Αντιεμβολιαστικό παραλήρημα ενόψει της έναρξης της περιόδου της γρίπης

In Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., Αθλιότητες, Διατροφή - υγεία, Εναλλακτικές θεραπείες, Επιστήμη, Θέματα για προβληματισμό, Συνωμοσιολογία, Ψευτοθεραπείες by Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης6 Comments

Τα τελευταία 6 χρόνια, 738 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη γρίπη. Πόσοι εξ αυτών ενδέχεται να επηρεάστηκαν από τους εγχώριους αντιεμβολιαστές; Ενόψει της χειμερινής περιόδου και των επαπειλούμενων κρουσμάτων γρίπης που θα σημειωθούν στη χώρα μας, αξίζει να μελετήσουμε τις απόψεις των »δικών μας» αντιεμβολιαστών και τον τρόπο που η διάδοσή τους μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται  κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).

Επιδημιολογία

Στην Ελλάδα, έχουμε κάθε χρόνο νεκρούς από τη γρίπη. Κυκλοφορούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό όλα τα στελέχη γρίπης [ Α(Η1Ν1)pdm09, Α(Η3Ν2) και Β]. Τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάζονται νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ., οφείλονται ακόμα κατά κύριο λόγο στο πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1)pdm09. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι θάνατοι απο το 2010 και μετά έχουν ως εξής:

2010-11: 180 νεκροί, με μέση ηλικία τα 56,7 έτη,

2011-12: 56 νεκροί με μέση ηλικία τα 63,5 έτη,

2012-13: 49 νεκροί με μέση ηλικία τα 56,2 έτη,

2013-14: 145 νεκροί με μέση ηλικία τα 60,4 έτη,

2014-15: 111 νεκροί με διάμεση ηλικία τα 67 έτη και

2015-16: 197 νεκροί με διάμεση ηλικία τα 61 έτη.

keelpno.gr/el-gr/νοσήματαθέματαυγείας/λοιμώδηνοσήματα/νοσήματα πουμεταδίδονταιμέσωαναπνευστικού συστ/γρίπη/επιτήρησηκαιεπιδημιολογικάδεδομένατηςγρίπης

Στον αντίποδα των ανωτέρω συντριπτικών στατιστικών, οι εγχώριοι αντιεμβολιαστές παροτρύνουν αυτούς που παρακολουθούν τις σελίδες τους στο facebook, να μην εμβολιάζονται, διότι το εμβόλιο της γρίπης έχει σοβαρές παρενέργειες και περιέχει δηλητήρια. Διαβάσαμε ακόμη πως εάν κάποιος εμβολιαστεί, μπορεί να μεταδώσει τη γρίπη σε άλλους! Προφανώς όλα τα ανωτέρω δε στηρίζονται σε καμία επιστημονική απόδειξη, ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που τα πιστεύουν, παρά το γεγονός πως ο ΠΟΥ και το CDC, τα προτείνουν ως τη καλύτερη προφύλαξη ενάντια στη γρίπη.

http://www.who.int/wer/2012/wer8747.pdf

http://www.cdc.gov/flu/protect/whoshouldvax.htm

Περιέχουν τα εμβόλια της γρίπης δηλητήρια;

Συνήθως οι συνομωσιολόγοι δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά. Για παράδειγμα, η φορμαλδεΰδη που όντως χρησιμοποιείται για την αποστείρωση κατά τη διαδικασία της παρασκευής του εμβολίου, είναι τόσο ελάχιστη, ώστε είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμη στο τελικό προϊόν.Στο αίμα ενός βρέφους υπάρχουν φυσιολογικά περίπου 5-9 μικρογραμμάρια φορμαλδεΰδης. Θα χρειάζονταν περίπου 10-20.000.000 δόσεις του εμβολίου για να φανεί μια έστω ανεπαίσθητη διαφορά στο αίμα.

http://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/scary-flu-vaccine-ingredients/

Θειομερσάλη

Αρχικά, δεν βρίσκεται σε όλα τα εμβόλια, αλλά μόνο σε αυτά που περιέχουν πολλές δόσεις, για λόγους αποστείρωσης. Βρίσκεται και στο εμβόλιο της γρίπης, αλλά σε απειροελάχιστες ποσότητες. Περιέχει περίπου 25 μικρογραμμάρια, τα οποία φιλτράρονται από τον οργανισμό και φεύγουν από το σώμα σε λίγες ημέρες. Θα πρέπει κάποιος να κάνει τουλάχιστον 80.000 δόσεις εμβολίου, για να φτάσει η θειομερσάλη σε τοξικά επίπεδα. Εξυπακούεται πως το συγκεκριμένο συστατικό ΔΕΝ προκαλεί αυτισμό ή άλλες εγκεφαλικές βλάβες.

http://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/exposure-mercury-autism-another-myth-debunked/

Παρενέργειες εμβολίου γρίπης

Περιλαμβάνουν τοπικό πόνο, πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία και μυαλγία. Έχει υποστηριχθεί ότι συνδέεται με τη πρόκληση Συνδρόμου Guillain-Barre. Η πιθανότητα κάποιος να ασθενήσει με το συγκεκριμένο Σύνδρομο είναι 1-2 περιπτώσεις ανά 1.000.000 εμβολιασθέντες. Ακόμη και αυτός ο αριθμός όμως, έχει αμφισβητηθεί από πολλές μελέτες. Η χειρότερη παρενέργεια είναι τυχόν σοβαρή αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά του εμβολίου, αλλά κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

http://www.iatronet.gr/iatriko-lexiko/syndromo-guillain-barr233.html

http://www.cdc.gov/flu/protect/vaccine/general.htm

Δεν υπάρχουν αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία για θανάτους ή σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο της γρίπης.

Συμπέρασμα

Την 6ετία 2010-2016, 738 άνθρωποι πέθαναν στην Ελλάδα από γρίπη. Θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ένα μέσο όρο 123 ατόμων ετησίως. Αυτό σημαίνει πως για τη περίοδο 2016-17, που ξεκινά αυτές τις ημέρες και θα κρατήσει μέχρι την άνοιξη, μερικές δεκάδες Ελλήνων θα πεθάνουν από τη γρίπη. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι 70% – 90%.Η προστασία που παρέχει εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του ατόμου που εμβολιάζεται, καθώς και από την ταύτιση των στελεχών του εμβολίου με αυτά που κυκλοφορούν την ίδια περίοδο στην κοινότητα. Δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους ή σοβαρές παρενέργειες.

Τα μαθηματικά είναι αποκαλυπτικά και καταρρίπτουν τους ψευδείς ισχυρισμούς των αντιεμβολιαστών που δε διστάζουν να θέσουν ζωές σε κίνδυνο με τη παραπληροφόρηση που διαδίδουν.

 Απολαύστε αντιεμβολιαστικό παραλήρημα και παραπληροφόρηση από σχετική σελίδα στο facebook. Στο τέλος, γνωστός αντιεμβολιαστής παραθέτει τα επιχειρήματά του, δίχως και ο ίδιος να καταλαβαίνει τι γράφει.

 • Κωστής Σταμούλης

  Ήταν θέμα χρόνου μέχρι η αντιεμβολιαστική σταυροφορία να αλώσει και την άμοιρη την Ψωροκώσταινα.Και δυστυχώς η νέα αυτή μόδα δεν είναι απλά άλλη μια έκφραση της αντι-επιστημονικής φρενίτιδας που είναι στα πάνω της τα τελευταία χρόνια,αλλά και μια δυνητικά θανατηφόρα ηλιθιότητα.Τι να πει κανείς….

 • ToSaP

  Επειδή το κακό με τους αντιεμβολιαστές τείνει να γίνει επικίνδυνο προτείνω πόλεμο με το ίδιο όπλο. Οι εβραίοι ή δρακωνιανοί whatever θέλουν να μειώσουν το πληθυσμό στις μη ανεεπτυγμένες χώρες κ τους φτωχους στις ανεπτυγμένες. εξαπατούν το κόσμο ώστε να μην εμβολιάζεται, ενώ οι ίδιοι εμβολιάζονται κανονικά. Ρίχνουν ιούς απ δω κ εκεί γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι ιοί κατασκευάζονται, κ μειώνουν το πληθυσμό με αυτό το τρόπο. Με καλύτερη διατύπωση κ δυνατό πρόμο απο το facebook, το παραπάνω στόρι πιστεύω ότι θα πιάσει. Με λίγο πούτιν, τραμπ, γέροντες, μεταναστευτικό κ άλλες hot λέξεις κλειδιά θα είναι ακόμη πιο στερεο απο επιχειρήματα. Μήπως θα πρέπει να πολεμήσουμε τη φωτιά με φωτιά; Σκεφτείτε το εσεις των χοαξις που εχετε το knowhow

 • gtsiros

  the stupid… it hurts… :'(

 • leon06010

  Εμένα πάντως η χειρότερη παρενέργεια εμβολίου ήταν να μην μπορώ να σηκώσω το χέρι μου σχεδόν καθόλου, άσε που το βάρεσα στον τοίχο και έβαλα τα κλάματα από τον πόνο. Αντιτετανικό στο στρατό.
  Επίσης περιμένω με αγωνία την καθ’όλα επιστημονικώς εμπεριστατωμένη άποψη της Μαρίνας Τόντη. Είναι το νέο μου είδωλο.

  • Φελέκι

   Είσαι εγκάθετος. Εγώ πέθανα μετά το εμβόλιο αλλά αναστήθηκα με εκχύλισμα μπιρμπιλοβότανου και βραστό τσουπακαμπροχορτο που μου έδωσε ο ομοιοπαθητικός μου ΜΟΝΟ για 1500 ευρώ το γραμμάριο.

 • John Smith

  Κακό πράγμα το facebook τελικά. Από το «ωραία, ο καθένας μπορεί πλέον να πει τη γνώμη του» καταλήξαμε στο «ωχ, ο καθένας λέει τη γνώμη του σε πράγματα για τα οποία δεν έχει ιδέα και κάνει ζημιά».