Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΙΔΟΥ τα κατορθώματα των Γερμανών: 100.000 Γερμανοί κάνουν σεξ με τα κατοικίδιά τους!HOAXES

Καταρρίπτεται – ΙΔΟΥ τα κατορθώματα των Γερμανών: 100.000 Γερμανοί κάνουν σεξ με τα κατοικίδιά τους!

29 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Τα τελευταία χρόνια αναδημοσιεύεται συνεχώς άρθρο που υποστηρίζει πως 100.000 Γερμανοί κάνουν σεξ με τα κατοικίδιά τους. Παραθέτει μάλιστα και σχετική φωτογραφία βιασμένου σκύλου.

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο makeleio.gr, το attikanea.blogspot.com και δεκάδες άλλα ιστολόγια.
11
Τι ισχύει:
Σύμφωνα με σχετικό νόμο, η σεξουαλική εκμετάλλευση ζώων, απαγορεύεται στη Γερμανία, όπως απαγορεύονται και τα πορνεία ζώων. Ο νόμος αναφέρεται στο σύνδεσμο bverfg.de. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων λέει: ”es verboten ist, ein Tier für eigene sexuelle Handlungen zu nutzen oder für sexuelle – Μτφ: απαγορεύεται η χρήση ζώου για σεξουαλικές δραστηριότητες”,  και ”Ordnungswidrigkeit mit einer Geldbuße bis zu fünfundzwanzigtausend Euro geahndet werden. – Μτφ: Πλημμέλημα που τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι € 25.000΄΄. Στον ίδιο σύνδεσμο γίνεται αναφορά στην απόρριψη της ένστασης ορισμένων Γερμανών κτηνοβατών, που επιθυμούσαν χαλάρωση του νομοθετικού πλαισίου. (Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο). Ο νόμος είχε περάσει από τη Κάτω Βουλή το 2012 και επικυρωθηκε από τη Bundestag, το 2013 (Πηγή: thejournal.ie – NYT)
Στη Γερμανία όπως και σε κάθε άλλη χώρα υπάρχουν κτηνοβάτες. Τα πορνεία ζώων στη χώρα, εφόσον υπάρχουν, δεν είναι νόμιμα και διώκονται ποινικά. Η ”διαπίστωση” του άρθρου πως η σεξουαλική εκμετάλλευση ζώων στη Γερμανία είναι διαδεδομένη, απέχει έτη φωτός από τη πραγματικότητα. Ο αριθμός 100.000 προέρχεται από δήλωση του Michael Kiok, που αυτοανακηρύχθηκε επικεφαλής των κτηνοβατών της Γερμανίας και ισχυρίζεται (χωρίς να υπάρχει κάποια απόδειξη) πως εκπροσωπεί 100.000 ομοίους του…
Το άρθρο μας αναφέρει πως ”θα τροποποιηθεί ο νόμος” και πως ”η οργάνωση Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (ZETA) σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της τροποποίησης του νόμου” κτλ. Όπως προαναφέραμε ο νόμος είναι εν ισχύ εδώ και αρκετά χρόνια και η προσφυγή της ΖΕΤΑ απορρίφθηκε ήδη από το 2014, κάτι που τα Ελληνικά ιστολόγια ξεχνούν να αναφέρουν, ανακυκλώνοντας την ίδια παραπληροφόρηση.
Όσον αφορά την επίμαχη φωτογραφία που απεικονίζει βιασμένο σκύλο στη Γερμανία, η αρχική πηγή είναι η γερμανική φιλοζωική οργάνωση Aktion Fair Play. Η προέλευσή της είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί δεδομένου πως κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2012. Ενδέχεται να προέρχεται από ιστοσελίδες της Νοτίου Κορέας. Ακόμη όμως και αν προέρχεται από τη Γερμανία, δεν επαρκεί για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του άρθρου.
13883796_314134888926686_1149197589_n

Με το ζήτημα της εμπορίας ζώων στο εξωτερικό έχει ασχοληθεί και ο γνωστός δικηγόρος Άγγελος Αγγελέτος. Ιδού τι δήλωσε σχετικά:

αγγελος

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως 100.000 Γερμανοί είναι ζωόφιλοι δεν αποδεικνύεται πουθενά και ο ισχυρισμός πως στη χώρα υπάρχουν νόμιμα πορνεία, καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy