίνει Center for Disease Control, στα Ελληνικά θα ήταν Κέντρο Ελέγχου Λοιμωδών Ασθενειών, ή κάτι παρόμοιο.

Το άρθρο λοιπόν μας λέει πως το CDC είχε στο site του σελίδα όπου παραδέχθηκε πως 98 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν κάνει το μολυσμένο εμβόλιο. Η σελίδα αυτή μετά εξαφανίστηκε, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτό έγινε σε μια προσπάθεια συγκάλυψης.

Στη πραγματικότητα το CDC ποτέ δεν παραδέχθηκε πως υπήρξε επιμόλυνση ατόμων με τον ιό. Αυτό που είπε είναι πως από τα 98 εκατομμύρια εμβόλια που έχουν γίνει από το 1955 μέχρι το 1963, σε μερικά βρέθηκε ο ιός SV40. Μάλιστα το CDC υπολογίζει πως το εμβόλιο που περιείχε τον ιό το έκαναν περίπου 10-30 εκατομμύρια άτομα, όχι 98.

Ο ιός SV40 ανακαλύφθηκε σε κάποια είδη μαϊμούδων και δεν επιδρά τον άνθρωπο με κάποιο τρόπο.

Ο ιός αυτός έχει βρεθεί σε κάποιους καρκίνους στον άνθρωπο, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως προκαλεί καρκίνο και το CDC το λέει πολύ ξεκάθαρα.

Για οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το τι ακριβώς λέει το CDC για το θέμα, δείτε εδώ τη δήθεν κρυμμένη σελίδα του CDC όπου αναφέρει εκτενώς τον ιό SV40.

Η επίμαχη σελίδα ποτέ δεν κρύφτηκε από το CDC, απλώς μεταφέρθηκε αλλού στο site μαζί με περισσότερες πληροφορίες. Αλλά ακόμα και αν αυτό σας φαίνεται αστεία σαν δικαιολογία, αυτό που δεν έχει νόημα για καμία συνωμοσία, είναι πως η σελίδα υπήρχε μέχρι το 2007 και “ξαφνικά” εξαφανίστηκε το 2013, οπότε και ανακαλύφθηκε η συγκάλυψη. Αυτός είναι εξαιρετικά παράλογος ισχυρισμός διότι τι νόημα έχει να συγκαλύψεις κάτι που είναι διαθέσιμο στο κοινό από το 2007 μέχρι το 2013, δηλαδή περίπου 6 χρόνια και ψιλά;

Με άλλα λόγια, από τους τρεις ισχυρισμούς που κάνει το άρθρο, ούτε ένας δεν στέκει.

Πέραν αυτού, από το 1963 και μετά κανένα εμβόλιο δεν περιέχει το ιό SV40.

Τίποτα ιδιαίτερο λοιπόν σε αυτό το άρθρο πέραν της προσπάθειας να τρομάξει ο κόσμος με κάτι που δεν υφίσταται. Αλλά ο πόλεμος κατά των εμβολίων καλά κρατεί και για όπλα χρησιμοποιούμε οτιδήποτε έχουμε, ακόμα και κάτι ψεύτικο και ανακριβές.

Αρθρογράφος - Ερευνητής