Γιατί δεν ήταν απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν το χθεσινό αυτοκινητιστικό δυστύχημα

4

Ενα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που έγινε εχθές σε λεωφόρο της Μόσχας και εμπλεκόταν αυτοκίνητο της προεδρίας της Ρωσίας έγινε αφορμή να πυροδοτηθεί κύκλος συνωμοσιολογικών σεναρίων σε άρθρα που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.

Russiacrash-707732

Δεν θα αναπαράγω κάποιο άρθρο, θα δούμε όμως μερικούς τίτλους που χρησιμοποιήθηκαν.

newsit.com: Νεκρός ο σοφέρ του Πούτιν – Απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου Προέδρου;

voicenews.gr: ΤΩΡΑ! Πήγαν να δολοφονήσουν τον Πούτιν

pronews.gr: Απόπειρα δολοφονίας του Β.Πούτιν; – Διέλυσαν την προεδρική λιμουζίνα στην οποία επέβαινε – Σκοτώθηκε ο οδηγός του

Αυτοί ήταν μερικοί από τους τίτλους που χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν ένα πιο δραματικό τόνο στο δυστύχημα και να τραβήξουν το κλικ του αναγνώστη. Δεν θα μπούμε και σε αναλύσεις για τα αίτια του δυστυχήματος σε ένα δρόμο χωρίς διαχωριστικά ή την ταχύτητα που είχαν αναπτύξει τα οχήματα και αν το όχημα ήταν θωρακισμένο ή όχι.

Στο όχημα αποκλείεται να επέβαινε ο Πούτιν σύμφωνα με τον τίτλο του pronews, αν επέβαινε ο Πούτιν σίγουρα το όχημα δεν θα κινούταν δίχως άλλα οχήματα συνοδείας. Δεν θα επεκταθώ άλλο σε θέματα ασφαλείας, αν και είναι ο τομέας μου με πολυετή εμπειρία στο σχεδιασμό προληπτικών μέτρων ασφαλείας, στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια γεύση τι εννοώ όσοι δεν γνωρίζετε. Στο βίντεο φαίνεται το προεδρικό αυτοκίνητο (mercedes 600 pullmanguard) που χρησιμοποιεί ο Πούτιν με την συνοδεία του και που δεν έχει καμία σχέση με το όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο.

 

 

Και ακόμα ένα παράδειγμα…

 

 

Αρκετά με τα παραδείγματα, νομίζω ότι καταλάβατε τι σημαίνει προεδρική αυτοκινητοπομπή του Πούτιν, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν.

 

 

Επίσης δεν θα μπορούσε να είναι απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν και αυτό γιατί ο Πούτιν βρισκόταν στο Ουζμπεκιστάν όπου επισκέφθηκε το μνήμα του Καρίμοβ.

http://www.rferl.org/content/uzbekistan-russia-putin-visits-karimov-grave/27969685.html

 

 • leon06010

  Βασικότατο χαρακτηριστικό των ανθρώπων με εξουσία και χρήμα ε;

 • Γιώργος Μεταξάς

  Το ότι το ατύχημα δεν αφορούσε τον ίδιον τον Πούτιν είναι ξεκάθαρο. Αυτό που όμως έχει ενδιαφέρον είναι να μάθουμε αν οι οδηγοί φορούσαν ζώνες ασφαλείας και τις ταχύτητες των οχημάτων, για να δούμε τα όρια της προστασίας που παρέχουν δύο κορυφαία αυτοκινήτα στον τομέα της ασφαλείας.

 • Sir Maybach

  Ρε φίλε αυτουνού η συνοδεία έχει περισσότερα αμάξια από το καλοκαίρι στην Χαλκιδική!

 • leon06010

  Κάτι άσχετο με το ατύχημα αλλά με αφορμή αυτό.
  Δεν έχω καμμία σχέση με σχεδιασμό συστημάτων ασφαλείας ούτε στρατηγικών μετακινήσεων υψηλά ιστάμενων προσώπων, ως ένας απλός πολίτης μιλάω: όσο περισσότερο μπαμ κάνει κάποιος τόσο περισσότερο στόχο δίνει. Όταν βλέπεις τον πρόεδρο Α ή τον πρωθυπουργό Β να κινείται με πομπή δέκα χιλιομέτρων, να κλείνουν όλοι οι δρόμοι απ’όπου θα περάσει, χεσμένα τα φανάρια, χεσμένοι οι υπόλοιποι οδηγοί και φυσικά το χάος στην πόλη είναι λογικό να θες να του χώσεις μια ξεγυρισμένη βόμβα στη μούρη να τη φάει για πρωινό. Για φόρα του γυαλιά και καπέλο κ χώσ’τον στο μετρό, κανείς δεν θα πάρει πρέφα.
  Το ίδιο ισχύει κ για τις πρεσβείες των ΗΠΑ κυρίως. Είναι τα πιο βγαζωμάτικα κ πολυφωτισμένα κτήρια στις κατά τόπους πρωτεύουσες. Τό’χουν αυτό οι Αμερικανοί, δεν μπορούν να περνάν απαρατήρητοι. Θέλουν να δίνουν στόχο.