Ποιοι είμαστε
Αρχική Δυνητικά επικίνδυνα σκεύασματα που υπόσχονται αδυνάτισμα, μυική μάζα και σεξουαλικές επιδόσεις, διαφημίζονται μέσω facebookHOAXES FAKE NEWS ΥΓΕΙΑ SCAMS ΔΙΑΦΟΡΑ

Δυνητικά επικίνδυνα σκεύασματα που υπόσχονται αδυνάτισμα, μυική μάζα και σεξουαλικές επιδόσεις, διαφημίζονται μέσω facebook

2 Οκτ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Τις τελευταίες ημέρες βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις στο facebook για θαυματουργά σκευάσματα που υποτίθεται ότι προσφέρουν γρήγορο αδυνάτισμα, αύξηση σεξουαλικών επιδόσεων, αύξηση μυικής μάζας κτλ. Κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν έχει πιστοποίηση από τον ΕΟΦ ή τον ΕΦΕΤ και τα συστατικά και η προέλευσή τους είναι εν μέρη άγνωστη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία αυτών που θα τα χρησιμοποιήσουν.

 

Ένα παράδειγμα είναι η παρακάτω διαφήμιση μέσω facebook

 

https://archive.is/pRZ36

 Χρησιμοποιούν μάλιστα και ψεύτικα προφίλ που ”εξυμνούν” τα κατορθώματα του σκευάσματος. Οι φωτογραφίες φυσικά δεν αντιστοιχούν στα ονόματα, διότι είναι από ιστοσελίδες του εξωτερικού:

Έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως δεν έχει καμία παρενέργεια και πως μπορούν να το πάρουν ακόμη και γυναικες που θηλάζουν:

 Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα τους (medinews.info), μαθαίνουμε πως το θαυματουργό φάρμακο είναι το Gastroxin. Όσο και αν ψάξαμε, δεν βρήκαμε κάποια χώρα στην οποία να κυκλοφορεί ως σκεύασμα αδυνατίσματος.

https://archive.is/E4Imw

Αυτό που βρήκαμε ήταν ανύπαρκτους Έλληνες γιατρούς που βεβαιώνουν για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του προϊόντος:

 Για να μάθουμε περισσότερα, κλικάρουμε την ένδειξη ”ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ” και μεταφερόμαστε στην ιστοσελίδα ”tavotana.com/gastroxin”.

https://archive.is/OqTZF

Μας υπόσχονται κλινικά εγγυημένα αποτελέσματα, γνώμες ειδικών, υγειονομικούς ελέγχους, ποιότητα και ασφάλεια και πως το προϊόν είναι αναγνωρισμένο από την ΕΕ. ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω δεν ισχύει. Δεν μας παρουσιάζουν καμία κλινική μελέτη, οι ”ειδικοί” είναι ανύπαρκτα πρόσωπα, δεν έχει ελεγχθεί για την ασφάλειά του από κανένα φορέα και φυσικά, δεν είναι αναγνωρισμένο από την ΕΕ, τουλάχιστον ως προϊόν που αδυνατίζει.

 

 

 

 

 Η σελίδα στο facebook μέσω της οποίας γίνεται η προώθηση του προϊόντος με πληρωμένη διαφήμιση:

https://archive.is/OqTZF

 

Πουθενά δεν αναγράφονται τα συστατικά του. Μπορεί να περιέχει οτιδήποτε από ζαχαρόνερο έως επικίνδυνα χημικά.

Κατόπιν έρευνας στο διαδίκτυο, ανακαλύψαμε πως το προϊόν είναι βουλγαρική προελεύσεως και ενδείκνυται για το φούσκωμα, τα οξέα του στομάχου και γενικά παθήσεις του γαστρεντερικού:

https://archive.is/hDr2U

11

12

Από τα ανωτέρω συμπεράνουμε πως προϊόντα που διακινούνται μέσω ίντερνετ και υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα, χωρίς πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άδεια κυκλοφορίας, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Σε κάθε περίπτωση, να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν τη χρήση τέτοιων σκευασμάτων.

Δείτε μερικές ακόμη παραπλανητικές διαφημίσεις που κυκλοφορούν μέσω facebook, τις τελευταίες ημέρες:

Προσέξτε τη ψεύτικη κεφαλίδα του in.gr και τη μοντέρνα σταχτοπούτα με το όνομα Ανθή που μόνο Ελληνίδα δεν είναι:

 3

2

4

 

 

 

 

 5

6

 Αν έχετε παράπονα για το προϊόν, μπορείτε να στείλετε γράμμα στο Μαυρίκιο…

Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν λάβετε οποιοδήποτε σκευάσμα, ακόμη και εάν ισχυρίζεται πως δε χρειάζεται ιατρική συνταγή ή δεν αλληλεπιδρά με φάρμακα ή παθήσεις.

via TNI (1) & (2)

Fact-check for the sake of Democracy