Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται: ΔΥΣΩΔΙΑ – Τ.Σόρος: «Πληρώσαμε 6 ελληνικές εφημερίδες, 10 ρ/τ και 6 ιστοσελίδες για να υποστηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα»!HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Καταρρίπτεται: ΔΥΣΩΔΙΑ – Τ.Σόρος: «Πληρώσαμε 6 ελληνικές εφημερίδες, 10 ρ/τ και 6 ιστοσελίδες για να υποστηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα»!

25 Αυγ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Μετά την είδηση της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων και email από την οργάνωση Open Society, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ελληνικά ΜΜΕ που πληρώθηκαν για να στηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα.

 

ΨΕΥΔΕΣ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που διαβάσαμε στο pronews.gr

 ΔΥΣΩΔΙΑ – Τ.Σόρος: «Πληρώσαμε 6 ελληνικές εφημερίδες, 10 ρ/τ και 6 ιστοσελίδες για να υποστηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα»!

ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ 50 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ! – ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

του Πάνου Πέτρου-Δαμουλιάνου

Ενα από τα από τα 2.500 έγγραφα που αποκάλυψαν τα DCLeaks περιγράφουν ακριβώς πόσα ελληνικά ΜΜΕ αγοράστηκαν από τον Τζόρτζ Σόρος για να υποστηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα το 2014!

Πραγματική δυσωδία από τις αποκαλύψεις για πληρωμή 6 ελληνικών εφημερίδων, 10 ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και 6 ενημερωτικών ιστοσελίδων, οι οποίοι λειτούργησαν ως πράκτορες του μεγαλοεπενδυτή και χρηματοδότη όλων των “βρώμικων καταστάσεων” Τζορτζ Σόρρος!

Ποιοι ήταν οι αποδέκτες των δωροδοκιών δεν αναφέρεται, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο να αποκαλυφθεί: Με εξαίρεση το pronews.gr όλοι οι άλλοι διαδικτυακοί ενημερωτικοί ιστότοποι της πρώτης πεντάδας επισκεψιμότητας στήριξαν φανατικά της ουκρανική “επανάσταση”! Και φυσικά όλα τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια.

Γι όλους αυτούς ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Β.Γιανουκόβιτς, ήταν “δικτάτορας που έπρεπε να ανατραπεί”!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, μια χώρα που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Σόρος και την ΜΚΟ του ήταν η Ουκρανία και σύμφωνα με τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, ο εκατομμυριούχος ήθελε να χρηματοδοτήσει ελληνικά ΜΜΕ προκειμένου να υποστηρίξουν τα σχέδια και την ρητορική του αναφορικά με την Ουκρανία, αλλά την ίδια ώρα να γυρίσουν τις πλάτες τους στην Ρωσία.

Το «Zerohedge» κάνει λόγο για μια «καλά χρηματοδοτούμενη και ενορχηστρωμένη εκστρατεία σπίλωσης» και τονίζει πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Σόρος είχε βαθιά ανάμειξη στις διαμαρτυρίες στο Μέιντεν του Κιέβου το 2014 και το βίαιο πραξικόπημα στην Ουκρανία.

Όπως προκύπτει από τα DC Leaks, ο επενδυτής και οι «μη κερδοσκοπικές οργανώσεις του» εργάζονταν με σκοπό να ασκήσουν πιέσεις σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να υποστηρίξουν τις απόψεις του όσον αφορά στο Ευρω-Μαϊντάν (το κίνημα της Πλατείας στο Κίεβο), αλλά και για να αποσύρουν την όποια υποστήριξή τους προς τη Ρωσία.

Σε ένα από τα έγγραφα, λοιπόν, που έχει τίτλο: «Πρωτοβουλία Ανοικτής Κοινωνίας για την Ευρώπη (OSIFE). Χαρτογραφώντας την συζήτηση για την Ουκρανία στην Ελλάδα “(Ουκρανία και Ευρώπη-Ελλάδα-Ουκρανία χαρτογράφηση συζήτηση greece.docx)”» αναφέρεται πως ο Σόρος προσφέρει αμοιβή 6.500 δολαρίων σε έναν «σύμβουλο» προκειμένου να εργαστεί για εκείνον για 15 ημέρες.

Ο Μ.Τσιμιτάκης, δημοσιογράφος της “Αυγής” και υπεύθυνος για την επικοινωνία του πρωθυπουργού, πήρε επίίσης λεφτά από το ίδρυμα του φιλοσκοπιανού δισεκατομυριούχου για έκθεση σχετικά με τη θέση της Ελλάδας έναντι Ουκρανίας-Ρωσίας.

O ίδιος παραδέχεται το γεγονός και λέει ότι “δεν βλέπει κάτι κακό”.

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιάννης Καρράς. που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και επίσης συνεργάζεται με το ίδρυμα Open Society που ανήκει στον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος μύησε τον Μ.Τσιμιτάκη στο πρακτοριλίκι της ομάδας Σόρρος.

Τα έγγραφα για την Ελλάδα:

  

Τι λέει πραγματικά το έγγραφο

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως το ίδρυμα Open Society, συμφερόντων Σόρος, πλήρωσε 6 ελληνικές εφημερίδες, 10 ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και 6 ενημερωτικές ιστοσελίδες, προκειμένου να υποστηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα.

Το έγγραφο με τίτλο Πρωτοβουλία Ανοικτής Κοινωνίας για την Ευρώπη (OSIFE). Χαρτογραφώντας την συζήτηση για την Ουκρανία στην Ελλάδα,  που επικαλείται το δημοσίευμα, δεν αναφέρει πουθενά κάτι τέτοιο.

Πρόκειται για εσωτερικό έγγραφο που καθορίζει τις λεπτομέρειες και τις προδιαγραφές έρευνας, σχετικά με θέση των ελληνικών μίντια, ατόμων που διαμορφώνουν γνώμες (opinion makers) και της κοινής γνώμης, σχετικά με την αντιμετώπιση των ουκρανικών θέσεων και τη ρωσική επιρροή.  Ειδικά για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία αναφορικά με τη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρα­νίας. Η έκθεση αυτή γίνεται για λογαριασμό του ιδρύματος Open Society.

Σύμφωνα με τα DCLeaks, ο Μ. Τσιμιτάκης, δημοσιογράφος της Αυγής και υπεύθυνος για την επικοινωνία του πρωθυπουργού, συνεργάστηκε ως σύμβουλος το ’15 επ’ αμοιβή με το αμφιλεγόμενο ίδρυμα του Σόρος για έκθεση σχετικά με τη θέση της Ελλάδας έναντι Ουκρανίας-Ρωσίας. (Πηγη: ΤΝΙ)

Όσον αφορά τα ελληνικά μίντια, αναφέρει:

The consultant is expected to chart the main players in the Greek debate on Ukraine, outline the key arguments and their evolution in the past 18 months. Specifically, the report will take stock of any existing polling evidence provide a ‘who is who?’ with information about at least
– 6 newspapers,
– 10 audiovisual outlets (TV and radio),
– 6 internet sites,
– About 50 opinion leaders and trends in social networks

Μετάφραση

Ο σύμβουλος αναμένεται να καθορίσει του κύριους παίκτες στην ελληνική συζήτηση για την Ουκρανία, να περιγράψει τα βασικά επιχειρήματα και την εξέλιξή τους κατά τους τελευταίους 18 μήνες. Συγκεκριμένα, η έκθεση θα υπολογίσει ενδεικτικά ”ποιος είναι ποιος” (δηλαδή ποιος υποστηρίζει ποια πλευρά) συλλέγοντας πληροφορίες για τουλάχιστον
– 6 εφημερίδες,
– 10 ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς,
– 6 ιστοσελίδες του διαδικτύου,
– Περίπου 50 διαμορφωτές της κοινής γνώμης και των τάσεων σε κοινωνικά δίκτυα.

Αυτή είναι η μία και μοναδική φορά που το έγγραφο αναφέρει τα ελληνικά μίντια και όπως είναι εύκολα κατανοητό, το συμπέρασμα πως αυτά ”πληρώθηκαν” είναι λανθασμένο.

Με βάση τα ανωτέρω, το έγγραφο δεν αποτελεί απόδειξη για την πληρωμή 6 ελληνικών εφημερίδων, 10 ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και 6 ενημερωτικών ιστοσελίδων απο το ίδρυμα Open Society.

via TNI

Fact-check for the sake of Democracy