Ποιοι είμαστε
Αρχική Γεράκι πιάνει φίδι και το πετάει σε ανθρώπους (video) – ΚαταρρίπτεταιHOAXES

Γεράκι πιάνει φίδι και το πετάει σε ανθρώπους (video) – Καταρρίπτεται

2 Σεπ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Ένα βίντεο, με ένα γεράκι που σηκώνει ένα φίδι από το έδαφος και μετά από λίγο το πετάει σε κάποιους ανθρώπους που κάνουν μπάρμπεκιου, κυκλοφορεί και αναπαράγεται σε σελίδες, blogs και σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, σε ολόκληρο τον κόσμο. 

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο pronews.greleftherostypos.grthepressroom.gr και newsit.com.cy

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Γεράκι πιάνει φίδι και το πετάει σε ανθρώπους (vid)

43101

ο πικνίκ και το μπάρμπεκιου στην εξοχή είναι μια πολύ ωραία δραστηριότητα και μια οικογένεια από τη Μελβούρνη είπε να αξιοποιήσει το καλό καιρό και να απολαύσει ένα ωραίο γεύμα δίπλα στον ποταμό και μέσα στο πράσινο της φύσης. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που ένα γεράκι εμφανίστηκε στον ουρανό και είπε να συμμετάσχει και αυτό…

Το γεράκι εμφανίστηκε και έκανε βόλτες πάνω από το ποτάμι όταν με μια απότομη βουτιά στις όχθες του ποταμού έπιασε ένα φίδι και το σήκωσε στον αέρα. Και αντί να πάει να απολαύσει το δικό του γεύμα κάπου απόμερα, το πέταξε πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων που άρχισαν να τρέχουν έντρομοι, ενώ το φίδι τους πήρε στο κυνήγι.

Λέτε το γεράκι να ζήλεψε και να ήθελε και το δικό του γεύμα στα κάρβουνα;

Το βίντεο είναι κατασκευασμένο. Αν παρατηρήσετε το πέταγμα του γερακιού, δεν είναι αρκετά φυσικό, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Στο δρόμο υπάρχουν 2 πουλιά (0:12) που δεν αντιδρούν καθόλου ακόμη και όταν το γεράκι τα πλησιάζει σε απόσταση μερικών μέτρων. Αν ήταν πραγματικό το γεράκι, τα πουλιά δεν θα κάθονταν αμέριμνα.

43102 43103

Ακόμη αν παρατηρήσουμε, το φίδι έχει τεράστια διαφορά στο μέγεθος, από τι στιγμή που το γεράκι σηκώνει το φίδι, μέχρι τι στιγμή που πλησιάζει για να το πετάξει και σε ένα σημείο φαίνεται πως δεν υπάρχει φίδι και εμφανίζεται ξαφνικά πάνω από το ποτάμι. Αυτά τα σφάλματα μας δείχνουν πως το βίντεο είναι κατασκευασμένο.

43103b 43104

43105 43106

Εκτός από αυτές τις ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά με το βίντεο, ήρθε και η επιβεβαίωση. Το βίντεο κατασκευάστηκε από την ομάδα football της Αυστραλίας, Hawthorn Hawks, που έχει σήμα της το γεράκι, για λόγους μάρκετινγκ.
HAWTHORN have launched their 2016 finals campaign, Embrace the hunt, with the release of an innovative viral video.

The video which features a hawk dropping a snake onto a family picnicking along the Yarra River was originally posted to YouTube on Tuesday morning under the alias of ‘Douglas Wong.’

Hawthorn’s media team partnered with Melbourne production company, The Woolshed, in an attempt to create a video that would encapsulate the club’s finals theme and generate widespread media coverage.

Embrace the Hunt launched on Wednesday afternoon as the Hawks begin their quest for a fourth straight premiership.

“It was quite incredible,” said a Hawthorn spokesperson.

“We wanted everyone to know that it’s September and the Hawks are on the attack and hopefully we’ve succeeded.

“Our aim was to create a real buzz around the launch of our seventh consecutive finals campaign and really get people talking.

“The debate over its authenticity has been had by various media outlets across both Australia and the globe.

“Hopefully we haven’t scared too many people off a BBQ by the Yarra.”

In a cheeky move a Geelong Cats sticker featured on the esky of the unsuspecting family in a pointer to next Friday night’s Qualifying final between Hawthorn and Geelong.

The fake video generated over 5 million views in 48-hours and has been published by multiple media outlets around the world.
http://www.hawthornfc.com.au/news/2016-09-01/hawthorn-goes-viral-with-launch-of-finals-campaign

https://archive.is/iaE6P

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.