Ποιοι είμαστε
Αρχική O Φελπς ΔΕΝ τρώει 12.000 θερμίδες ημερησίως.ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

O Φελπς ΔΕΝ τρώει 12.000 θερμίδες ημερησίως.

14 Αυγ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Ολυμπιακοί αγώνες, ένα γεγονός που κάθε 4 χρόνια καθηλώνει εκατομμύρια ανθρώπους στους δέκτες των τηλεοράσεων για να απολαύσουν τους υπεραθλητές να καταρρίπτουν παγκόσμια και ολυμπιακά ρεκόρ. Ενα γεγονός που πίσω από τη βιτρίνα των υπεραθλητών και των ρεκόρ κρύβει έναν άλλο κόσμο, δεν είναι λίγες οι φορές που κρούσματα ντόπινγκ βγάινουν στην επιφάνεια και βλέπουν το φως της δημοσιότητας αμαυρώνοντας αυτό το ολυμπιακό πανηγύρι. Βασικά τα κρούσματα ντόπινγκ δεν περιμένουν την ολυμπιάδα για να εμφανιστούν, απλά είναι τόσο μεγάλο το γεγονός της ολυμπιάδας που αναπόφευκτα γίνεται μεγαλύτερη συζήτηση τη περίοδο των ολυμπιακών αγώνων από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Ενας από αυτούς, τους λίγους που ανήκουν στην ελίτ των υπεραθλητών και μία από τις βιτρίνες του ολυμπιακού πανηγυριού είναι και ο Μαικλ Φελπς, δεν χρειάζονται συστάσεις. Τα ιστολόγια και οι ιστοσελίδες (λογικό) ασχολούνται μαζί του, επιλέγουν μάλιστα να αναπαράγουν έναν παλιό μύθο που συνοδεύει τον Φελπς και είναι αυτός που τον θέλει να καταναλώνει 12.000 θερμίδες ημερησίως!

94e8a-ap640048239853-1280x960

Τα άρθρα στην ελληνική Huffington Post και contra.gr αναφέρουν.

Αυτή είναι η εξωφρενική διατροφή του Μάικλ Φελπς

FELPS

O πρωταθλητισμός απαιτεί σημαντικές θυσίες. Ο Μάικλ Φελπς δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ο -22 φορές- χρυσός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης είναι “αναγκασμένος” να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φαγητού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες των προπονήσεων και των αγώνων.

Ο Αμερικανός πρωταθλητής καταναλώνει περίπου 12.000 θερμίδες ημερησίως, ήτοι περίπου 6 φορές περισσότερες από έναν μέσο άνθρωπο. Τα αμερικανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν την καθημερινή διατροφή του Φελπς στο δρόμο προς την κατάκτηση των ολυμπιακών μεταλλίων. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα, ο θρύλος της κολύμβησης αρχίζει την ημέρα του με:

1. Τρία σάντουιτς με αυγό, τυρί, μαρούλι, ντομάτες, κρεμμύδι και μαγιονέζα.
2. Δύο φλιτζάνια καφέ
3. Μια ομελέτα με πέντε αυγά
4. Τρεις φέτες του τοστ
5. Ένα μπολ με δημητριακά
6. Τρία pancakes με σοκολάτα

Στη συνέχεια, για μεσημεριανό επιλέγει συνήθως μακαρόνια, τα οποία περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες, δύο μεγάλα κομμάτια χοιρινό, σάντουιτς με τυρί, καθώς και 1.000 θερμίδες σε ισοτονικά ποτά. Όσον αφορά στο βραδινό, ο Φελπς τρώει -εκ νέου- μακαρόνια, πίτσα και energy drinks.

Αυτός ο ισχυρισμός είχε πάιξει και στο BBC NEWS το 2008.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/7562840.stm

Ο ίδιος ο Φελπς είχε διαψέυσει αυτόν τον μύθο που τον συνοδεύει στο USA TODAY.

“I never ate that much,” Phelps said. “It’s all a myth. I’ve never eaten that many calories.”

http://content.usatoday.com/communities/gameon/post/2012/05/michael-phelps-12000-calorie-diet-just-a-myth/1#.V7DFX5grLDc

Αυτό όμως δεν στέκεται εμπόδιο να παίζει στο ελληνόφωνο διαδίκτυο το 2016, ευτυχώς αποσύρεται από την ενεργό δράση και το 2020 δεν θα ξαναδιαβάσουμε αυτόν τον μύθο περί διατροφής του Φελπς (μάλλον), από την ελληνική μπλογκόσφαιρα όμως, όλα να τα περιμένεις.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής