Ποιοι είμαστε
Αρχική Ψευτικη έρευνα του Σκλαβενίτη και του Βασιλόπουλου με “δώρο” κουπόνια 100 ευρώ.SCAMS

Ψευτικη έρευνα του Σκλαβενίτη και του Βασιλόπουλου με “δώρο” κουπόνια 100 ευρώ.

27 Σεπ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Γέμισε το facebook με την ψεύτικη έρευνα, (ΑΠΑΤΗ) που καπηλεύεται το όνομα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, Σκλαβενίτη και Βασιλόπουλου. 

44109b

Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την άγνοια των χρηστών και με δόλωμα ψεύτικα κουπόνια από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης εξαπατούν τους χρήστες και τους βάζουν να διαδώσουν την απάτη με κοινοποίηση στο προφίλ τους και σε 10 φίλους τους.

44102

44101

Για να γίνουν ακόμη πιο πιστευτοί, κάτω από την ψεύτικη ερευνά προβάλουν πλαστά μηνύματα χρηστών του facebook, που φαίνεται πως παρέλαβαν το “δώρο”. Ακόμη όποτε και να μπείτε στην σελίδα της απάτης, η έρευνα πάντα ολοκληρώνεται σε 30 λεπτά και υπάρχει περιορισμένος αριθμός κουνουπιών.

44108

Αν προσέξετε τη διεύθυνση της σελίδας, δεν έχει καμιά σχέση με τις πραγματικές σελίδες από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης.

Οι πραγματικές σελίδες είναι: για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος η www.ab.gr και του Σκλαβενίτη www.sklavenitis.gr

Μια πραγματική έρευνα καταναλωτών δεν μπορεί να έχει μόνο 3 ερωτήσεις, και καμιά εταιρία δεν σας χαρίζει 100 ευρώ για να απαντήσετε σε τρεις άσχετες με καταναλωτική έρευνα, ερωτήσεις.

44103 44104 44105

Τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο με τις ψεύτικες έρευνες ή διαγωνισμούς από αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στο facebook. Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται ονόματα μεγάλων εταιριών και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους χρήστες

44106

Να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί και όταν βλέπετε μεγάλα δώρα προς όλους τότε να είσαστε σίγουροι πως είναι ακόμη μια απάτη. Οι εταιρίες δεν σας χαρίζουν εκατοντάδες ευρώ για μερικές κοινοποιήσεις.

Πάντα να προσέχετε τη διεύθυνση της σελίδας (url) και να είσαστε σίγουροι πως είναι η πραγματική σελίδα της εταιρίας και όχι μια σελίδα που προσπαθεί να σας εξαπατήσει.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.