Ποιοι είμαστε
Αρχική Το εμβόλιο διφθερίτιδας, τέτανου και κοκκύτη ΔΕΝ προκαλεί αυτισμόHOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Το εμβόλιο διφθερίτιδας, τέτανου και κοκκύτη ΔΕΝ προκαλεί αυτισμό

13 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

d6ad0d_6a212c169d534c92838e2d18ac730ee7-mv2

Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορεί δημοσίευμα σε ομάδες αντιεμβολιαστών που ισχυρίζεται πως η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), παραδέχτηκε πως το εμβόλιο του τετάνου έχει ως παρενέργεια τον αυτισμό. Τι ισχύει πραγματικά;Καταγραφή481

Καταγραφή483

https://archive.is/lKo9g

Το δημοσίευμα προέρχεται από τη συνωμοσιολογική σελίδα yournewswire.com. (Η σελίδα αυτή, είναι εντελώς αναξιόπιστη και μόνο στα σοβαρά δεν μπορείς να την πάρεις. Παράδειγμα, Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι “το 95% της παγκόσμιας άρχουσας τάξης δεν είναι καν άνθρωποι”.)
Αναφέρει πως το τριπλό εμβόλιο DTap (διφθερίτιδα, τέτανος και κοκκύτη – εμπορική ονομασία Tripedia), προκαλεί Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (SIDS) και αυτισμό σύμφωνα με δημοσίευση στο φύλλο οδηγιών της FDA.

d6ad0d_6a212c169d534c92838e2d18ac730ee7-mv2

Το επίμαχο απόσπασμα είναι το κάτωθι:

α2

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν κατά τη χρήση μετά την έγκριση του Tripedia περιλαμβάνουν ιδιοπαθή θρομβοπενική πορφύρα, SIDS, αναφυλακτική αντίδραση, κυτταρίτιδα (βακτηριακή μόλυνση), αυτισμό, σπασμούς / σπασμούς γενικευμένης επιληψίας, εγκεφαλοπάθεια, υποτονία, νευροπάθεια, υπνηλία και άπνοια. Τα συμβάντα περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο λόγω της σοβαρότητας ή της συχνότητας αναφοράς. Επειδή τα συμβάντα αναφέρονται σε εθελοντική βάση από έναν πληθυσμό αβέβαιου μεγέθους, δεν είναι πάντα δυνατό να εκτιμηθεί η συσχέτισή τους με τα συστατικά του Tripedia”.

Οι αντιεμβολιαστές τονίζουν το πρώτο μέρος της προηγούμενης παραγράφου, ενώ υποβαθμίζουν ή δεν αναφέρουν καθόλου το δεύτερο μέρος που δηλώνει πως τα ευρήματα των παρενεργειών δεν προέρχονται από κάποια ελεγχόμενη μελέτη, αλλά από τις εθελοντικές αναφορές ανώνυμων πολιτών. Η νομοθεσία στην Αμερική υποχρεώνει να αναγράφουν αυτές τις ανώνυμες αναφορές αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ισχύουν. Με απλά λόγια, εάν κάποιος δήλωνε πως έμεινε έγκυος από το εμβόλιο, η FDA θα ήταν υποχρεωμένη να το αναφέρει. Αυτό μας εξήγησε χαρακτηριστικά ο παιδίατρος Αντώνιος Δαρζέντας

Στο snopes.com διαβάζουμε: Η συγκεκριμένη ανακοίνωση που ουσιαστικά είναι φύλλο οδηγιών της FDA χρονολογείται από το 2005. Όλως τυχαίως, ανακαλύφθηκε από κάποιον μπλόγκερ και αμέσως έγινε viral. Η χρονολογία έχει μια ακόμη σημασία. Μέχρι το 2010, που ανακλήθηκε η στημένη έρευνα του Dr. Andrew Wakefield που ενοχοποιούσε τα εμβόλια για τη πρόκληση αυτισμού, θεωρούταν έγκυρη. Η έρευνα είχε δημοσιευτεί στο Lancet. Το ανακληθέν άρθρο βρίσκεται εδώ. Εάν αναρωτιέστε γιατί χρειάστηκαν 12 χρόνια για να απορριφθεί η έρευνα του Wakefield, η απάντηση σύμφωνα με το Lancet, ήταν πως έπρεπε να μεσολαβήσει μια δεκαετία διαδοχικών ερευνών όπου προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αναπαράγουν τα αποτελέσματα της έρευνας του (The study itself has not stood the test of time. The results could not be replicated by other labs. A decade of subsequent research has sufficiently cleared the MMR vaccine of any connection to ASD). Η ιατρική άδεια του Dr. Andrew Wakefield ανακλήθηκε.

autism-2016-vaccine-3

Σύνδρομο Αιφνιδίου Βρεφικού Θανάτου (SIDS)

Στα συνομωσιολογικά δημοσιεύματα τονίζεται πως το στο φύλλο οδηγιών αναφέρεται το SIDS, ως πιθανή παρενέργεια. Ακριβώς από κάτω, αναφέρει πως σε σχετική έρευνα διαπιστώθηκε πως το ποσοστό των βρεφών που πεθάναν ήταν υψηλότερο στα ανεμβολίαστα παιδιά (Αυτό εννοείται πως δεν το αναφέρουν οι αντιεμβολιαστές):

Στη γερμανική ελεγχόμενη μελέτη και στην αμερικάνικη ανοιχτή μελέτη, 14.971 παιδιά έλαβαν το Tripedia. Αναφέρθηκαν 13 θάνατοι. Τα αίτια περιλάμβαναν 7 περιπτώσεις SIDS και οι υπόλοιπες ένα από τα ακόλουθα: εντερίτιδα, Σύνδρομο Leigh, επινεφρίδιο σύνδρομο, καρδιακή ανακοπή, αυτοκινητιστικό ατύχημα, και τυχαίο πνιγμό. Όλα αυτά τα γεγονότα συνέβησαν πάνω από δύο εβδομάδες μετά την ανοσοποίηση. Το ποσοστό των SIDS στη γερμανική μελέτη ήταν 0,4 / 1.000 εμβολιασμένα βρέφη. Το ποσοστό των SIDS στην αμερικανική μελέτη ήταν 0,8 / 1.000 εμβολιασμένα βρέφη και το αναφερόμενο ποσοστό των SIDS στις ΗΠΑ 1985 έως 1991 ήταν 1,5 / 1.000 γεννήσεις. Τυχαία και μόνο, μερικές περιπτώσεις SIDS αναμένεται να συμβούν μετά τον εμβολιασμό με DTP35 (ολόκληρα κύτταρα κοκκύτη) ή εμβολίων DTaP”.

In the German case-control study and US open-label safety study in which 14,971 infants received Tripedia vaccine, 13 deaths in Tripedia vaccine recipients were reported. Causes of deaths included seven SIDS, and one of each of the following: enteritis, Leigh Syndrome, adrenogenital syndrome, cardiac arrest, motor vehicle accident, and accidental drowning. All of these events occurred more than two weeks post immunization. The rate of SIDS observed in the German case-control study was 0.4/1,000 vaccinated infants. The rate of SIDS observed in the US open-label safety study was 0.8/1,000 vaccinated infants and the reported rate of SIDS in the US from 1985-1991 was 1.5/1,000 live births. By chance alone, some cases of SIDS can be expected to follow receipt of whole-cell pertussis DTP35 or DTaP vaccines”.

Καταγραφή482

UCM101580.pdf

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, ακόμη και άσχετοι θάνατοι από πνιγμό ή αυτοκινητιστικό ατύχημα, είναι υποχρεωτικό να μπούν στο φυλλάδιο.

Επιδημιολογία του τετάνου

Πρόκειται για ασθένεια που θερίζει ζωές στον λεγόμενο 3ο κόσμο. Το 1990 προκάλεσε 356.000 θανάτους παγκοσμίως. Με την εξάπλωση των εμβολίων, αυτός ο αριθμός έπεσε στους 59.000 θανάτους το 2013. Στις ΗΠΑ αναφέρθηκαν 31 περιπτώσεις για το διάστημα μεταξύ 2000-2007. Η συντριπτική πλειοψηφία, αφορούσε άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί, ή άτομα που δεν είχαν λάβει τις αναμνηστικές δόσεις. (Πηγές: CDC & NCBI)

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να σας προξενεί εντύπωση το γεγονός πως οι αντιεμβολιαστές υιοθετούν, έστω και αποσπασματικά, ένα φυλλάδιο οδηγιών της FDA που σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ένας από τους μεγάλους εχθρούς, που εργάζονται για τη μείωση και/ή τον έλεγχο του πληθυσμού.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως ο FDA παραδέχτηκε πως το εμβόλιο του τετάνου έχει ως παρενέργεια τον αυτισμό και SIDS, καταρρίπτεται.

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα να ρωτάτε και να ενημερώνεστε πάντα από το γιατρό σας και όχι από διάφορα αμφιβόλου αξιοπιστίας άρθρα στο διαδίκτυο ή σε διάφορες ομάδες του facebook.

 

 

terranovaincognita.gr

Fact-check for the sake of Democracy