Κατεβάζουν τους σταυρούς από Εκκλησίες να μην ενοχλούν τους «πρόσφυγες»! – Καταρρίπτεται

In Fake, Fake news, Αερολογίες - μπούρδες. by Θάνος Επαχτίτης0 Comments

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε η είδηση πως : Κατεβάζουν τους σταυρούς από Εκκλησίες να μην ενοχλούν τους «πρόσφυγες»!aiktr

  • ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε μεταξύ άλλων στο voicenews.grantipliroforisi.blogspot.gr και στο younews16.blogspot.gr

Ας δούμε το δημοσίευμα:

Κατεβάζουν τους σταυρούς από Εκκλησίες να μην ενοχλούν τους «πρόσφυγες»! 

Μυστήριο αποτελεί η εξαφάνιση του σταυρού από το εικονοστάσι της Αγίας Αικατερίνης, στα Βασιλικά, μόλις ένα μήνα μετά την λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.
Όπως θα δείτε στις 2 φωτογραφίες που ακολουθούν, στην πρώτη που τραβήχτηκε κατά την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου ένα μήνα πριν, ο σταυρός είναι εμφανής.
Ωστόσο, κατά την δεύτερη φωτογραφία, ο σταυρός έχει εξαφανιστεί!
Το ζήτημα έχει καταγγελθεί στην τοπική αστυνομία, αλλά υπάρχουν πληροφορίες πως το σύμβολου του χριστιανισμού απομακρύνθηκε σκόπιμα, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με τους μετανάστες.
Δείτε τις φωτογραφίες:
aiiikt
613343dfbe628aa8e8a1d82adc9a6aa8cfe8fc48
Τι ισχύει
Σήμερα, ο Δήμος Θέρμης εξέδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση αποκαθιστώντας την αλήθεια:
»Πάνω στο δρόμο, έξω από την ανοικτή δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις αποθήκες “Κορδογιάννη” υπάρχει ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στην Αγ. Αικατερίνη. Το σπάσιμο του σταυρού πάνω στο εκκλησάκι προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.
Έγινε, όμως, αφορμή για να αποδειχθεί άλλη μια φορά πως η νηφάλια αντιμετώπιση των γεγονότων και ο αλληλοσεβασμός ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα θρησκείας ή διαφορετικότητας μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Επιτροπή Κατοίκων Δήμου Θέρμης επανατοποθέτησε τον σπασμένο σταυρό ενώ η κοινότητα των προσφύγων με προσωπική εργασία έβαψε και εξωράισε το εκκλησάκι. Με επιστολή τους ενημέρωσαν ότι “υπεύθυνα” για την καταστροφή ήταν παιδάκια που το έσπασαν κατά λάθος στο παιχνίδι, ζήτησαν συγνώμη εκ μέρους τους και εξέφρασαν το σεβασμό τους για όλες τις θρησκείες.
Ο Δήμος Θέρμης και η Επιτροπή Κατοίκων Δήμου Θέρμης πιστεύουμε ότι ο αλληλοσεβασμός, η εκτίμηση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη διαφορετικότητα αποτελούν τη βάση για την ομαλή συμβίωση σε κάθε κοινωνία
1
2
 Καταγραφή447
Με βάση την ανωτέρω ανακοίνωση, ο ισχυρισμός πως »Κατεβάζουν τους σταυρούς από Εκκλησίες να μην ενοχλούν τους «πρόσφυγες»!», καταρρίπτονται.
Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.