Ανάπηρος αλλοδαπός στη Θεσσαλονίκη σηκώθηκε, περπάτησε, μπήκε στη Μερσεντές και… έφυγε!

7

Δημοσίευμα ισχυρίζεται πως ένας ανάπηρος, αλλοδαπός ζητιάνος στη Θεσσαλονίκη, σηκώθηκε, περπάτησε, μπήκε στη Μερσεντές και… έφυγε!

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item ~Τ%type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ[/icon_list_item][/icon_list]

Το είδαμε στο nataleme.grbriefingnews.grexpresstime.grarpaktiko.grtro-ma-ktiko.blogspot.grcrete-news.gr και mikroskopio.gr

Το άρθρο αναφέρει:

[content_band style=»color: #333;» bg_color=»#FBF6D9″ border=»all» inner_container=»true»] [custom_headline style=»margin-top: 0;» level=»h4″ looks_like=»h3″]Θαύμα στη Θεσσαλονίκη! Ανάπηρος αλλοδαπός σηκώθηκε, περπάτησε, μπήκε στη Μερσεντές και… έφυγε![/custom_headline]

087

Θαύμα ο ανάπηρος αλλοδαπός σηκώθηκε! Για την ακρίβεια, σηκώθηκε, περπάτησε, μπήκε στη Μερσεντές και… έφυγε….

Για όσους δίνουν ακόμα ελεημοσύνη στους ανάπηρους των φαναριών.

088

[/content_band]

Αν προσέξουμε την πρώτη φωτογραφία, θα δούμε πως οι τιμές των καυσίμων είναι σβησμένες. Αυτό έγινε γιατί οι αναγνώστες αν έβλεπαν τις τιμές, θα καταλάβαιναν πολύ εύκολα πως οι φωτογραφίες δεν έχουν καμιά σχέση με την Ελλάδα. Η αυθεντική φωτογραφία είναι η παρακάτω.

089

Οι φωτογραφίες, Σύμφωνα με τα αρχικά δημοσιεύματα του 2007, οι φωτογραφίες είναι από την Κροατία.

090

https://archive.is/be9z7

Ο ισχυρισμός πως οι φωτογραφίες είναι από την Θεσσαλονίκη, καταρρίπτεται.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • DANASTAS

  Να βοηθήσουμε φίλε μου αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη με κάθε τρόπο. Αν παρατηρήσεις λίγο στα φανάρια θα δεις πολλά ευτράπελα. Κουτσους που ξεκουτσαινονται όταν ανοίξει το φανάρι ή να κουτσαίνουν με διαφορετικό τρόπο σε κάθε σειρά αυτοκινητων( το είδα σε φανάρι σε κάθετο στην Μεσογείων)ανάπηρους που όντως περπατάνε ( μπορεί το ως άνω αναφερόμενο περιστατικό να μην συνέβη στην Ελλάδα μου έχει τύχει προσωπικά σε νοσοκομείο και μπορώ να πω ότι θα την είχα πατήσει αν δεν είχε βρεθεί ένας αστυνομικός εκεί κοντά να τον διώξει λεγοντας μου ότι είναι απατεώνας και μετά να δω τον ίδιο να σηκώνεται έξω από το νοσοκομείο, να φορτώνει το καροτσι στο πορτμπαγκάζ και να φεύγει με αυτοκίνητο.) Όπως φίλοι έχει τύχει να δουν κατά τύχη το βράδυ άνθρωπο, με δηθεν κομμένα πόδια να έχει κανονικά τα πόδια του τα οποία τα είχε δεμένα με αριστοτεχνικό τρόπο, να τον μαζεύει το κύκλωμα προφανώς που τον έχει βάλει να ζητιανευει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Δυστυχώς μπορεί κάποιοι να έχουν όντως ανάγκη και να τους παίρνει η μπάλα ολους εγώ προσωπικά όμως δεν εμπιστεύομαι πια και αρνούμαι να βοηθήσω κυκλώματα να κακοποιούν και να εκμεταλλεύονται ανθρώπους.

  • John Smith

   Σωστό, αλλά από το «δεν βοηθάω κυκλώματα» μέχρι το «ανεβάζω φωτογραφίες δήθεν ανάπηρων από άλλες χώρες και τους παρουσιάζω σαν Έλληνες, ώστε να μπορώ μετά να βγάλω χολή για τον κάθε επαίτη» υπάρχει τεράστια απόσταση. Όλοι το ξέρουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι των φαναριών ανήκουν σε κυκλώματα, και ότι ακόμα και αν είναι πραγματικά ανάπηροι τα χρήματα που θα τους δώσεις δε θα μείνουν σ’ αυτούς. Και αυτός είναι ο λόγος που ένα τέτοιο άρθρο εκτός από ψέμα είναι και περιττό. Άρα γιατί να το γράψει κάποιος, αν όχι για να νιώσει καλά με τον εαυτό του;

 • GREEK EMPEROR

  Γενικά έχεις ορθολογικό τρόπο σκέψης αλλά εδώ ,επηρεαζομενος ίσως απο τα συναισθήματα σου,εισαι τελείως λάθος..Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ιδιαίτερα οι ανάπηροι ζητιάνοι, έχουν πάτρωνες που τους εκμεταλλευονται όπως ακριβώς και τα παιδιά των φαναριών,δίνοντας τους χρήματα ενισχύεις την εκμετάλλευση τους.

  • John Smith

   Αυτό που λες ισχύει, αλλά εγώ δεν κρίνω το γεγονός -άλλωστε γράφω ότι υπάρχουν και τέτοια περιστατικά. Κρίνω αυτόν που πήρε ένα πραγματικό περιστατικό και το παρουσίασε με ψεύτικα στοιχεία -και μια δόση ειρωνείας για να δέσει-, χωρίς να υπάρχει καν λόγος να το αναφέρει. Πού μας εξυπηρετεί; Ούτε πρόκειται για ένα θέμα που δεν γνωρίζουμε για να μας ενημερώσει, ούτε πρόκειται για μια συγκεκριμένη περίπτωση που για κάποιο λόγο να χρειάζεται ειδική ενημέρωση. Άρα γιατί να το κάνει, αν όχι για το λόγο που γράφω;

 • John Smith

  Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπεις. Μια ψεύτικη είδηση μπορεί να περιέχει και αληθινά στοιχεία, ακριβώς για να γίνει πιο εύκολα πιστευτή. Και το ότι ενώ -όπως σωστά λες- υπάρχουν πολλά περιστατικά κατ’ επάγγελμα ζητιάνων -και πολλά από αυτά στην Ελλάδα- δεν έγινε καν κόπος να βρεθεί ένα ελληνικό περιστατικό αλλά χρησιμοποιήθηκε μια άσχετη φωτογραφία λέει κάποια πράγματα για το συντάκτη του άρθρου.

  • Γεώργιος Στ Τσιουδάκης

   Δὲν εἶναι μόνο ἠ κατ’ἐπάγγελμα ἐπαιτεία. Ἔχει εἰπωθεῖ παλαιότερα, σὲ βραδυνὰ δελτία, ὄτι ὐπάρχουν συμμορίες ποὺ ἐλέγχουν στὰ φανάρια ἐπαῖτες, πλύστες τζαμιῶν, μικροπωλήτὲς καὶ παίρνουν ποσοστά. Νὰ εἶναι ψεῦδος; Ἀν εἶναι ψεῦδος δὲν θὰ τὸ χαρακτήριζα τερατῶδες.

   Ἀν σᾶς ἀπασχολεῖ τὸ ζήτημα τῶν μαίμοὺ ἀναπήρων τὰ πράγματα εἶναι ἀπλά. Δῶστε τὰ λεφτά σας κάπου ἀλλοῦ.

   • John Smith

    Δεν διαφωνώ, αλλά το να φτάνει κανείς να χαρακτηρίζει όλους τους ζητιάνους ως απατεώνες βασισμένος σε μία περίπτωση -που μάλιστα δεν είναι καν εγχώρια- δείχνει ότι το πρόβλημα του συγκεκριμένου μάλλον δεν είναι το αν υπάρχουν και προβληματικά περιστατικά της όποιας μορφής αλλά το να νιώσει καλά ο ίδιος που δεν βοηθάει.