Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο Μανώλης Στεφανουδάκης πήρε το πρώτο χρυσό στο clickbaitHOAXES FAKE NEWS

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης πήρε το πρώτο χρυσό στο clickbait

3 Σεπ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Κυκλοφόρησε είδηση πως ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης κέρδισε χρυσό μετάλλιο στους παραολυμπιακούς του Ρίο.

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο star.gr και crashonline.gr

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης πήρε το πρώτο χρυσό στους παραολυμπιακούς

Υπερήφανη η Κρήτη

stefanoudakis1-600x275

Η φράση πως, αν θέλεις κάτι πολύ μπορείς να το πετύχεις, επιβεβαίωσε ο παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου και σφαιροβολίας, Μανώλης Στεφανουδάκης.

Επιθυμία του ήταν να απολαύσει την άγρια ομορφιά του Ψηλορείτη από την κορυφή του και το πέτυχε με τη βοήθεια του πιλότου Μιχάλη Ορφανού Βρέτζου, που τον μετέφερε εκεί με ελικόπτερο.

«Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ, τότε όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις.Μην αφήνεις τίποτα για μια ιδιαίτερη ημέρα. Κάθε ημέρα στη ζωή σου είναι σημαντική. Αν θέλεις να κάνεις κάτι, μη το αναβάλλεις. Κάντο τώρα!Μια εβδομάδα πέρασε από τότε που ο φίλος μου, ο Michael Orfanos Vretzos συνωμότησε με το σύμπαν κι ένα όνειρο και μια υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου έγιναν πραγματικότητα. Θέλω, λοιπόν, να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τεράστια χαρά που μου πρόσφερε. Ο Τίμιος Σταυρός να είναι προστάτης τους.Προσπαθήστε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα όποια κι αν είναι. Γιατί δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω» γράφει σε ανάρτησή του στο facebook o αθλητής.

Καταγραφή569

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, ο τίτλος δεν έχει τη παραμικρή σχέση με το άρθρο. Η αφήγηση του άρθρου είναι αληθής και η ανάβαση του Στεφανουδάκη στο Ψηλορείτη, έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες, όπως μας πληροφορεί το flashnews.gr.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου, στο ακόντιο που είναι το αγώνισμα του αλλά και στη σφαιροβολία με συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

Όσον αφορά τον εξωφρενικό ισχυρισμό του τίτλου, δηλαδή πως ο Έλληνας παραολυμπιονίκης κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, υπάρχει το εξής πρόβλημα: Οι παραολυμπιακοί αγώνες του Ρίο, στους οποίους λαμβάνει μέρος και ο Στεφανουδάκης, ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου. Εκ των πραγμάτων δηλαδή, είναι αδύνατο να κέρδισε μετάλλιο σε αγώνες που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

rio

Fact-check for the sake of Democracy