Ποιοι είμαστε
Αρχική Η Ιταλία διεκδικεί τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα – Καταρρίπτεται.HOAXES

Η Ιταλία διεκδικεί τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα – Καταρρίπτεται.

4 Οκτ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Ενα άρθρο έκανε την εμφάνιση του και κάνει λόγο για διεκδίκηση των νησιών από την Ιταλία, το άρθρο αυτό εμφανίστηκε ως πραγματική είδηση από ιστοσελίδες και μπορούμε να το δούμε στο voice news, katohika.gr, diadrastika.com. Κανονικά κάπου εδώ τελειώνει η κατάρριψη του άρθρου, φαντάζομαι όμως ότι θα θέλετε και λεπτομέρειες.

vomva-italia-diekdikei-eptanisa-dodekanisa

Πρώτα ας δούμε τι γράφει το αστείο άρθρο.

ΒΟΜΒΑ! Η Ιταλία διεκδικεί τα ΕΠΤΑΝΗΣΑ και τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ…

vomva-italia-diekdikei-eptanisa-dodekanisa
 
 Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από το σοκ που μας προκάλεσε ο παράφρων Ερντογάν σχετικά με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, μας ήρθε και άλλο χτύπημα, αυτή τη φορά από την Ιταλία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, δήλωσε ότι η χώρα του κακώς δέχτηκε τις συμφωνίες των Μεγάλων Δυνάμεων και έδωσε τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα.

Πολύ ωραία, μαζευτείτε όλοι εσείς οι γείτονες μας και αποφασίστε τι θέλετε από την Ελλάδα.

Έπειτα, αναγγείλετε τις αποφάσεις σας στην Ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα απαντήσει με γραπτά μηνυματάκια και βλέπουμε…

Όσο και αν προσπαθούμε να διακωμωδήσουμε την κατάσταση, η πραγματικότητα είναι πού σοβαρή και κάποια στιγμή θα πρέπει αυτοί που κυβερνούν τον τόπο μας να «πατήσουν» πόδι στους ξένους, είτε είναι Ιταλοί είτε Τούρκοι είτε Γερμανοί, και όχι να συνεχίζουν να πατάτε τους Έλληνες.

voicenews.gr  

 

 

Αυτά λέει το άρθρο. Αυτό που ξεχάσαν όμως να αναφέρουν είναι ότι το άρθρο είναι σατιρικό. Εντάξει, που να προλάβουν τώρα να δουν ότι το άρθρο είναι σατιρικό στο κυκεώνα του διαδικτύου. 30 δευτερόλεπτα υπόθεση είναι να διαπιστώσει κάποιος αν το άρθρο είναι σατιρικό ή όχι. Δεν υπάρχει όμως χρόνος μπροστά στα κλικς του αφυπνισμένου κοινού του διαδικτύου.

Ο πιτσιρίκος, ορμώμενος από την ειδησεογραφία και την πρόκληση Ερντογάν, αποφάσισε να τρολάρει και δημοσίευσε το σατιρικό αυτό κείμενο με τα περί απαίτησης των νησιών από την Ιταλία. Δείτε το άρθρο στην αρχική πηγή του με ημερομηνία  30 Σεπτεμβρίου.

 

http://pitsirikos.net/2016/09/%CE%B7-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B4/

Λίγες μέρες αργότερα οι ιστοσελίδες αποφάσισαν να το αναπαράγουν ως πραγματική είδηση, δίχως να αναφέρουν την σατιρική προέλευσή του.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής