Ποιοι είμαστε
Αρχική Δεν πέθανε η Κλίντον.HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Δεν πέθανε η Κλίντον.

14 Σεπ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η Κλίντον έχει πεθάνει. 

ΥΠΕΡΒΟΛΗ

Το είδαμε στο triklopodia.grgreeknewsondemand.com koraks.gr και pitsirikidotnet.gr

ABC News: ΠΕΘΑΝΕ Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ

435

Στο χθεσινό τους αποψινό δελτίο ειδήσεων, το κανάλι WABC-TV Channel 7 “Eyewitness News” στην πόλη της Νέας Γιόρκης είπε τα εξής ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ για την κα Χίλαρι Κλίντον!!!….

«Αρχίζουμε με την είδηση για το θάνατο της κας Χίλαρι Κλίντον…»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ InfoWars.com!

https://www.youtube.com/watch?v=oNBRZX-f9MQ

Όταν ερωτήθκε απο το InfoWars.com ένας εργαζόμενος απο τα στούντιο αυτού του καναλιού για αυτό το ζήτημα είπε πως «επρόκειτο για λάθος» και ότι «ζητάνε συγνώμη» απο το κοινό. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ???!!! ΕΙΠΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ???!! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΗΜΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ….ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ!!!

ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ….ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!

Τώρα, ίσως πέθανε ήδη η Χίλαρι και μας δίνουν να καταλάβουμε. Ή ίσως μας κοροϊδεύουν. Πάντως…ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΟΚΟΠΑΕΙ ΕΔΩ….

Πράγματι στο WABC-TV Channel 7 (και όχι στο ABC news όπως λανθασμένα ισχυρίζονται μερικά δημοσιεύματα) ο παρουσιαστής Joe Torres κάνοντας λάθος μίλησε για το θάνατο της Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων στις τους στις 11 Σεπτεμβρίου 2016 23:00, αντί να μιλήσει για την υγεία της. Ο παρουσιαστής απλά αντί να πει health (υγεία) είπε death (θάνατος).

https://www.youtube.com/watch?v=avj6-PjxGRk

Αυτό το απλό λάθος πυροδότησε τους συνωμοσιολόγους που αναφέρουν διάφορα σενάρια και μιλάνε για τη σωσία της Κλίντον, ηθοποιό Teresa Barnwell.

https://archive.is/x3EzI

Η Barnwell αν και έχει αρκετή ομοιότητα με την Κλίντον, ποτέ δεν θα μπορούσε να παραπλανήσει και πάρει τη θέση της.

43503

43504

43502

Η Αμερική βρήκε θέμα να ασχοληθεί για τις επόμενες ημέρες, από μια λάθος λέξη ενός παρουσιαστή ειδήσεων. Οι συνωμοσιολόγοι βρήκαν θέμα για τους επόμενους μήνες αλλά δεν αρκεί μια λάθος λέξη ενός παρουσιαστή ειδήσεων, να στηρίξει τον ισχυρισμό “Η Κλίντον είναι νεκρή”.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.