Μπουτάρης: Ο Μέγας Αλέξανδρος Δεν Ανήκει Στην Ελληνική Ιστορία! Καταρρίπτεται

In Fake news, Like farming, Αερολογίες - μπούρδες., Χωρίς κατηγορία by Θάνος Επαχτίτης0 Comments

Πρόκειται για είδηση που αναρτηθηκε σε ελληνικές ιστοσελίδες και αναπαράγεται μανιωδώς. Σύμφωνα με το άρθρο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εκστόμισε τη φράση:  »Ο Μέγας Αλέξανδρος Δεν Ανήκει Στην Ελληνική Ιστορία

  • ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο voicenews.gr, kwloxaneio.gr και aetos-apokalypsis.com

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Μπουτάρης: Ο Μέγας Αλέξανδρος Δεν Ανήκει Στην Ελληνική Ιστορία!(βιντεο)

α1

Δεν είναι ψέμα ούτε και υπερβολή η παραπάνω πρόταση. Είναι η πικρή αλήθεια! Οι ανθέλληνες ξεσηκώθηκαν στο άκουσμα ότι μπορεί στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη να είναι ο Μεγάλος Έλληνας στρατηλάτης και χάζεψαν σύμφωνα με τις ανθελληνικές δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Τρέμουν στο όνομά του, Αλέξανδρος ο Μέγας και ευχόμαστε μια μέρα όλοι αυτοί οι ανθέλληνες που ζουν και κατοικούν, που αναπνέουν τον Ελληνικό αέρα και τόσο ζημιά έχουν κάνει στην πατρίδα να…. βρεθούν ενώπιων μπροστά σε έναν νέο Μέγα Αλέξανδρο! Δείτε το βίντεο…

Το δημοσίευμα είναι παραπλανητικό, διότι ο συντακτης πιάστηκε από μία φράση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του. Ο Μπουτάρης λέει: »Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι παγκόσμιο σύμβολο, δεν είναι ελληνικό, δεν είναι μόνο ‘Ελληνας, είναι παγκόσμιο σύμβολο».

Αυτό θα το διαπιστώσετε και εσείς παρακολουθώντας το διάρκειας 32 δευτερολέπτων βίντεο που παραθέτουν τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα. Ουδέποτε σε αυτό το βίντεο εκστόμισε τη φράση »Ο Μέγας Αλέξανδρος Δεν Ανήκει Στην Ελληνική Ιστορία!». Αντιθέτως, είπε πως είναι παγκόσμιο σύμβολο και όχι μόνο ελληνικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι ανήκει σε κάποια άλλη ιστορία, αλλά είναι ένα σύμβολο όπως ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Ναπολέων, ο Μέγας Κωνσταντίνος κτλ,  των οποίων η ιστορικότητα και όσα προσέφεραν, είναι ένα παγκόσμιο αγαθό.

Τέλος, το επίμαχο βίντεο έχει αναρτηθεί το Νοέμβριο του 2014. Επομένως, τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, δεν »ανακάλυψαν» κάτι καινουργιο, όπως αφήνουν να εννοηθεί…

Καταγραφή

Με βάση τα ανωτέρων, ο ισχυρισμός πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είπε: »Ο Μέγας Αλέξανδρος Δεν Ανήκει Στην Ελληνική Ιστορία!», καταρρίπτεται.

terranovaincognita.gr

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.