Ποιοι είμαστε
Αρχική Μπουτάρης: Ο Μέγας Αλέξανδρος Δεν Ανήκει Στην Ελληνική Ιστορία! ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS LIKE FARMING

Μπουτάρης: Ο Μέγας Αλέξανδρος Δεν Ανήκει Στην Ελληνική Ιστορία! Καταρρίπτεται

8 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Πρόκειται για είδηση που αναρτηθηκε σε ελληνικές ιστοσελίδες και αναπαράγεται μανιωδώς. Σύμφωνα με το άρθρο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εκστόμισε τη φράση:  ”Ο Μέγας Αλέξανδρος Δεν Ανήκει Στην Ελληνική Ιστορία!”

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο voicenews.gr, kwloxaneio.gr και aetos-apokalypsis.com

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Μπουτάρης: Ο Μέγας Αλέξανδρος Δεν Ανήκει Στην Ελληνική Ιστορία!(βιντεο)

α1

Δεν είναι ψέμα ούτε και υπερβολή η παραπάνω πρόταση. Είναι η πικρή αλήθεια! Οι ανθέλληνες ξεσηκώθηκαν στο άκουσμα ότι μπορεί στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη να είναι ο Μεγάλος Έλληνας στρατηλάτης και χάζεψαν σύμφωνα με τις ανθελληνικές δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Τρέμουν στο όνομά του, Αλέξανδρος ο Μέγας και ευχόμαστε μια μέρα όλοι αυτοί οι ανθέλληνες που ζουν και κατοικούν, που αναπνέουν τον Ελληνικό αέρα και τόσο ζημιά έχουν κάνει στην πατρίδα να…. βρεθούν ενώπιων μπροστά σε έναν νέο Μέγα Αλέξανδρο! Δείτε το βίντεο…

https://www.youtube.com/watch?v=voWScyYKXnU&feature=youtu.be

Το δημοσίευμα είναι παραπλανητικό, διότι ο συντακτης πιάστηκε από μία φράση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του. Ο Μπουτάρης λέει: ”Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι παγκόσμιο σύμβολο, δεν είναι ελληνικό, δεν είναι μόνο ‘Ελληνας, είναι παγκόσμιο σύμβολο”.

Αυτό θα το διαπιστώσετε και εσείς παρακολουθώντας το διάρκειας 32 δευτερολέπτων βίντεο που παραθέτουν τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα. Ουδέποτε σε αυτό το βίντεο εκστόμισε τη φράση ”Ο Μέγας Αλέξανδρος Δεν Ανήκει Στην Ελληνική Ιστορία!”. Αντιθέτως, είπε πως είναι παγκόσμιο σύμβολο και όχι μόνο ελληνικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι ανήκει σε κάποια άλλη ιστορία, αλλά είναι ένα σύμβολο όπως ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Ναπολέων, ο Μέγας Κωνσταντίνος κτλ,  των οποίων η ιστορικότητα και όσα προσέφεραν, είναι ένα παγκόσμιο αγαθό.

Τέλος, το επίμαχο βίντεο έχει αναρτηθεί το Νοέμβριο του 2014. Επομένως, τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, δεν ”ανακάλυψαν” κάτι καινουργιο, όπως αφήνουν να εννοηθεί…

Καταγραφή

Με βάση τα ανωτέρων, ο ισχυρισμός πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είπε: ”Ο Μέγας Αλέξανδρος Δεν Ανήκει Στην Ελληνική Ιστορία!”, καταρρίπτεται.

terranovaincognita.gr

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.