Καταρρίπτεται – Μουσουλμάνοι ασελγούν στο άγαλμα της Παρθένου Μαρίας

In Facebook, Fake, Fake news, Hoax, Like farming, Αερολογίες - μπούρδες. by Θάνος Επαχτίτης2 Comments

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο facebook ανάρτηση που απεικονίζει 2 μουσουλμάνους να »ασελγούν» στο άγαλμα της Παρθένου Μαρίας.

 • ΨΕΥΔΕΣ

α1

Συγκεκριμένα, μέσω της σελίδας Armenia for Christ, έφτασε στην Ελλάδα η εν λόγω φωτογραφία. Οι αντιδράσεις των χρηστών του Facebook ήταν αναμενόμενες.

α2

Τι ισχύει

Η Παναγία είναι ιερή μορφή και για τους μουσουλμάνους. Μια από τις αναφορές του ονόματός της στο Κοράνι, είναι η ακόλουθη: »Και οι Άγγελοι είπαν, Μαρία, πράγματι, ο Αλλάχ σε έχει επιλέξει και εξαγνίσει να είσαι πάνω από όλες τις γυναίκες του κόσμου» (σούρα 3:42).

Στην εικόνα απεικονίζονται 2 διασώστες του Μεξικανικου Ερυθρου Σταυρού που ανέρτησαν την επίμαχη φωτογραφία το 2013. Κατόπιν, εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους. Σχετικα τοπικά δημοσιεύματα διαβάσαμε στο milenio.com και στο notus.com.mx.

Τέλος, στην εικόνα φαίνεται το σήμα του Ερυθρού Σταυρού στο μανίκι του ενός εκ των δύο ιερόσυλων.

α3

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως δύο μουσουλμάνοι ασελγούν στο άγαλμα της Παναγίας, καταρρίπτεται.

terranovaincognita.gr

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 • Konstas

  Επειδή αναφέρει «ΔΥΟ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ».

  Το ζήτημα δεν είναι αν δυο «τελειωμένοι» Μεξικανοί έκαναν μ…ς, το ζήτημα είναι αν δυο ισλαμιστές έκαναν την συγκεκριμένη μ…α. Και επειδή είναι μάλλον αδύνατο οι διασώστες του μεξικανικού ερυθρού σταυρού να ήταν ισλαμιστές (και σίγουρα δεν παρέχεται για αυτό καμιά απόδειξη), η είδηση ότι «»ΔΥΟ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ», ασέλγησαν στο άγαλμα της Παναγίας καταρρίπτεται.

  (Το ίδιο θα καταρριπτόταν και η είδηση «ΔΥΟ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ…» ή «ΔΥΟ ΜΑΟ ΜΑΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ…» ή «ΔΥΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ…»)

 • John Smith

  Η μόνη ένσταση που θα μπορούσε να έχει κάποιος είναι ότι τη στιγμή που δεν αναφέρεται πουθενά το θρήσκευμα των δύο μεξικάνων παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ήταν όντως μουσουλμάνοι. Φυσικά αυτό δεν δικαιολογεί τις καφρίλες των δικών μας.