Μέλι και σόδα θεραπεύουν το καρκίνο;

2

Σχεδόν κάθε εβδομάδα μαθαίνουμε από μία καινούργια θεραπεία για τον καρκίνο. Η περίπτωση του μελιού με τη σόδα που θεραπεύει ακόμα και τις πιο σοβαρές ασθένειες, δεν είναι ακριβώς καινούργια, ωστόσο την είδαμε να ξανακυκλοφορεί.

ΨΕΥΔΕΣ

Στο earthshareme.com διαβάζουμε:

Ο συνδυασμός μελιού και σόδας θεραπεύει ακόμη και τις πιο σοβαρές ασθένειες!

 meli-soda-234-30dt93wl31hhmipkv3s9vk

Γνωρίζουμε όλοι ότι τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με ζάχαρη, γι ‘αυτό θα ήταν φυσικό να διαμαρτυρηθείτε για μια θεραπεία του καρκίνου που βασίζεται στο συνδυασμό μαγειρικής σόδας με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Αλλά περιμένετε, πριν να απορρίψετε πλήρως την ιδέα: η ζάχαρη ενεργεί διαφορετικά σε αυτή την περίπτωση.

Η σόδα θα εξουδετερώσει εντελώς τα καρκινικά κύτταρα, έτσι ώστε να μην είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τη ζάχαρη για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Επιπλέον, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου αντίκειται στα καρκινικά κύτταρα, τα οποία, σε σύγκριση με τα υγιή κύτταρα, καταναλώνουν 15 φορές περισσότερη γλυκόζη

Χάρη στο σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, η μαγειρική σόδα θα είναι σε θέση να εισέλθει και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.

Συστατικά: Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, Μαγειρική σόδα

Μέθοδος παρασκευής: Αναμείξτε ένα μέρος μαγειρικής σόδας με τρία μέρη σιρόπι σφενδάμου ή μελιού καλά, για να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια, μαγειρέψτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, και όταν τελειώσετε, το φάρμακο είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Χρήση:Κατά τη διάρκεια ενός μήνα, θα πρέπει να λαμβάνετε 3 κουταλάκια του γλυκού αυτού του μείγματος κατά την διάρκεια της ημέρας.

healthyfoodstar
Μετάφραση

 

Τι ισχύει

Η ψευδοεπιστημονικότητα του άρθρου αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Η ζάχαρη ΔΕΝ τροφοδοτεί αποκλειστικά το καρκίνο. Στη πραγματικότητα, όλα τα κύτταρα, υγιή και μη, χρειάζονται υδατάνθρακες τους οποίους μετατρέπουν σε ενέργεια. Η ζάχαρη είναι ένας ακόμη υδατάνθρακας όπως αυτοί που συναντάμε σε κάθε προϊόν όπως για παράδειγμα το ψωμί.

http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2014/03/24/dont-believe-the-hype-10-persistent-cancer-myths-debunked/#superfoodshttp

www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/cancer.html

ellinikahoaxes.gr/2014/04/17/john-hopkins-hospital-ηοαχ-tα-καρκινικά-κύτταρα-τρέφοντ

Όλοι οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε γλυκόζη και δίνουν ενέργεια σε όλα τα κύτταρα, υγιή και μη. Προφανώς η υπερκατανάλωση ζάχαρης, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, ωστόσο, δεν σχετίζεται με τον καρκίνο.

Υπάρχει τουλάχιστον μια μελέτη που υποστηρίζει πως το σιρόπι σφενδάμου, ενδέχεται να καταπολεμά την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4358083/

Δεν υπάρχει όμως καμία μελέτη που να υποστηρίζει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο ή σε συνδυασμό με μαγειρική σόδα, για να θεραπεύσει το καρκίνο. Η σόδα δεν εισχωρεί στα καρκινικά κύτταρα, ούτε επηρεάζει το PH του όγκου.

Η διττανθρακική σόδα, δύναται να χορηγηθεί ενδοφλεβίως για να βοηθήσει σε περιπτώσει οξείδωσης του οργανισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία, δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη πως μπορεί να θεραπεύσει το καρκίνο.

https://web.archive.org/web/20130219044718/http://www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/complementaryandalternativemedicine/herbsvitaminsandminerals/sodium-bicarbonate

Οι λόγοι που η θεραπεία με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και σόδας, ΔΕΝ λειτουργεί, είναι σχετικά απλοί: Διότι δεν το επιτρέπει η χημεία και η ανθρώπινη φυσιολογία. Από τη στιγμή που το μείγμα σιροπιού-σόδας καταναλωθεί, το πρώτο διασπάται σε σάκχαρα που θα τροφοδοτήσουν με ενέργεια όλα τα κύτταρα, και το δεύτερο απορροφάτε από το αίμα, για να χρησιμοποιηθεί, εάν χρειαστεί, για να ρυθμίσει το ΡΗ του αίματος. Η συντριπτική πλειοψηφία της ποσότητας της σόδας, καταλήγει στα νεφρά και αποβάλλεται με τα ούρα. Επομένως ο θεωρητικός μηχανισμός δράσης του μείγματος εναντίον του καρκίνου, πολύ απλά δεν υφίσταται.

http://scienceblogs.com/insolence/2013/06/26/sweet-and-alkaline-wont-win-the-war-against-cancer/

Don’t believe the hype – 10 persistent cancer myths debunked

Με βάση τα ανωτέρω, η θεραπεία του καρκίνου με συνδυασμό μελιού ή σιροπιού σφενδάμου με σόδα, καταρρίπτεται.

via TNI