Ποιοι είμαστε
Αρχική Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας για τις κατασκηνώσεις.HOAXES FAKE NEWS

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας για τις κατασκηνώσεις.

14 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στο facebook ένα έγγραφο της Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, που ενημερώνει για τις κατασκηνώσεις που διοργανώνει. Το έγγραφο είναι ψεύτικο. 

ΨΕΥΔΕΣ

Εκτός από το facebook το έγγραφο το είδαμε και στο thecaller.gr το οποίο επεσήμανε ότι η εικόνα μπορεί να είναι τρολιά, δηλαδή κατασκευασμένη.

Η δημοσίευση αναφέρει:

Η κατασκήνωση των… ανθρωπόμορφων τεράτων της Ιεράς Μητρόπολης – Η επική ανακοίνωση που έγινε viral

Η επική ανακοίνωση κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.
Υποτίθεται ότι η Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας διοργανώνει κατασκηνώσεις. Μέχρι εδώ όλα καλά. Αλλά τι πρέπει να έχει μαζί του όποιος αποφασίσει να πάει;

Τα αγόρια πρέπει να πάρουν μαζί τους τα… παπιγιόν και τις γραβάτες για να πάνε εκκλησία, όπως επίσης και καθημερινά ρούχα χωρίς τις στάμπες του σατανά! Εκτός από τις πετσετούλες και το μαγιό που πρέπει να έχουν, δεν πρέπει να ξεχάσουν να βάλουν στις αποσκευές τους και χτένα. Γιατί; Γιατί πρέπει να κάνουν χωρίστρα!

Και τώρα πάμε στα κορίτσια. Όσες κάνουν αυτό το… κακό στον εαυτό τους και πάνε στην «ιερή» κατασκήνωση πρέπει καταρχάς να πάρουν το αυστηρά ολόσωμο μαγιό (τα μπικίνι είναι για τις… εξώλης και προώλης), καθημερινά να φοράνε φούστες γιατί είναι πολύ φυσιολογικό να κυκλοφορούν στα γρασίδια με αυτές και παπούτσια χωρίς τακούνια (γιατί είναι άδικο να κλέβουν ύψος). Επίσης θα πρέπει να κυκλοφορούν με την τρίχα… κάγκελο αφού δεν επιτρέπονται τα ξυραφάκια, αναμαλλιασμένες επειδή τα ζελέ είναι… κακά και φόρμες Bodytalk -ναι bodytalk- επειδή το «σώμα δεν μιλάει»! Α! Και απαγορεύονται οι φούστες πάνω από τη μισή γάμπα.

42201

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε από το axinios.blogspot.gr και είναι άγνωστο αν είναι τρολ ή αν πρόκειται για την πραγματική ανακοίνωση της Μητρόπολης. Το σίγουρο είναι πως η ανακοίνωση, αληθινή ή ψεύτικη είναι αστεία!

Το ψεύτικο έγγραφο προβλήθηκε και από τον τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ

http://www.skai.gr/mobile/tv/video?mmid=276602

και στο παρακάτω λίνκ στο 09:00

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=276601

Αρχικά να αναφέρουμε πως το ψεύτικο έγγραφο είναι παλιό. Κυκλοφόρησε το 2014 από το axinios.blogspot.gr που έχει διαγράψει την ανάρτηση.

Το axinios.blogspot.gr συνηθίζει να κατασκευάζει έγγραφα για να κάνει σάτιρα. Παράδειγμα:
42202

Η πραγματικό έγγραφο (2014) της Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας για τις κατασκηνώσεις είναι το παρακάτω.

42203

Το axinios.blogspot.gr πιθανότατα  ήθελε να σατιρίσει με αυτό τον τρόπο την αναφορά στο πραγματικό έγγραφο, πως για τα κορίτσια απαγορεύονται τα σορτς, μίνι και τιραντάκια.

Μα είναι δυνατόν έγγραφο Μητρόπολης να αναφέρει πως αν υποπέσει στην αντίληψη των ομαδαρχών, συναναστροφές με άτομα του άλλου φύλλου, οι εμπλεκόμενοι θα αρραβωνιάζονται αμέσως;  Και ποια Μητρόπολη διοργανώνει κατασκηνώσεις για ενήλικες 18 με 28 ετών; Λίγη λογική…

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.