Ποιοι είμαστε
Αρχική Ανακόντα 10 μέτρων και 400 κιλών στη Βραζιλία; – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS

Ανακόντα 10 μέτρων και 400 κιλών στη Βραζιλία; – Καταρρίπτεται

26 Σεπ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Κυκλοφορεί η είδηση πως βρέθηκε ανακόντα 10 μέτρων και βάρους 400 κιλών στη Βραζιλία

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε σχεδόν παντού. tribune.grantenna.grhuffingtonpost.grsport-fm.grgazzetta.grsport24.grkontranews.grmakeleio.grathensmagazine.gr,
pronews.grepixirimatias.grtopontiki.grpentapostagma.grnewsbomb.grprotothema.grcnn.gr

Τρόμος από ανακόντα 10 μέτρων και 400 κιλών στη Βραζιλία (βίντεο)

44001

Αντιμέτωποι με ένα γιγάντιο ανακόντα βρέθηκαν εργάτες στη Βραζιλία. Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο υπό κατασκευή φράγμα του Belo Monte στην Altamira της Βραζιλίας.

Το φίδι ήταν πάνω από 10 μέτρα σε μήκος ενώ το βάρος του ξεπερνούσε τα 400 κιλά.

Ενδεικτικό του μεγέθους του είναι ότι για να μπορέσει να μεταφερθεί επιστρατεύθηκε γερανός από το εργοτάξιο.

Πολλοί εργάτες έσπευσαν να απαθανατίσουν το γιγάντιο ανακόντα, ενώ όπως αναφέρεται από τη βρετανική Daily Mail δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις που σημειώθηκαν για τη θανάτωση του φιδιού αντί να αφεθεί ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=-fJUDQZnz8Y

Ανακόντα 10 μέτρα και βάρος 400 κιλά; Σύμφωνα με την wikipedia, tο πράσινο ανακόντα που είναι το μεγαλύτερο από τα ανακόντα, φτάνει τα 5,21 μέτρα και τα 97, 5 κιλά. (Το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο δείγμα). Υπάρχουν αναφορές για ανακόντα μήκους 7 μέτρων και περισσότερο αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

https://en.wikipedia.org/wiki/Green_anaconda

https://en.wikipedia.org/wiki/Giant_anaconda

Όλα ξεκίνησαν από της dailymail.co.ukthesun.co.ukmirror.co.ukdailystar.co.uk, κτλ που δημοσίευσαν το παραπάνω βίντεο και έτσι γέμισε το διαδίκτυο με ανακόντα 10 μέτρων και 400 κιλών.

Η εταιρία που κατασκευάζει το φράγμα αναφέρει με ανακοίνωση, πως το βίντεο δεν είναι από την τοποθεσία που γίνονται τα έργα του φράγματος Belo Monte.

www.facebook.com/belomonteoficial

44003

Με λίγο ψάξιμο, βρίσκουμε το βίντεο δημοσιευμένο στις 6 Οκτ 2015 μόνο που το ανακόντα είναι αρκετά μικρότερο. Το βίντεο αναφέρει πως είναι 7 μέτρα, αλλά ούτε αυτό το μήκος έχει επιβεβαιωθεί 100%. Το ανακόντα που βλέπουμε στο βίντεο, μας φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από όσο είναι πραγματικά, γιατί η απόσταση που έχει η κάμερα είναι πολύ μικρή.

Το ανακόντα βρέθηκε σε σκοτωμένο σε ένα δρόμο του Mato Grosso και πιθανότατα το έχει πατήσει κάποιο φορτηγό. Το φίδι μεταφέρθηκε στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Mato Grosso (UFMT), για να χρησιμοποιηθεί για μελέτη.

https://www.youtube.com/watch?v=Jh3Dg9mCfho

https://www.youtube.com/watch?v=0EFfjMpsaUM

http://g1.globo.com/mato-grosso/noticia/2015/09/

44002

Στην πραγματικότητα το βίντεο με το ανακόντα 10 μέτρων και βάρους 400 κιλών που βρέθηκε στο φράγμα του Belo Monte είναι μια φάρσα από το e-farsas.com, που κατάφερε να κοροϊδέψει ολόκληρο τον κόσμο.

Η είδηση για το ανακόντα 10 μέτρων και βάρους 400 κιλών που βρέθηκε στο υπό κατασκευή φράγμα του Belo Monte, είναι μια φάρσα και καταρρίπτεται πανηγυρικά.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.