Ποιοι είμαστε
Αρχική Γιατί δεν ήταν απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν το χθεσινό αυτοκινητιστικό δυστύχημαΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατί δεν ήταν απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν το χθεσινό αυτοκινητιστικό δυστύχημα

7 Σεπ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Ενα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που έγινε εχθές σε λεωφόρο της Μόσχας και εμπλεκόταν αυτοκίνητο της προεδρίας της Ρωσίας έγινε αφορμή να πυροδοτηθεί κύκλος συνωμοσιολογικών σεναρίων σε άρθρα που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.

Russiacrash-707732

Δεν θα αναπαράγω κάποιο άρθρο, θα δούμε όμως μερικούς τίτλους που χρησιμοποιήθηκαν.

newsit.com: Νεκρός ο σοφέρ του Πούτιν – Απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου Προέδρου;

voicenews.gr: ΤΩΡΑ! Πήγαν να δολοφονήσουν τον Πούτιν

pronews.gr: Απόπειρα δολοφονίας του Β.Πούτιν; – Διέλυσαν την προεδρική λιμουζίνα στην οποία επέβαινε – Σκοτώθηκε ο οδηγός του

Αυτοί ήταν μερικοί από τους τίτλους που χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν ένα πιο δραματικό τόνο στο δυστύχημα και να τραβήξουν το κλικ του αναγνώστη. Δεν θα μπούμε και σε αναλύσεις για τα αίτια του δυστυχήματος σε ένα δρόμο χωρίς διαχωριστικά ή την ταχύτητα που είχαν αναπτύξει τα οχήματα και αν το όχημα ήταν θωρακισμένο ή όχι.

Στο όχημα αποκλείεται να επέβαινε ο Πούτιν σύμφωνα με τον τίτλο του pronews, αν επέβαινε ο Πούτιν σίγουρα το όχημα δεν θα κινούταν δίχως άλλα οχήματα συνοδείας. Δεν θα επεκταθώ άλλο σε θέματα ασφαλείας, αν και είναι ο τομέας μου με πολυετή εμπειρία στο σχεδιασμό προληπτικών μέτρων ασφαλείας, στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια γεύση τι εννοώ όσοι δεν γνωρίζετε. Στο βίντεο φαίνεται το προεδρικό αυτοκίνητο (mercedes 600 pullmanguard) που χρησιμοποιεί ο Πούτιν με την συνοδεία του και που δεν έχει καμία σχέση με το όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο.

 

 

Και ακόμα ένα παράδειγμα…

 

https://www.youtube.com/watch?v=MPN9OL5EqUk

 

Αρκετά με τα παραδείγματα, νομίζω ότι καταλάβατε τι σημαίνει προεδρική αυτοκινητοπομπή του Πούτιν, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν.

 

 

Επίσης δεν θα μπορούσε να είναι απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν και αυτό γιατί ο Πούτιν βρισκόταν στο Ουζμπεκιστάν όπου επισκέφθηκε το μνήμα του Καρίμοβ.

http://www.rferl.org/content/uzbekistan-russia-putin-visits-karimov-grave/27969685.html

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής