Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Για πρώτη φορά καταγράφηκε η ύπαρξη γοργόνων [βίντεο]HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Καταρρίπτεται – Για πρώτη φορά καταγράφηκε η ύπαρξη γοργόνων [βίντεο]

7 Σεπ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

 

Στο κατά το κοινώς λεγόμενο αφυπνισμένο διαδίκτυο, διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες, πως για πρώτη φορά καταγράφηκε η ύπαρξη γοργονών.

ΨΕΥΔΕΣ

 

Μεταξύ άλλων, το είδαμε στο pentapostagma.gr & pronews.gr.

 

Για πρώτη φορά καταγράφηκε η ύπαρξη γοργόνων [βίντεο]

 

4

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο του animal planet με το μυστήριο πλάσμα. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε η υπηρεσία σε γνωστό περιοδικό με τίτλο «αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη Υδάτινου ανθρωποειδούς», η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών ανακοίνωσε ότι οι γοργόνες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έργα ζωγραφικής σε σπήλαια στα τέλη της Παλαιολιθικής περιόδου περίπου το 30.000 χρόνια π.Χ, υπάρχουν και ζουν σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου.

Το Animal Planet μετέδωσε πρόσφατα ένα ειδικό ντοκιμαντέρ με την ονομασία «Γοργόνες». Σε αυτό έδειξε μια νεκρή γοργόνα.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανού Σάντι Νίξον είπε στην τηλεόραση ότι εμπειρογνώμονες που συγκεντρώθηκαν στο νησί της Αϊτής και εξέτασαν όλα τα γνωστά στοιχεία που έχουν σχέση με την εμφάνιση γοργόνων, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, και δηλώνουν με έμφαση, ότι υπάρχουν υβρίδια που είναι μισός άνθρωπος και μισό ψάρι και ότι ζουν ειρηνικά μεταξύ μας.

Οι γοργόνες λένε οι ειδικοί ότι ζουν στην πλειοψηφία στα θερμά νερά της Καραϊβικής και της Μεσογείου, αλλά έχουν εντοπιστεί και στην περιοχή του Ειρηνικού και Νότιου Ατλαντικού Ωκεανού.

https://www.youtube.com/watch?v=dWE4g33dwdI

 

Τι ισχύει

 

Κατ’ αρχάς το βίντεο δημιουργήθηκε το 2012 και είναι ένα mockumentary, που παρακάτω θα εξηγήσουμε τι είναι. Εάν ήταν αληθινό, θα είχε γίνει πρώτη είδηση για μήνες σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι κρυπτοζωολόγοι του πλανήτη, θα το είχαν κάνει σημαία τους.

 

Όπως είπαμε παραπάνω, πρόκειται για ένα mockumentary, δηλαδή ένα βίντεο που παρουσιάζει εξωφρενικά γεγονότα, σε αφήγηση τύπου ντοκιμαντέρ. Έχει τον τίτλο: ”Mermaids: The New Evidence” και αποτελεί τη συνέχεια του ”Mermaids: The Body Found” που είχε προβληθεί στις 27/5/2012, από το Animal Planet και ένα μήνα αργότερα από το Discovery Channel. Τα mockumentaries δεν είναι κάτι σπάνιο όπως μπορείτε να δείτε από τη λίστα που παραθέτει το Wikipedia:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mockumentaries

 

Το παράδοξο με τα ανωτερω mockumentaries, είναι πως έγιναν πιστευτά από πολύ κόσμο. Το Animal Planet δέχθηκε σφοδρότατη κριτική διότι δεν τόνιζε το γεγονός πως πρόκειται για φανταστική ιστορία. Η σύγχιση που προκλήθηκε, ανάγκασε την National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) να ανέβασει στην ιστοσελίδα της διάψευση του ισχυρισμού.

http://www.snopes.com/photos/supernatural/mermaids.asp

http://oceanservice.noaa.gov/facts/mermaids.html

5

Για κάποιους όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ο παραγωγός του βίντεο Charlie Foley, είχε δηλώσει στο ABC πως η αληθοφάνεια των βίντεο, ήθελε να κάνει τους τηλεθεατές να προσεγγίσουν το ζήτημα των γοργονών με μια αίσθηση πιθανότητας (να είναι αληθινό).

https://gma.yahoo.com/blogs/abc-blogs/mermaids-mocumentary-stirs-big-ratings-animal-planet-163234927.html?vp=1

article-2333515-1A129DA9000005DC-20_634x335

 

Το Animal Planet είχε βγάλει ανακοίνωση στις 26/4/2012, έναν ολόκληρο μήνα πριν τη προβολή του Mermaids The Body Found, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για ιστορία επιστημονικής φαντασίας που βασίζεται σε κάποια αληθινά γεγονότα και επιστημονική θεωρία (Editor’s Note: This two-hour special is science fiction based on some real events and scientific theory).

https://press.discovery.com/us/apl/press-releases/2012/animal-planets-mermaids-body-found-paints-wil-1903/

3 - Αντιγραφή

Τέλος, ο επιστήμονας με το όνομα Dr Paul Robertson που εμφανίζετε και στα δύο mockumentaries είναι ηθοποιός και ονομάζεται Dave Evans.

http://www.imdb.com/name/nm7197468/

article-2333515-1A12AED2000005DC-970_634x350

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως καταγράφηκε η ύπαρξη γοργόνων, καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy