Ακόμη μια απάτη με δάνεια μέσω facebook

4

Τα τελευταία χρόνια, το facebook έχει αναδειχθεί σε πρώτης τάξεως εργαλείο για διάφορους απατεώνες. Η οικονομική εξαπάτηση μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, είναι κάτι που συναντάμε πολύ συχνά. Στη προκειμένη περίπτωση, έχουμε την επανεμφάνιση ατόμων με εικονικά προφίλ, που αναρτούν δήθεν προσφορές για δάνεια, συνήθως κάτω από ποστ δημοφιλών σελίδων.

Ένα παράδειγμα είναι το κάτωθι:

 

Η μεθοδολογία είναι κλασική και προβλέψιμη. Από τι στιγμή που κάποιο θύμα τσιμπίσει και επικοινωνήσει μαζί τους, θα του ζητηθεί να δώσει όλα τα προσωπικά του στοιχεία, αντίγραφο ταυτότητας, ακόμη και αντίγραφο εκκαθαριστικού, με την υπόσχεση πως θα λάβει οποιοδήποτε ποσό δανείου επιθυμεί, με ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους. Αφού αποσπάσουν τα στοιχεία, θα εξαφανιστούν. Κατόπιν, τα στοιχεία του θύματος θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε παρανομία, εν αγνοία του και συνηθως εις βάρος του. Τα ελληνικά των απατεώνων είναι επιεικώς απαράδεκτα, πράγμα που σημαίνει πως προέρχονται από το εξωτερικό. Το γεγονός όμως πως επανεμφανίζονται κάθε τρεις και λίγο, σημαίνει πως κάποιοι πέφτουν θύματα της απάτης τους.

Είναι εντελώς περιττό να σας πούμε πως σε καμία περίπτωση δε πρόκειται να σας δώσει ο οποιοσδήποτε δάνειο μέσω facebook, όπως περιττό είναι να σας πούμε πως σε καμία περίπτωση δε πρέπει να κοινοποιείτε τα προσωπικά σας δεδομένα σε αγνώστους στο ίντερνετ.

Ακολουθεί η στιχομυθία μας (μέσω email) με τα άτομα που υπόσχονται τα δάνεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε καμία περίπτωση μην κοινοποιείτε τα προσωπικά σας δεδομένα σε αγνώστους στο ίντερνετ.

 

ΤΝΙ

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • nikkome

  Δοκίμασα να δω που το πάνε με ψεύτικα στοιχεία και διαπίστωσα πως «για να εγκριθεί το δάνειο», το επόμενο βήμα απαιτεί έμβασμα σε Ρουμανικό λογαριασμό. Ζήτησα δήθεν 10 χιλιάρικα και πρέπει να πληρωθεί αρχικά το επιτόκιο των 1000 (10%). Όλες οι συζητήσεις γίνονταν με google translate εκ μέρους τους. Μια χαρά πιστεύω πως τα μαζεύουν από εύπιστους μεσήλικες…

 • Γιάννης

  Είτε είναι τόσο ερασιτέχνες οι απατεώνες που δεν βρίσκουν συνεργάτη που να ξέρει ελληνικά, είτε θέλουν να δείξουν εσκεμμένα ότι δεν έχουν καμία σχέση με Ελλάδα για να φανούν πιο αξιόπιστοι. Αλλά μάλλον πλάκα κάνουν κάποιοι…

 • Πρέπει να κάνεις μια φορά το δάνειο;

  Ναι, στις απόκριες.

 • leon06010

  Πάντως το αρχικό μήνυμα της Φλόρας είναι αν μη τι άλλο άκρως κατανοητό και συντακτικά ακριβές