Michael Shermer – Ξεσκεπάζοντας τους αρνητές του Ολοκαυτώματος

85

holocaustΠως γνωρίζουμε ότι το ολοκαύτωμα πράγματι συνέβη;

Η λέξη ξεσκεπάζω έχει αρνητικές συνεκδοχές για πολλούς ανθρώπους, αλλά όταν απαντά κανείς σε εξωπραγματικούς ισχυρισμούς (και η άρνηση του Ολοκαυτώματος εντάσσεται σίγουρα σ’ αυτούς), τότε το ξεσκέπασμα είναι μια επωφελής διαδικασία που φέρνει στο φως πάρα πολλές κενολογίες. Ωστόσο, προσπάθησα να προχωρήσω πέρα απ’ αυτό. Απαντώντας στους αρνητές του Ολοκαυτώματος, θα δείξω πώς γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το Ολοκαύτωμα πράγματι συνέβη και ότι, σύμφωνα με τη γνώμη των περισσότερων ιστορικών, συνέβη κατά έναν ιδιάζοντα τρόπο.

Δεν υπάρχει κανένας αναλλοίωτος, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, κανόνας αληθείας για το Ολοκαύτωμα, παρά τα όσα πολλοί αρνητές πιστεύουν. Όταν αρχίσει κανείς να μελετά τα στοιχεία για το Ολοκαύτωμα και ειδικά όταν αρχίσει να παρακολουθεί συνέδρια, ομιλίες και συζητήσεις μεταξύ των ερευνητών, ανακαλύπτει ότι υπάρχουν πολλές διχογνωμίες σχετικά με σημαντικές αλλά και με δευτερεύουσες πτυχές των γεγονότων. Ο θόρυβος γύρω από το βιβλίο του Ντάνιελ Γκόλντχαγκεν (D. Goldhagen) Οι πρόθυμοι δήμιοι του Χίτλερ (Hitler’s Willing Executioners, 1996), στο οποίο υποστηρίζεται ότι στο Ολοκαύτωμα συμμετείχαν και οι «απλοί» Γερμανοί, όχι μόνον οι ναζιστές, δείχνει ότι οι γνώμες των ιστορικών κάθε άλλο παρά συγκλίνουν όσον αφορά το τι ακριβώς συνέβη, το πότε, το γιατί και το πώς. Παρ’ όλα αυτά, άβυσσος χωρίζει τα θέματα που συζητούν οι ιστορικοί με τις θέσεις που προωθούν οι αρνητές του Ολοκαυτώματος — συγκεκριμένα, την άρνησή τους να δεχθούν ότι έλαβε χώρα μια εσκεμμένη γενοκτονία, με φυλετικά κριτήρια, με προγραμματική χρήση θαλάμων αερίων και κρεματορίων για μαζικές δολοφονίες και ότι εξοντώθηκαν 5 με 6 εκατομμύρια Εβραίοι.

KKK_holocaust_a_zionist_hoax
Πριν εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας στους τρεις κύριους άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται η επιχειρηματολογία των αρνητών, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στη μεθοδολογία τους, στους τρόπους με τους οποίους διατυπώνουν τα επιχειρήματά τους. Τα λάθη στη συλλογιστική τους είναι, κατά παράξενο τρόπο, παρεμφερή με εκείνα στα οποία υποπίπτουν και άλλες περιθωριακές ομάδες, όπως π.χ. οι δημιουργιστές.

 1. Επικεντρώνονται στα ασθενή σημεία των αντιπάλων τους, ενώ σπανίως έχουν να πουν κάτι το συγκεκριμένο για τη δική τους άποψη. Οι αρνητές τονίζουν, για παράδειγμα, τις αντιφάσεις στις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων.
 2. Εκμεταλλεύονται τα σφάλματα στα οποία υποπίπτουν οι μελετητές που διατυπώνουν αντίθετα επιχειρήματα, υπονοώντας ότι, επειδή κάποια από τα συμπεράσματα των αντιπάλων τους είναι εσφαλμένα, όλα τα συμπεράσματα των αντιπάλων τους θα πρέπει να είναι επίσης εσφαλμένα.
 3. Παραθέτουν αποσπάσματα από έργα επιφανών και καθιερωμένων επιστημόνων, συνήθως εκτός συμφραζομένων, για να στηρίξουν τη δική τους θέση. Οι αρνητές σταχυολογούν αποσπάσματα από έργα του Γιε χούντα Μπάουερ (Υ. Bauer), του Ραούλ Χίλμπεργκ (R. Hilberg), του Άρνο Μάγιερ (A. Mayer), ακόμα και μελών της ναζιστικής ηγεσίας.
 4. Παρεξηγούν τις γνήσιες, θεμιτές αντιγνωμίες μεταξύ των ιστορικών σχετικά με ορισμένα σημεία του αντικειμένου της επιστήμης τους, ως αμφισβήτηση της ύπαρξης του συγκεκριμένου ιστορικού πεδίου στο σύνολό του. Οι αρνητές ερμηνεύουν την αντιπαράθεση μεταξύ των οπαδών της θεωρίας της προθετικότητας και των οπαδών του λειτουργισμού σχετικά με την εξέλιξη του Ολοκαυτώματος ως συζήτηση για το αν το Ολοκαύτωμα συνέβη ή όχι.
 5. Εστιάζουν την προσοχή τους σε όσα είναι άγνωστα και αδιαφορούν για εκείνα που είναι γνωστά, τονίζουν τα δεδομένα που τους βολεύουν και απορρίπτουν τα στοιχεία που δεν τους βολεύουν. Οι αρνητές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε όσα δεν γνωρίζουμε για τους θαλάμους αερίων και απορρίπτουν όλες τις άμεσες μαρτυρίες και τα ιατροδικαστικά πορίσματα που συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι οι θάλαμοι αερίων χρησιμοποιούνταν για μαζικές δολοφονίες.

holocaust30Εξαιτίας του τεράστιου όγκου των στοιχείων για το Ολοκαύτωμα —λόγω του αριθμού των ετών που διάρκεσε και της γεωγραφικής έκτασης στην οποία έλαβε χώρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες και έγγραφα, εκατομμύρια μικρά και μεγάλα υλικά τεκμήρια— υπάρχει τόσο υλικό, ώστε τμήματά του να μπορούν να ερμηνευτούν κατά τρόπο που να φαίνεται ότι στηρίζει τις απόψεις των αρνητών. Ο τρόπος με τον οποίο οι αρνητές αντιμετωπίζουν τις καταθέσεις από τις δίκες της ναζιστικής ηγεσίας στη Νυρεμβέργη είναι ενδεικτικός του πώς χειρίζονται τα ιστορικά δεδομένα. Από τη μια πλευρά, δεν αποδέχονται τις ομολογίες των κατηγορουμένων, θεωρώντας τις αναξιόπιστες, επειδή έγιναν σε στρατοδικείο που οργάνωσαν οι νικητές του πολέμου. Τα στοιχεία, ισχυρίζεται ο Μαρκ Γουέμπερ, «αποτελούνται κυρίως από ομολογίες αποσπασμένες δια της βίας, κίβδηλες καταθέσεις και πλαστά ντοκουμέντα. Οι μεταπολεμικές δίκες της Νυρεμβέργης ήταν διαδικασίες με πολιτικά ελατήρια, που είχαν στόχο μάλλον να καταστήσουν ανυπόληπτο ένα ηττημένο καθεστώς παρά να ανακαλύψουν την αλήθεια» (1992, σ. 201). Ούτε ο Γουέμπερ, ούτε κανένας άλλος έχει αποδείξει ότι οι περισσότερες από τις ομολογίες αυτές είχαν αποσπαστεί δια της βίας ή ότι ήταν αμφισβητήσιμες ή πλαστές. Ωστόσο, ακόμα και αν μπορούσαν να αποδείξουν πως κάποιες από αυτές ήταν όντως αναληθείς, αυτό δεν θα αποδείκνυε ότι όλες είναι αναξιόπιστες.

Από την άλλη πλευρά, οι αρνητές παραθέτουν στοιχεία από τις δίκες της Νυρεμβέργης όποτε αυτά στηρίζουν τα επιχειρήματά τους. Για παράδειγμα, αν και οι αρνητές απορρίπτουν τις καταθέσεις των ναζιστών που παραδέχτηκαν ότι υπήρξε Ολοκαύτωμα και ότι συμμετείχαν σε αυτό, αποδέχονται τις καταθέσεις ναζιστών όπως ο Άλμπερτ Σπέερ που δήλωσαν πως δεν γνώριζαν τίποτα γι’ αυτό. Αλλά, ακόμα και στην περίπτωση αυτή, οι αρνητές αποφεύγουν να κάνουν μια βαθύτερη ανάλυση. Ο Σπέερ όντως κατέθεσε στις δίκες ότι δεν γνώριζε για το πρόγραμμα εξόντωσης. Ωστόσο, το ημερολόγιό του στο Σπαντάου είναι ιδιαίτερα εύγλωττο:

20 Δεκεμβρίου, 1946. Όλα καταλήγουν στο εξής: ο Χίτλερ πάντοτε μισούσε τους Εβραίους — δεν το έκρυψε ποτέ αυτό. Ήταν ικανός να πετάξει εν ψυχρώ, μεταξύ σούπας και λαχανικών, κουβέντες όπως: «Θέλω να εξοντώσω τους Εβραίους της Ευρώπης. Ο πόλεμος αυτός είναι η αποφασιστική σύγκρουση μεταξύ εθνικοσοσιαλισμού και παγκόσμιου εβραϊσμού. Ένας από τους δύο θα τα τινάξει και αυτοί δεν πρόκειται να είμαστε εμείς». Οπότε, αυτό που κατέθεσα στο δικαστήριο ήταν αληθές: δεν γνώριζα για τις δολοφονίες των Εβραίων. Αλλά είναι αληθές μόνον επιφανειακά. Η ερώτηση αυτή και η απάντηση που έδωσα ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές της κατάθεσής μου. Αυτό που ένιωσα δεν ήταν φόβος, αλλά ντροπή για το ότι πρακτικά το ήξερα, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν είχα αντιδράσει. Ντροπή για την άψυχη σιωπή μου στο τραπέζι, ντροπή για την ηθική μου απάθεια, για τόσες πράξεις καταπίεσης (1976, σ. 27).

Επιπλέον, ο Ματάιας Σμιτ (Μ. Schmidt) περιγράφει στο βιβλίο του Άλμπερτ Σπέερ: Το τέλος ενός μύθου (Albert Speer: The End of a Myth) τις ενέργειες του Σπέερ στο πλαίσιο της Τελικής Λύσης. Μεταξύ άλλων, ο Σπέερ διοργάνωσε την κατάσχεση 23.765 διαμερισμάτων Εβραίων στο Βερολίνο, το 1941. Γνώριζε για την εκτόπιση τουλάχιστον 75.000 Εβραίων στα ανατολικά. Επιθεώρησε προσωπικά το στρατόπεδο του Μαουτχάουζεν, όπου διέταξε τη μείωση των οικοδομικών υλικών και τη μεταφορά εφοδίων σε άλλα μέρη όπου ήταν απαραίτητα. Το 1977 δήλωσε σε έναν δημοσιογράφο τα εξής: «Εξακολουθώ να θεωρώ ότι είμαι ένοχος, κυρίως για το ότι ενέκρινα την καταδίωξη των Εβραίων και την εκτέλεση εκατομμυρίων από αυτούς» (1984, σ. 181198). Οι αρνητές χρησιμοποιούν αποσπάσματα από την κατάθεση του Σπέερ στη Νυρεμβέργη και αγνοούν όλες τις διευκρινίσεις του σχετικά με την κατάθεση αυτή.

Σύγκλιση στοιχείων

Ανεξάρτητα από το ζήτημα για το οποίο θέλουμε να επιχειρηματολογήσουμε, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας όσα πρόσθετα στοιχεία από άλλες πηγές επιβεβαιώνουν τα συμπεράσματά μας. Οι ιστορικοί γνωρίζουν ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη, χρησιμοποιώντας την ίδια γενική μέθοδο που χρησιμοποιούν και οι επιστήμονες σε άλλα ιστορικά πεδία, π.χ. στην αρχαιολογία ή στην παλαιοντολογία — μέθοδο την οποία ο Γουίλιαμ Χουίγουελ (W. Whewell) ονόμαζε «επαγωγική συνέργεια» ή σύγκλιση στοιχείων. Οι αρνητές φαίνεται να πιστεύουν ότι αν βρουν έστω και μία μικρή ρωγμή στο οικοδόμημα του Ολοκαυτώματος, τότε αυτό θα καταρρεύσει ολόκληρο. Αυτό είναι και το θεμελιώδες σφάλμα στη συλλογιστική τους. Το Ολοκαύτωμα δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός. Το Ολοκαύτωμα ήταν χιλιάδες γεγονότων σε μυριάδες τοποθεσίες και η ύπαρξή του αποδεικνύεται από εκατομμύρια μικρά τεκμήρια που συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το Ολοκαύτωμα υποδεικνύοντας μικρά λάθη και αντιφάσεις εδώ και εκεί, για τον απλό λόγο ότι αυτά τα μεμονωμένα στοιχεία δεν είναι από μόνα τους, ούτως ή άλλως, εκείνα πάνω στα οποία στηρίζεται η απόδειξη της πραγματικότητας του Ολοκαυτώματος.

Η εξέλιξη, για παράδειγμα, αποδεικνύεται με τη σύγκλιση στοιχείων από τη γεωλογία, την παλαιοντολογία, τη βοτανική, τη ζωολογία, την ερπετολογία, την εντομολογία, τη βιογεωγραφία, την ανατομία, τη φυσιολογία και τη συγκριτική ανατομία. Δεν υπάρχει κάποιο μεμονωμένο στοιχείο που να γράφει «εξέλιξη» πάνω του. Ένα απολίθωμα δεν είναι παρά μια φωτογραφία. Αλλά όταν ένα απολίθωμα μέσα σε κάποιο γεωλογικό στρώμα μελετηθεί μαζί με άλλα απολιθώματα που ανήκουν είτε στο ίδιο είτε σε κάποιο διαφορετικό είδος, συγκριθεί με είδη που βρίσκονται μέσα σε άλλα στρώματα, αντιπαραβληθεί με σύγχρονους οργανισμούς, συγκριθεί με είδη από άλλα μέρη του κόσμου, παλαιότερα και σημερινά κ.ο.κ., μετατρέπεται από φωτογραφία σε κινηματογραφική ταινία. Τα αποδεικτικά στοιχεία που αντλούνται από κάθε πεδίο παραπέμπουν σε ένα συνολικό συμπέρασμα — την εξέλιξη. Η διαδικασία απόδειξης για το Ολοκαύτωμα είναι παρόμοια:

Γραπτά ντοκουμέντα: Εκατοντάδες χιλιάδες επιστολών, μνημονίων, σχεδίων, διαταγών, λογαριασμών, ομιλιών, άρθρων, απομνημονευμάτων και ομολογιών.

Αυτόπτες μάρτυρες: Περιγραφές από επιζήσαντες, ομαδάρχες κρατουμένων, μέλη του ειδικού προσωπικού (Sonderkommando), φρουρούς των Ες-Ες, διοικητές, κατοίκους γειτονικών πόλεων, ακόμα και από ανώτερα μέλη της ναζιστικής ηγεσίας που δεν αμφισβήτησαν το Ολοκαύτωμα. Φωτογραφίες: Επίσημες στρατιωτικές και δημοσιογραφικές φωτογραφίες και φιλμ, φωτογραφίες πολιτών, φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κρυφά από κρατουμένους, αεροφωτογραφίες, γερμανικά και συμμαχικά φιλμ αρχείου.

Υλικές αποδείξεις: Αντικείμενα που έχουν βρεθεί στις τοποθεσίες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, εργασίας και θανάτου, πολλά από τα οποία υφίστανται ακόμα, είτε στην αυθεντική τους μορφή είτε ανακατασκευασμένα.

Δημογραφία: Όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που οι αρνητές ισχυρίζονται ότι επιβίωσαν του Ολοκαυτώματος δεν έχουν εντοπιστεί πουθενά.

Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος παραβλέπουν αυτή τη σύγκλιση των στοιχείων. Επιλέγουν όσα ταιριάζουν στη θεωρία τους και απορρίπτουν ή αποφεύγουν τα υπόλοιπα. Οι ιστορικοί και οι επιστήμονες κάνουν συχνά το ίδιο, υπάρχει όμως μια διαφορά. Η ιστορία και η επιστήμη έχουν μηχανισμούς αυτοέλεγχου με τους οποίους τα λάθη του ενός ερευνητή «αναθεωρούνται», με την ουσιαστική σημασία της λέξης, από τους συναδέλφους του. Αναθεώρηση είναι η τροποποίηση μιας θεωρίας με βάση είτε καινούργια στοιχεία είτε την επανερμηνεία παλαιών στοιχείων. Η αναθεώρηση δεν θα πρέπει να βασίζεται στην πολιτική ιδεολογία, στις θρησκευτικές πεποιθήσεις ή στα ανθρώπινα συναισθήματα. Οι ιστορικοί, βέβαια, είναι άνθρωποι με απόψεις και συναισθήματα, αλλά είναι πραγματικοί «αναθεωρητές» διότι τελικά η συλλογική επιστήμη της ιστορίας χωρίζει την ήρα του συναισθήματος από το σιτάρι των πραγματικών γεγονότων.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς «λειτουργεί» η σύγκλιση των στοιχείων για την απόδειξη της ύπαρξης του Ολοκαυτώματος και στο πώς οι αρνητές επιλέγουν ή διαστρέφουν τα δεδομένα για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους. Έχουμε τη μαρτυρία ενός επιζήσαντα που λέει ότι είχε ακούσει, όσο βρισκόταν στο Άουσβιτς, για την εξόντωση των Εβραίων με δηλητηριώδη αέρια. Ο αρνητής θα πει ότι οι επιζήσαντες υπερβάλλουν και ότι οι μνήμες τους δεν είναι αξιόπιστες. Ένας άλλος επιζήσας αφηγείται μια άλλη ιστορία, διαφορετική στις λεπτομέρειές της, αλλά που είναι βασικά σύμφωνη με το ότι στο Άουσβιτς είχαν εξοντωθεί Εβραίοι μέσα σε θαλάμους αερίων. Ο αρνητής θα ισχυριστεί ότι υπήρχαν πολλές φήμες και διαδόσεις στα στρατόπεδα και ότι οι επιζήσαντες τις έχουν ενσωματώσει ασυνείδητα στις αναμνήσεις τους. Ένας φρουρός των Ες-Ες παραδέχεται μετά τον πόλεμο ότι είδε με τα μάτια του Εβραίους να φονεύονται στους θαλάμους και στα κρεματόρια. Ο αρνητής ισχυρίζεται ότι οι ναζί εξαναγκάστηκαν από τους Συμμάχους να προβούν σε τέτοιες ομολογίες. Αλλά τώρα ένα μέλος των Sonderkommando (του ειδικού προσωπικού) —δηλαδή ένας Εβραίος που βοηθούσε τους ναζί στη μετακίνηση των πτωμάτων από τους θαλάμους αερίων στα κρεματόρια— όχι μόνον ισχυρίζεται ότι άκουσε γι’ αυτό ή ότι απλώς το είδε, αλλά ότι είχε συμμετάσχει και ο ίδιος στην όλη διαδικασία. Ο αρνητής το εξηγεί αυτό λέγοντας ότι οι μαρτυρίες των Sonderkommando δεν βγάζουν νόημα — τα νούμερα που δίνουν για τον αριθμό των πτωμάτων είναι υπερβολικά και οι ημερομηνίες είναι λανθασμένες. Τι γίνεται όμως με τον διοικητή του στρατοπέδου, ο οποίος παραδέχτηκε μετά τον πόλεμο ότι όχι μόνον άκουσε, είδε και συμμετείχε στη διαδικασία, αλλά και ότι την οργάνωσε; Υποβλήθηκε σε βασανιστήρια, απαντά ο αρνητής. Και η αυτοβιογραφία του, η οποία γράφτηκε ύστερα από τη δίκη και την καταδίκη του σε θάνατο, όταν δεν είχε τίποτα να κερδίσει λέγοντας ψέματα; Κανένας δεν ξέρει γιατί οι άνθρωποι ομολογούν την ενοχή τους για παράλογα εγκλήματα που δεν έχουν διαπράξει, αλλά συμβαίνει.

holocaust3Καμία μαρτυρία από μόνη της δεν γράφει πάνω της «Ολοκαύτωμα». Όταν όμως συντεθούν όλες μαζί διαμορφώνουν μια εικόνα, μια ιστορία με συνεκτικότητα, ενώ σε μια προσπάθεια συνολικής σύνθεσής τους οι ιστορίες των αρνητών αποσυντίθενται. Αντί να πρέπει ο ιστορικός να παρουσιάσει «έστω και μία απόδειξη», ο αρνητής έχει τώρα να καταρρίψει 6 ιστορικά δεδομένα, με 6 διαφορετικές μεθόδους αντεπιχειρηματολογίας.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα. Υπάρχουν τα σχέδια των θαλάμων αερίων και των κρεματορίων. Αυτά χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά και μόνον για το ξεψείρισμα και την αποτέφρωση των πτωμάτων, ισχυρίζεται ο αρνητής — λόγω μάλιστα του συμμαχικού πολέμου εναντίον της Γερμανίας, δεν δόθηκε ποτέ στους Γερμανούς η ευκαιρία να εκτοπίσουν τους Εβραίους στην πατρίδα τους και αναγκάστηκαν, ως εκ τούτου, να τους στοιβάξουν σε υπερπλήρη στρατόπεδα, όπου οι αρρώστιες και οι ψείρες ήταν πανταχού παρούσες. Τότε όμως, προς τι οι τεράστιες παραγγελίες αερίου Zyklon B; Χρησιμοποιήθηκε μόνο για το ξεψείρισμα όλων αυτών των ταλαίπωρων εγκλείστων. Και όλες αυτές οι ομιλίες του Αδόλφου Χίτλερ, του Χάινριχ Χίμλερ, του Χανς Φρανκ και του Γιόζεφ Γκέμπελς, που μιλούσαν για την «εξόντωση» των Εβραίων; Απλά εννοούσαν τον «ξεριζωμό» τους, δηλαδή την εκτόπισή τους εκτός Ράιχ. Και η ομολογία του Αδόλφου Άιχμαν στη δίκη του; Εξαναγκάστηκε. Μα δεν έχει η ίδια η γερμανική κυβέρνηση παραδεχτεί ότι οι ναζί επιχείρησαν να εξοντώσουν τους Εβραίους της Ευρώπης; Ναι, αλλά είπαν ψέματα, για να ενσωματωθούν πάλι στη διεθνή κοινότητα!

Τώρα πλέον ο αρνητής έχει να αντικρούσει 14 διαφορετικά ιστορικά δεδομένα, τα οποία συγκλίνουν σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα. Η συνέργεια, όμως, συνεχίζεται: Αν τα 6 εκατομμύρια των Εβραίων δεν έχουν σκοτωθεί, τότε πού έχουν πάει; Είναι στη Σιβηρία, στην Πιόρια του Ιλινόι, στο Ισραήλ, στο Λος Άντζελες, λέει ο αρνητής. Γιατί έχουν χαθεί τότε; Μα εντοπίζονται σιγά σιγά — δεν έχεις ακούσει για ιστορίες αδελφών που έχουν χαθεί καιρό και συναντιούνται μετά από χρόνια; Και οι φωτογραφίες και τα φιλμ από την απελευθέρωση των στρατοπέδων, με όλα εκείνα τα πτώματα και τους σκελετωμένους εγκλείστους; Όλοι αυτοί ζούσαν μια χαρά μέχρι τα τέλη περίπου του πολέμου, όταν οι Σύμμαχοι άρχισαν να βομβαρδίζουν ανελέητα τις γερμανικές πόλεις, τα εργοστάσια και τις γραμμές εφοδιασμού, εμποδίζοντας έτσι να φτάσουν εφόδια στα στρατόπεδα. Οι ναζί προσπάθησαν με γενναιότητα να σώσουν τους κρατουμένους τους, αλλά η ένταση της συνδυασμένης συμμαχικής επίθεσης ήταν υπερβολικά μεγάλη. Τότε γιατί οι κρατούμενοι αφηγούνται ιστορίες για τη βαρβαρότητα των ναζί — τις τυφλές εκτελέσεις και τους ξυλοδαρμούς, τις φριχτές συνθήκες, το εξοντωτικό κρύο, τις πορείες θανάτου κ.τ.λ.; Έτσι είναι οι πόλεμοι, απαντούν οι αρνητές. Οι Αμερικανοί έκλεισαν σε στρατόπεδα τους Ιαπωνοαμερικανούς και τους Ιάπωνες. Οι Ιάπωνες τους Κινέζους. Οι Ρώσοι βασάνισαν Πολωνούς και Γερμανούς. Ο πόλεμος είναι κόλαση. Οι ναζί δεν είναι διαφορετικοί από όλους τους άλλους.

Έχουμε πια 18 ομάδες από συγκλίνοντα στοιχεία. Ο αρνητής επιτίθεται εναντίον όλων, αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει το σύστημα πεποιθήσεών του. Βασίζεται σε κάτι που θα μπορούσε να ονομαστεί εκλογίκευση εκ των υστέρων —συλλογισμός μετά το γεγονός, με στόχο την αιτιολόγηση των αντίθετων στοιχείων— και ύστερα απαιτεί από τον ιστορικό να καταρρίψει κάθε μία από τις εκλογικεύσεις αυτές. Η σύγκλιση όμως των θετικών αποδεικτικών στοιχείων υπέρ του Ολοκαυτώματος σημαίνει ότι ο ιστορικός έχει ήδη ανταποκριθεί στο χρέος της απόδειξης. Όταν ο αρνητής έχει την απαίτηση κάθε ένα από τα ξεχωριστά δεδομένα να αποδεικνύει ανεξάρτητα την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος, αγνοεί ότι κανένας ιστορικός δεν υποστήριξε ποτέ πως ένα στοιχείο από μόνο του θα μπορούσε να αποδείξει το Ολοκαύτωμα, ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να μελετούμε τα δεδομένα ως μέρος ενός όλου. Όταν το κάνουμε αυτό, η πραγματικότητα του Ολοκαυτώματος αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας.

Απο το βιβλίο του Michael Shermer– «Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν σε παράξενα πράγματα;»   

Μπορείτε να βρείτε το απόσπασμα στ αγγλικά εδώ

Διαβάστε και το σχετικό άρθρο του Greek Skeptic: Το Ολοκαύτωμα και οι αρνητές του

 

 • Dimitris Karimpas

  Οι μαρτυρίες των Sonderkomando έχουν τεράστιες αντιφάσεις ειδικά στους αριθμούς… Οι αριθμοί των πτωμάτων που αποτεφρωθηκαν στο Άουσβιτς σύμφωνα με τους Εβραίους δεν θα μπορούσαν να αποτεφρωθουν ούτε από τους πιο εξελιγμενους σύγχρονους κλιβάνους αποτέφρωσης…

  https://youtu.be/pgWAdltdrFY

  • Φυσικά και έχει αποδειχτεί ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ η δυνατότητα καύσης νεκρών στα κρεματόρια σύμφωνα με τους αριθμούς που δίνουν οι κανονικοί ιστορικοί, και κόντρα στις ανοησίες των αρνητών.

   Με πολλούς τρόπους, και ΚΥΡΙΩΣ, με πολλούς ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ τρόπους.
   Παραδείγματα:

   – Auschwitz-Birkenau Crematoria: Civilian Ovens Comparison | Holocaust Denial on Trial
   https://www.hdot.org/debunking-denial/ab4-civilian-ovens-comparison/

   Από σοβαρούς καθηγητές, όχι από ανέκδοτα και αυτοδίδακτους απατεώνες όπως αυτούς που φτιάχνουν τα παραπάνω τσαρλατανίστικα βίντεο, που απλά σκοπό έχουν μόνο να εξαπατούν τους αφελείς και να χαϊδεύουν τους αντισημίτες (αφού αντισημίτες είναι και όσοι τα φτιάχνουν αυτά τα βίντεο, μόνοι τους το λένε, τιμή τους και καμάρι τους -δεν το λέω εγώ).

   – Body Disposal at Auschwitz: The End of Holocaust-Denial
   http://www.phdn.org/archives/holocaust-history.org/auschwitz/body-disposal/

   – Full text of «Body Disposal at Auschwitz: The End of Holocaust Denial,»
   https://archive.org/stream/BodyDisposalAtAuschwitzTheEndOfHolocaustDenial/BDA_djvu.txt

   – Furnace Capacity Analysis
   http://www.nizkor.org/hweb/camps/auschwitz/crematoria/furnace-capacity-analysis.html

   – Crematoria & Gas Chambers at Auschwitz-Birkenau
   http://www.jewishvirtuallibrary.org/crematoria-and-gas-chambers-at-auschwitz-birkenau

   – How long does it take to incinerate one body according to professional crematory operators?
   http://www.nizkor.org/features/qar/qar42.html

   – Holocaust Controversies: Viewer’s Guide to «Auschwitz – The Surprising Hidden Truth» (Minutes 0 – 10)
   http://holocaustcontroversies.blogspot.gr/2013/09/viewers-guide-to-denierbuds-auschwitz.html

   – Holocaust Controversies: Viewer’s Guide to «Auschwitz – The Surprising Hidden Truth» (Minutes 22 – 38)
   http://holocaustcontroversies.blogspot.gr/2013/10/viewers-guide-to-auschwitz-surprising_19.html

   Παρακαλώ, μην εκτίθεστε άλλο, φέρνοντας στη συζήτηση τις ίδιες και τις ίδιες ανοησίες ερασιτεχνών τσαρλατάνων.
   (Κάποιος είπε πριν κάτι για τον τεράστιο … ειδικό Fred Leuchter. Ω, Χριστέ μου, ο άνθρωπος ήταν ανέκδοτο και τον έδιωξαν κακήν-κακώς από το δικαστήριο στη δίκη του Zundel. Ακόμη και το λήμμα στη Wikipedia να διαβάσει κανείς για τις … μεθόδους του, θα σκάσει στα γέλια με την ασχετοσύνη του!)

   • Dimitris Karimpas

    Τώρα είδα το μήνυμά σου και πραγματικά απορρώ που δεν σχολιάζεις τις αντιθέσεις του βασικού Εβραίου αυτόπτη μάρτυρα του Άουσβιτς. Μου στέλνεις κείμενα την ώρα που μπορούμε να στηριχθούμε στην μαρτυρία ενός Εβραίου Sonderkommando που εργαζόταν στο Κρεματόριο 2 όπου λέγεται ότι θανατώθηκαν και αποτεφρώθηκαν 500.000 άνθρωποι.

    Ο Εβραίος λέει ότι έσερναν 2500 πτώματα κάθε φορά στους φούρνους που βρίσκονταν στον από πάνω όροφο για να αποτεφρωθούν σε 15 φούρνους.
    Καταλαβαίνεις τι λές;

    Ο ανελκυστήρας του Άουσβιτς είχε χωρητικότητα 300 κιλών… Αντιλαμβάνεσαι ότι χρειαζόταν 300+ δρομολόγια για να οδηγήσουν στους φούρνους 2500 άτομα;
    Ξέρεις πόσες ώρες χρειάζονται για να κάνεις 600 δρομολόγια με πανάρχαιο ανελκυστήρα κουβαλώντας πτώματα;
    Με χρόνο αποτέφρωσης 1 ώρα για κάθε άτομο και 15 φούρνους να δουλεύουν θεωρητικά ασταμάτητα χρειαζόταν περίπου μία εβδομάδα για να αποτεφρώσουν 2500 άτομα.

    Στο ίδιο βίντεο που σου έστειλα Εβραίοι επιζώντες λένε ότι μπήκαν στα ντους και αντί για αέριο έτρεξε ζεστό νερό!! Μήπως και και αυτοί αντισημίτες;

    • Εγινε και ειδικός ο Καρίμπας τώρα και ξέρει και ότι ήταν ‘πανάρχαιος ο ανελκυστήρας’ (επειδή έτσι του ήρθε να το πει, θαρρείς και τον είδε από κοντά) ή πόσα δρομολόγια χρειάζονταν από τον κάτω όροφο στον πάνω, υπόθεση λίγων λεπτών, ή και πόσες ώρες χρειαζόταν.
     («Ο ανελκυστήρας του Άουσβιτς είχε χωρητικότητα 300 κιλών… Αντιλαμβάνεσαι ότι χρειαζόταν 300+ δρομολόγια για να οδηγήσουν στους φούρνους 2500 άτομα; Ξέρεις πόσες ώρες χρειάζονται για να κάνεις 600 δρομολόγια με πανάρχαιο ανελκυστήρα κουβαλώντας πτώματα; Με χρόνο αποτέφρωσης 1 ώρα για κάθε άτομο και 15 φούρνους να δουλεύουν θεωρητικά ασταμάτητα χρειαζόταν περίπου μία εβδομάδα για να αποτεφρώσουν 2500 άτομα.»)

     Πρώτα απ’ όλα, μην λες ψέματα. Ο ανελκυστήρας ήταν ΜΙΝΙΜΟΥΜ 300 κιλά και ΜΑΞΙΜΟΥΜ 1.500.
     Και δεν ήταν καθόλου ‘πανάρχαιος’. Είχε κατασκευαστεί εξαρχής με αυτές τις προδιαγραφές (‘elevator with 750 kg capacity with optional upgrade to 1500 kg) was installed from the very beginning’).

     Να το blueprint του ανελκυστήρα, έχει μελετηθεί αρμοδίως:

     http://s3.photobucket.com/user/Rodoh_Hans/media/Pressac_Krematorien_doc25.png.html

     Ετσι τον ζήτησαν τα SS, μέγιστο 1.500 κιλά (ήξεραν τι έκαναν, δεν μπορείς να πεις).

     1.500 διά 60 κιλά ας πούμε (υπήρχαν και γυναίκες και παιδιά) μας κάνει μέχρι 25 πτώματα τη φορά, και όχι 4 όπως θα ήθελες εσύ.
     Ας πούμε φόρτωναν τα μισά, 12;
     Γιατί όχι 10;
     Γιατί όχι 8;

     Θα σου κάνω τη χάρη. Ας πούμε 5.

     2.000 πτώματα διά 5 ίσον 400 δρομολόγια. Ωραία.

     Επειτα, για ποιο λόγο 2 δυνατοί Σοντεκομμάντο να κάνουν πάνω από 2-3 λεπτά για να φορτώσουν 5 πτώματα; (‘why two strong Sonderkommando prisoners should have required at least 2 minutes for lifting five corpses on the elevator’s platform. This is 24 s for one single corpse, which sounds patently absurd. All they had to do was to grab the legs or arms of the corpse, rotate by 180°, walk one or two steps and drop the corpse. This is done in few seconds. After loading these corpses on the elevator platform, they had time to relax until the empty platform came back again’).

     Δυο βήματα είχαν να κάνουν μόνο, να στρέψουν το πτώμα κατά 180 μοίρες και να το φορτώσουν στο ύψος της μέσης τους. Ο καθένας είχε να σηκώσει 30 κιλά βάρος (60 κιλά ανά πτώμα διά 2 άτομα)
     Ανετα γίνεται αυτό.
     Θα είχαν χρόνο και για ξεκούραση μέχρι το επόμενο φόρτωμα.

     Επειτα η απόσταση από τον κάτω όροφο στον πάνω ήταν μόνο 2,60 μέτρα.
     Πόσο χρειάζεται, καναδυο λεπτά, όχι περισσότερο.
     Και στην κατάβαση του ανελκυστήρα, που θα ήταν άδειος, λίγα δευτερόλεπτα μόνο.

     Βάλε 3 λεπτά πάνω-κάτω.
     400 δρομολόγια επί 3 ίσον 1.200 λεπτά, δηλαδή 20 ώρες

     Συμπέρασμα: Ηταν απολύτως δυνατόν να μεταφερθούν 2.000 πτώματα. Χρειάζονταν γύρω στις 20 ώρες ή λιγότερο, και όχι 33 όπως λένε οι αρνητές.

     The provisional elevator in crematorium 2 was capable to perform the task of transporting 2000 corpses from the basement to the furnace hall in less than 20 hours (provided the elevator was not out of order, see also ATCFS, p. 50). Mattogno’s contrary conclusion is based on unfounded and false parameters determining the daily capacity of the elevator.
     Most seriously, he assumed the Sonderkommando prisoners were working in slow motion. It’s entirely possible that Mattogno – at his present age and shape – would need twenty-four seconds to move 30 kg (= 60 kg corpse lifted by two) by say one meter. But certainly not so the strongest guys in their early 20s selected from a pool of hundreds of people.

     Γι’ αυτό, αγαπητοί αρνητές και αντισημίτες, μην σκίζεστε.
     Εχουν όλα απαντηθεί. Ψάξτε και την εργασία του Van Pelt στη δίκη Ιρβινγκ, αλλά κυρίως του Pressac για το Αουσβιτς.
     Ολα, μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, όσες πλαστογραίες κι αν προσπαθείτε.

     Μόνο ένα ζήτημα μένει για να απαντηθεί από εσάς τους αρνητές:
     Που πήγαν οι Εβραίοι; Λείπουν 6 εκατομμύρια Εβραίων, σύμφωνα με τις απογραφές πριν και μετά τον πόλεμο
     Πες μου που πήγαν τα 6 εκατομμύρια Εβραίων, και για ποιο λόγο αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν άλλα 32 (τριάντα-δύο) εκατομμύρια που θα έπρεπε να υπάρχουν αν τα 6.000.000 δεν πέθαιναν σύμφωνα με την δημογραφική επιστήμη

 • Giwrgos Andreou

  Το ad hominem επιχείρημα ουσιαστικά αποτελεί επιχείρημα «ενάντια στο άτομο» και αποτελεί λογική πλάνη, η οποία συνίσταται στην ανταπάντηση σε κάποιο επιχείρημα μέσω άμεσης προσβολής προς το πρόσωπο που το διετύπωσε, σαν αυτό να αποτελούσε έγκυρη βάση για την απόρριψη του επιχειρήματος ως εσφαλμένου και δίχως ουσιαστική κατάδειξη των ελαττωμάτων του επιχειρήματος.

  ΥΓ
  Οι σχέσεις του Vikernes και του Breivik είναι ΗΟΑΧ

  • Πάρτε το όπως θέλετε, αλλά πιστεύουμε πως είναι δικαίωμά μας να μην συζητάμε με χρήστη που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Burzum88».

   ΥΓ
   Η αναφορά στον αριθμό 88 δεν έγινε για λόγους ad hominem, αλλά γιατί ελάχιστοι γνωρίζουν τη σημασία του.

  • Συνεχίσετε εσείς την συζήτηση με τον Burzum88, εμείς αδυνατούμε να μιλήσουμε σοβαρά.

  • Συνεχίσετε εσείς την συζήτηση με τον Burzum88, εμείς αδυνατούμε να μιλήσουμε σοβαρά. https://uploads.disquscdn.com/images/f621432eb2b28763c4b332e0cdeb3124754b89be8b886e9fd12a69cf2fc61fb6.jpg

  • ΨΧ

   Σύμφωνοι για το ad hominem και το ΥΓ (αν ισχύει) αλλά οι προθέσεις του αρχικού σχολιαστή είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

  ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!

  ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

  https://www.youtube.com/watch?v=0z7kwKFxmu8

 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

  ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ.. ΑΣ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ
  ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΙΝΤΕΟ.

  Εβραίοι πρώην κρατούμενοι Στρατοπέδων Συγκέντρωσης,
  αρνούνται το Ολοκαύτωμα

  https://www.youtube.com/watch?v=v8CFdNy5EQI

  Επιστημονας μιλά για το Ολοκαύτωμα και τους θαλάμους αερίων

  https://www.youtube.com/watch?v=yx3-38700n8

  Στρατόπεδο συγκέντρωσης Τρεμπλίνκα

  https://www.youtube.com/watch?v=Q4XYF9YcH5M

 • Ο αρνητής του Ολοκαυτώματος όταν αρνείται το έγκλημα, θέλει να συγκαλύψει το έγκλημα, διότι θέλει να εγκωμιάσει το έγκλημα, διότι θέλει να επαναλάβει το έγκλημα.

  Η άρνηση ή διαστρέβλωση της ιστορίας είναι επίθεση στην αλήθεια και την κατανόηση. Η μνήμη και η διαφύλαξη του παρελθόντος είναι ζωτικής σημασίας για το πώς εμείς οι ίδιοι καταλαβαίνουμε τους εαυτούς μας, την κοινωνία μας και τους στόχους μας για το μέλλον. Η σκόπιμη άρνηση και διαστρέβλωση των ιστορικών στοιχείων απειλούν τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων.

  Η άρνηση του Ολοκαυτώματος, η πλαστογράφηση της Ιστορίας, και όλη αυτή η κατάχρηση είναι στρατηγικές για τη μείωση της δημόσιας συμπάθειας προς τους Εβραίους και συνεπώς προς κάθε μειονότητα ή αδύναμη ομάδα ανθρώπων, για την υπονόμευση της νομιμότητας του κράτους του Ισραήλ, που ορισμένοι πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε ως αποζημίωση για τον εβραϊκή διωγμό κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, και κυρίως, για την επανάληψη της τραγωδίας. Σήμερα, το Διαδίκτυο, λόγω της ευκολίας πρόσβασης και διάδοσης του μηνύματος και λόγω της φαινομενικής ανωνυμίας και της εσφαλμένης αντίληψης του κοινού πως αποτελεί αξιόπιστη πηγή για όλα τα ζητήματα, αποτελεί τον κύριο αγωγό της άρνησης του Ολοκαυτώματος.

  Η άρνηση του Ολοκαυτώματος, σαν θεωρία, βρίσκεται ακριβώς στην ίδια κατηγορία με τις θεωρίες «η γη είναι επίπεδη» και «υπάρχουν άνθρωποι-ερπετά». Κανένας σοβαρός γεωγράφος ή βιολόγος δεν θα σπαταλήσει το χρόνο του συζητώντας για τέτοια πράγματα στο συνέδριο της ‘Society of the Flat Earth’ και ‘Human Lizards Studying Association’ (αν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες). Με την ίδια ακριβώς λογική, κανένας σοβαρός ιστορικός δεν θα διανοηθεί να μπει σε συζήτηση με έναν αρνητή του Ολοκαυτώματος.

  Η άρνηση του Ολοκαυτώματος δεν μπορεί να θεωρείται αιτιολογημένη ‘εναλλακτική άποψη’. Πρέπει να θεωρείται αυτό που αποδεικνύεται από τις τακτικές και τα κίνητρα, αλλά και από την όλη προσέγγιση, των αρνητών: Μια σκόπιμα παραπλανητική πολεμική μεταμφιεσμένη και κρυμμένη σε ένα ψευδοακαδημαϊκό περιτύλιγμα.

  Οι αρνητές είναι απλά αντισημίτες που προσπαθούν να πλαστογραφήσουν την Ιστορία για τους δικούς τους κακόβουλους σκοπούς. Η άρνηση είναι, στην πραγματικότητα, ένα τέχνασμα για να επιτεθεί ο οπαδός του Χίτλερ και ο αντισημίτης σε μια μειονότητα, την ώρα που είναι πιο ευάλωτη από ποτέ, στο πιο ευαίσθητο θέμα στη ζωή ενός ανθρώπου: Οταν βιώνει την απώλεια, στην εν ψυχρώ δολοφονία της οικογένειας και των φίλων, στον χαμό των δικών του προσώπων.

  Περισσότερα:

  Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος και η ταινία ‘Denial’ (2016): «Το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ, αλλά ήταν φοβερό και οι Εβραίοι το άξιζαν!»
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2017/01/27/holocaust-denial/

  • ***ΜΑΚΕΔΩΝ***

   Από το 1900 οι Εβραίοι μιλούσαν για τα «6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ» που έγινε μισό αιώνα μετά ! Πως εξηγείται αυτό ; Έκαναν ταξίδι στο χρόνο;
   Δείτε : http://originalmakedon.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9.html

   • Οχι. Απλό είναι.
    Μιλούσαν και για 4.000.000, και για 5, και για 7, και για 3.000.000, αλλά αυτά επίτηδες τα αφήνουν απ’ έξω οι πονηροί και οι αρνητές αντισημίτες για να κοροϊδεύουν τα θύματά τους και όσους πιστεύουν ό,τι τους πασάρουν. Εσένα σου δείξανε το κολλάζ που έχει μόνο ειδήσεις με τα ‘6.000.000 κίνδυνο’ κι επειδή είσαι θύμα και δεν έχεις στάλα κριτική σκέψη, έφαγες το παραμύθι.
    Απλό είναι.

    • ***ΜΑΚΕΔΩΝ***

     Μα τόσο απλό αλλά δεν απαντάς !
     Κοίτα, εμένα δεν με πληρώνει κανείς για να έχω «στοχευμένη» κριτική σκέψη …
     Η αλήθεια είναι μία , το ψέμα χρειάζεται να εφευρεθεί .
     Είστε ο μοναδικός λαός από καταβολής κόσμου που διατάζει και νομοθετεί να τον λυπηθούμε και αντί να ντρέπεστε νοιώθετε και υπερήφανοι . Και για να μην παρεξηγηθώ , ακόμα και ένα θύμα να υπήρξε είναι αισχρό και κατακριτέο .

     Αλήθεια για τα εκατομμύρια θύματα των Εβραϊκών εκκαθαρίσεων υπάρχει κάποιος σχετικός λεκτικός όρος όπως το ολοκαύτωμα;

     • Κοίτα, μη λες ‘είστε’ γιατί εγώ δεν είμαι Εβραίος. Απλά διαβάζω την Ιστορία.
      Και δεν είμαι ούτε ρατσιστής και αντισημίτης να μισώ τους Εβραίους, ούτε χαζός να καταπίνω κάθε βλακεία που μου σερβίρουν.

      Εσύ είσαι αντισημίτης, είναι απλό.
      Φαίνεται αυτό από το γεγονός ότι ενώ μιλάς για το θέμα με τα αποκόματα των εφημερίδων (που πάω στοίχημα ούτε τα κοίταξες τι λένε) πετάγεσαι να με κατηγορήσεις για Εβραίο και να παραθέσεις όσα αρνητικά πιστεύεις για τους Εβραίους.
      Αλλωστε αυτό φαίνεται κι από τον τίτλο του σκουπιδομπλογκ σου, με την πατσαβούρα ‘οι μιαροί Εβραίοι’ (δηλαδή εσύ ζεις ακόμη όχι στον Μεσαίωνα, αλλά στην εποχή τοης Βίβλου, που υπήρχαν ‘καθαρά’ και ‘μιαρά’ γένη, άντε βγάλε άκρη τώρα για το επίπεδό σου).

      Είσαι καθόλου ικανός να καταλάβεις απλά πράγματα ή είσαι κολλημένος μόνο στο μίσος και στο φανατισμό σου;
      Σου εξηγώ. Τα δημοσιεύματα με το νούμερο 6.000.000 πριν το 1945 είναι επιλεγμένα προσεκτικά από χιλιάδες άλλα δημοσιεύματα της εποχής που μιλούσαν και για 4, και για 5, και για 7 και για 3 εκατομμύρια Εβραίους σε κίνδυνο.
      Ορισμένα που μιλάνε για ‘6.000.000 Εβραίους σε κίνδυνο στη Ρωσία’ είναι ακριβή διότι τόσοι ήταν οι Εβραίοι στη Ρωσία γύρω στο 1910.

      Εσύ, να με συγχωρείς τώρα, αλλά είναι απόδειξη αυτά τα δημοσιεύματα ότι το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη;
      Για σένα φαίνεται ότι είναι.

      Είσαι τόσο ηλίθιος;
      Συγγνώμη πάλι.
      Αλλά είσαι.

     • Λες «εμένα δεν με πληρώνει κανείς για να έχω «στοχευμένη» κριτική σκέψη».

      Δηλαδή, όλοι οι άλλοι είναι πληρωμένοι, ε;
      Συνωμοσία μεγάλε ανακάλυψες;
      Οι Σοφοί της Σιών;

      Η αλήθεια είναι ότι, σε πληρώνουν, δεν σε πληρώνουν εσένα, δεν έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ κριτική σκέψη. Ενα κορόιδο είσαι που πιστεύει ό,τι του πασάρουν. Ενας εξυπνάκιας ζάβλακας μάζεψε ΜΟΝΟ τα αποκόμματα που μιλούσαν για 6 εκατομμύρια σε διάφορες περιοχές της γης σε διάφορες περιόδους, στα έβαλε όλα μαζί και σου είπε ‘Να η απόδειξη, το σχεδίαζαν από χρόνια να το πουν’ (και να το κάνουν;) κι εσύ τον πίστεψες. Και είναι και τόσο χαζοί να προαναγγείλουν την απάτη.

      Και μου λες έχεις ‘κριτική σκέψη’. Ναι, αρνητική, υπό το μηδέν, πιο κάτω κι από το δάπεδο.

      Μ’ αρέσεις που τελειώνεις το σιχαμερό σου ποστ με τη φράση
      ‘Μιλάμε για…Ανώτερα Μαθηματικά!’

      Μιλάμε για βλακεία για Νόμπελ.

     • ***ΜΑΚΕΔΩΝ***

      «Απαντώ αλλά δεν απαντώ … δεν απαντώ αλλά απαντώ … πίστεψε αυτά που λέω γιατί έτσι θέλουμε την ιστορία … τι κι αν ήταν στην φαντασία μας … αν αρνηθείς πας φυλακή …»

      Ναι εσύ και όσοι άλλοι υποστηρίζετε τα ψέματα του Herman Rosenbat της Klara Markus και των ομοίων των είστε πληρωμένοι απατεώνες.

      Αράδιασες δυο κατεβατά για να μην πεις τίποτε ,προσπαθώντας ταυτόχρονα να απαξιώσεις τον συνομιλητή σου με ,ύβρεις με χυδαιολόγιο με υπεραπλουστεύσεις και αποπροσανατολισμό , πάγια τακτική μίσθαρνων οργάνων .

      Ποιος ο λόγος βρε ανόητε (για να σου απαντήσω στο ίδιο ύφος) για τα «χιλιάδες(!) άλλα δημοσιεύματα» με διαφορετικά νούμερα όπως βαυκαλίζεσαι ; Άκου χιλιάδες ! Ποιος τα δημοσίευσε και γιατί; Γιατί κινδύνευαν στα 1900 τα 7 , 6, 5 ή 4 εκατομμύρια Εβραίοι ; Γιατί ;

      Επειδή λοιπόν είσαι πολύ έξυπνος (λέμε και καμιά χαζομάρα να περνάει η ώρα!) εύκολα θα μπορούσες να εξηγήσεις σε εμάς τους αδαείς πως τα 15.315.000 Εβραίοι το 1933 έγιναν 15.753.000 το 1948 μετά από το ολοκαύτωμα ; Ορίστε το έγγραφο :
      https://uploads.disquscdn.com/images/10245b650c56085db000527bef26523ac0d99f8e5af553444d808475a1d3e8f3.jpg
      Πέραν τούτου υπάρχει και ένα έγγραφο του INTERNATIONAL RED CROSS (IRC) που λέει πως οι νεκροί δεν ξεπερνούν τι 271.500 (δεν γνωρίζω αν είναι ψεύτικο ) , παραθέτω:
      https://uploads.disquscdn.com/images/b6e49c37de3c11ca1743cf5e48bc0b32cc2fb62146fc519f4ec46383527869fe.jpg
      Παραθέτω επίσης και άλλο ένα έγγραφο του IRC το οποίο εμφανίζει τα αρχεία από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί :
      https://uploads.disquscdn.com/images/b88fcf4d7f7d83c22cb53370f140aee888a41ebcf65b3ca67a0f5aababbab7f0.jpg
      (πηγή:http://www.scrapbookpages.com/AuschwitzScrapbook/History/Articles/DeathStatistics.html)
      Λίγο με νοιάζει αν είσαι Εβραίος ή όχι , ιστορία πάντως δεν διαβάζεις ή αν διαβάζεις διαβάζεις την πλαστή ιστορία των διεθνών απατεώνων.
      Μία ,από τις πάμπολλες, διαπίστωση ότι είναι απατεώνες- από το FBI:
      https://uploads.disquscdn.com/images/842ab254a1517e72548a2f3340675bea21014cfc4645321df0ca2d711c0dec54.jpg
      Εσύ είσαι αυτός που καταπίνει ή μάλλον αυτός που γεμίζει το πορτοφόλι του και βάζει άλλους να καταπίνουν αμάσητο κουτόχορτο.

      Κανένας δεν μπορεί να με υποχρεώσει να δεχθώ την «αλήθειά» του . Αυτό κάνουν τα αφεντικά σου, νομοθετούν και διατάζουν τον πλανήτη με το πρόσχημα του ρατσισμού και του αντισημιτισμού . Είναι ο μοναδικός λαός από καταβολής κόσμου που διατάζει και νομοθετεί να τον λυπηθείς … θρασίμια.

      Και φρόντισε να μάθεις ελληνικά αγράμματε , άλλο είναι μυσαρός και άλλο μιαρός … μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τον αναγνώστη , δεν είναι όλοι σαν και σένα ηλίθιοι …

     • Ακου λίγο, γιατί είσαι πραγματικά χτεσινός, αλλά και πολύ προκλητικός και αυθάδης.
      Ενώ είσαι φανατικά ημιμαθής και οργανικά ασχετος.
      Βρίσκεις στο ίντερνετ 5 μαλακίες που οι συνάδελφοί σου αρνητές του εξωτερικού τις έχουν παρατήσει εδώ και χρόνια, και νομίζεις ότι κάτι κάνεις.
      Πάω στοίχημα αυτά τα ονόματα (Herman Rosenbat και Klara Markus) ούτε που τα είχες ακούσει ποτέ στη ζωή σου κι αν σου ζητήσω να τα πεις μακριά από την οθόνη του υπολογιστή σου, ούτε που θα τα θυμάσαι.

      – Για το Αλμανάκ.
      Να ψάχνεις καλύτερα. Το Αλμανάκ του 1948 λέει ότι τα στοιχεία του δεν είναι καινούργια λόγω του πολέμου, και ότι βάζει τα στοιχεία του 1938. Γι’ αυτό δεν υπάρχει διαφορά στον πληθυσμό των Εβραίων. Από την επόμενη χρονιά που άρχισαν πάλι να δουλεύουν οι υπηρεσίες παγκοσμίως, το Αλμανάκ διόρθωσε τα νούμερα και πράγματι φαίνεται ο χαμός 5,5-6 εκατομμυρίων

      Εδώ, έχει καταρριφθεί από το 1980 αυτή η βλακεία.
      http://www.nizkor.org/features/denial-of-science/worldalmanac.html

      – Ομοίως, η απάτη με τον Ερυθρό Σταυρό.
      Δεν ξέρεις αν είναι αυθεντικό, αλλά το βάζεις.
      Να στο εξηγήσω κι αυτό.
      Ο ΕΣ μιλούσε μόνο για τις δικές του λίστες με τους βεβαιωμένους νεκρούς εκείνη τη στιγμή.
      Κι αυτό έχει καταρριφθεί εδώ και 40 χρόνια.

      Εδώ για το 1943
      http://www.nizkor.org/hweb/orgs/international/red-cross/detained-civilians-1943.html

      Κι εδώ για το 1979, επίσημες δηλώσεις για να διαλύσει τους μύθους.
      http://www.nizkor.org/hweb/orgs/international/red-cross/300000-victims-response.html

      Το τελευταίο με το FBI, δεν θέλει και πολύ μυαλό.
      Απατεώνες παντού υπάρχουν. Δεν σημαίνει ότι επειδή βρέθηκαν ένας εδώ κι ένας εκεί, ότι όλοι οι επιζώντες είναι ψεύτες,
      Μόνος ένας ρατσιστής θα σκεφτόταν έτσι.
      Κι εσύ είσαι ρατσιστής και αντισημίτης, δηλαδή μισείς ανθρώπους που δεν σου έχουν κάνει τίποτα μόνο για την ταυτότητά τους κι επειδή έτυχε να γεννηθούν κάτι που μόνο κατά τύχη δεν γεννήθηκες κι εσύ.
      Δεν πρόκειται να γίνεις κομμάτι του πολιτισμένου κόσμου ποτέ.
      Ζεις στον Μεσαίωνα και πιστεύεις σε προλήψεις, φως φανάρι.

      Για την άρνηση του Ολοκαυτώματος, και για να καταλάβεις πόσο πίθηκας είσαι με αυτά που λες, σου προτείνω αυτό:
      – «Το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ, αλλά ήταν φοβερό και οι Εβραίοι το άξιζαν!»: Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος και η ταινία ‘Denial’ (2016)
      https://xyzcontagion.wordpress.com/2017/01/27/holocaust-denial/

      Τώρα, για τα 6 εκατομμύρια, ξανά.
      Είσαι πραγματικά ανεπίδεκτος μαθήσεως και σκέτη αγανάκτηση.
      Τι μας λες δηλαδή;
      Οτι το Ολοκαύτωμα δεν έγινε επειδή υπήρξαν δημοσιεύματα πριν το 1945, που μιλούσαν για 6 εκατομμύρια Εβραίων σε κίνδυνο;
      Είναι απόδειξη αυτό βρε άσχετε;
      Επειδή είσαι εντελώς αστοιχείωτος.
      Η λέξη Ολοκαύτωμα είναι λέξη που χρησιμοποιήθηκε μόνο μετά τη δεκαετία του 1970 για να περιγράψει τη γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί.
      Και οι Εβραίοι δεν την χρησιμοποιούσαν. Οι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν από το 1945 τη λέξη ‘Shoah’, που σημαίνει καταστροφή, διωγμός. Και ακόμη και σήμερα, αυτήν προτιμούν.
      Μόνο μετά το 1977-1978 άρχισε η λέξη να σημαίνει αυτό που σημαίνει σήμερα, κι αυτό συνέβη (αλλά που να το ξέρεις εσύ αυτό) λόγω ενός σήριαλ με την Μέριλ Στριπ, που λεγόταν Ολοκαύτωμα και είχε μεγάλη επιτυχία.
      Από τότε καθιερώθηκε η λέξη, και βέβαια χρησιμοποιείται τώρα από όλους.
      Αρα πριν το 1945, η λέξη Ολοκαύτωμα ήταν παρόμοια ας πούμε με τη λέξη τραγωδία, μεγάλο κακό.
      Δεν σήμαινε, βλάκα, την γενοκτονία από τους Ναζί, ήταν μια περιγραφική λέξη.
      Αυτό λένε τα δημοσιεύματα σου, για τα οποία με ανάγκασες να πω 4 φορές το ίδιο πράγμα.

      Μου κάνεις μια ερώτηση που είναι άνω ποταμών.
      – Ποιος ο λόγος βρε ανόητε (για να σου απαντήσω στο ίδιο ύφος) για τα «χιλιάδες(!) άλλα δημοσιεύματα» με διαφορετικά νούμερα όπως βαυκαλίζεσαι ; Άκου χιλιάδες ! Ποιος τα δημοσίευσε και γιατί; Γιατί κινδύνευαν στα 1900 τα 7 , 6, 5 ή 4 εκατομμύρια Εβραίοι ; Γιατί ;

      Αυτό δείχνει ότι ΟΥΤΕ καν γνωρίζεις τι ακριβώς λένε αυτά τα δημοσιεύματα.
      Και με ρωτάς ‘γιατί έγραφαν ότι κινδύνευαν’;

      Ε αφού κινδύνευαν, τι να κάνουμε τώρα.
      Στη Ρωσία γινόταν πογκρόμ.
      Πρώτη φορά το ακούς αυτό, σωστά;
      Αυτό συνέβαινε, αυτό έγραφαν.
      Και σε άλλες χώρες υπήρχαν διώξεις και η ζωή των Εβραίων ήταν σε κίνδυνο.
      Τι ηλίθια ερώτηση είναι αυτή που κάνεις;
      Κούνα το κεφάλι σου λίγο, να δεις έχει τίποτα μέσα;

      Λοιπόν, στο ξαναλέω:

      Τα δημοσιεύματα μιλούσαν και για 4.000.000, και για 5, και για 7, και για 3.000.000, αλλά αυτά επίτηδες τα αφήνουν απ’ έξω οι πονηροί και οι αρνητές αντισημίτες για να κοροϊδεύουν τα θύματά τους και όσους πιστεύουν ό,τι τους πασάρουν. Εσένα σου δείξανε το κολλάζ που έχει μόνο ειδήσεις με τα ‘6.000.000 κίνδυνο’ κι επειδή είσαι θύμα και δεν έχεις στάλα κριτική σκέψη, έφαγες το παραμύθι.
      Στα δημοσιεύματα γα τη Ρωσία, ο εβραϊκός πληθυσμός ήταν όντως 6 εκατομμύρια.
      Τι να κάνουμε τώρα;
      Μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό;
      Που να ήξερε τώρα εκείνος ο ρεπόρτερ που έγραφε το 1919 ή το 1936 για 6 εκατομμύρια Εβραίων στη Ρωσία σε κίνδυνο, ότι το 2017 θα βρισκόταν ένας ηλίθιος Ελληνας να το θεωρήσει αυτό απόδειξη για το ότι το Ολοκαύτωμα δεν έγινε.

      Εδώ θα βρεις δημοσιεύματα με όλων των ειδών τα νούμερα. Και αν προσέξεις λίγο περισσότερο, θα δεις ότι ‘οι μεγάλες σου ανακαλύψεις’ για τα 6 εκατομμύρια είναι άνθρακες ο θησαυρός. Σκουπίδια είναι, δεν λένε τίποτα απολύτως αλλά άμα ο άλλος είναι βόιδο, τα πιστεύει όλα, χαχαχαχα, να δες:
      http://imgur.com/a/ALOlH

      Τώρα, βέβαια, όλη αυτή η συζήτηση είναι άκρως υποτιμητική για μένα, και νοιώθω να υποβιβάζω τη νοημοσύνη μου και να προσβάλλω τον εαυτό μου, και μόνο που συζητώ αυτό το θέμα με τα 6 εκατομμύρια μαζί σου.
      Είναι απολύτως αστείο το να σκεφτεί κανείς ότι είναι ‘απόδειξη’ ότι το Ολοκαύτωμα δεν έγινε.
      Δηλαδή, τι ισχυρίζεσαι ότι κάναν οι Εβραίοι;
      Μαζεύτηκαν και είπαν ‘θα πούμε 200 φορές για 6 εκατομμύρια σε κίνδυνο’, από το 1890 μέχρι το 1941, και στο τέλος θα πληρώσουμε τον Χίτλερ να σκοτώσει 5-6 εκατομμύρια από εμάς για να βγει η προφητεία και να βρεθεί ένας ζάβλακας ΜΑΚΕΔΩΝ στην Ελλάδα του 2017 να πει ‘Να η συνωμοσία, την κατάλαβα΄’;
      Αυτό λες;

      Κανονικά, κι εσύ θα έπρεπε να προσβάλλεσαι που κάθεσαι και προβάλλεις αυτές τις ανοησίες για επιχειρήματα.
      Αλλά έτσι είστε εσείς οι φασίστες, στούρνοι και αστοιχείωτοι.

      Τώρα, αν μου φέρεις εδώ κι άλλα τέτοια όπως τα παραπάνω, από αυτά που μπορεί να βρει το κάθε στουρνάρι που ξέρει το google, να ξέρεις δεν θα απαντήσω. Εχω και καλύτερα πράγματα να κάνω από το να χάνω τον χρόνο μου με ανιστόρητους άσχετους που λένε τα ίδια και τα ίδια.

      Νομίζω αγγλικά δεν ξέρεις, αν κατάλαβα καλά, αλλά πριν εκτεθείς πάλι με αυτές τις πλαστογραφίες, να ξέρεις πως ό,τι, ΜΑ Ό,ΤΙ, μα ό,τι μπορεί να βρεις και να φέρεις εδώ, όλα είναι απαντημένα. Διάβασε λίγο, δεν θα πάθεις τίποτα.
      Απλά μπορεί να ξεφύγεις για λίγο από την οργανική σου ασχετοσύνη

      – World Jewish Conspiracy theories from past to present – Album on Imgur
      http://imgur.com/gallery/on1l8

      – 66 Questions & Answers About the Holocaust – Nizkor’s response to the Institute for Historical Review & Ernst Zundel
      http://www.nizkor.org/features/qar/qar00.html
      http://www.nizkor.org/qar-complete.cgi

      – Debunking Holocaust Denial | Holocaust Denial on Trial
      https://www.hdot.org/debunking-denial/

      – The Holocaust: 36 Questions & Answers About the Holocaust by The Simon Wiesenthal Center
      http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/36qs.html

      Τώρα, ποιος είναι έξυπνος και ποιος αδαής, ποιος ξέρει Ιστορία και ποιος μαθαίνει μια βλακιούλα εδώ και μια εκεί από το ίντερνετ, ποιος έχει κριτική σκέψη και μπορεί να βρίσκει πηγές και ποιος τσαλαβουτάει σε βλακείες αρνητών του ίντερνετ, ας κρίνουν οι αναγνώστες.
      Εγώ ξέρω (κι εσύ ξέρεις, βέβαια, άλλο που δεν μπορείς να το παραδεχτείς)

     • ***ΜΑΚΕΔΩΝ***

      Πάντως στοιχεία δεν κατασκευάζω ούτε κλέβω κανέναν , ακόμα ακόμα και αυτό το δίκιο του. Αναφέρομαι σε περιπτώσεις επιβεβαιωμένων απατεώνων εβραίων και στην τελική τείνουν να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
      Αυτό που έβαλα από το FBI λέει ότι ένας ΕΒΡΑΙΟΣ (Semen Dominister) Διευθυντής διαχείρισης σχετικών προγραμμάτων μαζί με άλλους 30 απέσπασαν 57.3 εκ. δολ. από το ταμείο για τα θύματα του ολοκαυτώματος . Αυτός είναι κάθαρμα και απατεώνας.
      Και δε είναι ο μόνος !
      Ο πρόεδρος της Zentralrat der Juden in Deutschland (ΚΙΣ γερμανίας) πηρε 17 εκ.δολ. Δεν υπάρχει λόγος να γράψω άλλους τους γνωρίζεις καλύτερα αφού τους «μελετάς» …

      Προφανώς αδυνατείς να κατανοήσεις την Ελληνικήν διάλεκτο ! Που είπα βρε πως ήταν επιζών του ολοκαυτώματος αυτός που έπιασε το FBI ; Είπα : «Μία ,από τις πάμπολλες, διαπίστωση ότι είναι απατεώνες» και εννοώ ασφαλώς τους Εβραίους και όχι του επιζώντες.
      Για τους Herman Rosenbat και Klara Markus , βάζεις στοίχημα αλλά δεν παραδέχεσαι πως είναι κοινοί απατεώνες που έπαιζαν με το αίσθημα της κοινωνίας .
      Δεν βλέπω καμιά κατάρριψη στις παραπομπές σου. Με ραβασάκια δεν γίνεται δουλειά … έγγραφα υπάρχουν ; Δείξτα … ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν !
      Καθώς επίσης και Χολιγουντιανές ταινίες μικρού μήκους δεν αποτελούν τεκμήριο .
      Λες και ισχυρίζεσαι πως το αλμανάκ χρησιμοποίησε για τα στοιχεία του 1948 τα στοιχεία του 1938. Το έγγραφο που έδωσα λέει για το 1948 πληθυσμό 15.753.638 .Το 1938 το αλμανάκ δίνει πληθυσμό των Εβραίων 15.748.091 . Άρα είσαι ψεύτης και οι παραπομπές σου είναι επίσης ψεύτες . Ορίστε το έγγραφο : http://www96.zippyshare.com/v/HDIoS4uv/file.html

      Βρε άνθρωπέ μου, που σου ζήτησα την πρώτη μαρτυρία της λέξης «ολοκαύτωμα» μου λες ; Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις στο ξαναλέω . Άσχετα πράγματα γράφεις !
      Επι της ουσίας , δεν είναι λοιπόν μόνο οι προπολεμικές αναφορές αλλά και οι μεταπολεμικές έρευνες που συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως τα θύματα δεν πλησίαζαν ούτε κατά διάνυα τα 6 εκ.
      Τι να πω ;
      Για τις ψεύτικες φωτώ, για τις φανταστικές διηγήσεις, για τον διασυρμό του Νετανιάχου για το ψέμα της διάσκεψης της Βάνσσε, για τα μεταπολεμικά κτισμένα δήθεν κρεματόρια, για τα ίχνη αερίων που δεν βρέθηκαν ποτέ, για τα βουνά στάχτες που δεν βρέθηκαν ποτέ, για τα εδάφη που υποτίθεται πως υπήρχαν ομαδικοί τάφοι αλλά οι έρευνες έδειξαν πως τα εδάφη δεν διαταράχθηκαν ποτέ, για το αδύνατο των χρονικών περιθωρίων θανάτου και καύσης ; κλπ κλπ

      Δεν θα σου την χαλάσω λοιπόν … είμαι τόσο χαζός όσο κι εσύ που βασίζεις τις γνώσεις σου σε δυο ή τρεις ιστοσελίδες εβραϊκής ιδιοκτησίας και που κατά τα άλλα δεν είσαι Εβραίος … και έχεις και κριτική σκέψη πανάθεμά σε …

     • Ολα αυτά που λες εδώ, οι συνάδελφοί σου του εξωτερικού αντισημίτες αρνητές ντρέπονται πλέον να τα χρησιμοποιούν για ‘επιχειρήματα’ κατά του Ολοκαυτώματος, εδώ και 20-25 χρόνια. Εχεις μείνει στον Πλεύρη και στη δική του ακατάσχετη ρητορική μίσους, που βασίζεται μόνο σε ψέματα και πλαστογραφίες. Να στο πω ξανά: ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ γιατί ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. Εχουν όλα καταρριφθεί και έχουν προχωρήσει παρακάτω σε πιο δήθεν ‘σοφιστικέ’ αμφισβητήσεις. Βέβαια κι εκεί ρεζειλεύονται συνεχώς, π.χ. δες εδώ πως τους γλεντάνε
      http://holocaustcontroversies.blogspot.gr

      Τώρα εσύ βέβαια, είσαι 100 χρόνια πίσω. Αλλά πρέπει να είσαι και λίγο παρανοϊκός.
      Είπες τη χαζομάρα σου για το Αλμανάκ, κάπου την διάβασες, στην καταρρίπτω, και με αποκαλείς ψεύτη διότι όπως λες ‘το 1948 το αλμανάκ δίνει πληθυσμό των Εβραίων 15.753.638, ενώ το 1938 το αλμανάκ δίνει πληθυσμό 15.748.091′.

      Αυτό το είπες σοβαρά, έτσι;

      Δηλαδή, εγώ είμαι ο ψεύτης που αυτό που είπα ήταν απολύτως ακριβές (το Αλμανάκ του 1948 δήλωσε ότι λόγω του πολέμου χρησιμοποιεί στοιχεία προπολεμικά, ενώ από την επόμενη χρονιά επανήλθε στις τρέχουσες καταμετρήσεις) και η διαφορά που προκύπτει είναι μόνο 5.000 στα 15 εκατομμύρια, ενώ εσύ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ που αφαίρεσες 6 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!!
      Σε ποιον να το πεις αυτό και να μην τραβάει τα μαλλιά του.

      Οχι να κάνεις σοβαρή συζήτηση για το Ολοκαύτωμα.
      Σε παρακαλώ τώρα. Μάθε πρώτα βασικούς κανόνες Λογικής (το βιβλίο το διδασκόμασταν στην Α’ Γυμνασίου), αν και στην περίπωσή του και τον λογαριασμό της ΔΕΗ να σου προτείνω να διαβάσεις, καλό θα σου κάνει, και μετά ξαναέλα.
      Μέχρι τότε, είναι προσβολή το να συνδιαλέγεται κανείς μαζί σου.

     • ***ΜΑΚΕΔΩΝ***

      Με λίγα λόγια εσύ περνιέσαι για έξυπνος ε;
      Ποτέ δεν σου ζήτησα την πρώτη μαρτυρία του λήμματος «ολοκαύτωμα» ούτε ποτέ μου είχα αυτήν την απορία ! Στο γεγονός καθαυτό αναφέρομαι και όχι στην λεξιπλασία του λήμματος … θεέ μου πόσο αργόστροφος μπορεί είσαι ! Έχεις και κριτική σκέψη …

      Το λες μια φορά είσαι βλάκας, το λες 5 φορές είσαι ποοοοολύ βλάκας …

      Δίνεις και το λινκ με τα διάφορα δημοσιεύματα αλλά δεν έκανες τον κόπο να δεις πως στην Ρωσία αναφέρονται και 3 και 4 και 5 εκατομμύρια (αν και πρέπει να βγουν τα μάτια σου να ξεχωρίσεις κάτι, θα το εκτιμούσα αν υπήρχαν ευκρινέστερες) , οπότε κόψε το παραμύθι που έτσι κι αλλιώς δεν λέει κάτι ή μήπως να υποθέσουμε πως απέτυχε το πογκρόμ και από 6 εκ. σκοτώθηκαν μόνο 70 χιλ. ή κατ΄ άλλους 250 χιλ. (λες και μιλάνε για κόκκους άμμου και έχασαν τον μπούσουλα) και αυτό το νούμερο στα τέλη του 1918 .
      Το 1903-1906 τα θύματα ήταν περίπου 2000 , αλλά ο γάτος ο αρθρογράφος είδε κίνδυνο για 6 εκ.
      Κοίτα ρε ποιος μιλάει για πλαστογραφίες ! Τα λεξικά στην πλαστογραφία λένε συνώνυμο Εβραίοι , και μην μου δίνεις ρε συ εβραϊκές σελίδες , έλεος , τι περιμένεις να βρω γραμμένο εκεί ;
      Εσύ είπες πως το almanac του 1948 έδωσε στοιχεία του 1938 , επί λέξη είπες : «Το Αλμανάκ του 1948 λέει ότι τα στοιχεία του δεν είναι καινούργια λόγω του πολέμου, και ότι βάζει τα στοιχεία του 1938». Τα στοιχεία του ΄38 όμως είναι άλλα εκτός και αν έκαναν δύο καταγραφές το ΄38 ! Θα σε βόλευε αυτό ε ;
      Α και που ΄σαι , μην κάνεις λόγο για λογική δεν είναι … λογικό στην κατάστασή σου !

      Επαναλαμβάνω και πάλι : και ένας νεκρός να υπάρχει είναι τραγικό και θλίβομαι σαν άνθρωπος , αυτό όμως δεν αναιρεί την γνώμη μου ή οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ταυτίζεται με των προγόνων μου.

     • Πρώτη φορά το έχω δει αυτό στη ζωή μου ολόκληρη. ‘Δύο καταγραφές λέει το
      1938’ ενώ βλέπει ότι τα νούμερα είναι απολύτως όμοια, 15.753.638 με
      15.748.091, ενώ μάλιστα το Αλμανάκ γράφει με τεράστια γράμματα παντού
      πως ότι νούμερα δημοσιεύει είναι εκτιμήσεις από διάφορες πηγές και όχι
      απόλυτες καταμετρήσεις όπως οι εθνικές στατιστικές λ.χ.
      Οι 5.000
      διαφορά στα 15,7 εκατομμύρια είναι … ψέμα, ενώ η εν ψυχρώ
      πλαστογράφηση με αφαίρεση 6.000.000 ΝΕΚΡΩΝ δεν είναι, αυτό λέει ο
      ********* με την ‘κριτική σκέψη’.

      Επρεπε να φτάσουμε στην 5η φορά
      που του λέω για τα δημοσιεύματα με 4, 5, 7 ή 3 εκατομμύρια για να
      καταλάβει αυτό που του είπα στην πρώτη. Κι ακόμα ρωτάει ‘γιατί Μιλούσαν
      για Ολοκαύτωμα;’. Του εξηγώ ότι δεν μιλούσαν για Ολοκαύτωμα όπως το
      εννοούμε εμείς σήμερα, δηλαδή μιλούσαν για ‘καταστροφές, τραγωδία,
      κίνδυνο’ όπως ήταν το νόημα της λέξης πριν τον Β’ΠΠ. Κι αυτός απαντάει
      για 6η φορά ‘Στο γεγονός καθαυτό αναφέρομαι και όχι στην λεξιπλασία του
      λήμματος’.
      Ποιο γεγονός;
      Οτι μιλούσαν για ‘ολοκαύτωμα 6 εκατομμυρίων’;
      Αυτό δεν είναι το γεγονός;

      Ε, ΔΕ ΜΙΛΟΥΣΑΝ!
      Ούτε ήταν τίποτα … προφητικό.
      Ελπίζω την 10η φορά να το καταλάβεις και να μην ξανακάνεις την ίδια ηλίθια ερώτηση.

      Δεν θλίβεσαι καθόλου, κι άσε το παραμύθι. Ο λόγος που αμφισβητείς το
      Ολοκαύτωμα είναι επειδή θέλεις να συγκαλύψεις το έγκλημα επειδή θέλεις
      να δικαιώσεις τον Χίτλερ γι’ αυτό που έκανε κι επειδή θέλεις να ρίξεις
      το φταίξιμο στα θύματα (ΞΑΝΑ!) δηλαδή επειδή θέλεις να το επαναλάβεις.

      – Όλες οι μαζικές σφαγές των διαφόρων ολοκληρωτισμών αφορούσαν ανθρώπους που θεωρήθηκαν επικίνδυνοι για το καθεστώς, λόγω της δράσης τους ή των ιδεών τους. Οι Εβραίοι κρίθηκαν ένοχοι όχι για τις πράξεις ή τις ιδέες τους ή τη θρησκεία τους, αλλά για το αίμα τους. Όχι το πράττειν αλλά το είναι, η ανθρώπινη ύπαρξη ενοχοποιήθηκε. Ακόμα και όπου αλλού η σφαγή έγινε για εθνοτικούς λόγους, αφορούσε αντεκδίκηση ή και εκκαθάριση περιοχών από εθνικά ή φυλετικά αλλότριους πληθυσμούς. Κανένα από αυτά τα εγκλήματα δεν είναι αμελητέο, κανένα δεν πρέπει να αφήνει ασυγκίνητο τον ανθρωπισμό μας. Όμως η γενοκτονία των Εβραίων έχει δύο χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν στην ιεραρχία του εγκλήματος: 1) ποτέ άλλοτε δεν επιχειρήθηκε εκκαθάριση του κόσμου ολόκληρου από κάτι που θεωρήθηκε λάθος της φύσης ή του Θεού· ποτέ κανείς δεν ανέλαβε να διορθώσει τον Θεό· και αυτό από μόνο του κατεβάζει τον άνθρωπο ένα σκαλοπάτι πιο κάτω από τον Κάιν στου κακού τη σκάλα και 2) κανένα άλλο φονικό δεν προετοιμάστηκε επί 2000 χρόνια και σε καμία άλλη περίπτωση το θύμα δεν μισήθηκε τόσο ακόμα και μετά το έγκλημα. Μόνον η γενοκτονία των Εβραίων έχει ακόμα και σήμερα αρνητές που αποδίδουν το όλο γεγονός σε σκηνοθετημένη συνωμοσία των ίδιων των θυμάτων. Οι Εβραίοι φαίνεται πως είναι το μοναδικό είδος στο σύμπαν που είναι ένοχο ακόμα και για τα σε βάρος τους εγκλήματα!

      Είσαι αντισημίτης και κατά πάσα πιθανότητα σπορά των ηττημένων του ’45, δηλαδή εθνικοσοσιαλιστής.
      Αμφισβητείς το Ολοκαύτωμα διότι σκοπός σου είναι να συγκαλύψεις το έγκλημα ενώ το θεωρείς πολύ σπουδαίο και καλό, μιας που οι Εβραίοι το άξιζαν.

      Ολοι οι αντισημίτες εθνικοσοσιαλιστές έχουν και ένα ακόμη χαρακτηριστικό: Είναι θρασύδειλοι και κρύβονται και κάνουν τον ανήξερο και αρνούνται τα πάντα όταν στριμώχνονται.
      Και, βέβαια, δεν βγαίνουν κοτ-κοτ-κοτ να παραδεχτούν ευθέως και στεντορείως τις ‘ιδέες’ τους.
      Να βγουν, όπως βγαίνουμε εμείς και λέμε καθαρά και κατηγορηματικά ‘Οχι στον αντισημιτισμό, να βγουν κι αυτοί και να πουν

      – ‘ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΕΓΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ’.

      Που τέτοιο θάρρος οι κοτ-κοτ-κοτ κοτούλες της σποράς των ηττημένων του ’45.
      Μόνο γαλιφιές και ξεγλιστρίματα και υπεκφυγές και κοτ-κοτ-κοτ. Και μας ανακατεύει το στομάχι μια βδομάδα τώρα και μας ζαλίζει με τις ίδιες βλακείες, μιλώντας για … ψέματα επάνω σε μια διαφορά 5.000 σε 16 εκατομμύρια και κάτι άλλες βλακείες εκεί για δήθεν εκθέσεις του Ερυθρού Σταυρού και δημοσιεύματα που το … προφήτευαν.

      Πες το ρε, αν είσαι σοβαρό πρόσωπο κι αν μπορείς να δείξεις ότι έχεις κότσια. Ασε τωρα το Αλμανάκ και τον Ερυθρό Σταυρό, δεν κάνεις γι’ αυτό το σπορ, το απέδειξες ότι δε σκαμπάζεις γρι από ιστορικά, και πες αυτό που πραγματικά θέλεις να πεις απ’ την αρχή και που είναι το κίνητρό σου γι’ αυτή τη συζήτηση:

      – ‘ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ
      ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ
      ΕΓΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ’.

     • ***ΜΑΚΕΔΩΝ***

      Για να τελειώνουμε διότι με κούρασες, έλα να σε πιάσω απ΄ το χεράκι και να τα πούμε …

      1ον) Η Ομοιότητα δύο αριθμών δεν έγκειται στις διαφορές τους που εν προκειμένω έχουμε. Άρα έχουμε δύο διαφορετικούς αριθμούς.
      Τα μαθηματικά είναι απόλυτα και στην περίπτωσή μας αμείλικτα. Μήπως να ξαναπάς στο δημοτικό;
      2ον) Δεν φταίω εγώ που άλλαξες τα λόγια σου και προέκυψε θέμα με τους αριθμούς. Απάντησα επ΄ ακριβώς στο δικό σου σχόλιο που έλεγε : «Το Αλμανάκ του 1948 λέει ότι τα στοιχεία του δεν είναι καινούργια λόγω του πολέμου, και ότι βάζει τα στοιχεία του 1938» Σου δίνω το almanac του ΄38 που έχει άλλο νούμερο και μου λες τώρα πως τα νούμερα είναι απολύτως όμοια αλλά … έχουν μια μικρή διαφορά ! Μα δεν με λυπάσαι καθόλου ! (το «δύο καταγραφές» είναι ειρωνικό σχόλιο , αλλά εσύ δεν….)
      3ον) Το καθαυτό γεγονός που αναφέρομαι είναι το προαναγγελθέν «ολοκαύτωμα των 6 εκ.» και όχι το λήμμα «ολοκαύτωμα». Το περιγραφικό λήμμα ολοκαύτωμα στην πρόταση που αναφέρεσαι είναι δικό μου και τοποθετήθηκε για να δώσει έμφαση στις προ ολοκαυτώματος αναφορές οι οποίες περιγράφονται με τις λέξεις που είπες . Το καθαυτό γεγονός είναι ένα : 6 εκ. νεκροί … γκέγκε ;
      Και σε ρωτώ : που είναι τα 3,4,5,6,7 εκατομμύρια νεκροί στις χιλιάδες όπως είπες δημοσιεύσεις στα 1900 ; Ε; Πάνω από 880 πογκρόμ λέτε έγιναν εις βάρος των Εβραίων , θα πρεπε όχι μόνο να τους σκοτώσουν όλους αλλά και την υποψία τους να σβήσουν!
      4ον) Το ότι είσαι ψεύτης το είπαμε παραπάνω , εδώ θα το επιβεβαιώσουμε άλλη μία φορά. Λές : «Οι Εβραίοι κρίθηκαν ένοχοι όχι για τις πράξεις ή τις ιδέες τους ή τη θρησκεία τους, αλλά για το αίμα τους.»
      Είσαι ψεύτης !

      Αφού μελέτησες την ιστορία όπως χαριεντίζεσαι θα ξέρεις πως πρώτοι οι Εβραίοι της Γερμανίας κήρυξαν τον πόλεμο στους Γερμανούς στις 24 Μαρτίου 1933 (3 μήνες μετά την άνοδο του Χίτλερ) . Οικονομικό πόλεμο . Η διακήρυξη του πολέμου αυτού δημοσιεύεται στο φύλλο της Daily Express, με τίτλο: «Judea declares war on Germany-Jews of all the world unite in action- Boycott of German goods» ή «Η Ιουδαία κηρύσσει τον πόλεμο στην Γερμανία- Εβραίοι όλου του κόσμου ενωθείτε- Μποϋκοτάρετε τοα Γερμανικά εμπορεύματα», ενώ στο άρθρο γίνεται λόγος για «Ιερό Πόλεμο» των απανταχού Εβραίων εναντίον της Γερμανίας. Ορίστε το φύλλο της εφημερίδας : http://www3.zippyshare.com/v/zlLB1adl/file.html

      Στον αντίποδα οι Γερμανοί ναζί έκαναν το ίδιο πράγμα , έπεισαν ή προσπάθησαν να πείσουν του Γερμανούς να μην ψωνίζουν από τα εβραϊκά καταστήματα .

      Το 1939, με την έναρξη του πολέμου, ο Πρόεδρος του «Ιουδαϊκού Πρακτορείου» και πρόεδρος της «Παγκόσμιας Σιωνιστικής Οργάνωσης» Χαϊμ Βάισμαν, αργότερα πρόεδρος του Ισραήλ, με επιστολή του στους «Τάιμς» του Λονδίνου (6 Σεπτεμβρίου 1939) κηρύσσει τον πόλεμο στη Γερμανία εξ ονόματος όλων των Εβραίων του κόσμου και τους καλεί να στρατευθούν με άλλες χώρες εχθρούς των Γερμανών.

      Αυτή ήταν και η αφορμή να θεωρηθούν εχθροί της Γερμανίας και να προωθηθούν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεων ,( όπως ακριβώς έκαναν και οι Αμερικάνοι στους Γερμανούς και Ιταλούς αμερικάνικης καταγωγής με την έναρξη του πολέμου στον οποίο όμως δεν είχαν λάβει μέρος ακόμη ) ή να εξοριστούν ανατολικά. Κατά συνέπεια δεν υπήρχε ούτε λόγος ούτε οργανωμένο σχέδιο φυσικής εξόντωσης των Εβραίων.

      Δεν κυνηγήθηκαν για τίποτε απ΄ όσα αναφέρεις αλλά γιατί είναι κακιάς κάστας άνθρωποι . Δυόμιση χιλιάδες χρόνια όλοι οι λαοί που συναναστράφηκαν μαζί τους τους βρίζουν , όλοι. (χαρακτηριστική και η φράση του Καραϊσκάκη )

      Κοίτα να δεις ένα σχόλιο φίλου :
      Είδαμε το 1938, οι Εβραίοι σε όλον τον κόσμο ήταν περίπου 15,7 εκατομμύρια.
      Το 1948, οι New York Times σε έρευνα που δημοσιεύουν, υπολογίζουν τον αριθμό των Εβραίων ανά τον κόσμο στα 18,7 εκατομμύρια (New York Times, 22 Φεβρουαρίου 1948, σελ. ΒR28) Από τα 15,7 εκατομμύρια που ήταν το 1938, αφαιρούμε τα 6 που ήταν τα θύματα και μας μένουν 9.300.000. Σε λιγότερο από 10 χρόνια (1938-1947), με βάση τη θεωρία του ολοκαυτώματος, οι Εβραίοι καταφέρνουν να υπερδιπλασιάσουν τον πληθυσμό τους, ανεβαίνοντας από τα 9,3 στα 18,7 εκατομμύρια! Τέτοιος ρυθμός αύξησης πληθυσμού δεν έχει παρατηρηθεί σε κανένα σημείο του κόσμου, ποτέ! Για να δώσουμε μια ιδέα, αν ίσχυε αυτός ο ρυθμός γεννήσεων, σήμερα ο πληθυσμός των Εβραίων θα ξεπερνούσε το 1,3 δισεκατομμύριο ανθρώπους

      Η Τουρκία, διάβασα πριν λίγο καιρό , έχει πληθυσμό περίπου 70 εκ. και τον αύξησε το 2016 λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο . Στατιστικά σε 10 χρόνια θα αυξηθούν κατά 10 εκατομμύρια ή αν ήταν 7 εκ. θα αυξάνονταν κατά 100 χιλιάδες και σε 10 χρόνια 1 εκ.

      Τώρα πως τα κατάφεραν οι Εβραίοι των 9 εκ. να διπλασιαστούν σε 10 χρόνια , δηλαδή 1 εκ. κάθε χρόνο , ε σ΄ αυτό πρέπει ο γιαχβέ να τους βοήθησε … να πούμε και κανένα χωρατό …

     • Για το Αλμανάκ και για τα δημοσιεύματα, δεν μπορώ να σου απαντήσω ξανά, διότι κι ένας πίθηκος θα το καταλάβαινε μέχρι τώρα (και που’σαι, βλαμένε, μάθε αγγλικά, τα δημοσιεύματα μιλάνε για ‘εκατομμύρια σε κίνδυνο’ όταν γίνονταν πογκρόμ, όχι κυριολεκτικά για θανάτους).
      Ο φίλος σου λέει μαλακίες βέβαια. Λέει την ίδια βλακεία που είπες κι εσύ με το Αλμανάκ με άλλα λόγια.
      Δεν θα μακρυγορήσουμε σε αυτό, αφού είπαμε, το 1948 δεν υπήρχαν στοιχεία, δεν θα λέμε τα ίδια ξανά και ξανά.
      Οι New York Times το διευκρίνησαν πέστου, να εδώ φαίνεται:
      http://www.nizkor.org/features/denial-of-science/worldalmanac.html

      Μπορώ να σου απαντήσω για την άλλη χαζομάρα που επίσης οι ξένοι αρνητές ντρέπονται να χρησιμοποιούν πλέον, το ‘Judea declares war on Germany-Jews of all the world unite in action- Boycott of German goods’
      Υπήρχε βρε βλαμένε χώρα ‘Ιουδαία’ το 1933;
      Και τι ‘κήρυξη πολέμου’ ήταν αυτή;
      Κανείς δεν την πήρε χαμπάρι;
      Μόνο μία εφημερίδα το έγραψε; – μία, ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ (και μάλιστα στην απογευματινή της έκδοση το διόρθωσε)

      Φυσικά, αυτά όλα είναι ανέκδοτα, δες εδώ.
      http://www.phdn.org/archives/holocaust-history.org/questions/jew-war.shtml

      Μεγαλύτερο ανέκδοτο είσαι εσύ.
      Που με λες … ψεύτη όταν σου γράφω για τον αντισημιτισμό σου και πως «Οι Εβραίοι κρίθηκαν ένοχοι όχι για τις πράξεις ή τις ιδέες τους ή τη θρησκεία τους, αλλά για το αίμα τους», και το αρνείσαι αυτό, ενώ δυο σειρές πιο κάτω μόνος σου λες:
      – Δεν κυνηγήθηκαν για τίποτε απ΄ όσα αναφέρεις αλλά γιατί είναι κακιάς κάστας άνθρωποι

      Δηλαδή, δείχνεις φόρα παρτίδα τον αντισημιτισμό σου και το μίσος σου για τους Εβραίους. Ε,αυτό είπα κι εγώ. Τόσο οι Ναζί τότε και τόσο εσύ σήμερα, τους μισείς επειδή γεννήθηκαν κάτι που εσύ μόνο κατά τύχη δεν γεννήθηκες το ίδιο.

      Είσαι ο χειρότερος αρνητής που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Και ο πιο βλάκας όλων, υπόψη.
      Φτάνει τόσο το φροντιστήριο λογικής, π.χ. επάνω σε εκτιμήσεις να μου λες για 5.000 στα 16 εκατομμύρια ότι είναι ‘άλλα στοιχεία’.
      Βόιδι, να στο πω ξανά ‘ΤΟ ΑΛΜΑΝΑΚ ΠΑΝΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ’, δεν γίνονταν απογραφές στη διάρκεια του πολέμου για να μπορεί να χρησιμοποιήσει ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.

      Αλλά δεν θα στο πω άλλες 100 φορές για να το καταλάβεις, στούρνε.
      Φτάνει τόσο.

     • Εδώ, δες πως σε δουλεύουνε και τα χάφτεις όλα σαν χάνος που είσαι:

      http://www.nizkor.org/features/qar/qar11.html

      11. Did the Jews of the world «declare war on Germany»?

      The IHR says (original):

      Yes. The world media carried the headlines, «Judea Declares War on
      Germany.»

      The IHR says (revised):

      Yes. Newspapers around the world reported this. A front-page headline
      in the London Daily Express (March 24, 1933), for example, announced
      «Judea Declares War on Germany.»

      Nizkor replies:

      «World media»? «Newspapers around the world»? One
      British newspaper is cited, talking about a planned economic boycott.

      A transcript of the article is available. The next paragraphs after the headline were:

      A strange and unfortunate sequel has emerged from the stories of German Jew-baiting.

      The whole of Israel throughout the world is uniting to declare an economic and financial war on Germany.

      Hirtherto the cry has gone up: «Germany is persecuting the
      Jews.» If the present plans are carried out, the Hitlerite cry
      will be: «The Jews are persecuting Germany.»

      The fact that this «Hitlerite cry» has been echoed four decades later by Holocaust-deniers should surprise no one. (See question 62 for information about various deniers’ views on Hitler.)

      In sum, this question and answer is a cheap trick to make it seem as
      if «the Jews of the world» started the «war» against Germany, instead of the other way around. The word «war» means many things. In this case it meant planning to apply economic pressure.

      But the IHR and Zündel want you to think it was a real declaration of war. How many divisions of troops did «Judea» have? How many tanks? How many planes? How many artillery shells?

      The fact is that Germany started the real war, World War II, and
      started it by overrunning Poland with planes, bombs, tanks, and
      millions of infantrymen. To compare this to a planned
      economic boycott is ludicrous, but typical of «revisionist»
      trickery.

      Besides, this is an internal contradiction. Their answer to
      question 54 states that «the Germans maintained cordial relations with the
      Zionist leadership.» War is not a cordial relation. They should get their story straight.

     • Βλέπω, την άλλη χαζομαρίτσα σου με τις περίφημες έκθέσεις του Ερυθρού Σταυρού, αυτή την ανοησία που ο ΨΕΥΤΗΣ και ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ Πλεύρης διακινεί σαν Νο 1 ‘επιχείρημα’ ενάντια στους αριθμούς θανόντων την έκανες γαργάρα, έτσι;
      Δεν είπες τίποτα παραπάνω.

      Καλά έκανες, διότι έτσι έχεις μείον ένα ρεζιλίκι.
      Εχεις αρκετά ακόμα ρεζιλίκια να αποφύγεις, μέχρι να ξαναγίνεις τμήμα της πολιτισμένης ανθρωπότητας, αφού ξεφύγεις από τον θρησκευτικό σου Μεσαίωνα, να μισείς τους Εβραίους, ακόμη και όταν σερνονται ανυπεράσπιστοι και γυμνοί, γυναίκες, παιδιά, γέροι στο θάνατό τους.

      Ολα τα στοιχεία για την απάτη αυτή εδώ:
      http://imgur.com/a/nW70r

      Ούτε απάντησες άμεσα στο άλλο που σε προκάλεσα, να πεις, αυτό από κάτω. Αλλά απάντησες έμμεσα, άκου ‘κακιά πάστα’, ακόμα στην εποχή της Βίβλου ζεις, όπως ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ όταν μιλούσες για μυσαρούς κ.λπ.
      _______

      Δεν θλίβεσαι καθόλου, κι άσε το παραμύθι. Ο λόγος που αμφισβητείς το Ολοκαύτωμα είναι επειδή θέλεις να συγκαλύψεις το έγκλημα επειδή θέλεις να δικαιώσεις τον Χίτλερ γι’ αυτό που έκανε κι επειδή θέλεις να ρίξεις το φταίξιμο στα θύματα (ΞΑΝΑ!) δηλαδή επειδή θέλεις να το επαναλάβεις.

      Είσαι αντισημίτης και κατά πάσα πιθανότητα σπορά των ηττημένων του ’45, δηλαδή εθνικοσοσιαλιστής.
      Αμφισβητείς το Ολοκαύτωμα διότι σκοπός σου είναι να συγκαλύψεις το έγκλημα ενώ το θεωρείς πολύ σπουδαίο και καλό, μιας που οι Εβραίοι το άξιζαν.

      Ολοι οι αντισημίτες εθνικοσοσιαλιστές έχουν και ένα ακόμη χαρακτηριστικό: Είναι θρασύδειλοι και κρύβονται και κάνουν τον ανήξερο και αρνούνται τα πάντα όταν στριμώχνονται.
      Και, βέβαια, δεν βγαίνουν κοτ-κοτ-κοτ να παραδεχτούν ευθέως και στεντορείως τις ‘ιδέες’ τους.
      Να βγουν, όπως βγαίνουμε εμείς και λέμε καθαρά και κατηγορηματικά ‘Οχι στον αντισημιτισμό, να βγουν κι αυτοί και να πουν

      – ‘ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΕΓΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ’.

      Που τέτοιο θάρρος οι κοτ-κοτ-κοτ κοτούλες της σποράς των ηττημένων του ’45.
      Μόνο γαλιφιές και ξεγλιστρίματα και υπεκφυγές και κοτ-κοτ-κοτ. Και μας ανακατεύει το στομάχι μια βδομάδα τώρα μιλώντας για … ψέματα επάνω σε μια διαφορά 5.000 σε 16 εκατομμύρια ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ και κάτι άλλες βλακείες εκεί για δήθεν εκθέσεις του Ερυθρού Σταυρού και δημοσιεύματα που το … προφήτευαν.

     • ***ΜΑΚΕΔΩΝ***

      Δεν είδα τα σχόλιά σου αυτά – απαντάς σε πολλαπλά post – μου διέφυγαν.

      Είπα από την αρχή πως δεν γνωρίζω αν είναι αληθινό το έγγραφο οπότε μην κομπορρημονείς . Συνεχίσω να μην γνωρίζω , είναι εύκολο για τους Εβραίους να «αγοράσουν» αλήθειες. Το περιοδικό Patterns of Prejudice δεν είναι η επιτομή της αλήθειας , ούτε είδα να παρουσιάζουν κανένα έγγραφο του ΔΕΕΣ .

      Επίσης την επόμενη διάψευση που βάζεις με το έγγραφο αυτό (http://imgur.com/a/nW70r) παρατηρώ πως λέει ότι δεν είναι δικό τους το έγγραφο κι ότι δεν γνωρίζουν από νούμερα νεκρών διότι δεν είναι αυτή η δουλειά τους αλλά στην τελευταία παράγραφο γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι τα 300.000 θύματα …. πως αφού δεν ήταν η δουλειά τους ; Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποια απάντηση …

      Δεν έχω κανένα λόγω να συγκαλύψω κανένα έγκλημα ούτε λόγω να διαπράξω έγκλημα βλάκα ονειροπόλε . Οι ναζί εκτέλεσαν τον ένα παππού μου, ηλίθιε, που θα με κάνεις ναζί . Κατηγορείς το blog μου αλλά δεν έριξες μια ματιά να δεις τι λέω για τους ναζί.

      Δεν τους γουστάρω τους Εβραίους για ότι κακό έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν στον κόσμο , και γιατί «των εβραίων το προς ημάς μίσος ξεπερνά και αυτό των τούρκων.» Α. ΚΟΡΑΗΣ .
      Ο Όρος αντισημίτης δεν με εκφράζει γιατί αυτομάτως τους δίνει αξία και δεν την αξίζουν εσένα όμως ο όρος «εβραιόδουλος» σου πάει γάντι.

      Επίσης λέγοντας η εφημερίδα «Η Ιουδαία κηρύσσει τον πόλεμο στην Γερμανία» ασφαλώς και δεν εννοεί κάποιο κράτος με όνομα Ιουδαία αλλά τους Ιουδαίους . Αυτού του είδους τις εξυπνάδες λέτε μεταξύ σας και νομίζετε πως είστε έξυπνοι;

      Και μάθε πως διάψευση σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας γίνεται μόνο με πρωτοσέλιδο και όχι με … φαντασιώσεις κάποιας ιστοσελίδας nizkor .

      Βλέπω δεν σε άρεσαν οι αριθμοί του φίλου που σου έδειξα . Ας δούμε τους αριθμούς από δω: http://www.jewishvirtuallibrary.org/jewish-population-of-the-world. Φαντάζομαι να μην έχεις αντίρρηση , έτσι ;

      https://uploads.disquscdn.com/images/93314a90210d0a8177d15d2c9d172c848d1724655f6d179f8faef9e356d2969f.png
      Είναι 2 εκ. λιγότερα από της New York Times

      Δεν σου φαίνεται περίεργο; Δες το και σε γράφημα
      https://uploads.disquscdn.com/images/a4e87d510fd0a268a98acfe6ef414bbb5f60b4805fe6ae8e23540996dfab8d6c.png

      Δεν είναι τρελό ; Μετά τον πόλεμο ο εβραϊκό πληθυσμός είχε αύξηση 0,29% ετησίως αλλά πριν τον πόλεμο είχε πενταπλάσια , στο 1,3% , παρ όλες τις κακουχίες , την πείνα, τους λοιμούς, τις εξοντώσεις !
      Ε όχι ρε φίλε ! Μπορείς να βόσκεις όσο κουτόχορτο θέλεις – τσάμπα είναι, μπορείς τους προσκυνάς και να γράφεις όσο θέλεις για να παίρνεις το μεροκάματο άλλα άσε εμάς να έχουμε άλλη άποψη … ακηδεμόνευτη …

     • Ποιο να μου φαίνεται περίεργο;
      Μια χαρά είναι τα νούμερα. Μια χαρά είναι το γράφημα της Jewish Virtual Library, που έχει φτιαχτεί μετά από τόσα χρόνια ερευνών (στο ξαναλέω, δεν υπάρχουν *απόλυτοι* αριθμοί ποτέ και πουθενά, ακόμη και σήμερα με τους υπολογιστές, οι απογραφές δεν μπορεί να είναι 1.000% απόλυτες και ακριβείς, αφού μέσα σε μια μέρα πεθανίνουν και γεννιούνται χιλιάδες).
      Δείχνει, αυτό ακριβώς που λέμε και που λένε όλα τα πανεπιστήμια, χωρίς καμία εξαίρεση, ότι ο πληθυσμός των Εβραίων στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 5,5-6 εκατομμύρια.

      Κοίτα, η στατιστική είναι ολόκληρη επιστήμη. Οι ιστορικοί που ασχολούνται με το Ολοκαύτωμα, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη γενοκτονία ή πόλεμο ή σύγκρουση, συνεχώς διορθώνουν και βελτιώνουν τα νούμερα, ως προς την ακρίβεια, λαμβάνοντας υπόψη κάθε πιθανή πηγή γνώσης. Κάθε χρόνο η ακρίβεια είναι μεγαλύτερη, και μαθαίνουμε περισσότερα και για τους χρόνους και για τους λόγους και για τους τρόπους θανάτωσης, και για την καταγωγή των θυμάτων (όχι μόνο των Εβραίων).

      Το ότι παρουσιάζουν οι Εβραίοι 0,29% αύξηση ετησίως μετά τον πόλεμο είναι απολύτως φυσιολογικό διότι είναι πολύ μικρό και συμβαδίζει με το ότι οι άνθρωποι μετά από πολέμους και γενοκτονίες αργούν να κάνουν οικογένειες και να βρεθούν σε κανονικούς ρυθμούς, όπως στην ειρήνη.
      Είναι βέβαιο ότι ούτε εγώ ούτε εσύ έχουμε κάνει σπουδές δημογραφίας και στατιστικής.
      Αλλά φαίνεται το 0,29% να είναι πολύ μικρή αύξηση ενώ το προπολεμικό 1,3% να ήταν το κανονικό σε περίοδο ειρήνης.

      Δες τι λέει η wikipedia για το θέμα των αυξήσεων.
      Λέει ότι 1,8% ήταν το ανώτερο και 1,1% το κατώτερο:

      – Οι υψηλότεροι ρυθμοί στην αύξηση του πληθυσμού, πάνω από 1,8% ανά έτος, καταγράφηκαν για λίγα χρόνια τη δεκαετία του 1950 και επί λίγο μεγαλύτερο διάστημα την εικοσαετία 1960-1980 (με μέγιστο ετήσιο ρυθμό 2,2% το 1963). Στη συνέχεια μειώθηκαν ως το 1,1% μέχρι το 2012.
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

      Θέλεις να δεις και μια ανεξάρτητη ‘μη εβραϊκή’ πηγή;
      Το ίδιο νούμερο προκύπτει και από τους υπολογισμούς του Pew Research Center, που ασχολείται γενικώς με έρευνες και είναι ένα αξιοσέβαστο ινστιτούτο

      – In 1939, there were 16.6 million Jews worldwide, and a majority of them – 9.5 million, or 57% – lived in Europe, according to DellaPergola’s estimates. By the end of World War II, in 1945, the Jewish population of Europe had shrunk to 3.8 million, or 35% of the world’s 11 million Jews. About 6 million European Jews were killed during the Holocaust, according to common estimates.
      http://www.pewresearch.org/fact-tank/2015/02/09/europes-jewish-population/

      Το ίδιο προκύπτει και από αυτήν την πανεπιστημιακή έρευνα:

      – Jews in the European Community: Sociodemographic Trends and Challenges
      By Sergio DellaPergola, American Jewish Committee (AJC), Jewish Publication Society (JPS), 1993
      http://www.bjpa.org/Publications/details.cfm?PublicationID=17719

      Αρα, στην σοβαρή ιστοριογραφία δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό: Ανάμεσα στο 1939-1945, οι Εβραίοι που χάθηκεν ήταν 5,5 με 6 εκατομμύρια.
      Δεν χρειάζεται άλλο να ασχολείται κανείς με αυτό.

     • ***ΜΑΚΕΔΩΝ***

      Βρε δεν σου φαίνεται περίεργο που εν καιρό εξολόθρευσης και άγριοι κυνηγιού σ΄όλη την Ευρώπη αυτοί γεννοβολούσαν σαν κουνέλια ; Το δε ποσοστό που δίνει η Wikipedia αφορά τον παγκόσμιο πληθυσμό και όχι τον χειμαζόμενο εβραϊκό λαό . Και η αριθμοί του Jewish Virtual Library δεν είναι γράφημα . Το γράφημα από το βιβλίο «Shoah – Η Αναθεωρητική Εκδοχή» το οποίο μπορείς να βρείς εδώ : https://www.scribd.com/document/236471448/Shoah-%CE%97-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE
      Έχει επίσης ένα ακόμη γράφημα που δαντάζει πιό αληθινό, πιό κοντα στην πραγματικότηα , δες το : https://uploads.disquscdn.com/images/222bfc82cdb2e94e5ad54e26c63f8abfc73c2ecf1ff39468b2a13b3d1024bdb3.png
      Δες και το προηγούμενο :
      https://uploads.disquscdn.com/images/a4e87d510fd0a268a98acfe6ef414bbb5f60b4805fe6ae8e23540996dfab8d6c.png
      Μα βρίσκεις λογικό να μειωθούν οι γεννήσεις μεταπολεμικά και λογικό να αυξηθούν εν ακιρό πολέμου ; Αυτό είναι το περίεργο και το τρελό .

      Δεν έχω χρόνο να δω τις σελίδες που έδωσες σήμερα αλλά θα το κάνω την νύχτα.

     • Λες:
      – να γράφεις όσο θέλεις για να παίρνεις το μεροκάματο

      Αυτό είναι. Ο τρόπος που σκέφτεσαι. Αν κάποιος υποστηρίζει κάτι άλλο από αυτό που σου μαθαίνουν στο σχολείο και στην εθνικώς ορθή πλαστογραφημένη ιστοριογραφία, πρέπει αναγκαστικά να υπάρχει συνωμοσία, πράκτορες, πληρωμένοι, πρεσβείες, μυστικά σχέδια, λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Μασονίες, Στοές και λοιπές βλακείες.

      Εχεις μεγαλώσει με την λογική από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Μόνο με συνωμοσίες εξηγούνται όλα. Κάνεις λάθος, και φυσικά είσαι συκοφάντης όταν λες ‘να γράφεις όσο θέλεις για να παίρνεις το μεροκάματο’. Αν αυτό το έλεγες μπροστά μου αλλού, θα σε είχα ήδη μηνύσει για αυτή τη συκοφαντική δυσφήμηση. Αλλά στο ελληνικό ίντερνετ, οι συκοφάντες καλοπερνάνε διότι δεν τους πειράζει κανείς και μπορούν να λένε ό,τι θέλουν χωρίς στοιχεία και χωρίς αποδείξεις.
      Ελα να μου το πεις αυτό διά ζώσης, να δεις τι ωραία θα περάσεις μετά. Αλλά στο ίντερνετ, είπαμε, ο νόμος εσάς προφυλάσσει κι όχι ταθύματα των συκοφαντιών.
      Αλλά έτσι έχετε μάθει, τι να κάνουμε τώρα, υπάρχουν οι ορθολογιστές, υπάρχουν κι οι ψεκασμένοι.

      Λυπάμαι για σένα και για τους ομοίους σου που ζείτε ακόμα στον Μεσαίωνα και ψάχνετε πάντα αποδιοπομπαίους τράγους και συνωμοσίες.

     • ***ΜΑΚΕΔΩΝ***

      Κρύος ιδρώτας με περιβάλλει και ρίγη τρόπου συνταράσσουν το άμοιρο κορμί μου … κάνε μου μήνυση βρε , θα το χαρώ (γνήσια συμπεριφορά θρασύδειλου εβραιόδουλου υπάλληλου) .

      Θα σου κάνω λοιπόν κι εγώ αγωγή διότι δήθεν με αντιλήθφηκες και ισχυρίζεσαι πως είμαι φασίστας , ότι συγκαλύπτω το έγκλημα διότι θέλω να το επαναλάβω … Τα στοιχεία μου στην διάθεσή σου … δώσε μου τα δικά σου και προχωράμε να δούμε ποιος θα περάσει καλύτερα . Δεν ξέρω αν βρήκες και την γιάφκα μου …. ας πάω να δω καλού κακού ε! 🙂

      Λοιπόν άμα είσαι στο Κιλκίς έρχομαι να σου τα πω, αν είσαι πιο μακρυά έλα εσύ , έτσι για να σου δοθεί η ευκαιρία , για την μήνυση ντε …

      Πρόσεξε και κάτι ακόμη … δεν είσαι σε θέση να με τρομάξεις, χτεσινό κουτσαβάκη . Εγώ δεν απειλούμε δεν τρομοκρατούμε και δεν φοβάμαι τίποτα . Άνθρωπος που έχει συναντήσει μια φορά τον δημιουργό του δεν φοβάται να το «ξανακάνει» .Αυτές τις συμπεριφορές στο σινάφι σου , όχι σε μένα .

      Όταν διαφωνείς με κάποιον λες απλά την γνώμη σου , δεν απειλείς και αν δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων απλώς παίρνεις τα κουβαδάκια σου και πας σε άλλη παραλία . Ο μεσαίωνας βρίσκεται στο στρόγγυλο πράγμα που έχεις πάνω στους ώμους και βλέπει παντού αντισημίτες και ρατσιστές, μη χέσω …

      Να λυπάσαι τον εαυτό σου που σ΄ έχουν περάσει χαλινά και σε καθοδηγούν τι να βλέπεις και τι όχι…

     • Λες:
      – Βρε άνθρωπέ μου, που σου ζήτησα την πρώτη μαρτυρία της λέξης
      «ολοκαύτωμα» μου λες ; Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις στο ξαναλέω .
      Άσχετα πράγματα γράφεις !

      Βρε, εσύ δεν έχεις γεμίσει όλο το ίντερνετ με τη βλακεία σαν ΜΑΚΕΔΩΝ ‘Πως το ήξεραν οι Εβραίοι και ΜΙΛΟΥΣΑΝ από πριν τον πόλεμο για Ολοκαύτωμα 6 εκατομμύρίων’;

      Εσύ το ρώτησες αυτό (και δήθεν είναι ‘απόδειξη’ ότι το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη, τι ακούμε θεέ μου).

      Εσύ δεν φωνάζεις παντού ‘ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ – ΣΟΚ: ΑΠΟ ΤΟ 1900 (!!!) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑ «6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ»!, (Έσκουζαν απο το 1900 ότι 6 εκατομμύρια «βασανίζονται» και «θα πεθάνουν» αλλά κανείς δεν το έχαφτε!!!!), 6 εκατομ. Εβραίοι σε προγραμματιζόμενο «ολοκαύτωμα» στη Ρωσία το 1905 :
      Προπαγάνδιζαν ότι θα γίνει ολοκαύτωμα 6 εκατ. Εβραίων στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ Ρωσία…ΠΑΝΤΑ κατά της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ οι ΘΕΟΚΤΟΝΟΙ.

      Δικά σου λόγια είναι αυτά.
      Ρωτάς ‘που το ήξεραν και το έλεγαν από τότε;’
      Ε, επάνω σε αυτό σου απάντησα.
      Πάμε 5η φορά.
      Η ΛΕΞΗ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ δεν είχε αυτή την έννοια ΤΟΤΕ

      Η λέξη Ολοκαύτωμα είναι λέξη που χρησιμοποιήθηκε μόνο μετά τη δεκαετία του 1970 για να περιγράψει τη γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί.
      Και οι Εβραίοι δεν την χρησιμοποιούσαν. Οι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν από το 1945 τη λέξη ‘Shoah’, που σημαίνει καταστροφή, διωγμός. Και ακόμη και σήμερα, αυτήν προτιμούν.
      Μόνο μετά το 1977-1978 άρχισε η λέξη να σημαίνει αυτό που σημαίνει σήμερα, κι αυτό συνέβη (αλλά που να το ξέρεις εσύ αυτό) λόγω ενός σήριαλ με την Μέριλ Στριπ, που λεγόταν Ολοκαύτωμα και είχε μεγάλη επιτυχία.
      Από τότε καθιερώθηκε η λέξη, και βέβαια χρησιμοποιείται τώρα από όλους.
      Αρα πριν το 1945, η λέξη Ολοκαύτωμα ήταν παρόμοια ας πούμε με τη λέξη τραγωδία, μεγάλο κακό.
      Δεν σήμαινε, βλάκα, την γενοκτονία από τους Ναζί, ήταν μια περιγραφική λέξη.
      Αυτό λένε τα δημοσιεύματα σου, για τα οποία με ανάγκασες να πω 4 φορές το ίδιο πράγμα.

      Μου κάνεις μια ερώτηση που είναι άνω ποταμών.
      – Ποιος ο λόγος για τα «χιλιάδες(!) άλλα δημοσιεύματα» με διαφορετικά νούμερα όπως βαυκαλίζεσαι ; Άκου χιλιάδες ! Ποιος τα δημοσίευσε και γιατί; Γιατί κινδύνευαν στα 1900 τα 7 , 6, 5 ή 4 εκατομμύρια Εβραίοι ; Γιατί ;

      Αυτό δείχνει ότι ΟΥΤΕ καν γνωρίζεις τι ακριβώς λένε αυτά τα δημοσιεύματα.
      Και με ρωτάς ‘γιατί έγραφαν ότι κινδύνευαν’;

      Ε αφού κινδύνευαν, τι να κάνουμε τώρα.
      Στη Ρωσία γινόταν πογκρόμ.
      Πρώτη φορά το ακούς αυτό, σωστά;
      Αυτό συνέβαινε, αυτό έγραφαν.
      Και στη Ρωσία οι Εβραίοι ήταν 6 εκατομμύρια
      Και σε άλλες χώρες υπήρχαν διώξεις και η ζωή των Εβραίων ήταν σε κίνδυνο.
      Και καλώς υπήρχαν τέτοια δημοσιεύματα, που είναι το παράξενο;
      Τι ηλίθια ερώτηση είναι αυτή που κάνεις;
      Κούνα το κεφάλι σου λίγο

      Λοιπόν, στο ξαναλέω:

      Τα δημοσιεύματα μιλούσαν και για 4.000.000, και για 5, και για 7, και για 3.000.000, ανάλογα με την περιοχή, νάτα, εδώ είναι
      http://imgur.com/a/ALOlH

      Αλλά αυτά επίτηδες τα αφήνουν απ’ έξω οι πονηροί και οι αρνητές αντισημίτες για να κοροϊδεύουν τα θύματά τους και όσους πιστεύουν ό,τι τους πασάρουν. Εσένα σου δείξανε το κολλάζ που έχει μόνο ειδήσεις με τα ‘6.000.000 κίνδυνο’ κι επειδή είσαι θύμα και δεν έχεις στάλα κριτική σκέψη, έφαγες το παραμύθι.
      Στα δημοσιεύματα γα τη Ρωσία, ο εβραϊκός πληθυσμός ήταν όντως 6 εκατομμύρια.
      Τι να κάνουμε τώρα;
      Μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό;
      Που να ήξερε τώρα εκείνος ο ρεπόρτερ που έγραφε το 1919 ή το 1936 για 6 εκατομμύρια Εβραίων στη Ρωσία σε κίνδυνο, ότι το 2017 θα βρισκόταν ένας ηλίθιος Ελληνας να το θεωρήσει αυτό απόδειξη για το ότι το Ολοκαύτωμα δεν έγινε.

      Εδώ θα βρεις δημοσιεύματα με όλων των ειδών τα νούμερα. Και αν προσέξεις λίγο περισσότερο, θα δεις ότι ‘οι μεγάλες σου ανακαλύψεις’ για τα 6 εκατομμύρια είναι άνθρακες ο θησαυρός. Σκουπίδια είναι, δεν λένε τίποτα απολύτως αλλά άμα ο άλλος είναι βόιδο, τα πιστεύει όλα, χαχαχαχα, να δες:
      http://imgur.com/a/ALOlH

      Αη στο διάολο πια. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις δυο γαϊδουριών άχυρα, θέλεις και σοβαρή συζήτηση για το Ολοκαύτωμα.

     • Η επίσημη απάντηση του Ερυθρού Σταυρού για τις πλαστογραφίες σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων, στο περιοδικό Patterns of Prejudice:
      http://i.imgur.com/b6nOxur.png

      Και η επίσημη έκθεση του ΕΣ που αναφέρεται στην από πάνω απάντηση:
      https://archive.org/details/ReportOfTheInternationalCommitteeOfTheRedCrossOnItsActivitiesDuringTheSecondWorl

      Και η δεύτερη επίσημη απάντηση το 1979, όπου ο ΕΣ καταγγέλει ΞΑΝΑ την πλαστογραφία:
      http://i.imgur.com/xJCzhbc.jpg

      – Patterns of Prejudice, Vol. 12, p.11 (1978)
      Patterns of Prejudice is a journal about historical and contemporary social exclusion published by Taylor & Francis. Founded in 1967, it is a peer-reviewed journal published five times a year devoted to study racial and religious prejudice throughout the world and report on contemporary political events.

      In the 1978 official bulletin, entitled «False Propaganda», the ICRC denounced Holocaust denial and confirmed that the agency «Never published—or even compiled—statistics of this kind which are being falsely attributed to it» and stated that its mission was «to help war victims, not to count them», and questioned how they would have even been able to obtain such statistics had they wanted to, given that they were «only able to enter only a few concentration camps…in the final days of the war».

      The agency states that the figures used are rather «the number of deaths recorded by the International Tracing Service (ITS) on the basis of documents found when the camps were closed», and accordingly bear no relation to the total death tolls, since the Nazis destroyed much documentation, and that many deaths occurred in camps where prisoners were generally not registered. The ICRC considers this misrepresentation as propaganda, and because these claims regarding the ICRC were used for the defense of Ernst Zundel at his trial in 1985, critics state that despite the agency’s attempts to demonstrate the truth, Holocaust deniers have continued to rely on disinformation pinned on the ICRC for the subsequent three decades.

      In 1979, the ICRC stated a second time that they have «never tried to compile statistics on the victims of the war», nor «certified the accuracy of the statistics produced by a third party», and state that the authors of such material have falsified both claims that the document originates from the ICRC.

      Κι εδώ η χαζομάρα που διακινούν οι νεοναζί:
      – One denier gambit is the claim that the International Red Cross got to visit all concentration and extermination camps, recorded all those that died there, and their numbers only tally up to a low six figure amount. Apart from Theresienstadt, the Potemkin village of Nazi Germany specifically built for propaganda purposes, the IRC was, in fact, not allowed proper and complete access to concentration camps, nevermind the extermination camps. Pic related shows a poorly made neo-Nazi infographic showing a widely circulated scan of what is supposed to be a purported letter from the Bad Arolsen International Tracing Service from 1979, addressed to a certain «Herr», a Mr. That this is a letter in German with English words thrown in should already raise the alarm, but we’ll continue anyway: the document lists only registered deaths («beurkundete Sterbefalle») at some Nazi concentration camps. The vast majority of people who died at the death camps were never registered since they didn’t enter the camp (e.g. at Auschwitz, see my article about the Auschwitz death books for more) and were marched on immediately to the gas chambers if they failed the Selektion, or in the case of the AR camps, weren’t meant to be absorbed into the camp in the first place. So this Bad Arolsen letter and similar correspondence is frequently misrepresented as the absolute death toll of the Holocaust by deniers and attributed to the Red Cross.
      http://i.imgur.com/F9nYZg3.jpg

      Πάρτον Πλεύρη σου και μπρος, τράβα να βρεις τίποτα άλλο, αυτό είναι ρεζιλίκι για τους σημερινούς αρνητές του εξωτερικού, ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ να το χρησιμοποιούν.

     • Ακου λίγο, γιατί είσαι πραγματικά χτεσινός, αλλά και πολύ προκλητικός και αυθάδης.
      Ενώ είσαι φανατικά ημιμαθής και οργανικά ασχετος.
      Βρίσκεις στο ίντερνετ 5 μαλακίες που οι συνάδελφοί σου αρνητές του εξωτερικού τις έχουν παρατήσει εδώ και χρόνια, και νομίζεις ότι κάτι κάνεις.
      Πάω στοίχημα αυτά τα ονόματα (Herman Rosenbat και Klara Markus) ούτε που τα είχες ακούσει ποτέ στη ζωή σου κι αν σου ζητήσω να τα πεις μακριά από την οθόνη του υπολογιστή σου, ούτε που θα τα θυμάσαι.

      – Για το Αλμανάκ.
      Να ψάχνεις καλύτερα. Το Αλμανάκ του 1948 λέει ότι τα στοιχεία του δεν είναι καινούργια λόγω του πολέμου, και ότι βάζει τα στοιχεία του 1938. Γι’ αυτό δεν υπάρχει διαφορά στον πληθυσμό των Εβραίων. Από την επόμενη χρονιά που άρχισαν πάλι να δουλεύουν οι υπηρεσίες παγκοσμίως, το Αλμανάκ διόρθωσε τα νούμερα και πράγματι φαίνεται ο χαμός 5,5-6 εκατομμυρίων

      Εδώ, έχει καταρριφθεί από το 1980 αυτή η βλακεία.
      http://www.nizkor.org/features/denial-of-science/worldalmanac.html

      – Ομοίως, η απάτη με τον Ερυθρό Σταυρό.
      Δεν ξέρεις αν είναι αυθεντικό, αλλά το βάζεις.
      Να στο εξηγήσω κι αυτό.
      Ο ΕΣ μιλούσε μόνο για τις δικές του λίστες με τους βεβαιωμένους νεκρούς εκείνη τη στιγμή.
      Κι αυτό έχει καταρριφθεί εδώ και 40 χρόνια.

      Εδώ για το 1943
      http://www.nizkor.org/hweb/orgs/international/red-cross/detained-civilians-1943.html

      Κι εδώ για το 1979, επίσημες δηλώσεις για να διαλύσει τους μύθους.
      http://www.nizkor.org/hweb/orgs/international/red-cross/300000-victims-response.html

      Το τελευταίο με το FBI, δεν θέλει και πολύ μυαλό.
      Απατεώνες παντού υπάρχουν. Δεν σημαίνει ότι επειδή βρέθηκαν ένας εδώ κι ένας εκεί, ότι όλοι οι επιζώντες είναι ψεύτες,
      Μόνος ένας ρατσιστής θα σκεφτόταν έτσι.
      Κι εσύ είσαι ρατσιστής και αντισημίτης, δηλαδή μισείς ανθρώπους που δεν σου έχουν κάνει τίποτα μόνο για την ταυτότητά τους κι επειδή έτυχε να γεννηθούν κάτι που μόνο κατά τύχη δεν γεννήθηκες κι εσύ.
      Δεν πρόκειται να γίνεις κομμάτι του πολιτισμένου κόσμου ποτέ.
      Ζεις στον Μεσαίωνα και πιστεύεις σε προλήψεις, φως φανάρι.

      Για την άρνηση του Ολοκαυτώματος, και για να καταλάβεις πόσο πίθηκας είσαι με αυτά που λες, σου προτείνω αυτό:
      – «Το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ, αλλά ήταν φοβερό και οι Εβραίοι το άξιζαν!»: Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος και η ταινία ‘Denial’ (2016)
      https://xyzcontagion.wordpress.com/2017/01/27/holocaust-denial/

      Τώρα, για τα 6 εκατομμύρια, ξανά.
      Είσαι πραγματικά ανεπίδεκτος μαθήσεως και σκέτη αγανάκτηση.
      Τι μας λες δηλαδή;
      Οτι το Ολοκαύτωμα δεν έγινε επειδή υπήρξαν δημοσιεύματα πριν το 1945, που μιλούσαν για 6 εκατομμύρια Εβραίων σε κίνδυνο;
      Είναι απόδειξη αυτό βρε άσχετε;
      Επειδή είσαι εντελώς αστοιχείωτος.
      Η λέξη Ολοκαύτωμα είναι λέξη που χρησιμοποιήθηκε μόνο μετά τη δεκαετία του 1970 για να περιγράψει τη γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί.
      Και οι Εβραίοι δεν την χρησιμοποιούσαν. Οι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν από το 1945 τη λέξη ‘Shoah’, που σημαίνει καταστροφή, διωγμός. Και ακόμη και σήμερα, αυτήν προτιμούν.
      Μόνο μετά το 1977-1978 άρχισε η λέξη να σημαίνει αυτό που σημαίνει σήμερα, κι αυτό συνέβη (αλλά που να το ξέρεις εσύ αυτό) λόγω ενός σήριαλ με την Μέριλ Στριπ, που λεγόταν Ολοκαύτωμα και είχε μεγάλη επιτυχία.
      Από τότε καθιερώθηκε η λέξη, και βέβαια χρησιμοποιείται τώρα από όλους.
      Αρα πριν το 1945, η λέξη Ολοκαύτωμα ήταν παρόμοια ας πούμε με τη λέξη τραγωδία, μεγάλο κακό.
      Δεν σήμαινε, βλάκα, την γενοκτονία από τους Ναζί, ήταν μια περιγραφική λέξη.
      Αυτό λένε τα δημοσιεύματα σου, για τα οποία με ανάγκασες να πω 4 φορές το ίδιο πράγμα.

      Μου κάνεις μια ερώτηση που είναι άνω ποταμών.
      – Ποιος ο λόγος βρε ανόητε (για να σου απαντήσω στο ίδιο ύφος) για τα «χιλιάδες(!) άλλα δημοσιεύματα» με διαφορετικά νούμερα όπως βαυκαλίζεσαι ; Άκου χιλιάδες ! Ποιος τα δημοσίευσε και γιατί; Γιατί κινδύνευαν στα 1900 τα 7 , 6, 5 ή 4 εκατομμύρια Εβραίοι ; Γιατί ;

      Αυτό δείχνει ότι ΟΥΤΕ καν γνωρίζεις τι ακριβώς λένε αυτά τα δημοσιεύματα.
      Και με ρωτάς ‘γιατί έγραφαν ότι κινδύνευαν’;

      Ε αφού κινδύνευαν, τι να κάνουμε τώρα.
      Στη Ρωσία γινόταν πογκρόμ.
      Πρώτη φορά το ακούς αυτό, σωστά;
      Αυτό συνέβαινε, αυτό έγραφαν.
      Και σε άλλες χώρες υπήρχαν διώξεις και η ζωή των Εβραίων ήταν σε κίνδυνο.
      Τι ηλίθια ερώτηση είναι αυτή που κάνεις;
      Κούνα το κεφάλι σου λίγο, να δεις έχει τίποτα μέσα;

      Λοιπόν, στο ξαναλέω:

      Τα δημοσιεύματα μιλούσαν και για 4.000.000, και για 5, και για 7, και για 3.000.000, αλλά αυτά επίτηδες τα αφήνουν απ’ έξω οι πονηροί και οι αρνητές αντισημίτες για να κοροϊδεύουν τα θύματά τους και όσους πιστεύουν ό,τι τους πασάρουν. Εσένα σου δείξανε το κολλάζ που έχει μόνο ειδήσεις με τα ‘6.000.000 κίνδυνο’ κι επειδή είσαι θύμα και δεν έχεις στάλα κριτική σκέψη, έφαγες το παραμύθι.
      Στα δημοσιεύματα γα τη Ρωσία, ο εβραϊκός πληθυσμός ήταν όντως 6 εκατομμύρια.
      Τι να κάνουμε τώρα;
      Μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό;
      Που να ήξερε τώρα εκείνος ο ρεπόρτερ που έγραφε το 1919 ή το 1936 για 6 εκατομμύρια Εβραίων στη Ρωσία σε κίνδυνο, ότι το 2017 θα βρισκόταν ένας ηλίθιος Ελληνας να το θεωρήσει αυτό απόδειξη για το ότι το Ολοκαύτωμα δεν έγινε.

      Εδώ θα βρεις δημοσιεύματα με όλων των ειδών τα νούμερα. Και αν προσέξεις λίγο περισσότερο, θα δεις ότι ‘οι μεγάλες σου ανακαλύψεις’ για τα 6 εκατομμύρια είναι άνθρακες ο θησαυρός. Σκουπίδια είναι, δεν λένε τίποτα απολύτως αλλά άμα ο άλλος είναι βόιδο, τα πιστεύει όλα, χαχαχαχα, να δες:
      http://imgur.com/a/ALOlH

      Τώρα, βέβαια, όλη αυτή η συζήτηση είναι άκρως υποτιμητική για μένα, και νοιώθω να υποβιβάζω τη νοημοσύνη μου και να προσβάλλω τον εαυτό μου, και μόνο που συζητώ αυτό το θέμα με τα 6 εκατομμύρια μαζί σου.
      Είναι απολύτως αστείο το να σκεφτεί κανείς ότι είναι ‘απόδειξη’ ότι το Ολοκαύτωμα δεν έγινε.
      Δηλαδή, τι ισχυρίζεσαι ότι κάναν οι Εβραίοι;
      Μαζεύτηκαν και είπαν ‘θα πούμε 200 φορές για 6 εκατομμύρια σε κίνδυνο’, από το 1890 μέχρι το 1941, και στο τέλος θα πληρώσουμε τον Χίτλερ να σκοτώσει 5-6 εκατομμύρια από εμάς για να βγει η προφητεία και να βρεθεί ένας ζάβλακας ΜΑΚΕΔΩΝ στην Ελλάδα του 2017 να πει ‘Να η συνωμοσία, την κατάλαβα΄’;
      Αυτό λες;

      Κανονικά, κι εσύ θα έπρεπε να προσβάλλεσαι που κάθεσαι και προβάλλεις αυτές τις ανοησίες για επιχειρήματα.
      Αλλά έτσι είστε εσείς οι φασίστες, στούρνοι και αστοιχείωτοι.

      Τώρα, αν μου φέρεις εδώ κι άλλα τέτοια όπως τα παραπάνω, από αυτά που μπορεί να βρει το κάθε στουρνάρι που ξέρει το google, να ξέρεις δεν θα απαντήσω. Εχω και καλύτερα πράγματα να κάνω από το να χάνω τον χρόνο μου με ανιστόρητους άσχετους που λένε τα ίδια και τα ίδια.

      Νομίζω αγγλικά δεν ξέρεις, αν κατάλαβα καλά, αλλά πριν εκτεθείς πάλι με αυτές τις πλαστογραφίες, να ξέρεις πως ό,τι, ΜΑ Ό,ΤΙ, μα ό,τι μπορεί να βρεις και να φέρεις εδώ, όλα είναι απαντημένα. Διάβασε λίγο, δεν θα πάθεις τίποτα.
      Απλά μπορεί να ξεφύγεις για λίγο από την οργανική σου ασχετοσύνη

      – World Jewish Conspiracy theories from past to present – Album on Imgur
      http://imgur.com/gallery/on1l8

      – 66 Questions & Answers About the Holocaust – Nizkor’s response to the Institute for Historical Review & Ernst Zundel
      http://www.nizkor.org/features/qar/qar00.html
      http://www.nizkor.org/qar-complete.cgi

      – Debunking Holocaust Denial | Holocaust Denial on Trial
      https://www.hdot.org/debunking-denial/

      – The Holocaust: 36 Questions & Answers About the Holocaust by The Simon Wiesenthal Center
      http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/36qs.html

      Τώρα, ποιος είναι έξυπνος και ποιος αδαής, ποιος ξέρει Ιστορία και ποιος μαθαίνει μια βλακιούλα εδώ και μια εκεί από το ίντερνετ, ποιος έχει κριτική σκέψη και μπορεί να βρίσκει πηγές και ποιος τσαλαβουτάει σε βλακείες αρνητών του ίντερνετ, ας κρίνουν οι αναγνώστες.
      Εγώ ξέρω (κι εσύ ξέρεις, βέβαια, άλλο που δεν μπορείς να το παραδεχτείς)

     • Μα πόσος χαζός είσαι.
      Αυτό από το FBI που έβαλες, βρε κοθώνι, ξέρεις τι γράφει μέσα;
      Δεν λέει ότι επιζώντες του Ολοκαυτώματος έκαναν κάποια απάτη ή έστω ότι κάποιοι παρουσιάζονταν σαν επιζώντες ενώ δεν ήταν (που κι ακόμα κι αυτό να γινόταν που είναι η απόδειξη ότι το Ολοαύτωμα δεν έγινε σε κάτι τε΄τοιο;)

      Λέει ότι ένας υπάλληλος σε έναν οργανισμό που ετοίμαζε αιτήσεις και βοηθούσε τα θύματα να λάβουν αποζημιώσεις έκανε μια δική του απάτη, ΕΝΑΣ υπάλληλος, για να καρπώνεται ο ίδιος τα λεφτά και εξαπατούσε το ίδρυμα ΕΡΗΜΗΝ όλων των άλλων.
      Διάβαζε ρε ανεγκάφαλε λίγο πρώτα τις βλακείες που βάζεις.
      Χριστός κι Απόστολος, τι πίθηκας είσαι εσύ.

      – Manhattan U.S. Attorney Preet Bharara said, “As the highest-ranking insider to participate in this despicable fraud against the Holocaust Claims Conference, Mr. Domnitser played an integral role in the scheme by processing fraudulent applications to the conference and turning a profit of thousands of dollars for himself. With today’s sentence, he will be held to account for victimizing Holocaust survivors by diverting funds meant to help them to his own pocket and contributing to this $57 million scheme.”

      According to the superseding indictment, other documents filed in Manhattan federal court, the evidence presented at trial, and statements made during court proceedings:

      The Claims Conference, a not-for-profit organization that provides assistance to victims of Nazi persecution, supervises and administers several funds that make reparation payments to victims of the Nazis, including the Hardship Fund and the Article 2 Fund, both of which are funded by the German government. Applications for disbursements through these funds are processed by employees of the Claims Conference’s office in Manhattan, New York, and the employees are supposed to confirm that the applicants meet the specific criteria for payments under the funds.

      As part of the charged scheme, a network of individuals systematically defrauded the Article 2 Fund and Hardship Fund programs for over a decade. The Claims Conference first suspected the fraud in November 2009 and immediately reported their suspicions to law enforcement, which conducted a wide-reaching investigation.

      The Hardship Fund pays a one-time payment of approximately $3,500 to victims of Nazi persecution who evacuated the cities in which they lived and were forced to become refugees. Members of the conspiracy submitted fraudulent applications for people who were not eligible. Many of the recipients of fraudulent funds were born after World War II, and at least one person was not even Jewish. Some members of the conspiracy recruited other individuals to provide identification documents, such as passports and birth certificates, which were then fraudulently altered and submitted to corrupt insiders at the Claims Conference, who then processed those applications. When the applicants received their compensation checks, they kept a portion of the money and passed the rest back up the chain to their recruiters and others involved in the scheme.

      From the investigation to date, the Claims Conference has determined that at least 3,839 Hardship Fund applications appear to be fraudulent. These applications resulted in a loss to the Hardship Fund of approximately $12.3 million.

      https://archives.fbi.gov/archives/newyork/press-releases/2013/former-holocaust-claims-conference-director-sentenced-to-eight-years-in-prison-for-57.3-million-fraud-on-organization-that-makes-reparations-to-victims-of-nazi-persecution

 • Ο Γκαροντί δεν ήταν «έγκλειστος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μαζί με Εβραίους» σε κάποιο Αουσβιτς ή Τρεμπλίνκα. Στην Αλγερία ήταν αιχμάλωτος. Κι όλα αυτά που λέει από πάνω, που βρήκες και τα έκανες κόπυ/πέηστ, είναι όλα αφού έγινε ισλαμιστής.

  Διάβασε λίγο.

  http://www.iospress.gr/ios1996/ios19960609a.htm

 • Giwrgos Andreou

  Οι φωτογραφία με τους νεκρούς που ποστάρατε παραπάνω συνηγορεί εναντίων σας. Δε δείχνει καλοθρεμμενους ανθρώπους που τους πήρανε από τα σπίτια τους και τους σκότωσαν με αέρια αλλά δειχνει υποσιτισμενους ανθρωπους. Αυτο ενισχύει την άποψη ότι οι ναζι τους χρησιμοποιούσαν σαν σκλάβους μέχρι που χάνοντας τον πόλεμο δεν είχαν να τους ταΐσουν και πέθαιναν από ασιτία και αρρώστιες.

 • Burzum88

  Παρ’ ότι παρακολουθώ την σελίδα σας γιατί έχει να προσφέρει στην κοινωνία του ίντερνετ πράγματα που ψευδοεπιστήμες και τσαρλατάνοι-απατεωνίσκοι διαδίδουν, δεν μπορώ να μην διακρίνω τις παράλογες διαπιστώσεις λόγω ιδεοληψιών. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείτε 2 μέτρα και 2 σταθμά στην επιστήμη. Ή την δέχεστε ή όχι ανεξάρτητα από το αν σας αρέσουν τα αποτελέσματα.
  Η πρώτη μου λοιπόν παρατήρηση, αφορά τον τρόπο που παρουσιάζετε τους αστικούς μύθους και την άποψη που έχουν οι λαοί εναντίον των Εβραίων. Δεν είναι λόγω θρησκοληψίας χριστιανικής. Είναι λόγω ιστορικών γεγονότων και εθνικών διαφορών. Μην ξεχνάτε ότι στην τουρκοκρατία, οι Εβραίοι είχαν περίοπτες θέσεις στο κράτος και καταπίεζαν είτε οικονομικά τον λαό, είτε ακόμη και με σφαγές και εγκλήματα. Αλλά η διαμάχη με τους σημίτες ξεκινάει από πριν την Ελληνιστική περίοδο ακόμη. Και δεν αφορά τους άραβες σημίτες αλλά τους Εβραίους.
  Η δεύτερη παρατήρηση και πιο ουσιαστική είναι ότι πολλοί ιστορικοί και ερευνητές έχουν είτε αποσιωπηθεί, είτε διωχθεί για τα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ πορίσματα ερευνών και έργα που έδωσαν στην δημοσιότητα. Ο μύθος του Ολοκαυτώματος δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός από την σκεπτόμενη μερίδα ανθρώπων της κοινωνίας, όσο υπάρχουν τα έργα του επιστήμονα ιστορικού David Irving και τα αποτελέσματα ερευνών του επίσης επιστήμονα μηχανικού, Fred Leuchter αλλά και πολλών άλλων.
  Το βάρος της απόδειξης πέφτει στο σύστημα που υποστηρίζει με τόσο πάθος την ύπαρξη «6 εκατομμυρίων εκτελεσθέντων» Εβραίων και την κατάρριψη των επιστημονικών ερευνών που δείχνουν το αντίθετο. Μέχρι την στιγμή που θα κριθούν αυτά τα επιστημονικά πορίσματα ως ψευδή ή λανθασμένα, υπάρχει το περιθώριο τουλάχιστον η επιστημονική κοινότητα να ανοίξει τα μάτια της, μακριά από αφορισμούς και ιδεοληψίες.

  • Burzum88. Oi νεοναζιστές χρησιμοποιούν τον αριθμό 88 ως συντομογραφία για το χαιρετισμό «Heil Hitler». Από τα αρχικά (H.H.) καθώς το γράμμα «H» είναι το 8ο του Λατινικού Αλφάβητου.
   https://el.wikipedia.org/wiki/88_(%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82)

   • Giwrgos Andreou

    Η απάντηση σας είναι ξεκάθαρο παράδειγμα του λογικού σφάλματος με την ονομασία ad hominem.
    https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

   • Burzum88

    Υποτίθεται απευθύνομαι σε σοβαρή σελίδα που τοποθετείται με επιχειρήματα και επιστημονική γνώση. Εγώ μπορεί να είμαι κεμαλικός, σταλινικός ή και εξωγήινος ακόμη. Μπορείτε να μου απαντήσετε για το περιεχόμενο των λεγομένων μου με κάποια σοβαρότητα και κάποια επιχειρήματα και όχι σαν την Ιερά Εξέταση;

 • Τάλως

  «Οσο για τα ‘στοιχεία’ του pdf. Εχε χάρη που δεν έχω τόσο χρόνο. Αλλιώς
  θα τα έπιανα σειρά-σειρά και θα σε ξεφτίλιζα πάλι, κι εσένα και την
  ψευδο-‘επιστήμη’ σου.»

  Δεν είναι ο χρόνος το πρόβλημα και άστα αυτά. Είσαι απλά άλλος ένας από τους μυριάδες άσχετους που κυκλοφορούν.

  «Μη μασάτε ρε σεις όλοι που διαβάζετε. Ο τύπος λέει βλακείες, κι αν λάβει
  κανείς υπόψη ότι τον κατηγόρησα 100 φορές για αντισημίτη που μισεί τους
  Εβραίους και ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν το αρνήθηκε, καταλαβαίνετε και τα
  κίνητρά του.»

  Όταν λασπολογείς δεν χρειάζεται ο άλλος να αρνηθεί τίποτα, διότι αποδεικνύεσαι κοινός συκοφάντης. Αλλά μπας και σταματήσεις να σκούζεις, να δηλώσω ότι δεν είμαι αντισημίτης ούτε ναζί.

  • Θυμάσαι τι είπα:

   – Επίσης, το πιθανότερο είναι μετά από μία ή δύο ερωτήσεις, ο αρνητής
   να αρνηθεί την … άρνησή του και να αρχίζει να σκίζει ιμάτια μετά
   βδελυγμίας πως αυτός δεν κατηγορεί τα θύματα και πως το ενδιαφέρον του
   είναι καθαρά ακαδημαϊκό, αλλά όλα αυτά φαίνονται πως είναι προπέτασμα
   καπνού για να κρυφτεί το βασικό: Το μίσος προς τους Εβραίους.

   Νάτο τώρα:
   ‘Εγώ δεν είμαι αντισημίτης, αλλά αυτοί οι Εβραίοι και οι αντιαρνητές (χαχαχα) λένε ψέματα για το Ολοκαύτωμα. Το Ολοκαύτωμα είναι ένας μύθος, δεν συνέβη ποτέ, αλλά ήταν γαμάτο. Εγώ δεν μισώ τους Εβραίους, απλά αυτοί φουσκώνουν νούμερα και λένε ψεύτικές ιστορίες ότι δήθεν τους θανάτωναν μαζικά και βιομηχανικά’.

   Ασε μας ρε σπορά των ηττημένων του ’45, δεν σε πιστεύει κανείς. Μετά από ένα μήνα, και μόνο επειδή σε στρίμωξα, ‘εγώ δε μισώ τους Εβραίους’, αυτά τα κόλπα που μαθαίνεις διαβάζοντας Ρόζενμπεργκ και βλέποντας ταινίς της UFA, αλλού. Φυσικά και τους μισείς, και φυσικά εύχεσαι και εργάζεσαι να ξανασυμβεί ένα Ολοκαύτωμα ‘επειδή οι ΕΒραίοι το αξίζουν’.

   Αλλωστε η άρνηση και η συγκάλυψη είναι τμήμα -και μάλιστα πολύ σημαντικό- των ίδιων των εγκλημάτων, είναι έγκλημα η ίδια

   Τα 7 είναι αυτά εδώ:

   ‘Classification Symbolization Dehumanization Organization Polarization Preparation Extermination’

   Το όγδοο (και τελικό) στάδιο της ίδιας της γενοκτονίας είναι «η συγκάλυψη και η άρνηση της ίδιας της γενοκτονίας»

   Βλ. λ.χ. την εργασία του Gregory H. Stanton ‘The Eight Stages of Genocide and Preventing Genocide’ του 1996, στο οποίο περιγράφονται επακριβώς όλα τα στάδια μιας συγκεκριμένης γενοκτονίας, αλλά ισχύει για όλες.

   Κανείς αρνητής καμίας γενοκτονίας δεν ενδιαφέρεται για την ιστορική ακρίβεια ή για την επιστημονική τεκμηρίωση των γεγονότων.
   ΚΑΝΕΙΣ, ούτε ένας. Αλλο είναι το πραγματικό κίνητρο των αρνητών, που όλοι μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: Απέχθεια για τα θύματα.

   Αν το αναλύσει κανείς το θέμα σε βάθος, θα διαπιστώσει τελικά ότι το ενδιαφέρον των αρνητών προκύπτει επειδή πολύ απλά συμφωνούν με τη γενοκτονία. Θέλουν να την εξυμνήσουν στην πραγματικότητα, θέλουν να ξανασυμβεί, θεωρούν ότι καλώς συνέβη και λυπούνται που δεν ήταν εκεί να συμμετέχουν κι αυτοί. Επειδή δεν μπορούν να το κάνουν αυτό και να δείξουν ανοιχτά το μίσος τους, προτιμούν την αμφισβήτηση και την άρνηση. Στο τέλος όμως το κίνητρο είναι το ίδιο: Ο Αντισημιτισμός τους και η ιδέα πως «οι Εβραίοι το άξιζαν».

   Πες μας τώρα ότι έχεις και ΄πολλούς φίλους Εβραίους’, να δέσει το γλυκό.

   • Τάλως

    «Δεν απάντησες σε τίποτα, όμως.»

    Αρκετά ασχολήθηκα μαζί σου. Είναι σαφές ότι βρίσκεσαι σε φάση παράκρουσης. Σε αφήνω να βράσεις στο ζουμί σου.

  • Δεν απάντησες σε τίποτα, όμως.

   Διάβασες εσύ 134 βιβλία και 15 εγκυκλοπαίδειες;
   Αν όχι, γιατί τα υιοθετείς;
   Πως ξέρεις ότι αυτός που έγραψε το εμετικό σκουπίδι που διακινείς τήρησε όλους τους κανόνες τεκμηρίωσης και συγγραφής;

   Δεν το ξέρεις. Απλά ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ τον αντισημίτη ξένο συγγραφέα πολύ απλά ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ, αλλιώς πως υιοθετείς κάτι που δεν γνωρίζεις;

   Και δεύτερο:
   Γιατί το βιβλίο του Peter Longerich ‘Η άγραφη διαταγή’ δεν συμπεριλαμβάνεται στη Βιβλιογραφία;

   Επειδή το ακούς πρώτη φορά, σωστά;

   Απατεώνα, κομπογιαννίτη, ρατσιστή ψευδο-‘επιστήμονα’, γεμίζεις τη δημόσια σφαίρα σκουπίδια, με το αντισημιτικό σου μίσος.
   Σπορά των ηττημένων του ’45.

  • Δεν απάντησες σε τίποτα, όμως.

   Πάμε ξανά, μη νομίζεις πως θα ξεγλιστράς σε ό,τι δε σε συμφέρει.

   Ξαναρωτάω:

   Διάβασες εσύ 134 βιβλία και 15 εγκυκλοπαίδειες;
   Αν όχι, γιατί τα υιοθετείς;
   Πως ξέρεις ότι αυτός που έγραψε το εμετικό σκουπίδι που διακινείς τήρησε όλους τους κανόνες τεκμηρίωσης και συγγραφής;

   Δεν το ξέρεις.
   Απλά ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ τον αντισημίτη ξένο συγγραφέα πολύ απλά ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ, αλλιώς πως υιοθετείς κάτι που δεν γνωρίζεις;

   Και δεύτερο:
   Γιατί το βιβλίο του Peter Longerich ‘Η άγραφη διαταγή’ δεν συμπεριλαμβάνεται στη Βιβλιογραφία;

   Επειδή το ακούς πρώτη φορά, σωστά;
   Επειδή δεν το ήξερε, ούτε ο αντισημίτης ξένος συγγραφέας του σκουπιδιού, ούτε εσύ για να το προσθέσεις. Απλά εμπιστέυεσαι τυφλά τον ξένο ναζί, και τώρα είναι η ώρα να πεις ‘εγώ δεν είμαι αντισημίτης, ούτε ναζί’, να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

   Πες μας τώρα ότι έχεις και ΄πολλούς φίλους Εβραίους’.

 • Τάλως

  «Με ‘μπλα, μπλα, μπλα’ ξεκίνησες, με ‘μπλα, μπλα, μπλα’ τελειώνεις.»

  Δεν κατάλαβες ψεύτη. ΕΣΥ ξεκίνησες με μπλα, μπλα και συνεχίζεις με μπλα, μπλα.

  «Στο ενδιάμεσο (και αυτή η συζήτηση κράτησε πολλές μέρες) ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.»

  Στα ατελείωτα ψέμματα, συκοφαντίες, βορβορώδη λάσπη και ad hominem που αράδιασες ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ, αρμόζει περιφρόνηση και τίποτε άλλο.

  «Αποκάλυψα τα κίνητρα σου και περιέγραψα τις μεθόδους και τους στόχους σου με μεγάλη ακρίβεια.»

  Πέρα από την προαναφερθείσα λάσπη, πήρες φράσεις από το άρθρο ενός δημοσιογράφου και τις παρουσίασες ως θέσεις των αρνητών. Αυτοί είστε.

  • Ποιοι ‘είμαστε’;
   Είναι πολλοστή φορά που χρησιμοποιείς Β’ πληθυντικό, ενώ μιλάς με ένα μόνο πρόωπο.

   Ποιοι ‘είμαστε’;
   Μήπως ‘οι Εβραίοι’;

   Χεχεχεχε, ούτε μια φορά (σε δέκα μέρες συζήτηση!) δεν αρνήθηκε ότι μισεί τους Εβραίους και ότι είναι αντισημίτης (‘Die Juden sind unser Ungluck’), και νομίζει μπορεί να θολώνει τα νερά μιλώντας περί ανέμων και υδάτων και γιατί έβαλα στα αγγλικά αυτό που -λέει – ήθελα να … κρύψω ότι γράφτηκε στα αγγλικά αλλά το έβαλα στα αγγλικά ώστε να μπορεί να το βρει ο οποιοσδήποτε:
   Φτάνει τόσο, έλεος, κόντεψα να πνιγώ από τα γέλια!

   Α, ναι.
   Και είναι οι ΔΙΚΕΣ σας ΘΕΣΕΙΣ αυτές, ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ:

   – «Το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ αλλά ήταν γαμάτο επειδή οι Εβραίοι το άξιζαν»!

 • Για να ‘ναι η συζήτηση ισότιμη, πρέπει πρώτα να πεις γιατί μισείς τους Εβραίους.
  Οχι για μένα. Εγώ ξέρω. Για τον κόσμο που διαβάζει και κρίνει.

  Είναι η βασική «ιδεολογική» αφήγηση της «σποράς των ηττημένων του 1945»: Πως καπιταλισμός και κομμουνισμός, ή αν θέλετε δεξιά και αριστερά ή μαρξισμός και φιλελευθερισμός, είναι τα «δίδυμα αδερφάκια του Σιωνισμού» ή του «Εβραίου» που μολύνει τη ράτσα (και μόνο που υπάρχει).

  Ο αντισημίτης μισεί τον «άλλο», όχι για πράξεις, όχι για κάτι που έκανε και δεν του αρέσει, αλλά γι’ αυτό που είναι, γι’ αυτό που έτυχε να γεννηθεί. Και δεν τίθεται καν θέμα, αν ο «άλλος» είναι διαφορετικός. Σημασία έχει ότι και μόνο που υπάρχει ο «υπάνθρωπος», «μολύνει τη φυλή». Και γι’ αυτό πρέπει να εξοντωθεί.

  Απολαύστε υπεύθυνα:

  «Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι «μια κοσμοθεωρία που καλύπτει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης υπάρξεως διότι είναι η μοναδική θεωρία που βρίσκεται σε συμφωνία με τους νόμους της φύσεως», σε αντίθεση με όλες τις θρησκείες (και με τον Χριστιανισμό, ασφαλώς) και με όλα τα υπόλοιπα φιλοσοφικά συστήματα και «κοσμοθεωρίες όπως του μαρξισμού και του καπιταλισμού». Βέβαια, η ελληνική εκδοχή του εθνικοσοσιαλισμού πάει λίγο μακρύτερα. «Εθνικιστής γεννιέσαι», διαβάζουμε στα έντυπά τους, και -για να το πούμε με απλά λόγια- όλο αυτό έχει να κάνει με τις δοξασίες τους πως όλα αυτά στα οποία ομνύουν, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, οι διακρίσεις, ακόμα και ο καθαρός ναζισμός και ο -ας πούμε- «τρόπος ζωής» του εθνικοσοσιαλιστή είναι κατ’ αυτούς «φυσικό φαινόμενο», είναι υποτίθεται προσταγή της φύσης, είναι ο φυσικός τρόπος ζωής. Ολο αυτό είναι βασικό στοιχείο της Ε/Σ «θεωρίας». Οτι μόνο ο Ε/Σ είναι σύμφωνος με τις επιταγές της φύσης, ενώ τα άλλα συστήματα, ο καπιταλισμός και ο σοσιαλισμός είναι «ανωμαλίες», πάνε κόντρα στη φύση (και είναι -λένε- «εβραϊκής πηγής και έμπνευσης», ήτοι «τα δίδυμα τέκνα του σιωνισμού» ή του «Εβραίου» που μολύνει τη ράτσα,, και που είναι ο προαιώνιος εχθρός του Ελληνα και πως και αυτοί δίνουν τη «μεγάλη μάχη του Ελληνισμού με τα δίδυμα αδερφάκια του Σιωνισμού».

  «Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945».

  https://www.youtube.com/watch?v=Jk1a7GV6y84

  Για περισσότερα με αυτές τις ιδεοληψίες και τα τραγικά ιδεολογήματα (που όμως δεν υπήρχαν στη δημόσια σφαίρα πριν π.χ. 10-15 χρόνια, παρά μόνο σε πολύ περιθωριακά έντυπα), μπορείτε να δείτε εδά:

  # Οι ανατριχιαστικές αντιλήψεις της -μεταμφιεσμένης αλλά πάντα εθνικοσοσιαλιστικής- Χρυσής Αυγής για τον Χριστιανισμό και για τον ρόλο της γυναίκας
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/01/antilipseis-xa-gia-xristianismo-gynaika/

  • Τάλως

   Μπλα, μπλα, μπλα…

 • Ναι, καλά -ακόμα να πεις ότι δεν μισείς τους Εβραίους.

  Αηντε, ‘Die Juden sind unser Ungluck», και συνέχισε το άσχημο ρατσιστικό σου έργο συγκάλυψης των εγκλημάτων και προετοιμασίας νέων. Το Κομάντο Ρόζενμπεργκ θα ήταν περήφανο για σένα.

 • Τάλως

  Σου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις ότι κάποιος απαξιεί να ασχοληθεί μαζί σου ε; Και από πάνω έχεις το απύθμενο θράσος να κατηγορείς τους άλλους για ψέμματα όταν, εκτός των άλλων εμετικών ψεμμάτων που έγραψες, έβαλες στο στόμα των αρνητών (ξεπερνώντας κάθε όριο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑΣ και ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ) φράσεις από εδώ:

  http://www.theatlantic.com/politics/archive/2016/06/welcome-to-nazi-twitter-ill-be-your-guide/486233/

  Σου οφείλουμε όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ. Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο παράδειγμα για το ήθος ατόμων σαν και σένα.

  • Μα το είπα -και γι’ αυτό το ‘γραψα στα αγγλικά-, ότι αυτό είναι το παράλογο σχήμα που προκύπτει. Και μετά το μετέφρασα. Αν ήταν δικό μου, θα το έγραφα απευθείας στα ελληνικά. Που είναι η ‘ξεδιαντροπιά κι η αθλιότητα’; Ελληνικά καταλαβαίνεις; Δεν ‘έβαλα στο στόμα των αρνητών’ τίποτα. Παρέθεσα το αντισημιτικό τους σχήμα, που στο τέλος-τέλος αποδεικνύεται παράλογο, αλλά ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ οι ΑΡΝΗΤΕΣ όπως εσύ.

   Εσύ τι απέδειξες ακριβώς; Οτι ξέρεις να βάζεις στο google μια φράση; Μπράβο, να σε προτείνουμε για το παράσημο Ernst Zundel, τόση εξυπνάδα.

   Επί της ουσίας; Οτι όλα όσα λέτε αποδεικνύονται τόσο παράλογα («Οι Εβραίοι ήταν οι επιτιθέμενοι στη Γερμανία, και ότι ο Χίτλερ
   λειτούργησε αμυντικά όταν ξεκίνησε το Ολοκαύτωμα, μόνο που δεν ξεκίνησε
   κανένα Ολοκαύτωμα, γιατί το Ολοκαύτωμα είναι ένα ψέμα των Εβραίων, οι
   οποίοι αξίζουν να πεθάνουν σε ένα Ολοκαύτωμα») επειδή στόχος σας είναι να συγκαλύψετε το έγκλημα επί εδάφους παθολογικού μίσους για τους Εβραίους, τίποτα, θα μας πεις;

   Γενοκτονίες υπήρξαν χιλιάδες. Γιατί δεν δείχνεις τον ίδιο ζήλο και δεν ασχολείσαι τόσο επιμελώς για την γενοκτονία π.χ. στην Ινδονησία ή στη Ρουάντα ή στην Αμερική;
   Γιατί γνωρίζεις λεπτομέρειες τύπου ‘πόσα μιλιγκράμ μένουν στα τούβλα των κρεματορίων’ και ‘πόση ώρα χρειάζεται για να καεί ένα πτώμα’ ΜΟΝΟ για τη γενοκτονία των Εβραίων, ενώ για τις άλλες γενοκτονίες δεν ξέρεις απολύτως τίποτα, ή -πιθανότερο- αγνοείς και το ότι έγιναν ακόμα;

   Γιατί τόσα πολλά με τους Εβραίους;

   Ολοι ξέρουν την απάντηση, και ονομάζεται αντισημιτισμός.

 • Τάλως

  Η αλήθεια είναι ότι οι άσχετοι εκεί έξω είναι αμέτρητοι και έχω καλύτερα πράγματα να κάνω απ’ το να ασχολούμαι με τον καθένα που πετυχαίνω. Όποιος θέλει να μάθει την αλήθεια θα διαβάσει και την άλλη πλευρά και θα κρίνει μόνος του.

  • Βέβαια, βέβαια, σαφώς. Οποιος μπορεί να δει προσεχτικά τι είπα στο αρχικό σχόλιο, θα το διαπιστώσει και αυτό:
   Είπα επακριβώς ότι μετά από 2-3 ερωτήσεις όλοι οι αρνητές αρνούνται την … άρνησή τους, όπως κι όλες τους τις πεποιθήσεις

   Είπα, «Αυτός είναι ο κύριος λόγος για την άρνηση τους. Στην πραγματικότητα, θέλουν να εξυμνήσουν τη γενοκτονία και εργάζονται για μια νέα»

   Ετσι κι εδώ. Νομίζεις μπορείς να κρυφτείς, έτσι;.

   Μπορείς να βγεις και να πεις δυνατά και κατηγορηματικά

   – «Δεν είναι οι Εβραίοι πίσω απ’ όλα, δεν είναι συνωμότες που ασκούν παγκόσμιο έλεγχο, δεν είναι κατώτερη ράτσα, τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών είναι ένα πλαστογράφημα, πάντα τους διώκαν και έκαναν πογκρόμ εναντίον τους και τους εξόντωναν χωρίς κανένα λόγο κι εγώ δεν μισώ τους Εβράιους».

   Ελα πέστο.

   • Τάλως

    Μα εγώ δεν αρνήθηκα καμμία άρνηση ή πεποίθηση. Αρνήθηκα να σπαταλήσω τον χρόνο μου μ’ έναν ακόμη από τους χιλιάδες άσχετους όπως εσύ. Σε αφήνω λοιπόν στο παραλήρημά σου.

  • Βέβαια, βέβαια, σαφώς. Οποιος μπορεί να δει προσεχτικά τι είπα στο αρχικό σχόλιο, θα το διαπιστώσει και αυτό:
   Είπα επακριβώς ότι μετά από 2-3 ερωτήσεις όλοι οι αρνητές αρνούνται την … άρνησή τους, όπως κι όλες τους τις πεποιθήσεις

   Είπα, «Αυτός είναι ο κύριος λόγος για την άρνηση τους. Στην πραγματικότητα, θέλουν να εξυμνήσουν τη γενοκτονία και εργάζονται για μια νέα»

   Ετσι κι εδώ.

   Μπορείς να βγεις και να πεις δυνατά και κατηγορηματικά «Δεν είναι οι Εβραίοι πίσω απ’ όλα, δεν είναι συνωμότες που ασκούν παγκόσμιο έλεγχο, δεν είναι κατώτερη ράτσα, τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών είναι ένα πλαστογράφημα, πάντα τους διώκαν και έκαναν πογκρόμ εναντίον τους και τους εξόντωναν χωρίς κανένα λόγο κι εγώ δεν μισώ τους Εβράιους».

   Ελα πέστο.

 • Τάλως

  Όντως δεν χρειάζεται να μπλέκουμε. Στα 10 που έγραψες τα 20 είναι ψέμματα. Ξεπέρασες και τον Σέρμερ. Άξιος.

 • Και η σχετική τεκμηρίωση:

  «8. DENIAL is the eighth stage that always follows a genocide. It is among the surest indicators of further genocidal massacres. The perpetrators of genocide and their ideological supporters try to cover up the evidence. They deny that crimes committed, and often blame what happened on the victims. They wish they could block investigations of the crimes, and continue to deny the facts. Not all of them, but partially anything that can use to produce a doubt in people’s minds. It’s the same tactic we know from the Srebrenica genocide deniers. In Srebrenica trials, we observed as well intimidation of the witnesses.

  – Gregory H. Stanton ‘The Eight Stages of Genocide’
  http://www.genocidewatch.org/aboutgenocide/8stagesofgenocide.html

  Denial is the opposite of ‘Never again’. It’s the surest indicators of further genocidal massacres

  – PowerPoint from ‘Genocide Watch’,
  http://www.genocidewatch.org/images/Eight_Stages_of_Genocide_and_Preventing_Genocide_by_Gregory_Stanton,_Genocide_Watch_May_2008.ppt

 • Πάρα πολύ χρήσιμα και σωστά όλα αυτά.
  Ο επιστήμονας με γνήσιο ενδιαφέρον για τα θέμα, βάζει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης το ένα δίπλα στα άλλα, και όλα μαζί συνθέτουν μια πλήρη εικόνα των πραγματικών γεγονότων, αφού κάθε στοιχείο της υπόθεσης ταιριάζει απόλυτα με όλα τα υπόλοιπα και όλα μαζί δίνουν μια ενιαία αδιαμφισβήτητη αφήγηση και το ένα και μοναδικό αληθινό νόημα:
  Αντίθετα, οι αρνητές απλά προσπαθούν να εστιάσουν αποσπασματικά σε επιμέρους μικρά ζητήματα με σκοπό να αμφισβητηθεί συνολικά η πεντακάθαρη εικόνα των γεγονότων που προκύπτει από τα πορίσματα με τις αμέτρητες αποδείξεις. Επειδή, λοιπόν, είναι λογικό η αφήγηση που προκύπτει από την αποσπασματική και επιλεκτική χρήση στοιχείων να είναι απολύτως αδύναμη και χωρίς κεντρική ιδέα, το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους είναι να παράγονται αυτοαναιρούμενα και αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα θεωρητικά σχήματα χωρίς αποδείξεις και χωρίς αντιστοίχιση με τα γεγονότα. Ο ορισμός της αυτογελοιοποίησης.

  Θα ήθελα να δείξω κάποιες άλλες πτυχές του θέματος, από άλλη οπτική γωνία.

  Κάθε γενοκτονία, σύμφωνα με τους ειδικούς και τους θεωρητικούς που μελετούν γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις, έχει 8 διακριτά στάδια:

  Τα 7 είναι αυτά εδώ:

  ‘Classification Symbolization Dehumanization Organization Polarization Preparation Extermination’

  Το όγδοο (και τελικό) στάδιο της ίδιας της γενοκτονίας είναι «η συγκάλυψη και η άρνηση της ίδιας της γενοκτονίας»

  Βλ. λ.χ. την εργασία του Gregory H. Stanton ‘The Eight Stages of Genocide and Preventing Genocide’ του 1996, στο οποίο περιγράφονται επακριβώς όλα τα στάδια μιας συγκεκριμένης γενοκτονίας, αλλά ισχύει για όλες.

  Στην πραγματικότητα, η άρνηση είναι τμήμα -και μάλιστα πολύ σημαντικό- των ίδιων των εγκλημάτων, είναι έγκλημα η ίδια. Φαινόμενο που το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά: Οπως ακριβώς συμβαίνει με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις άλλες γενοκτονίες, λ.χ. με τη γενοκτονία των Αρμενίων, με τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα, με τη Ρουάντα.

  Κανείς αρνητής καμίας γενοκτονίας δεν ενδιαφέρεται για την ιστορική ακρίβεια ή για την επιστημονική τεκμηρίωση των γεγονότων.
  ΚΑΝΕΙΣ, ούτε ένας. Αλλο είναι το πραγματικό κίνητρο των αρνητών, που όλοι μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: Απέχθεια για τα θύματα.

  Αν το αναλύσει κανείς το θέμα σε βάθος, θα διαπιστώσει τελικά ότι το ενδιαφέρον των αρνητών προκύπτει επειδή πολύ απλά συμφωνούν με τη γενοκτονία. Θέλουν να την εξυμνήσουν στην πραγματικότητα, θέλουν να ξανασυμβεί, θεωρούν ότι καλώς συνέβη και λυπούνται που δεν ήταν εκεί να συμμετέχουν κι αυτοί. Επειδή δεν μπορούν να το κάνουν αυτό και να δείξουν ανοιχτά το μίσος τους, προτιμούν την αμφισβήτηση και την άρνηση. Στο τέλος όμως το κίνητρο είναι το ίδιο: Ο Αντισημιτισμός τους και η ιδέα πως «οι Εβραίοι το άξιζαν».

  Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς, ακόμα και σε μια συζήτηση σε φόρουμ στο ίντερνετ. Ο αρνητής πάντα, εκτός από την αμφισβήτηση των στοιχείων και των γεγονότων, κάποια στιγμή θα εκφράσει απέχθεια ή και μίσος του για τα θύματα. Ανεπαίσθητα ή έντονα, δεν έχει σημασία, πάντως κάποια στιγμή η αποστροφή του θα φανεί, και μαζί συχνά θα κατηγορήσει τα θύματα και θα ρίξει τις ευθύνες πάνω τους.

  Επίσης, το πιθανότερο είναι μετά από μία ή δύο ερωτήσεις, ο αρνητής να αρνηθεί την … άρνησή του και να αρχίζει να σκίζει ιμάτια μετά βδελυγμίας πως αυτός δεν κατηγορεί τα θύματα και πως το ενδιαφέρον του είναι καθαρά ακαδημαϊκό, αλλά όλα αυτά φαίνονται πως είναι προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί το βασικό: Το μίσος προς τους Εβραίους.

  Ολοι οι αρνητές είναι αντισημίτες. Ακόμη και μερικοί περίεργοι που ισχυρίζονται ότι έχουν εβραϊκή καταγωγή, όπως καναδυο παραγωγοί φιλμ που έκαναν κάτι αναθεωρητικές δουλειές, ή 1-2 Ισραηλινοί πολίτες, αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

  Οποιος θυμάται εκείνο το πρωτοσέλιδο με τίτλο ‘Judea declares war on Germany’, που χρησιμοποιούν οι αρνητές για να δείξουν πως δήθεν οι Εβραίοι τα ξεκίνησαν όλα. Προκύπτει ένα πολύ ενδιαφέρον (και εντελώς παράλογο) σχήμα που αξίζει να δει κανείς. Τι λένε λοιπόν οι αρνητές;

  – The Jews were the aggressors in Germany, and Hitler was operating defensively when he initiated the Holocaust, except that he didn’t initiate the Holocaust, because the Holocaust is a lie perpetrated by the Jews, who deserve to die in a Holocaust:

  («Οι Εβραίοι ήταν οι επιτιθέμενοι στη Γερμανία, και ότι ο Χίτλερ λειτούργησε αμυντικά όταν ξεκίνησε το Ολοκαύτωμα, μόνο που δεν ξεκίνησε κανένα Ολοκαύτωμα, γιατί το Ολοκαύτωμα είναι ένα ψέμα των Εβραίων, οι οποίοι αξίζουν να πεθάνουν σε ένα Ολοκαύτωμα»)

  Ή με άλλα λόγια:

  ‘The Holocaust never happened, it is a hoax, but it was awesome’
  («Το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ, είναι ψέμα, αλλά ήταν φοβερό!»)

  • Τάλως

   Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα…

 • Ίον Αλαφουζέσκου

  Αρκεί να εξετάσει κανείς τους λόγους για τους οποίους αρνούνται το Ολοκαύτωμα.
  Επειδή,προφανώς,μιλάμε για τους Εβραίους κάτι που είναι αρκετό από μόνο του για τους ψεκασμένους,μισαλλόδοξους της Γης.

  • John Smith

   Όχι ότι διαφωνώ σε κάτι, αλλά και οι Εβραίοι το παρατραβάνε απ’ τη μεριά τους. Το να επικαλούνται το ολοκαύτωμα κάθε φορά που θέλουν να παραστήσουν τους διωκόμενους, λες και αφορούσε αποκλειστικά αυτούς και όχι όλους όσους οι ναζί θεωρούσαν «μη Άριους», είναι αρκετά προκλητικό.

 • Τάλως

  Ααααααα, εσείς δεν βάζετε μυαλό με τίποτα! Δεν σας έφτασε το προηγούμενο άρθρο, συνεχίζετε την προπαγάνδα!

  ΟΛΑ όσα λέει ο Σέρμερ για τους αρνητές είναι ψέμματα! ΟΛΑ! Όποιος θέλει να μάθει τι πραγματικά λένε, ας περάσει από εδώ.

  https://www.scribd.com/document/236471448/Shoah-%CE%97-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE

  Και μετά ας ξαναδιαβάσει το αρθράκι για να γελάσει με την καρδιά του.

  • Konstas

   Από όσα έχω διαβάσει έως τώρα στο link που παραθέτεις.

   Επικαλείται τον Ρασινιέ. Το επιχείρημά του για τον συγκεκριμένο φαίνεται ως βάσιμο (για ποιον λόγο ένα θύμα να υπερασπίζεται τους θύτες του;). Μόνο που δεν φέρνει άλλα παραδείγματα θυμάτων, μένει στον Ρασινιε. Αρκεί η μαρτυρία ενός (1) θύματος; Μόνο αυτός δηλαδή ήταν αρκετά φιλότιμος ώστε να επιμείνει στην αλήθεια, όλοι οι άλλοι που πέρασαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είδαν τα ψέμματα και δεν μίλησαν;

   Το Μαουτχάουζεν δεν θεωρείται ότι ανήκει στα στρατόπεδα εξόντωσης. Με λίγα λόγια, η «δουλειά» του Μαουτχάουζεν δεν ήταν να εξοντώνει (αυτήν την δουλειά την είχαν αναλάβει άλλα στρατόπεδα). Παρόλα αυτά πέθαναν σε αυτό 95.000 άνθρωποι – 14.000 Εβραίοι «μόλις» λέει !!! Επειδή λοιπόν η αναλογία θανάτων Συνόλου/Εβραίων ήταν 14,73% είναι «μόλις» 14.000 Εβραίοι (φαντάσου δηλαδή να ήταν και στρατόπεδο εξόντωσης, τι «παρτυ» θα είχε γίνει). Αν στο Μαουτχάουζεν είχαν δολοφονηθεί 950.000 άνθρωποι, θα είχαμε «μόλις» 140.000 Εβραίους δολοφονηθέντες !

   Για τους θαλάμους αερίων αναφέρει πρώτα (στην 3η σελίδα) ότι «Στα στρατόπεδα πράγματι λειτούργησαν θάλαμοι αερίων. Ο σκοπός τους όμως ήταν οι απολυμάνσεις όχι οι θανατώσεις κρατουμένων», ενώ στην σελίδα 15 αναφέρει «ΠΛΗΝ των θαλάμων αερίων πολλές ΑΛΛΕΣ μέθοδοι εξόντωσης ήταν γνωστές». Τελικά οι θάλαμοι αερίων ήταν μέθοδος απολύμανσης ή μέθοδος εξόντωσης;;;

   Αναφέρει στη συνέχεια 10 μεθόδους εξόντωσης, λιγότερο ή περισσότερο διαδεδομένες, εκτός από αυτή των θαλάμων αερίων. Πραγματικά δεν γνωρίζω ποια ήταν η αναλογία χρήσης αυτών των μεθόδων σε σχέση με τους θαλάμους αερίων. Είναι γεγονός ότι όταν αναφερόμαστε Ολοκαύτωμα, στο συλλογικό υποσυνείδητο έχει μείνει ο θάλαμος αερίων, όχι τόσο οι άλλες μέθοδοι.Συνολικά απαριθμούμε 11 μεθόδους. Πόσο % αφορούσε η κάθε μια; Αν ο θάλαμος αερίων ήταν το 50% του συνόλου λ.χ. τότε ορθώς έχει μείνει, ως η πιο χαρακτηριστική μέθοδος. Μπορεί από την άλλη, τελικά, οι θάλαμοι αερίων να αφορούσαν συνολικά σχετικά μικρό ποσοστό, επομένως το ορθό είναι να αναφερόμαστε και στις υπόλοιπες μεθόδους. Οκ, να πούμε ότι η κυριότερη μέθοδος εκτέλεσης δεν ήταν ο θάλαμος αερίων αλλά λ.χ. οι ενέσεις, για να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια (για ποιον λόγο κάποιος να έχει αντίρρηση σε αυτό αν ισχύει;). Πόση σημασία έχει αυτό όμως;

   Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν παραποιημένες φωτογραφίες. Αναρωτιέται ο συγγραφέας του βιβλίου για ποιον λόγο να το κάνει κανείς αυτό, αν έχει πραματικές φωτογραφίες. Λόγοι υπάρχουν πολλοί. Για να εντυπωσιάσει, για να πουλήσει κάτι καινούργιο, επειδή είναι μυθομανής, επειδή είναι attention whore (όπως ο τύπος που για πολλά χρόνια παρουσιαζόταν ότι δήθεν βρέθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, μαζί με άλλα ψέμματα και έβγαζε και ομιλίες για αυτό, όταν τελικά αποκαλύφθηκε από έναν υπέρμαχο της αποκάλυψης του Ολοκαυτώματος και όχι αρνητή και το παραδέχθηκε δημοσίως -πρόσφατη είδηση). Να αποδείξεις ότι 20 φωτογραφίες του Ολοκαυτώματος είναι παραποιημένες δεν έχει καμία αξία όταν υπάρχουν χιλιάδες. Για να έχει βάση το επιχείρημα ότι βασίστηκε ο «μύθος» σε παραποιημένα στοιχεία θα πρέπει να αμφισβητήσεις επιτυχώς, αν όχι το σύνολο, τουλάχιστον την συντριπτική πλειοψηφία των ντοκουμέντων, όχι καμιά εικοσαριά (αν θεωρηθεί καν ότι κατέρριψες επιτυχώς τα ντοκουμέντα , λ.χ. ένα σωρός πτωμάτων που αποδείχθηκε ότι στήθηκε από τους αμερικάνους καταρρίπτει μόνο το γεγονός ότι τα πτώματα δεν ήταν αρχικά στοιβαγμένα έτσι, δεν καταρρίπτει το γεγονός ότι υπήρχαν τα πτώματα, ούτε αποδεικνύει φυικά ότι τους σκότωσαν οι αμερικάνοι).

   Μέχρι το Κεφάλαιο 2 έχω φτάσει. Αν έχω χρόνο θα διαβάσω και παρακάτω.

   • Τάλως

    Απ’ οτι βλέπω έχεις ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ προβλήματα κατανόησης. Αυτά πχ που γράφει για το Μαουτχάουζεν είναι για να σου εξηγήσει τι σημαίνει αναθεώρηση σε αντιδιαστολή με την άρνηση που χρησιμοποιεί η προπαγάνδα για να παραπλανεί τους αδαείς.

    Αν δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι τόσο απλό δεν θα καταλάβεις τίποτα απ’ το υπόλοιπα.

    • Konstas

     Αυτό το καταλαβαίνω, εσύ χάνεις την ουσία της υπόθεσης.

     Αναθεώρηση ιστορικά (λ.χ. για το Μαουτχάουζεν) σημαίνει ότι κάποια στιγμή θεωρούνταν στρατόπεδο εξόντωσης και έπειτα αυτό αναθεωρήθηκε. Από εκεί που η κρατούσα ιστορικά άποψη έλεγε ότι το Μαουτχάουζεν ήταν ένα στρατόπεδο με σκοπό την εξόντωση των κρατουμένων, τελικά η κρατούσα ιστορική άποψη είναι πλέον ότι αυτό το στρατόπεδο δεν είχε σαν ΣΚΟΠΟ την εξόντωση των κρατουμένων, αλλά την κράτηση, την καταναγκαστική τους εργασία, ή οτιδήποτε άλλο.

     Σχετικά με αυτό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είμαι σίγουρος ότι ο χαρακτηρισμός του στρατοπέδου ως «εξόντωσης» ή μη είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για τους ιστορικούς και εφόσον κατέληξαν σε ένα ορθό επιστημονικό συμπέρασμα, το σωστό επιστημονικά είναι να αναφέρεται έτσι.

     Για τους μη ιστορικούς (όπως εγώ) τι σημασία έχει; Νομικά η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως δεν απαιτεί ΣΚΟΠΟ αλλά γενικότερα πρόθεση. Είτε ο σκοπός τους σε κεντρικό επίπεδο για το στρατόπεδο αυτό ήταν η εξόντωση των Εβραίων, είτε απλώς το αποδέχονταν ως αναγκαίο ή ενδεχόμενο, δεν αλλάζει κάτι. Είχαν πρόθεση να σκοτώσουν όλο αυτόν τον κόσμο.

     Στην περίπτωση λοιπόν του Μαουτχάουζεν, που είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, λαμβάνεται μια τεχνική λεπτομέρεια, που μόνο τυπική σημασία έχει (ο χαρακτηρισμός του στρατοπέδου) και χρησιμοποιείται ως κάτι μείζον σε ένα κεφάλαιο με τίτλο «Δύο μύθοι». Με λίγα λόγια, μια τεχνική λεπτομέρεια, ελάσσονος σημασίας, χρησιμοποιείται -υποτίθεται- για να αποδομήσει την κρατούσα άποψη ή για να μας πείσει ότι έχουν ειπωθεί και υπερβολές για το Ολοκαύτωμα (λες και δεν το γνωρίζουμε).

     Είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα που έκαναν οι ιστορικοί του ΣΚΑΙ όσον αφορά το αφιέρωμα στο 1821. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα 10λεπτο σχεδόν εκπομπής αφιερωμένο στο γεγονός ότι κατά την ελληνική επανάσταση, η έλληνες κάτοικοι ενός χωριού είχαν σφάξει και μικρό αριθμό άμαχων τούρκων σε αυτό το χωρίο. Ένα γεγονός πραγματικό, αλλά αμελητέας σημασίας σε σχέση με την συνολική εικόνα της ελληνικής επανάστασης και της τουρκοκρατίας. Και όμως αφιερώθηκε τόσο δυσανάλογα μεγάλος χρόνος σε αυτό, χρόνος που αναλογούσε κανονικά σε γεγονότα πολύ μεγαλύτερης σημασίας για το 1821.

     Και αυτοί μια «αναθεώρηση» πρότειναν. Και αυτοί σε πραγματικό γεγονός αναφέρονταν. Μόνο που υπερτόνισαν την σημασία του γεγονότος αυτού, επιχειρώντας εμμέσως, πλην σαφώς, παράταιρους συμψηφισμούς.

     Το πρόβημά σας είναι ότι υπό τον μανδύα της ιστορικής αναθεώρησης (κάτι που δεν είναι καθόλου κακό να συμβεί), προσπαθείτε να γενικεύσετε την υποβίβαση του Ολοκαυτώματος, απλώς με την προσπάθεια δημιουργίας αμφιβολιών μεν, χωρίς βέβαια να παρέχετε συγκεκριμένα στοιχεία και απαντήσεις.

     Χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό είναι η έλλειψη γραπτής διαταγής του Χίτλερ για την εξόντωση των Εβραίων. Στο βιβλίο αναφέρεται το λογικοφανές κατ’ αρχάς (μα ήταν δυνατόν να έχει γίνει αυτό χωρίς οργανωμένο γραπτό σχέδιο και εντολή, όταν οι Ναζί λειτουργούσαν αυστηρά υπό διαταγές;), αλλά παραλείπεται -επίτηδες- το δεύτερο σκέλος : Στο ίδιο το βιβλίο υπάρχει η παραδοχή ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ πέθαναν πολλοί (ίσως όχι 6 εκατομμύρια αλλά πάντως πολλοί) στα στρατόπεδα και ΠΡΑΓΜΑΤΙ γινόταν εξόντωση (αναφέροντας και 10 μεθόδους που «θάφτηκαν»).

     Το ερώτημα/επιχείρημα τώρα αντιστρέφεται: Μα πως έγινε αυτή η εξόντωση αν δεν υπήρχαν διαταγές; Αφού είπαμε ότι οι Ναζί λειτουργούσαν πάντοτε υπό διαταγές και σχέδιο. Τελικά δηλαδή αυτές οι (έστω μειωμένες) εξοντώσεις που δέχεστε ότι έγιναν, έγιναν αυτοβούλως, χωρίς διαταγές; Ή μήπως τελικά δεν έγινε καν εξόντωση; (αυτό δεν είναι άρνηση;)

     Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Ή υπήρχαν τελικά διαταγές ή δεν υπήρχαν. Ή έγινε εξόντωση μαζική (ασχέτως αριθμού) ή δεν έγινε. Αποφασίστε το πρώτα αυτό και μετά συζητάμε.

     Υ.Γ. Είχα πραγματικά ενδιαφέρον να συνεχίσω να διαβάζω τα «επιχειρήματα» για να κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Τελικά δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Και επειδή δεν θέλω να χάνω τον χρόνο μου άσκοπα, θα την λήξω εδώ την συζήτηση από την πλευρά μου.

     • Τάλως

      Επιβεβαιώνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Δεν υπάρχει καμμία παραδοχή στο βιβλίο για εξόντωση. Οι 10 μέθοδοι «θάφτηκαν» επειδή ήταν ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! Δεν υπήρξαν ποτέ! Είναι τόσο ξεκάθαρο και όμως δεν παίρνεις χαμπάρι. Άσ’ το καλύτερα.

     • Konstas

      Οκ τώρα με κάλυψες. «Δεν υπάρχει καμμιά παραδοχή στο βιβλίο για εξόντωση». Αυτό σημαίνει ΑΡΝΗΣΗ του Ολοκαυτώματος. Αν δεν υπήρξε μαζική εξόντωση δεν υπήρξε και Ολοκαύτωμα.

      Μην μιλάμε λοιπόν για «αναθεώρηση», να μιλάμε για άρνηση του Ολοκαυτώματος και αν υπάρχουν τα στοιχεία που να την υποστηρίζουν εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Γιατί στο βιβλίο αναφέρονται μόνο στοιχεία αμφισβήτησης, χωρίς να αναφέρονται τα -υποτίθεται- αναθεωρηθέντα στοιχεία.

      Λ.χ. αναφέρει «Ο αριθμός των 6.000.000 νεκρών είναι μια αστήρικτη και ανεύθυνη υπερβολή». Οκ, να το δεχθώ. Πόσοι ήταν λοιπόν οι νεκροί; 5.000.0000, 4.000.000, 3.000.000, 100.000; Από την απάντηση στο ερώτημα αυτό μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα για το εάν επρόκειτο για εξόντωση βάση σχεδίου ή θανάτων από μεμονωμένες ενέργειες στρατιωτών, αξιωματικών ή διοικητών.

      Μπορεί κανείς να υποστηρίξει σοβαρά ότι εάν τυχόν οι νεκροί Εβραίοι δεν ήταν 6.000.000 αλλά λ.χ. 2.000.000 τότε δεν επρόκειτο για «εξόντωση»;;;; 2.000.000 θάνατοι χωρίς κανένα κεντρικό σχέδιο;;;;

      Από όσα είδα, στο βιβλίο δεν γίνεται καμία εκτίμηση των θανάτων με στοιχεία, ούτε καν κατά προσέγγιση, το μόνο που λέει στο τέλος είναι το γενικό, αόριστο, αστήρικτο και αυθαίρετο «με το σύνολο των νεκρών πιθανώς να μην ξεπερνάει το 10% της επίσημης εκδοχής». Γιατί το 10% και όχι το 15% δεν μας λέει.

      Αν είχε σπαταλήσει ελάχιστη ενέργεια στο να παραθέσει στοιχεία που να υποστηρίζουν τον κυριότερο ισχυρισμό του (εξόντωση, αριθμός νεκρών) θα μπορούσε κάποιος καλόπιστα να αναφέρεται σε «αναθεώρηση». Είναι σαφές όμως ότι πρόκειται για άρνηση υπό τον μανδύα της αναθεώρησης, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει το άρθρο των ellinika hoaxes.

      Εγώ αυτό καταλαβαίνω… τώρα αν εσύ καταλαβαίνεις καλύτερα, περίμενε την …αναθεώρηση (σχολικά βιβλία του μέλλοντος : «Αρχικά ο αριθμός των νεκρών Εβραίων του Ολοκαυτώματος εκτιμήθηκε στα περίπου 6.000.000 νεκρούς. Κατόπιν όμως του εξαιρετικού πονήματος «SHOAH – Η αναθεωρητική Εκδοχή της Τελικής Λύσης του Εβραϊκού Ζητήματος», αποδείχθηκε ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανώς να μην ξεπερνούσε το 10% της επίσημης ως τότε εκδοχής, επειδή το έγραψε ο συγγραφέας του πονήματος αυτού.» Case closed)

     • Τάλως

      Δεν διάβασες, ούτε θα διαβάσεις το βιβλίο. Discussion closed.

     • Konstas

      Διάβασα ένα μέρος, όταν ακόμα πίστευα ότι είχα απέναντί μου έναν άνθρωπο που μπορεί να συζητήσει με πραγματικά επιχειρήματα και όχι μόνο με το «επιχείρημα» -«δεν διάβασες το βιβλίο», «δεν κατάλαβες το βιβλίο».

      Από εκεί και έπειτα πράγματι δεν διάβασα περισσότερο. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να διαβάζω σκουπίδια.

     • Τάλως

      Διάβασες ένα μέρος, δεν κατάλαβες τίποτα ή δεν σου άρεσαν αυτά που διάβασες και τα παράτησες.

   • leon06010

    Τίποτα δεν έχεις καταλάβει: στους θαλάμους αερίων τους ψέκαζαν, για να αφυπνιστούν.
    Ξοιπνάται κιε δυαδόσται111

   • John Smith

    Χαρά στην υπομονή σου που κάθισες να το διαβάσεις. Μην κάνεις πάντως τον κόπο, δεν καταλαβαίνει.

 • John Smith

  Το θέμα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι ο εκάστοτε «αφυπνισμένος» δεν αρνείται τόσο το ίδιο το γεγονός όσο την επίσημη εκδοχή του -πχ δεν αρνείται τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά το τι συνέβαινε σε αυτά. Και αυτό συμβαίνει γιατί -με εξαίρεση ίσως κάποιους ακραίους που όντως θα ήθελαν να βγάλουν τους ναζί αγίους- το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποδείξει ότι κάποιοι κρύβουν την αλήθεια -στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτοί είναι οι Εβραίοι, που «παριστάνουν τα θύματα για να πάρουν τον κόσμο με το μέρος τους». Με αυτή τη βάση το μόνο που χρειάζεται είναι να αποδείξει ότι τα γεγονότα μπορούν να έχουν και άλλες ερμηνείες, και αυτομάτως τα στοιχεία των αντιπάλων του γίνονται αποδείξεις ότι κάποιοι «διαστρεβλώνουν την αλήθεια». Και η όλη τάση να θεωρείται το ολοκαύτωμα θέμα καθαρά εβραϊκό -λες και δεν υπήρχαν άλλα θύματα- δεν βοηθάει καθόλου.

 • leon06010

  Θα πω κάτι κ ας ακουστεί όπως θέλει. Με δεδομένο ότι κάποιος μένει απλά στην άρνηση και δεν προχωρά σε πράξεις που στρέφονται κατά άλλων, γιατί φτάσαμε στο σημείο να διώκεται ποινικά; Το θεωρώ επικίνδυνο. Καλά έκαναν οι Ισραηλινοί και επικύρωσαν την ύπαρξή τους (αν και τα έχουν κάνει λίγο θάλασσα κι αυτοί, αλλά δεν είναι της παρούσης) αλλά το να φτάσουμε στο σημείο να διώκουμε ιδέες και γνώμες, που απέχουν από τις πράξεις, είναι νομίζω λάθος.

  • Konstas

   Έχεις δίκιο στην συλλογιστική σου leon, αλλά δεν διώκεται κανείς ποινικά στην Ελλάδα επειδή αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα (ή άλλη γενοκτονία) και μόνο.

   Ο νόμος αναφέρει «1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους της που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου.»

   Προκειμένου να υπάρχει παράνομη πράξη δεν αρκεί κάποιος να αρνείται το Ολοκαύτωμα, αλλά να το κάνει με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή να έχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα.

   Έτσι λ.χ. :
   – Κάποιος που λέει «εγώ δεν πιστεύω ότι έγινε το Ολοκαύτωμα, πιστεύω ότι όλο αυτό ήταν στημένο», δεν διαπράττει ποινικό αδίκημα

   – Κάποιος που λέει «εγώ δεν πιστεύω ότι έγινε το Ολοκαύτωμα, όλο αυτό το οργάνωσαν οι Εβραίοι που βρίσκονται πίσω από όλες τις συνωμοσίες κατά της ανθρωπότητας», διαπράττει ποινικό αδίκημα γιατί εκφράζεται με τρόπο που ενέχει υβριστικό χαρακτήρα για τους Εβραίους

   Αν δεν υπήρχε αυτή η διάταξη, ακόμα και αν κάποιος το έλεγε αυτό ΔΕΝ θα μπορούσε να καταδικαστεί για εξύβριση (των Εβραίων), γιατί νομολογιακά έχει κριθεί ότι στην εξύβριση/δυσφήμηση θα πρέπει να προσδιορίζεται ένα πρόσωπο ή, έστω και ένας σχετικά ευρύς αλλά συγκεκριμένος κύκλος προσώπων. Δεν υπάρχει εξύβριση κατά ολόκληρου λαού.

   Η διάταξή μας είναι σωστή. Εξ όσων γνωρίζω, στην Γερμανία έχει ποινικοποιηθεί απλά και μόνο η άρνηση του Ολοκαυτώματος, γεγονός που είναι προβληματικό καθώς διώκει ιδέες και γνώμες

   • leon06010

    Για νά’μαι ειλικρινής τη διάταξη τη βρίσκω ελαφρώς ασύντακτη κι ακατανόητη.
    Βλέπω ότι δε διαφωνούμε πουθενά, κι επιπλέον είχα στο νου μου τη Γερμανία κι όχι την Ελλάδα. Νομίζω ότι και στις ΗΠΑ διώκεται η άρνηση του Ολοκαυτώματος, αλλά δεν επιμένω.
    Κι η επιφύλαξή μου όσον αφορά τη δίωξη ιδεών αναφέρεται και σε άλλα θέματα. Δεν θα επεκταθώ όμως γιατί θα μου την πέσουν όλοι, μια κ κανείς δεν θα καταλάβει τι εννοώ, εξ άλλου οι φανατισμοί περισσεύουν μεταξύ των Ελλήνων.
    (Αν θες να το συζητήσουμε ιδιωτικά, ευχαρίστως. Μοιάζεις να ξέρεις από νομικά)

    • Όχι, να το συζητήσετε εδώ, να διαβάζουμε και εμείς -ζηλεύω.

    • Konstas

     Νομίζω ότι γενικά το επίπεδο των αναγνωστών του site είναι αρκετά υψηλό, ώστε να μην στην πέσουν γενικά (ίσως μόνο μεμονωμένα) για τις απόψεις σου, εφόσον είναι φανερό άλλωστε ότι τις εκφράζεις με κόσμιο τρόπο, συντεταγμένα και απροκατάληπτα.

     Εν πάσει περιπτώσει, εσύ κρίνεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ιδέες και απόψεις, όταν δεν συνοδεύονται από επιβλαβείς/άδικες πράξεις, πρέπει να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα (χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι δεν δικαιούμαστε να τις κρίνουμε και μάλιστα αυστηρά- δεν δικαιούμαστε όμως να τις διώκουμε).

     Προσωπική μου άποψη είναι ότι ακόμα και αν κάποιος είναι δηλωμένος φασίστας (λ.χ. πατέρας Πλεύρης βλ. http://news247.gr/eidiseis/politiki/kwnstantinos-pleurhs-eimai-fasistas-alla-den-exw-sto-xeri-moy-th-svastika.2432761.html ), έχει κάθε δικαίωμα να σκέφτεται έτσι και δεν έχουμε δικαίωμα να του επιβάλλουμε το αντίθετο (τι; να μην σκέφτεται έτσι;). Μπορεί να καταδικάζω την ιδεολογία του, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου, που επίσης έχω δικαίωμα να την έχω και να την εκφράζω.

     Το πιο επικίνδυνο για την δημοκρατία είναι να φοβάται τις «επικίνδυνες» απόψεις.

     • leon06010

      Με κάλυψες απόλυτα. Ειδικά με την τελευταία πρόταση.
      Όντως σκεφτόμουν τη Χρυσή Αυγή και ότι κάπου δεν διώκεται μόνο για τα όσα έχουν πράξει τα μέλη της (δικαίως) αλλά και για τα όσα διακηρύσσει (αδίκως) και όχι τόσο από επίσημα δικαστήρια αλλά από την κοινωνία.
      Και γενικότερα θεωρώ ότι στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980 και μετά, ίσως από τη μεταπολίτευση και μετά, ο,τιδήποτε «δεξιό», ελληνοκεντρικό (με τη σοβαρή έννοια), υπεράσπιση του Χριστιανισμού κλπ θεωρείται φασιστικό. Ναι δεν διώκεται επίσημα αλλά δεν έχει και πολλή διαφορά τελικά.
      Ναι, εν τέλει συμφωνώ απόλυτα ότι το πιο επικίνδυνο για τη δημοκρατία είναι να φοβάται τις «επικίνδυνες» και αντίθετες θα πρόσθετα εγώ, απόψεις.

      Όσο για τη διάταξη, στην τελευταία σου παράγραφο, και διόρθωσέ με, δεν είναι λίγο ασαφής ο όρος «μέσος άνθρωπος»; Με την έννοια του σοβαρού και συγκροτημένου; Γιατί κανένας σοβαρός και συγκροτημένος άνθρωπος δεν θα μισούσε ολόκληρο έθνος εξ αιτίας ενός βιβλίου. Να τους κράξει για τυχόν πατάτες και λάθη κυβερνήσεων, για πολέμους κλπ ναι. Όλος ο πλανήτης ψέγει που-χου την Ισραηλινή κυβέρνηση για την πολιτική της, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν ξεκινήσει νέος διωγμός εναντίον των Ισραηλινών.

      Εν πάσει περιπτώσει, καταλαβαίνω το πνεύμα της διάταξης αλλά εξακολουθώ να τη θεωρώ κακογραμμένη. Δηλαδή το σχόλιό μου αφορά τη σύνταξη και όχι το περιεχόμενο_δευτερεύον θέμα.

    • Konstas

     A, όσον αφορά τη διάταξη : Χωρίζεται σε τρια σκέλη…

     Το 1ο σκέλος»Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων» προσδιορίζει την ίδια την πράξη προσβολής (επιδοκιμάζει, ευτελίζει κλπ), τους τρόπους τέλεσής της (προφορικά, δια τύπου κλπ) και το τι επιδέχεται προσβολής (γενοκτονίες, εγκλήματα πολέμου κλπ που έχουν αναγνωριστεί από τον Ελλ. Βουλή ή διεθνή δικαστήρια). Αναγκαστικά είναι μακροσκελές γιατί πρέπει να συμπεριλάβει κάθε πιθανό είδος και μέσο προσβολής και να προσδιορίσει επίσης τι επιδέχεται τέτοια προσβολή

     Το 2ο σκέλος «και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους της που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία,», αφορά ποιες ομάδες μπορούν να προσβληθούν από αυτήν την πράξη. Δεν αρκεί να προσβάλλεται οποιοσδήποτε, αλλά θα πρέπει η προσβολή να είναι ουσιαστικά ρατσιστικού τύπου (φυλή, χρώμα, θρησκεία κλπ)

     Το 3ο σκέλος «όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της,» περιγράφει το τι θα πρέπει να μπορεί να προκαλέσει η συμπεριφορά αυτή. Δεν αρκεί δηλαδή το γεγονός ότι προσβάλλεται κάποιος από την άρνηση, θα πρέπει η ίδια η άρνηση να είναι υβριστική ή να μπορεί να υποκινήσει μίσος ή βία.

     Για παράδειγμα, το βιβλίο που αναφέρει ο Τάλως δεν είναι (ούτε πρέπει να είναι) παράνομο. Όσο διάβασα, πράγματι μπορεί να υποστηριχθεί ότι «αρνείται την σοβαρότητα του Ολοκαυτώματος δημόσια», είναι ένα ζήτημα εάν το κάνει κακόβουλα (γνώμη μου ναι), αλλά δεν προκύπτει από πουθενά η πρόθεση εξύβρισης ή το ότι μπορεί να υποκινήσει μίσος και βία

     Σημειωτέον το «να μπορέι να υποκινήσει μίσος και βία κρίνεται αντικειμενικά, με κριτήριο τον μέσο συνετό άνθρωπο, δηλαδή να διαβάσει ο μέσος άνθρωπος το βιβλίο και να αρχίσει να μισεί τους Εβραίους ή να αρχίσει να κυνηγάει τους Εβραίους. Δεν κρίνεται με κριτήριο τον τρελάκια, που θα το διαβάσει και θα του την δώσει, δεν κρίνεται με κριτήριο ανθρώπους ήδη προκατειλημμένους, που ήδη τα πιστεύουν αυτά. Το ίδιο το βιβλίο θα πρέπει να μπορεί να προκαλέσει το μίσος και την βία, πράγμα που δεν κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο.