Ποιοι είμαστε
Αρχική «Η Αλήθεια για τον Καρκίνο και ΓΙΑΤΙ οι ιατροί επιμένουν να την αγνοούν..»HOAXES ΥΓΕΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

«Η Αλήθεια για τον Καρκίνο και ΓΙΑΤΙ οι ιατροί επιμένουν να την αγνοούν..»

4 Σεπ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Κυκλοφορεί δημοσίευμα που υποστηρίζει πως οι γιατροί επιμένουν να αγνοούν την αλήθεια για το καρκίνο.

ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΜΙΞΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ

Το είδαμε στο pentapostagma.grfollowgr.com

 «Η Αλήθεια για τον Καρκίνο και ΓΙΑΤΙ οι ιατροί επιμένουν να την αγνοούν..»

Το 1971 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Νίξον με το Κογκρέσο κήρυξε τον πόλεμο στον καρκίνο…. 45 χρόνια αργότερα ποια είναι άραγε τα αποτελέσματα αυτής της εμπλοκής;!

Δυστυχώς ο πόλεμος χάνεται ..ο καρκίνος αυξάνει και από τις ηλικίες 45 έως 73 αποτελεί πλέον την 1η αιτία θανάτου..

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΗΤΤΑ;!

Α) Δεν κατανοούμε επακριβώς την παθογένεση/αιτιοπαθολογία όλων των καρκίνων

Β) Οι μορφές όλων των ιατρικών αγωγών( εκτός χειρουργικής..) είναι μη-στοχοποιημένες ως προς την εξάλειψη του καρκίνου και όχι «ευφυείς»..

Γ) Οι κλινικές δοκιμές και το σύστημα παροχής οικονομικών πόρων στερούνται καινοτομιών..

Δ) Η κλινική επανεξέταση για ωφέλιμα φάρμακα εναντίον του καρκίνου αποτυγχάνει..

Ε) Τα πειράματα με τα ζώα στον καρκίνο είναι ανεπαρκή..

Ζ) Μη παραγωγικές λύσεις της στιγμής έρχονται και φεύγουν..

Η) Η έρευνα για πανάκριβα φάρμακα αυξάνει με εκθετική αύξηση των κερδών από τις βιομηχανίες αλλά με φθίνουσα πορεία στις ζωές των ασθενών..

Τέλος η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ είναι η συστηματική, αυξανόμενη και εθελοτυφλική στάση των υπευθύνων με τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ δημιουργίας του καρκίνου όπως:

Έκθεση σε φάρμακα και τοξικούς -βλαπτικούς παράγοντες..  Κατεργασμένα και τεχνικώς παραγόμενα προϊόντα + τη χημική επεξεργασία της συσκευασίας αυτών.. Αύξηση στη κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης (κρεας και γαλακτοκομικά) Ασύρματη τεχνολογία και «βρώμικη» ηλεκτρική παροχή με πρόσθεση στην υπερέκθεση στη ιατρική διαγνωστική ακτινοβολία.. Παχυσαρκία..  Κακές συνήθειες ύπνου.. Άγχος και ψυχοπιεστικοί παράγοντες.. Έλλειψη έκθεσης στον Ήλιο + κατά-χρηση αντηλιακών.. Μείωση δραματική της άσκησης..  Κάκιστες διαπροσωπικές, υπαρξιακές και κοινωνικοοικονομικές συνιστώσες Αποτελεί λοιπόν αποκλειστικά δική μας ΕΥΘΥΝΗ να κάνουμε βήματα προς τη Ζωή μας και να ανατάξουμε τη χαμένη Υγεία και Ευεξία ..

Τακτή, ήπια άσκηση Καθαρά φυτοφαγική διατροφή με πλούτο φρούτων, λαχανικών , όσπριων, καρπών δημητριακών ολικής αλέσεως.. Αρκετό νερό εντός και εκτός σώματος.. Έκθεση με εγκράτεια στον Ήλιο.. Ικανοποιητικές στιγμές ανάπαυσης και ύπνου.. Αληθινές και σωστές σχέσεις Ζωής και ύπαρξης.. Ο Καρκίνος μπορεί και πρέπει να χάσει τον πόλεμο… και όπως σε κάθε πόλεμο ..αυτός κρίνεται στην έκβαση του, όχι από τα οπλικά συστήματα, αριθμητική υπεροχή και δύναμη πυρός αλλά..
από τον ζήλο και πάθος για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που αναπηδά από τη ψυχή του κάθε ανθρώπου..
Ο Ανθρώπινος Παράγοντας είναι ο παρανομαστής στο κλάσμα της Υγείας..

Τι ισχύει

Το 1971 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρ. Νίξον με το Κογκρέσο κήρυξε τον πόλεμο στον καρκίνο στα πλαίσια της εκστρατείας War on Cancer. Αν και ο καρκίνος αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου, η ιατρική επιστήμη έχει προοδεύσει σημαντικά στον αγώνα για τη πρόληψη και τη θεραπεία.

Αρχική πηγή του άρθρου είναι ο διάσημος στις ΗΠΑ, Dr Mercola, ο οποίος όμως έχει δεχθεί σκληρότατη κριτική για την αναξιοπιστία των εναλλακτικών μεθόδων του, ενώ για άλλους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας κοινός απατεώνας. Στη συνέχεια, το άρθρο ανέβηκε στις ιστοσελίδες foodmatters.com και theheartysoul.com και κατόπιν προσθαφαιρέσεων, προέκυψε η απόδοσή του στα ελληνικά. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος προτείνει ”εναλλακτική” διατροφή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χορτοφαγία και υπερτροφές για ευζωία και καλύτερη υγεία. Η μέθοδός τους είναι φυσικά προς πώληση. Στο disclaimer όμως, δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τα γραφόμενα τους.

Η ιστοσελίδα mercola.com, αποτελεί τη μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα του πλανήτη που ασχολείται με την εναλλακτική “ιατρική”. Οι απόψεις του Mercola περιλαμβάνουν άρνηση των εμβολιασμών, κατανάλωση ακατέργαστων τροφών, άρνηση φαρμάκων, αποφυγή χρήσης κινητών τηλεφώνων διότι προκαλούν καρκίνο και αποφυγή χρήσης αντηλιακών διότι προκαλούν επίσης καρκίνο. Οι ομοιότητες με το ελληνικό άρθρο είναι οφθαλμοφανείς και όπως θα δούμε παρακάτω, δεν ισχύουν. Σύμφωνα με το alternet.org, ο Mercola είναι ο Νο 1 κομπογιαννίτης γιατρός στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει πως το άρθρο του Mercola, δε μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.

 

Η ανάρτηση περιέχει ανακρίβειες όπως:

α) Η πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 45-73 είναι ο καρκίνος. Αν και ο συντάκτης δεν διευκρινίζει από ποια χώρα προέρχονται τα δεδομένα, το πιθανότερο είναι να μιλάει για τις ΗΠΑ. Στις ηλικιακές ομάδες 45-54 και 55-64, οι κακοήθεις νεοπλασίες είναι όντως η πρώτη αιτία θανάτου. Στις ηλικίες 65+, πρώτη αιτία είναι οι καρδιακές παθήσεις. Συνολικά στις ΗΠΑ, η πρώτη αιτία είναι οι καρδιακές παθήσεις και η δεύτερη, ο καρκίνος. Αυτό είναι εμφανές από τους παρακάτω πίνακες που δημοσίευσε το CDC για τα έτη 2010-2014.

 Σε επίπεδο χωρών με υψηλό εισόδημα, τα ισχαιμικά καρδιακά επεισόδια είναι στη πρώτη θέση της λίστας θανάτων, με τα εγκεφαλικά να βρίσκονται στη δεύτερη και τους καρκίνους πνευμόνων, τραχείας και βρόγχων στη τρίτη. (Πηγή: WHO)

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο καρκίνος του πνεύμονα που είναι ο συχνότερος, καταλαμβάνει τη 5η θέση, με τις καρδιακές παθήσεις να βρίσκονται στη 1η, τα εγκεφαλικά επεισόδια στη 2η, τη χρόνια πνευμονική πνευμονοπάθεια στη 3η και τις μολύνσεις του κατώτερου αναπνευστικού τη 4η. Αξιζει να σημειωθεί πως ο καρκίνος του πνεύμονα έχει ανέλθει από τη 10η συχνότερη αιτία θανάτου το 1990, στη 5η για το 2010. (Πηγη : ipa-world.org). Οι άνθρωποι όμως, ζουν σήμερα περισσότερο για να αναπτύξουν καρκίνο ενώ οι τεχνικές διάγνωσης με μεγαλύτερη ακρίβεια, χάρη στις προόδους που έχουν γίνει στην ακτινολογική απεικόνιση και την παθολογία, συμβάλουν στην αναγνώριση της ασθένειας, κατι που παλαιότερα δεν ήταν εφικτό. Προφανώς ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής επηρεάζει την επιδημιολογία του καρκίνου, ωστόσο, πολλές μορφές καρκίνου θεωρούνται πλέον ιάσιμες, ενώ γενικά θεωρούμε τον καρκίνο ως μία χρόνια νόσο και όχι μία νόσο που συνήθως οδηγεί σε θάνατο. Περίπου επτά στους δέκα ανθρώπους με καρκίνο ζουν σήμερα φυσιολογικά και για πολλά χρόνια, σε σύγκριση με τους τέσσερις στους δέκα που επιβίωναν από τη νόσο πριν από μερικές δεκαετίες. Παγκοσμίως υπάρχουν 25.000.000 επιζώντες του καρκίνου, εκ των οποίων τα 12.000.000 στην Αμερική.

 β) Η ήττα της ιατρικής επιστήμης: Το άρθρο αφήνει να εννοηθεί πως η μάχη για τον καρκίνο έχει χαθεί. Στο παρακάτω γράφημα, βλέπουμε το προσδόκιμο ζωής για την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Είναι ολοφάνερο πως το προσδόκιμο ζωής συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αυτό οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στα άλματα της ιατρικής επιστήμης. Οι έρευνες για τον καρκίνο έχουν προσφέρει όχι μόνο νέα, ισχυρότερα φάρμακα, αλλά και πιο εξελιγμένες μεθόδους διάγνωσης και στοχευμένης θεραπείας. Σύμφωνα όμως με επίσημα στοιχεία του cancerresearchuk.org, οι πιθανότητες επιβίωσης από καρκίνο, έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια. Στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο στις ηλικίες 50-64, μειώθηκε κατά 39-68% (ανάλογα το είδος του καρκίνου) τη περίοδο 2005-2009, σε σχέση με τη περίοδο 1990-1994. (Πηγή: Reuters).

Σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Μελέτης του Καρκίνου (IARC), το 85% με 90% των καρκίνων θα ήταν ιάσιμοι, εάν ανιχνεύονταν στο στάδιο Ι. Επομένως, δεν υφίσταται ”παταγώδης ήττα”, αλλά ουσιαστική πρόοδος.

 γ) Έκθεση σε ακτινοβολία και καρκίνος. Η αντίληψη πως η έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων, των WI-FI κτλ προκαλεί καρκίνο δεν είναι καινούργια. Πρόκειται όμως για ψευδοεπιστημονική θεωρεία διότι η μικροκυματική μη ιονιζουσα ακτινοβολία των κινητών και των ασύρματων δικτύων, δε μπορεί να προκαλέσει μεταλλάξεις στο DNA και καρκινογεννέσεις. Αντιθέτως, η ιονίζουσα ακτινοβολία όπως αυτή των ακτίνων Χ, των ακτίνων Γ και της υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω λινκ:

http://www.yalescientific.org/2014/07/mythbusters-do-cell-phones-really-cause-cancer/

http://www.theverge.com/2015/3/18/8252087/cell-phones-cancer-risk-tumor-bilton-new-york-times

http://www.slate.com/blogs/bad_astronomy/2015/03/19/wearable_tech_and_health_nyt_fear_mongering.html

δ) Η κατάχρηση των αντηλιακών μπορεί να προκαλέσει καρκίνο; Πρόκειται για μια ακόμη ψευδοεπιστημονική θεωρεία που βασίζεται στον ισχυρισμό πως το συστατικό οξυβενζόνη που προστατεύει από την UVA & UVB ακτινοβολία, απορροφάται από το δέρμα και δρα ως οιστρογόνο που μπορεί να αυξήσει το κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Στην ΕΕ επιτρέπεται η κυκλοφορία προϊόντων με περιεκτικότητα έως 10%. (dermalinstitute.com). Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το πρόβλημα αυτό δημιουργείται όταν το άτομο χρησιμοποιεί αντηλιακή κρεμά για να κάθεται όσο περισσότερο γίνεται στον ήλιο. Εάν χρησιμοποιηθεί σωστά η αντηλιακή κρεμά μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου στο δέρμα. Για να λειτουργήσει σωστά, η αντηλιακή κρεμά πρέπει να απλωθεί 20 λεπτά πριν την έκθεση μας στον ήλιο, να είναι προστασίας 30 και να την απλώνουμε ξανά στα εκτεθειμένα μέλη του σώματος κάθε 2 ώρες, εφόσον βρισκόμαστε ακόμη στον ήλιο. (Πηγή: bestrong.org.gr)

http://www.iflscience.com/health-and-medicine/no-sunscreen-will-not-give-you-cancer/

http://www.skincancer.org/skin-cancer-information/ask-the-experts/does-sunscreen-cause-cancer

Φυτοφαγική διατροφή

Στο άρθρο διαβάζουμε πως η καθαρά φυτοφαγική διατροφή παρουσιάζεται ως όπλο ενάντια στο καρκίνο.  Η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή αποτελούν ασπίδα για την ανθρώπινη υγεία και η φυτοφαγική διατροφή μπορεί όντως να δράσει προληπτικά. Η φυτοφαγική δίαιτα ακολουθείται είτε περιστασιακά για θρησκευτικούς λόγους, ή μόνιμα για λόγους περιβαλλοντικών και φιλοζωικών αντιλήψεων. Η αυστηρή φυτοφαγία όμως, ενδέχεται να εγκυμονεί κάποιους κινδύνους. Οι πρωτεΐνες για παράδειγμα, ενώ μπορούν να βρεθούν και σε φυτά, δε περιέχουν κάποια βασικά αμινοξέα. Για το ασβέστιο και το σίδηρο που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά και στο κρέας, χρειάζεται ιδιαίτερα προσεγμένος σχεδιασμός της φυτοφαγικής δίαιτας προκειμένου να καλυφθούν. Η βιταμίνη Β12 βρίσκεται μόνο σε ζωικές τροφές, όπως είναι τα αβγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα άτομα που επιλέγουν τελικά να απομακρύνουν το κρέας από την διατροφή τους θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν σωστά τα γεύματα τους, αποφεύγοντας τις πιθανές επιπλοκές μιας φυτοφαγικής διατροφής. Εν τέλει, ενώ κάποιες δίαιτες μπορεί να δρουν προληπτικά και να μειώνουν τις πιθανότητες να ασθενήσουμε, δυστυχώς η επιστήμη μέχρι σήμερα, δεν έχει ανακαλύψει κάποια ειδική δίαιτα που να μπορεί να αποτρέψει ή να θεραπεύσει οριστικά το καρκίνο. (Πηγή: wcrf-uk.orgshape.comhealth.harvard.edu).

Όπως είδαμε από τα ανωτέρω, το αρχικό άρθρο του Mercola περιέχει πολλές ανακρίβειες και ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς, αφήνοντας να εννοηθεί πως η συμβατική ιατρική επιστήμη, έχει χάσει τη μάχη ενάντια στο καρκίνο, γεγονός που δεν ισχύει. Παράδειγμα, η θεραπεία T-cell πέτυχε εκπληκτικά αποτελέσματα σε δοκιμές σε ανθρώπους. (Πηγή: Guardian)

Σε κάθε περίπτωση να ακολουθείτε τις συμβουλές του γιατρού σας.

Fact-check for the sake of Democracy