Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται: ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΑΝΕΞΟΔΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥΓΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Καταρρίπτεται: ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΑΝΕΞΟΔΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

28 Αυγ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Έχουμε γράψει επανειλημμένως πως η αναπαραγωγή ανυπόστατων ιατρικών ειδήσεων, είναι εγκληματική και ενίοτε επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Πολλές φορές, αυτά τα δημοσιεύματα τα βλέπουμε σε ιστοσελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας.

 

ΨΕΥΔΕΣ

Ένα παράδειγμα που είδαμε πρόσφατα είναι από το ιστολόγιο του ”Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου”, Νίκου Χειλαδάκη. Στο nikosxeiladakis.gr, διαβάζουμε:

 ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΑΝΕΞΟΔΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ (τρία βίντεο)

 

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Δισεκατομμύρια ξοδεύονται κάθε χρόνο για τον καρκίνο, και κάθε λίγο και λιγάκι νέες μεθόδους και νέα φάρμακα ρίχνονται στην αγορά για τους απελπισμένους που ζητούν την σωτηρία.

Και όμως, θα μπορούσατε να θεραπεύσετε τον καρκίνο σας με το να πίνετε μερικά ποτήρια χυμού σιταρόχορτο κάθε πρωί, αντί να υποβάλλεστε σε χημειοθεραπεία.

Αλήθεια, θα το κάνατε αυτό; Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά ο 74 χρονος Danny McDonald από την Ιρλανδία έχει κάνει ακριβώς αυτό.

Οι γιατροί στον Danny McDonald είχαν διαγνωσεί καρκίνο του στομάχου και τον είχαν προειδοποίησει ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες που αν δεν τις ακολουθησει θα πεθάνει μέσα σε τρεις μήνες.

Ο McDonald δεν επέλεξε τις θεραπείες των γιατρών για να μην υποφέρει από τις τοξικές ουσίες και αντ ‘αυτού άρχισε μια θεραπεία με φυσικές μεθόδους πίνοντας ποτήρια χυμού από σιταρόχορτο.

Και εσείς δεν θα προτιμούσατε να επιλέξετε  να τρώγατε υγιεινά τρόφιμα σαν συμπληρώματα διατροφής, αντί να είστε καταδικαζμένοι και ξαπλωμένοι σε κάποιο κρεβάτι κανοντας χημειοθεραπεία;

Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Η επιλογή του McDonalds να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες, τον χάρισαν όχι μόνο λίγες εβδομάδες ειρηνικές χωρίς επισκέψεις σε νοσοκομεία, αλλά το αντίθετο μια νέα ζωή. Το 2013, ο Danny είχε ήδη υπερβεί τις προσδοκίες των γιατρών του και επέζησε χωρίς την συμβατική θεραπεία.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=RyJafFoJjkc

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

  

Τι ισχύει

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως το σιταρόχορτο θεραπεύει το καρκίνο πίνοντας μερικά ποτήρια χυμού κάθε μέρα, αντί να υποβάλλεται κάποιος σε χημειοθεραπεία(!). Το σιταρόχορτο κυκλοφορεί συνήθως στο εμπόριο σε μορφή χυμού ή σκόνης και είναι ο νεαρός βλαστός που παράγεται από το σπόρο του σιταριού πριν σχηματιστεί σε σιτάρι. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ιδιαίτερα μεγάλη φήμη για τις πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας.

Όσον αφορά το καρκίνο

Η θεραπευτική ιδιότητα του σιταρόχορτου ενάντια στο καρκίνο, ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει αποδειχτεί. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία, .(Πηγες: nccih.nih.govwww.mskcc.org)

Σύμφωνα με το έγκυρο ιατρικό ηλεκτρονικό περιοδικό webmd.com, το σιταρόχορτο δεν θεραπεύει το καρκίνο. Ο ισχυρισμός των υποστηρικτών του πως η χλωροφύλλη που περιέχει, δρά ως αιμοσφαιρίνη οξυγονόνωντας το σώμα δεν ισχύει δεδομένου πως η χλωροφύλλη βρίσκεται σε όλα τα πράσινα λαχανικά που τρώμε, άρα δεν είναι απαραίτητο να καταναλώσουμε σιταρόχορτο για να τη βρούμε.

 Το Scientific American παραθέτει άρθρο του Michael Shermer με τίτλο ”How Anecdotal Evidence Can Undermine Scientific Results” [Μτφ: Πώς ανεκδοτα (επιστημονικά μη αποδεκτά) στοιχεία μπορούν να υπονομεύσουν Επιστημονικά Αποτελέσματα]. Σχετικά με το σιταροχορτο αναφέρει: ”Το γεγονός πως τα φυτοφάγα ζώα παθαίνουν καρκίνο, παρά τη τεράστια κατανάλωση χλωροφύλλης, φαίνεται να αγνοείται από την Wigmore (ολιστική ιατρό που πρότεινε χυμό σιταρόχορτου για διάφορες θεραπείες) . Στη πραγματικότητα, η χλωροφύλλη δε μπορεί να αποτοξινώσει το σώμα, διότι δεν απορροφάται.

78

Στο επίσης έγκυρο ιατρικό περιοδικό psychologytoday.com, διαβάζουμε άρθρο με τίτλο ‘‘Elvis is Alive, and Wheatgrass Juice Cures Cancer!” μτφ: ”Ο Έλβις ζει, και ο χυμός σιταρόχορτου θεραπεύει το καρκίνο!” Ο συντάκτης του άρθρου Peter Edelstein, M.D που τυγχάνει να είναι αναγνωρισμένος χειρούργος (απόφοιτος του Στάνφορντ), μας συμβουλεύει να αποφεύγουμε τις ιατρικές συμβουλές που διάφοροι προσφέρουν απλόχερα στο ίντερνετ, διότι μπορεί να έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία μας. Για να τονίσει το επιχείρημά του, χρησιμοποιεί το παράδειγμα του Ελβις και του σιταρόχορτου.

 

Με βάση τα ανωτέρω, η θεραπεία του καρκίνου με σιταρόχορτο καταρρίπτεται.

Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για θέματα υγείας και όχι άρθρα που διαβάσατε στο ίντερνετ.

via TNI

Fact-check for the sake of Democracy