Καταρρίπτεται – ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ… για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

17

Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε διάφορα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως το εμβόλιο κατά του καρκινου του τραχήλου της μήτρας είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και αποτρέπουν τις νεαρές γυναίκες από να το κάνουν. Όπως θα δούμε παρακάτω, τα μυθεύματα αυτά, μπορεί να αποδειχθούν επιζήμια για τη δημόσια υγεία.

 [icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item ~Τ%type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

Ας δούμε το δημοσίευμα του olastifora.gr

[content_band style=»color: #333;» bg_color=»#FBF6D9″ border=»all» inner_container=»true»] [custom_headline style=»margin-top: 0;» level=»h4″ looks_like=»h3″]ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ… ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΌΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΊΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΉΛΟΥ ΤΗΣ ΜΉΤΡΑΣ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!![/custom_headline]

aposyrsi-molismeno-emvolion-gardasil

Δεν σας φάνηκε παράξενο που ξαφνικά δόθηκε τόσο μεγάλη δημοσιότητα στο “θαυματουργό” νέο φάρμακο Gardasil της (στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω δικαστηρίων για το θανατηφόρο αναλγητικό Vioxx) εταιρείας Merck κατά του καρκίνου της μήτρας; Μάλιστα στην Αμερική ήδη προσπαθούν να επιβάλλουν την υποχρεωτική χορήγηση σε κορίτσια (και αγόρια !!!!!!!) ηλικίας 9-15 ετών προκειμένου να γίνουν δεκτά στο σχολείο.

Στην Ελλάδα είπαν ότι θα το εντάξουν στο πλαίσιο των υποχρεωτικών παιδικών εμβολιασμών. Καλό θα ήταν πριν το δώσετε στα παιδιά σας να λάβετε υπ’ όψιν μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:
To Gardasil περιέχει αλουμίνιο, (στην Ελλάδα το λέμε και αργίλιο) γνωστή πολύ επικίνδυνη νευροτοξίνη που αποθηκεύεται και επιδρά αθροιστικά στον οργανισμό και ειδικά στον εγκέφαλο, στον οποίο μπορεί να προκαλέσει θάνατο νευρικών κυττάρων.

To Gardasil θεωρείται ότι χτυπά 4 (τους πιο κοινούς – τύποι 6, 11, 16 και 18) από τους περίπου 150 αναγνωρισμένους τύπους (σύμφωνα με διάφορους επιστήμονες ίσως είναι τελικά και χιλιάδες) του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (Human Papilloma Virus – HPV), ο οποίος θεωρείται ότι ευθύνεται για την ανάπτυξη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στη γυναίκα.Όμως υπάρχει επιστημονική αμφιβολία για το εάν ο HPV προκαλεί τον καρκίνο ή απλά ο ίδιος ο καρκίνος εξασθενεί τα κύτταρα κάνοντας τα επιρρεπή στον HPV. Ο καρκίνος μπορεί να προκληθεί από ιούς; Αυτή είναι μια ερώτηση που ακόμα περιμένει σαφή απάντηση (Duesberg and Schwartz, 1992).

To 90% των περιπτώσεων μόλυνσης από HPV θεραπεύονται από τον ίδιο τον οργανισμό. Όσο μικρότερη η ηλικία, τόσο γρηγορότερη και η ίαση.!!!!
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί το I % των περιπτώσεων καρκίνου ετησίως, σύμφωνα με τον οργανισμό καρκίνου Αμερικής (ACS). Οι μισές περιπτώσεις συμβαίνουν στην ηλικία των 35-45 ετών και είναι σπάνιος σε ηλικίες κάτω των 20, δηλαδή στην κατηγορία στην οποία το Gardasil κυρίως απευθύνεται!!! (μόνο 3-4 περιπτώσεις ανά 100.000 γυναίκες ηλικίας 9-20 ετών).

Σαφώς το φάρμακο έχει δοκιμαστεί κλινικά και έχει αποδειχθεί ασφαλής η χρήση του στα παιδιά μας, έτσι; Θα τολμούσαν να βγάλουν κάτι στην αγορά χωρίς εξαντλητικά τεστ; Λυπάμαι, αλλά θα σας απογοητεύσω… Σύμφωνα με τον οργανισμό Alliance for Human Research Protection (AHRP), το φάρμακο δεν έχει αποδειχθεί ουσιαστικά ασφαλές κατά τις κλινικές δοκιμές. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι το FDA (οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων Αμερικής), επέτρεψε στη Merck να χρησιμοποιήσει ως placebo επίσης σκεύασμα που περιείχε αλουμίνιο. (Placebo: ουδέτερο, μη φαρμακευτικό σκεύασμα που χορηγείται σε ομάδα ασθενών κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών για να συγκριθούν τα αποτελέσματα της χρήσης του με αυτά της ομάδας ασθενών στους οποίους χορηγείται το πραγματικό φάρμακο). Το αποτέλεσμα είναι να μην είναι πλέον ορατές (masking) οι παρενέργειες της χορήγησης αλουμινίου στους ασθενείς στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

Προκαλεί το Gardasil γενετικές παραμορφώσεις; Επηρεάζει τη γονιμότητα; Προκαλεί ίσως καρκίνο; Πέντε από τις εθελόντριες από αυτές που έτυχε να γεννήσουν έπειτα από ενέσεις με Gardasil γέννησαν παιδιά με γενετικές ανωμαλίες. Το μέλλον θα δείξει…
To Gardasil μεταξύ των παρενεργειών προκαλεί και οστεοπόρωση στα μικρά παιδιά (λόγω του αλουμινίου που περιέχει από ό,τι εικάζεται).
Οι ερευνητές της Merck απέρριψαν από τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του Gardasil και των placebo 102 περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών και 19 θανάτους ως μη συσχετιζόμενα.

Υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για τα μακροχρόνια αποτελέσματα του φαρμάκου, καθώς το FDA έχει αλλάξει τους κανονισμούς του από το 1990, επιτρέποντας στις εταιρείες να πληρώνουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό αντί μακροχρόνιων εξαντλητικών τεστ για να εξασφαλίσουν το προνόμιο της έγκρισης. Τρανό παράδειγμα: το φάρμακο Vioxx, το οποίο πήρε έγκριση και αργότερα αποδείχθηκε ότι συνδέεται με 27785 θανάτους λόγω καρδιακών επεισοδίων.

Η ίδια η εταιρεία που παράγει to Gardasil (Merck) επισημαίνει ότι το φάρμακο παραμένει ενεργό για 3,5 χρόνια και έπειτα χρειάζεται λογικά επιπλέον δόση. Τι στο καλό λοιπόν καίγονται να κάνουν το εμβόλιο στα κοριτσάκια από 9 ετών, εφόσον συν τοις άλλοις ο HPV μεταδίδεται μέσω σ@ξουαλικής επαφής χωρίς προφυλάξεις;

Η εταιρεία Merck υπολογίζει να εισπράξει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις του νέου φαρμάκου, σε μία περίοδο που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω απόσυρσης του επικερδούς Vioxx και 11.000 μηνύσεων από θύματα / συγγενείς θυμάτων του Vioxx. (ΒΛΕΠΕ 3 ΔΟΣΕΙΣ)

*Όργανα που επηρεάζονται από τα στοιχεία
Εγκέφαλος Μόλυβδος, υδράργυρος, μαγγάνιο, αλουμίνιο
Θυρεοειδής Κοβάλτιο, ιώδιο, σελήνιο Καρδιά Ασβέστιο, μαγνήσιο, νικέλιο
Αναπνευστικές Οδοί Αρσενικό, κάδμιο, νικέλιο, χρώμιο
Ήπαρ (σηκώτι) Σελήνιο, νικέλιο, χρώμιο, αρσενικό
Νεφροί Υδράργυρος, κάδμιο, αρσενικό
Λίπος Κάδμιο
Οστά Κάδμιο, μόλυβδος, υδράργυρος

Χαρακτηριστικά τα βαρέα μέταλλα επηρεάζουν τα ενεργειακά επίπεδα προκαλώντας διαβήτη, μεταβολικές διαταραχές και νευροδιαβιβαστική κόπωση, επηρεάζουν τις αναπνευστικές, καρδιακές, ηπατικές και ανοσολογικές λειτουργίες επιδεινώνοντας τα αυτοάνοσα νοσήματα αλλά και την αναπαραγωγική λειτουργία. Έχουν βρεθεί ότι επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τη νοητική και συναισθηματική λειτουργία, ενώ μάλιστα έχει σχετιστεί με επιδείνωση συμπτωμάτων σε διαταραχές του φάσματος του αυτισμού.

Ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα μέσω πολλών διαφορετικών μηχανισμών που περιλαμβάνουν οξειδωτικό στρες, ενεργοποίηση ογκογονιδίων και αναστολή αντιοξειδωτικής άμυνας. Μεγάλη είναι και η συμμετοχή τους σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες, με κυριότερες τη νόσο του Parkinson, τη νόσο Alzheimer (με κυριότερο το αλουμίνιο) και τέλος επηρεάζουν συνολικότερα τη νευρολογική ανάπτυξη και λειτουργία. Άλλες νόσοι που σχετίζονται με τη συσσώρευση και τοξικότητα βαρέων μετάλλων είναι η Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση ALS, Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας, δερματικοί αποχρωματισμοί, αλλεργίες, κολίτιδα, υπερκερατώσεις, ημικρανίες, αρθρίτιδες, οστεοπόρωση και άλλες πολλές. Οι τομείς της φυσιολογίας που επηρεάζονται αφορούν όλο τον οργανισμό, εφόσον ο τρόπος που δρουν τα βαρέα μέταλλα είναι συστημικός.

δεύτερο και σημαντικό, ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ? ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ! Επιστημονικές έρευνες απο γιατρούς που έχουν πληρωθεί απο την mark θέλετε;; είστε σοβαροί; γιατί τέτοια ποστ δεν τα κάνουν θέμα οι μεγάλο σελίδες;; οι διαμορφωτές κοινής γνώμης; (ΕΠΊΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΟΙΚΟΛΌΓΩΝ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΑΤΑ ΤΑΧΑ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΆ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉ ΜΕΛΕΤΗ! ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ! (ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΑ ΑΕΡΙΑ! ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΑ ΨΕΚΑΣΤΙΡΙΑ ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ! ΦΥΣΙΚΑ Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΑΣ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ!ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΦΑΛΟΥ…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

[/content_band]

Τι ισχύει

Το Gardasil είναι ένα εμβόλιο που έχει εγκριθεί στην Ε.Ε. για την προφύλαξη από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και άλλων ασθενειών που προκαλούνται από τους τύπους 6, 11, 16 και 18 του Iού των Ανθρώπινων Θηλωμάτων (HPV). Εκτιμάται ότι περίπου 1.5 εκατομμύρια ανθρωποι έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο για τον HPV στην Ευρώπη.

Το 80% των γυναικών έχουν ή είχαν τον HPV στη διάρκεια της ζωής τους. Το 80% εξαφανίζεται από μόνο του χωρίς θεραπεία. Από το υπόλοιπο 20% μόνο το 10% έχει τους ογκογόνους τύπους και μόνο το 10% της τελευταίας αυτής ομάδας προχωρά σε καρκίνο..

Σύμφωνα με την Ελληνική HPV Εταιρία, από τις 100 γυναίκες που θα μολυνθούν από τον HPV, μόνον 1-2 γυναίκες κινδυνεύουν να δημιουργηθεί σ’ αυτές προκαρκινική ή καρκινική αλλοίωση στον τράχηλο της μήτρας, με την προϋπόθεση ότι αυτές δεν πηγαίνουν τακτικά στον γιατρό και δεν υποβάλλονται στις απαιτούμενες εξετάσεις. Στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων η λεγόμενη «άμυνα» του οργανισμού αντιμετωπίζει την μόλυνση και ο ιός δεν προκαλεί καμία αλλοίωση στα κύτταρα, ή προκαλεί ελαφρού βαθμού αλλοιώσεις, οι οποίες παρέρχονται αυτόματα μετά την πάροδο μερικών ετών. Άρα αυτό που απαιτείται είναι 1) η διατήρηση μιας ισχυρής άμυνας του οργανισμού και 2) η τήρηση των τακτικών επισκέψεων στον ιατρό.

Παρόλα αυτά, ο HPV, προκαλεί ετησίως περί τους 266.000 θανάτους και αποτελεί τη 4η συχνότερη αιτία εμφάνισης καρκίνου σε γυναίκες στον πλανήτη (Πηγή: WHO). Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 25 κρατών (2002), διαγνώσκονται περί τις 33.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου τραχήλου της μήτρας και 15.000 περίπου γυναίκες πεθαίνουν από την ίδια νόσο κάθε χρόνο.  Στην Ελλάδα, περίπου 240 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ουδέποτε έχει αναφερθεί θάνατος από το εμβόλιο.

Το HPV εμβόλιο δεν έχει σοβαρές παρενέργειες. Οι μόνες παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί και πιστοποιηθεί ως οφειλόμενες στον εμβολιασμό είναι ήπιες τοπικές παρενέργειες, δηλ. πόνος, ερυθρότητα και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης στον βραχίονα, καθώς και ορισμένες ήπιες συστηματικές παρενέργειες, όπως ζάλη και πιθανόν τάση λιποθυμίας κατά τον εμβολιασμό (ιδίως σε μικρά κορίτσια και αγόρια), ήπιος πυρετός, κεφαλόπονος και κακοαδιαθεσία για 2-3 ημέρες, σπανίως δε και κάποια αλλεργική αντίδραση. Καμία από τις αναφερθείσες κατά καιρούς σοβαρές παρενέργειες και θανάτους δεν συσχετίστηκε αιτιολογικά με τον HPVεμβολιασμό, είχαν απλώς χρονική συσχέτιση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, μόλις δύο Ευρωπαϊκά περιστατικά θανάτων έχουν αναφέρθει στα πλαίσια της διαρκούς παρακολούθησης της ασφάλειας των φαρμάκων. Ένα από τα περιστατικά εμφανίσθηκε στην Αυστρία και το άλλο στη Γερμανία. Και στις δυο περιπτώσεις, η αιτία του θανάτου δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί. Δεν κατέστη δυνατή η αιτιολογική συσχέτιση μεταξύ των θανάτων των δυο νεαρών γυναικών και της χορήγησης του Gardasil. Στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί θάνατος που να συνδέεται με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Κάθε χρόνο εκτιμάται ότι 580 γυναίκες διαγιγνώσκονται και 239 πεθαίνουν από καρκίνο τραχήλου της μήτρας. (Πηγή: gynaikology.gr).

Συμπέρασμα: Στην Ευρώπη έχουν χορηγηθεί 1.500.000 εμβόλια κατά του HPV. Έχουν αναφερθεί 2 θάνατοι που ουδέποτε αποδείχθηκε πως όντως είχαν σχέση με το εμβόλιο. 15.000 θάνατοι σημειωνονται ετησίως στην Ευρώπη από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Στην Ελλάδα, περίπου 240 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από αυτή τη μορφή καρκίνου. Ουδέποτε έχει αναφερθεί θάνατος από το εμβόλιο.

Με βάση τα ανωτέρω στατιστικά δεδομένα που δεν επιδέχονται αμφισβήτισης, τα δημοσιεύματα περί εμβολίων-δηλητηρίων καταρρίπτονται.

Προσοχή: Να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας σε ότι έχει να κάνει με ιατρικά θέματα και ποτέ μη λαμβάνετε σοβαρά υπόψιν συμβουλές και παροτρύνσεις που προέρχονται από αμφιβόλου ποιότητας ιστοσελίδες και ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα.

12

Περισσότερες πληροφορίες για τον HPV μπορείται να βρείτε στα παρακάτω λίνκ:

http://www.hpvsociety.gr

http://www.aretaieio-obgyn.com/el/hpv.html

www.onmed.gr/ygeia/story/327164/pos-metadidetai-o-ios-hpv

https://www.cdc.gov/hpv/

http://www.forbes.com/sites/matthewherper/2012/05/03/here-is-how-we-know-gardasil-has-not-killed-100-people/#6f37e44a2f24

via ΤΝΙ

 • Tsampikos Rhodes

  ελα ρε χοακες….. γινατε και επιστημονες
  ;

  • Μη μας κρατάτε κακία.
   http://ellinikahoaxes.gr/2015/05/26/ote-router/

   • Tsampikos Rhodes

    Οχι απλα εκπλήσωμε που δεν σας εχει ανακαλυψει ακομα η NASA.
    Ερωτηση : Πως ειναι δυνατον να να εχετε γνωριζετε τα παντα;
    Γιατι δεν μας λετε και εμας το μυστικο της παντογνωσιας και μας αφhνετε στο σκοταδι;

    • Σας ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο και την υποστήριξη.
     Μας δίνετε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε.

 • Marinos Pdk

  Όλοι οι ισχυρισμοί περί επικινδυνότητας καταρρίπτονται από τα νούμερα των ασθενών που δεν έπαθαν τίποτα. Μετά εξηγεί κάποιους θανάτους. Συμπέρασμα για το κοινό: το εμβόλιο είναι μια χαρά! Όποιος θέλει να εμβαθύνει σε μηχανισμούς βιολογίας και χημείας ας διαβάσει μόνος του. Ψεύδη αποκαλύπτουν, δεν κάνουν ιδιαίτερα βιολογίας!

  Υ.Γ.: Με διόρισε ο ίδιος που διόρισε εσένα αντίδικο 🙂

  • Γιάννης

   Αυτό λέω κι εγώ, ότι αποκαλύπτουν ψεύδη, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν το κάνουν για τα επιμέρους στοιχεία και πληροφορίες του άρθρου που καταρρίπτουν. Αν ήταν έτσι δε χρειαζόταν να βάλουν ολόκληρο άρθρο αλλά να περιοριστούν σε μια συνοπτική αναφορά ισχυρισμών περί επικινδυνότητας του εμβολίου βάζοντας το πολύ πολύ link με το συγκεκριμένο και άλλα άρθρα σχετικά. Από κει και πέρα δε χρειάζεται ιδιαίτερα βιολογίας για να μας πουν π.χ. ότι η ίδια εταιρεία δεν έχει βγάλει κάποιο θανατηφόρο φάρμακο.
   Υ.Γ. Εγώ σχολιάζω το άρθρο, δεν αντιδικώ με κανένα. Εσύ έχεις πάρει εργολαβία την υπεράσπισή του…

 • Marinos Pdk

  To αρχικό άρθρο λέει ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο και απαντάνε λεπτομερώς με συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι ασφαλές. Αν δε σας κάλυψε μελετήστε σχετικά επιστημονικά συγγράμματα μέχρι να καλυφθείτε! Μη τα περιμένετε όλα έτοιμα!

 • John Smith

  Προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν ιδιαίτερα ένα site που πουλάει -τονίζω το πουλάει- «φυσικά φάρμακα» όταν λέει ότι τα κανονικά φάρμακα είναι ακατάλληλα. Έχω την αίσθηση ότι δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους.

  • ***ΜΑΚΕΔΩΝ***

   Ένα δίκιο το έχεις , δεν λέω .
   Θα ήταν όμως πιο εύκολο γι αυτόν να διαφημίσει το εμβόλια και να αποκομίσει από ΄κει κέρδη παρά να μπει στην διαδικασία προβολής δεκάδων ερευνών για να αποδείξει τον ισχυρισμό του . Δεν νομίζεις ;

   • John Smith

    Θα μπορούσε, αλλά αν δεις τα άρθρα που δημοσιεύει -πολλές θεωρίες συνωμοσίας- καταλαβαίνεις το κοινό στο οποίο απευθύνεται, και σε ένα τέτοιο κοινό δίνεις αυτό που θέλει να ακούσει: συνωμοσίες, «κακές φαρμακοβιομηχανίες», «ασφαλή φυσικά προϊόντα»… πιθανώς εάν είχε άλλο κοινό να διαφήμιζε όντως τα εμβόλια.

 • leon06010

  Ε γι’αυτούς θα τα τυλίγουμε σε εφημερίδες.

 • Γιάννης

  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αναδημοσιεύει ολόκληρο άρθρο με λεπτομέρειες και «στοιχεία» για να αντικρούσει απλώς την κεντρική του ιδέα. Ίσα ίσα που ένας κακοπροαίρετος αναγνώστης μπορεί να το εκλάβει ως αδυναμία να καταρρίψει τα επιμέρους στοιχεία και κατ’ επέκταση ότι είναι προβληματική η συνολική τοποθέτηση του αρθρογράφου.

 • Giorgos Zoulis

  Ο HPV για την ακρίβεια δε φεύγει ποτέ από τον οργανισμό και σε περιόδους που η άμυνα του οργανισμού είναι χαμηλή τότε επανεμφανίζονται τα συμπτώματα. Πάντως όσοι ανυσηχούν για το αλουμίνιου να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αλουμινόχαρτο πρώτα και μετά να ανησυχούν για μια απειροελάχιστη ποσότητα που λένε οτι υπάρχει.
  Αλήθεια γιατί κανένας δεν έχει εναντιωθεί κατά τις σκιώδεις επιχειρήσεις παραγωγής αλουμινόχαρτου; Τόσο καλά κινούν τα νήματα για να φεύγουν οι υποψίες απο πάνω τους. (Η τελευταία πρόταση είναι προϊόν κακού χιούμορ για όσους την πάρουν σοβαρά).

  • leon06010

   Δυστυχώς κανένας ιός δεν φεύγει άπαξ και εισέλθει στο σώμα. Όλοι με την πρώτη πτώση της άμυνας εκδηλώνονται. Αν προσέξεις, οι αντιβιώσεις δεν απευθύνονται στους ιούς, αλλά τα μικρόβια. Οι ιοί (πολλά /i/ μαζεύτηκαν) απλά κάνουν το γύρο τους.
   Όσο για το άρθρο του olastifora δεν περίμενα τίποτα υπεύθυνο, από ανεύθυνους. Μ’αρέσει που στο τέλος θίγει και το θέμα των αεροψεκασμών. Πολύ σχετικό, αλλά αν δεν το έλεγε θα έσκαγε.

   • Giorgos Zoulis

    Απ’όσο θυμάμαι απο τη βιολογία οι ιοί που εισέρχονται στο σώμα και δεν έχουμε αντισώματα, αναπτύσσονται χρησιμοποιώνταε τα υγιή κύτταρα και τα χρησιμοποιούν για να πολλαπλασιάζονται. Όταν το ανοσοποιητικό αρχίζει και πολεμάει τον ιό δημιουργώντας αντισώματα μετά τον κυνηγάει μέχρι να τον εξαλείψη απο το σώμα. Αλλιώς έχεις ένα διαρκή πόλεμο με το ανοσοποιητικό που εξασθενεί τον οργανισμό. Έχοντας όμως τα αντισώματα σε περίπτωση μόλυνσης ξανά απο τον ιό τον καταπολεμάει πιο γρήγορα ή ακόμα και άμεσα. Απ’όσο είχα διαβάσει οι ιοί του HPV δεν μετακινούνται μέσω του αίματος αλλά αναπτύσσονται τοπικά στα σημεία επαφής και παρόλο που το ανοσοποιητικό τον πολεμάει δεν έχει την ίδια πρόσβαση με λευκά αιμοσφαίρια όπως οι κλασσικοί ιοί που κυκλοφορούν στο αίμα.

    Η βακτηριδιακές ασθένειες καταπολεμούνται απο αντιβιωτικά όπως πολύ σωστά είπες, αν και απο την υπερχρήση πλέον έχουν δημιουργηθεί στελέχη αρκετά ανθεκτικά.

    • leon06010

     Ίσως εξαρτάται κι από τον ιό. Που-χου ο ιός του επιχείλιου έρπη δεν εξαλείφεται. Παραμένει αδρανής και «όταν του καπνίσει» εκδηλώνεται. Αλλά δεν επιμένω.

     • Giorgos Zoulis

      Αυτό συμβαίνει με τον έρπη αλλά νομίζω οτι οι συγκεκριμένοι ιοί μεταδίδονται με τη δερματική επαφή και εξαπλώνονται γύρω απο το σημείο αρχικής μόλυνσης. Όχι όμως με ανταλλαγή σωματικών υγρών. Επειδή δεν είμαι ειδικός δεν το λέω με βεβαιότητα οπότε κάποιος απο τους αναγνώστες που είναι και γιατρός μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο.