Ποιοι είμαστε
Αρχική Ψεκάζουν με Coca-Cola τα σπαρτά;Χωρίς κατηγορία

Ψεκάζουν με Coca-Cola τα σπαρτά;

10 Αυγ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Φίλος βρήκε ένα ενδιαφέρον άρθρο και έγραψε και αυτή τη κατάρριψη. Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη για τη συνεισφορά του.

Διαβάζουμε λοιπόν στο άρθρο:
«Καρκίνο πίνουμε τόσα χρόνια!

Απίστευτο το τι καταναλώνουμε εδώ και καιρό και δεν έχουμε ιδέα τι κακό μας κάνουν!

Στην Ινδία χρησιμοποιούν COCA COLA και PEPSI σαν φυτοφάρμακα εφόσον αυτά είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα κανονικά φυτοφάρμακα αλλά αρκετά φθηνότερα.

Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι γιατί πολύ απλά, η COCA COLA και η PEPSI χρησιμοποιούν σαν γλυκαντική ουσία, την επικίνδυνη για την υγεία σας τοξική ασπαρτάμη της Monsanto που αρχικά χρησιμοποιήθηκε σαν εντομοκτόνο τερμιτών.

Γιατί η ασπαρτάμη είναι τόσο επικίνδυνη; Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη από 86 βαθμούς F, το ξυλο-οινόπνευμα της ασπαρτάμης μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη και στη συνέχεια σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση.

Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.

Η ασπαρτάμη, είναι ένα αποτυχημένο εμπορικά, εντομοκτόνο τερμιτών. Αν νοτίσεις (όχι με πολύ νερό) μερικά σακουλάκια ασπαρτάμης και τα τοποθετήσεις στο έδαφος κοντά σε μια μυρμηγκοφωλιά την επομένη θα βρεις ένα μικρό βουναλάκι από νεκρά μυρμήγκια. Αυτό το εντομοκτόνο το βάζεις στο σώμα σου, με την μορφή τροφής ή ροφημάτων. Σε ενοχλεί το τσιγάρο και όχι η ασπαρτάμη-πτωμαΐνη της cola light γιατί σου είπαν πως το τσιγάρο σκοτώνει, ενώ η πτωμαΐνη-κόκα κόλα λάιτ κάνει καλό. Τρομάρα σου και ‘συ το ‘χαψες, έτσι, επειδή σου το είπαν, χωρίς έρευνα, χωρίς μελέτη, χωρίς γνώση.

Πολλοί άνθρωποι είχαν διαγνωστεί κατά λάθος ότι πάσχουν από Σ.Κ.Π.
Παρά το γεγονός ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι αιτία θανάτου, αλλά αιτία μεγάλης ταλαιπωρίας, κοινωνικής και οικονομικής, η τοξική μεθανόλη είναι!

Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτος, όπως και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ιδίως με την κατανάλωση Diet Coke και Pepsi. Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι η ασπαρτάμη είναι ο ένοχος. Συνεχίζουν τη χρήση της και ερεθίζουν το λύκο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να γίνεται η κατάσταση απειλητική για τη ζωή τους.

Έχουμε δει ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο να γίνονται ασυμπτωτικοί αμέσως μόλις σταματήσουν την κατανάλωση διαιτητικής σόδας.»
Καταρχήν όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει το ίδιο το άρθρο, οι Ινδοί ψεκάζουν κανονική coca-cola και pepsi και όχι διαίτης.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/3977351.stm

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική ένδειξη που να δικαιολογεί την χρήση των αναψυκτικών τύπου κόλας ως εντομοκτόνα. Η πρακτική ψεκάσματος φυτών με νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι αρκετά παλιά και αναφέρεται σε αρκετά «οργανικά» site αν και τα αποτελέσματα σε έρευνες είναι γενικά απογοητευτικά:
http://cropwatch.unl.edu/research-sugar-application-crops

H Monsanto έχει σταματήσει να παράγει και να πουλάει ασπαρτάμη εδώ και μία δεκαετία

http://www.monsanto.com/newsviews/pages/monsantos-past.aspx

Η ασπαρτάμη δεν ήταν ποτέ εντομοκτόνο. Στην αρχή (1965) δοκιμάστηκε ως φάρμακο για το έλκος αλλά δεν ήταν αποτελεσματική. Βρέθηκε όμως ότι είχε πολύ γλυκιά γεύση και έτσι χρησιμοποιήθηκε ως γλυκαντικό. Η φήμη ότι αρχικά ήταν εντομοκτόνο προήλθε από το σατιρικό άρθρο του thespoof.com το οποίο, όπως συμβαίνει συχνά στο ίντερνετ, οι συνωμοσιολόγοι το εξέλαβαν ως πραγματικό.

Λόγο των φημών που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτιο, επιστήμονες προχώρησαν σε πειράματα για να διαπιστώσουν αν όντως η ασπαρτάμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εντομοκτόνο. Τα αποτελέσματα; Δεν υπήρχε καμία διαφορά ανάμεσα στα μυρμήγκια που προστέθηκε ασπαρτάμη στην διατροφή τους και σε αυτά που δεν έτρωγαν ασπαρτάμη.

Η θερμοκρασία 86F που αναφέρει το «άρθρο» στην οποία η ασπαρτάμη υποτίθεται ότι μετατρέπεται σε φορμαλδευση/μυρμηγκικό οξύ αντιστοιχεί σε 30 βαθμούς Κελσίου. Προφανώς αν αυτό ίσχυε η ασπαρτάμη δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί σε ράφια σουπερμάρκετ παρά μόνο σε ψυγείο.

Είναι γεγονός πως η ασπαρτάμη περιέχει στο μόριο της μεθανόλη (ξυλόπνευμα).

Aspartame

Χημικά είναι ένα διπεπτίδιο ασπαρτικού οξέος και φαινυλαλανίνης (φυσικά αμινοξέα που υπάρχουν σε κάθε πρωτεϊνούχα τροφή) όπου η φαινυλαλανίνη έχει εστεροποιηθεί με ένα μόριο μεθανόλης. Μέσα στο σώμα ο εστερικός δεσμός μπορεί να σπάσει και η ασπαρτάμη να απελευθερώσει μεθανόλη. Mπορεί να ειπωθεί ότι η ασπαρτάμη αποτελείται κατά βάρος από 9% μεθανόλη. Η μεθανόλη στην συνέχεια στον οργανισμό μεταβολίζεται από τα ίδια ένζυμα που μεταβολίζουν και την αιθυλική αλκοόλη(οινόπνευμα) σε φορμαλδεϋση και στην συνέχεια σε μυρμηγκικό οξύ.

aspartame2

Η μεθανόλη φυσικά είναι βλαβερή ουσία για τον οργανισμό και η κατανάλωση της σε μεγάλες ποσότητες να αποφεύγεται. 10 γραμμάρια μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση ενώ η μέγιστη ανεκτή δόση ορίζεται στα 2 γραμμάρια. Μπορεί άραγε η μεθανόλη στην ασπαρτάμη να είναι επιβλαβής;

Για να φτάσει στην ποσότητα των 2 γραμμαρίων μεθανόλης, ένας άνθρωπος θα έπρεπε να καταναλώσει 22,22 γραμμάρια ασπαρτάμης. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 123 κουτάκια Diet Coke (180mg ασπαρτάμης που αντιστοιχούν σε 16,2mg μεθανόλης ανα κουτί).

«Μα εφόσον η μεθανόλη, έστω και σε μεγάλες ποσότητες, είναι τοξική, δεν θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να την αποφύγουμε;» θα αναρωτηθούν μερικοί. Η απάντηση είναι πως αυτό είναι κάπως δύσκολο να συμβεί, αφού η μεθανόλη υπάρχει φυσικά σε κάθε σχεδόν τροφή που περιέχει σάκχαρα, όπως για παράδειγμα στους φρουτοχυμούς

ασπαρταμε3

Έτσι, ο ντοματοχυμός μπορεί να περιέχει 200mg μεθανόλης ανα λίτρο, ποσότητα τετραπλάσια από ένα κουτάκι coca cola light.

Η αλήθεια είναι πως αν ανησυχείτε τόσο για την μεθανόλη, είναι προτιμότερο να σταματήσετε να πίνετε χυμούς φρούτων και λαχανικών παρά κόκα κόλα.

Για τη μεταφορά: ΘΜ

Αρθρογράφος - Ερευνητής