Ποιοι είμαστε
Αρχική Δημοσίευση του Europhysics News αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή της 11ης ΣεπτεμβρίουHOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση του Europhysics News αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή της 11ης Σεπτεμβρίου

21 Σεπ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.
 Η European Physical Society υποστηρίζει και αποδεικνύει ότι η κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων και του κτηρίου 7 του World Trade Center, είναι μια περίπτωση ελεγχόμενης κατεδάφισης;

Η επιθέσεις της 9/11 έχουν αποτελέσει εφαλτήριο για δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας. Η γνωστότερη όλων, υποστηρίζει πως το χτύπημα ήταν οργανωμένο εκ των έσω. Ένα από τα δυνατότερα χαρτιά αυτής της θεωρίας, είναι η κατάρρευση του παρακείμενου των δίδυμων πύργων, 47όροφου κτηρίου WTC 7, το οποίο δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο, αλλά παρόλα αυτά, κατέρρευσε.

Μια νέα δημοσίευση στο Europhysics News, έρχεται να τροφοδοτήσει εκ νέου τη θεωρία της ελεγχόμενης κατάρρευσης του WTC 7. Κάποιοι δε δίστασαν να πουν πως η μελέτη αυτή, βάζει ταφόπλακα στους ισχυρισμούς των Αμερικανών, πως η κατάρρευση ήταν αποτέλεσμα των πυρκαγιών και όχι ελεγχόμενη κατεδάφιση. Το δημοσίευμα ακολουθεί στο παρακάτω λινκ:

http://www.europhysicsnews.org/articles/epn/pdf/2016/04/epn2016474p21.pdf

Διαβάζοντας τη παραπάνω μελέτη, εκ πρώτης όψεως θα μπορούσαμε να πούμε πως τα στοιχεία που παραθέτει, είναι συγκλονιστικά. Στη προκειμένη περίπτωση όμως, μια ανάγνωση δεν είναι αρκετή.

Το περιοδικό Europhysics News που φιλοξενεί το δημοσίευμα, μας ενημερώνει στην αρχή του άρθρου τα εξής:

‘Το άρθρο αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο διαφορετικό από τα συνηθισμένα αμιγώς επιστημονικά άρθρα μας διότι περιέχει κάποιες υποθέσεις. Ωστόσο, δεδομένης της χρονικής συγκυρίας και της σημαντικότητας του θέματος, σκεφτήκαμε πως το θέμα είναι αρκούντως τεχνικό και ενδιαφέρον για να δημοσιευτεί. Προφανέστατα, τα περιεχόμενα του άρθρου, εμπίπτουν στην ευθύνη των συντακτών του”.

Ευθέως λοιπόν το περιοδικό αποστασιοποιείται από το συμπέρασμα των συντακτών.

Οι τέσσερις συντάκτες του άρθρου είναι οι Steven Jones, Robert Korol, Anthony Szamboti και Ted Walter. Όλοι τους είναι υποστηρικτές της θεωρίας πως οι επιθέσεις ήταν δουλειά εκ των έσω, επομένως τίθεται θέμα προκατάληψης. Εξυπακούεται πως τα ευρήματά τους δεν είναι πρωτογενή, δηλαδή δεν μελέτησαν τις καταρρεύσεις ”on the spot”, αλλά βασίστηκαν σε δεδομένα που κυκλοφορούν στη διεθνή βιβλιογραφία και στις επίσημες αναφορές των ΗΠΑ. Κάποια μάλιστα από τα δεδομένα, προέρχονται από δημοσιεύσεις των ίδιων συντακτών. Όπως και να ‘χει, η σχετική βιβλιογραφία είναι εξαιρετικά φτωχή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Σημαντικές παραλείψεις

Η μελέτη χωλαίνει σε διάφορα σημεία. Για παράδειγμα, οι συντάκτες κάνουν λόγο για συστήματα αυτόματης κατάσβεσης που υπάρχουν σε κάθε ουρανοξύστη. Επομένως, όπως ισχυρίζονται, η φωτιά θα έπρεπε να συγκρατηθεί και να μην προκαλέσει κατάρρευση. Φαίνεται όμως να αγνοούν πως η κατάρρευση του νότιου πύργου (WTC 2), κατέστρεψε τους αγωγούς νερού με αποτέλεσμα οι καταιονητήρες νερού να μην δουλέψουν ποτέ.

Ένα ακόμη παράδειγμα είναι ο ισχυρισμός πως κάποια βασικά δομικά στοιχεία ενός κτηρίου, είναι μονωμένα για να αντέχουν υψηλές θερμοκρασίες. Το ίδιο ισχύει και μεταξύ ορόφων για τον περιορισμό ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Η πτώση των αεροσκαφών όμως, διέλυσε την οποιαδήποτε προστασία, αφήνοντας τη φωτιά ανεξέλεγκτη. Αυτό το στοιχείο, επίσης αγνοείται στη μελέτη.

http://www.skeptical-science.com/critical-thinking/scientific-proof-911-inside-job/

Η έρευνα ισχυρίζεται πως αυτή η εικόνα δείχνει ελεγχόμενες εκρήξεις και είναι τρανή απόδειξη της θεωρίας. Αυτές οι ”εκρήξεις” όμως, παρατηρήθηκαν μόνο κατά τη στιγμή της κατάρρευσης και οφείλονται στην εκτόνωση του αέρα που συμπιέζεται από τους υπό κατάρρευση υπερκείμενους ορόφους.

http://www.popularmechanics.com/military/a6384/debunking-911-myths-world-trade-center/#puffs

Σχετικά με το περιοδικό

Το Europhysics News, δεν είναι ένα επιστημονικό περιοδικό. Τα άρθρα που φιλοξενεί, δεν περνάνε από το βάσανο του peer-reviewing, δηλαδή δεν ελέγχονται από άλλους επιστήμονες, πριν δημοσιευτούν. Εν ολίγοις, σχεδόν ο οποιοσδήποτε μπορεί να αρθρογραφήσει. Εδώ έρχεται και ”κολλάει” το NOTE FROM THE EDITORS, που σας παραθέσαμε στην αρχή του άρθρου.

Σχετικά με τους συντάκτες

Οι τέσσερις συντάκτες του άρθρου είναι οι Steven Jones, Robert Korol, Anthony Szamboti και Ted Walter. Ο Jones ήταν καθηγητής φυσικής στο Brigham Young University, μέχρι την εποχή που άρχισε να ασχολείται ενεργά με το θέμα της 9/11. Οι ακραίες και  ανυπόστατες  θεωρίες του, τον οδήγησαν αρχικά σε υποχρεωτική άδεια μετ’ αποδοχών και στη συνέχεια στη πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ο Robert Korol είναι ένας ακόμη συνταξιούχος ακαδημαϊκός, γνωστός υποστηρικτής των θεωριών συνωμοσίας για την 9/11.

Ο Ted Walker αυτοπαρουσιάζεται ως συγγραφέας. Δεν έχει καμία σχέση με φυσική ή οποιαδήποτε άλλη σχετική με το θέμα επιστήμη.

Ο Anthony Szamboti είναι μηχανολόγος-μηχανικός και από το 2007, βρίσκεται στο πλευρό του Jones.

Προφανώς, η αμεροληψία (βασικό συστατικό μια οποιαδήποτε έρευνας), δεν υφίσταται στη προκειμένη περίπτωση.

Επίλογος

Η έρευνα που φιλοξένησε το Europhysics News, πιθανότατα θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες θεωρίες συνωμοσίας, αναθερμαινοντας το ενδιαφέρον των λεγόμενων ”9/11 Truthers”. Τέλος, το European Scientific Journal και το European Scientific Institute, ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε σχετική δημοσίευση. Η απάντηση ήρθε για δημοσιεύματα που ήθελαν το ESJ να έχει δημοσιεύσει την έρευνα.

http://eujournal.org/files/journals/1/documents/Disclaimer.ESJ.pdf

terranovaincognita.gr/single-post/2016/09/21/Δημοσίευση-του-Europhysics-News-αμφισβητεί-την-επίσημη-εκδοχή-της-11ης-Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο ισχυρισμός πως η European Physical Society υποστηρίζει και αποδεικνύει ότι η κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων και του κτηρίου 7 του World Trade Center είναι μια περίπτωση ελεγχόμενης κατεδάφισης, καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy